Szőlő polonaise-50

  • Szerzői: Pianka Oleg Mikhailovich
  • Célja: Asztal
  • Bogyó szín: Red-Burgundy
  • Íz: harmonikus
  • Érési idő (szűrő): Korai
  • Érési idő, napok: 105-110
  • Fagyállóság, ° C: -23
  • Szinonimák nevek: 03-33
  • Súlycsomó, g: 800-1000
  • A virág típusa: Funkcionálisan nők

Lásd az összes jellemzőt

Az egyik legmegbízhatóbb gyümölcs növény a szőlő. A harmadik évtől kezdve a bokrok stabil betakarítást adnak, ha megfelelő gondossággal és időben öntöznek. Elmondjuk az egyik ilyen fajtát – ez polona-50.

Az eltávolítás története

A Polonaise-50 megjelent a Pyanki Oleg Mikhailovich tenyésztőjének óvatos munkájának köszönhetően. Az Achilles és a legenda axa fajtái keresztezték őket.

Leírás

Ennek a fajta leírásának meg kell kezdeni azzal a ténnyel, hogy ez egy hibrid, amely még mindig katasztrófa van hazánkban. A bokrokat nagy növekedési erő jellemzi. A női típusú virágok vannak kialakítva rájuk. Minden lövésnél legfeljebb 2 virágzat van kialakítva. A normalizációs üzem nem igényel.

Cél – táblázat.

Érlelési idő

Gyümölcsök érlelés 105-110 napig. Így ez a fokozat a korai részhez tartozik.

Brozdi

A szüneteket hengeres kúpos formában különböztetik meg. A bogyók sűrűségét laza vagy közepes lehet. Az egyes klaszterek tömege 800 és 1000 g között változhat.

Bogyók

A gerinc gyümölcsében a vörös árnyalatú burgundi tump. Kertészek értékelik polonaise-50 vékony bőr és a hús, a konzisztenciája, amely hasonló a lekvárt. Forma a gyümölcsben a ovate, a tömeg 14-16 gramm.

Íz

A polionize-50 harmonikus íze van, így az asztal szép díszítése lesz.

Hozam

A kertészek megfigyelései alapján jónak tekinthetők. Nincs szükség normalizálásra.

Ültetőanyag kiválasztása

A tapasztalatokkal rendelkező kertészek ajánlják az újonnan érkezőket, hogy szedést és palántákat vegyenek azok számára, akik a szőlőből készítették őket, és szakmailag foglalkoznak az ilyen anyagok előállításával.

Cherenci

Értékelheti azt a minőséget, amely kis mennyiségű kérget. Amikor egy bokor növelése az agrotechnológiai szabályok betartásából, a túlélési arány körülbelül 90%, a kiváló minőségű növények gyakorlatilag garantáltak. A szőlő kialakításának minden szakaszában van.

További részletek

Csemeték

Az agrotechnológia szabályainak betartása alatt a túlélési arány körülbelül 100%. A csemetéknek egészségesnek kell lenniük. Figyeljen a biztosítékok, a növekedés és a betegségek egyéb jelei hiányára.

További részletek

A termesztés jellemzői

Mivel a szőlő szőlő 50-100 évig élhet, olyan helyet kell választania, ahol a palánták végtelenül hosszú ideig maradhatnak. Ez a növény szereti a napot, így a megfelelő hely kiválasztása rendkívül fontos.

Az északi félteke lakóinak kell választaniuk az oldal déli oldalát. A déli félteke lakosai ellenkezőleg – ellenkezőleg.

Érdemes használni az alvót vagy más típusú támogató design használatát.

Leszállás

Legalább 1.5 méter szabad hely a növények között. A mechanikus későbbi feldolgozásával még többet igényel. Így lehetséges a szükséges terület elérése a gyökerek fejlesztéséhez.

Kezdje a gödörszélesség és a mélység legalább 40 cm-es mélységét. Adja hozzá az alsó vízelvezetést és a termékeny talajréteg műtrágyákkal. Ezután kerül a szőlő a talajba, elalszik a felére, szorosan szabotázs, majd hozzáadjuk a maradék talajt, hogy teljesen kitöltse a lyukat. Az utolsó réteg nem tapad.

Vágja el a tetejét, hagyjon több vesét (2-3 optimálisan) és alaposan.

Leszállás

Annak érdekében, hogy 3 évesnél idősebb legyen, a szőlő jelet ad a betakarítást, figyelembe kell venni a tényezők halmazát – a talaj típusától a közeli növényekre.A legjobb idő a legtöbb fajtához – őszi, és a hideg régiókban, augusztusban kezdődik. A csemetéket szeptember végén vagy 1 évtizedenként átruházzák a földre. Az őszi leszállás esetében csak a nevetséges szőlőültetvények alkalmasak, egy fejlett gyökérrendszerrel és 8-10 szemmel.A kezdőknek a tippek segítenek kitalálni az optimális rendszereket a palánták és a dugványok helyére, valamint a folyamat más finomságaira.

További részletek

A talaj típusa

A homok, a fekete föld és agyag talajon termesztett szőlő. A talaj összetételének lehetőségeire az előkészítési folyamat észrevehetően különbözik.

