Szőlő Richelieu

 • Szerzői: OV “Vindal Elite”, Ukrajna
 • Célja: Asztal
 • Bogyó szín: Sötétkék
 • Íz: harmonikus
 • Érési idő (szűrő): Nagyon korai
 • Érési idő, napok: 115-120
 • Fagyállóság, ° C: -22
 • Szinonimák nevek: 50-21-73, SK-73
 • Súlycsomó, g: 600-800
 • A virág típusa: Oboy

Lásd az összes jellemzőt

A szőlő Richelie azonnal vonzza a figyelmet a nevére. De fontos megtudni, hogy milyen jól mutatja magát, hogy az elvárások igazolják-e. Meg kell ismernünk az információt és az ízlést, valamint a termesztés sajátosságait, valamint a kultúra más finomságait.

Az eltávolítás története

A fő tenyésztési munka a szőlőelitben történt. Az ukrán tenyésztők a Strayshe és a kód fokozatát vették. Érdemes megjegyezni, hogy a Richelieu 2 szinonimája van egyszerre: SK-73 és digitális index 50-21-73. A fókuszt a teljes bogyók leginkább korai érése érdekében fizették meg.

Földrajz elosztás

A fajta megérdemelten szerette ukrán agrárokat. Orosz szőlőültetvények, ő is elkerülte a pártot. És még a kaukázusi is, ahol a saját pincészet kultúrája sokáig virágzik, Richelieu is méltó helyet vett. Más területeken a fokozat nem zónára van, a termesztést saját kockázatuk alapján végzik.

Leírás

Richelieu Gravian és erőteljes bokrok. A szőlő világosbarna, 3 méteres magasságban nő. Vastagsága 5 centiméter. A levelek gazdag zöld színűek.

Érlelési idő

Ez a mutató a legtöbb esetben 115 és 120 nap között van. De meg kell érteni, hogy ez nem más, mint egy hozzávetőleges mérföldkő. Egy konkrét évben a szőlő aludhat, mint korábban és később, az időjárási viszonyoktól függően. Szükséges mennyiségű aktív hőmérséklet – 2700 fok. És mégis, általában a fajta megérdemelten utal egy nagyon korai csoportra.

Brozdi

Visuálisan kefe Richelieu hasonlít egy kúpra. A legtöbb felhő mérsékelten sűrű. A laza másolatok ritkán fordulnak elő. A kefe tömege 0,6-0,8 kg-ig változhat. Egy ilyen kellemetlen pillanat, mint egy erő, teljesen kizárt.

Bogyók

A velük kapcsolatos fő információk a következők:

 • Sötétkék kifejező szín;
 • ovális konfiguráció;
 • A tömeg 9-11 g;
 • Méret – 30-31×26-27 mm.

Íz

Richelieu szoros, de egészen ehető. A húsos és lédús hús kellemes érzést hagy. Ő mindig harmonikus íze van. A tastorok ünneplik a bogyók édességét. Van és kényelmes édes és édes utóíz.

Hozam

A gyümölcsök száma a szőlőben Richelieu nagyon nagyszerű. 1 menekülési számlák a fedők 0,9-1,5% -át teszik ki. De a maximális eredmény elérése csak a növény számára az illetékes távon történik. És ez a pillanatban nem kell kevesebb figyelmet kell fordítania, mint az alapvető jellemzők.

Ültetőanyag kiválasztása

A tapasztalatokkal rendelkező kertészek ajánlják az újonnan érkezőket, hogy szedést és palántákat vegyenek azok számára, akik a szőlőből készítették őket, és szakmailag foglalkoznak az ilyen anyagok előállításával.

Cherenci

Értékelheti azt a minőséget, amely kis mennyiségű kérget. Amikor egy bokor növelése az agrotechnológiai szabályok betartásából, a túlélési arány körülbelül 90%, a kiváló minőségű növények gyakorlatilag garantáltak. A szőlő kialakításának minden szakaszában van.

További részletek

Csemeték

Az agrotechnológia szabályainak betartása alatt a túlélési arány körülbelül 100%. A csemetéknek egészségesnek kell lenniük. Figyeljen a biztosítékok, a növekedés és a betegségek egyéb jelei hiányára.

További részletek

A termesztés jellemzői

Richelieu olyan fajtákat jelent, amelyek rendszeres ellátást igényelnek. Az öntözés rendkívül fontos és a foszfor-potash műtrágyák időben történő táplálása.

Leszállás

Ez a fajta csak jól fűtött területeken ültethető. A Southwestern orientáció kedvezőbb. Optimális leszállási dátum – Ősz. De ezt az első