További részletek

Vegetatív csemeték ültetése

Az alapvető szabályok megegyeznek a furcsa és zöldséges palánták esetében. Növényi hívás palánták, amelyeket egy üvegházban kapott.

További részletek

Landing Cherenkov

Dugványok – saját gyökérrendszer nélküli folyamatok. Ősszel mindig gyökerezik. Az eljárás a lombozat után kezdődik.

További részletek

Növények szomszédai

A következő növények kedvezően befolyásolják a szőlőt: Siderats, uborka, eper, hagyma és fokhagyma, rózsák, a fehér káposzta és a zöldek korai fokozatai.

További részletek

Beporzás

Szabályozás szükséges. Ha alacsony minőségű, akkor a bogyók egy csomó szilárd kaliberű.

Ritkítás

A metszés szükséges ősszel. Tiszta betegek és régi hajtások. A leszálláskor a szőlő szőlőt 3 vagy 4 szemre vágják, és a gyökerek jól keveredtek. A növekvő szőlő második évében a szőlőt ugyanarra a szemre kell vágni, mint az első évben. Miután elkezdi a növekedést, hagyjon két legerősebb vesét.

Locsolás

Határozza meg a megfelelő mennyiségű vizet a szőlőtermesztéshez nem könnyű. A talajnak nedvesnek kell lennie, de nem nyers, mivel a növény gyorsan megbetegszik.

Bár a szőlő kissé ellenálló az aszálynak, általában kevesebb gyümölcsöt ad, ha vízi stressz alatt van. A szükséges mennyiségű víz biztosítása nagyon fontos, ha nagy betakarítást szeretne kapni.

A legtöbb kertész választja a csepegtető öntözőrendszereket. A növények körüli mulasztás szintén segít fenntartani a szükséges páratartalmat, különösen a forró nyári hónapokban. Ezenkívül a mulcs csökkenti a gyomok fejlődését.

Az első évben legalább hetente egyszer kell vízzel, amíg a talaj 6-10 cm mélységig nedves lesz a növény gyökerei körül. A következő években hetente egyszer, amíg a föld 12 cm-re van a talaj felszínén.

Öntözési rendszerek

Hogy a bogyók nagyok és lédús, meg kell szervezni a teljes öntözés és etetés. Minden szabványt kell módosítani az időjárási viszonyokhoz és a folyadék elpárologtatásának mértéke.

Friss írisz

A gyakori öntözést rendszer, a hidratáló ajánlott kéthetente egyszer (azaz havonta kétszer a virágzás alatt, és a megjelenése bogyók), olyannyira, hogy a föld impregnált 50 cm mélyen a növény, hogy a növény nem Váltás a felületre (Dewn) gyökerekre. Ez az összeg csökkenthető, ha a szalma mulching.

További részletek

Ritka lengyel

Ritka öntözési sémával, az érlelési szőlő korának és időpontjának kiválasztásával a táblázatban bemutatott szabványok egy másik cikkben.

További részletek

Alárendelt

A műtrágyákat szükségszerűen a leszállási gödörbe és azt követően csak a második évre lépnek be. Ezek lehetnek szerves kompozíciók, például a lóreszabás és a csirke alom, valamint a kész ásványi adalékok.

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

A fagyállóság -23 fok. Nem rossz, ez a szőlő a déli és az ország központi részén nő. Erős fagyokkal rendelkező régiókban további menedékhelyre van szükség.

Betegségek és kártevők

A fungicidek betegségekkel és kártevőkkel küzdődtek. Keresse meg a kívánt gyógyszert egy speciális áruház polcán. A réz erőteljes vagy fokhagymás infúzióját használhatja.

Az összes betegség és kártevők áttekintése

Ha a szőlő bármilyen betegségnek vagy rovarnak van kitéve, akkor mindig tükröződik a megjelenésben. A növény külön részét és az egész kultúrát is szenvedhet.A szőlődegélyek általában a legtöbbet szenvednek a levélgyűjtő parazitáktól.A bogyók károsodása főként a gombás betegségek jelenlétében jelenik meg. A leveleket mindig nagyobb mértékben érinti, sok betegséget azonnal felismerik.

További részletek

> “>

Mildu >> >>

A betegség legfontosabb jellemzője a fehér bolyhos hullám jelenléte a lemezlap alsó részén.

További részletek

> “>

Oidium >>

A betegség tünetei a lemez tetejéről nyögnek – sárga foltok egy hamu-szürke virágzással, még fehéres árnyalattal is.

További részletek

> “>

Szürke gnil >>

A szürke rothadás fő jelei: a barna foltok és szürke plakett lombozat és bogyók megjelenése, barna válások és szürke permetezés előfordulása a szőlőre.

További részletek

> “>

Antraznosis >>

A leveleken barna foltok sötét színű burkolattal. Idővel, mivel az a tény, hogy a szövetek a növény meghalnak, a lyukak megjelennek a leveleken.

További részletek

Tárolás

A bogyót a megfelelő körülmények között tárolják körülbelül egy héten.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: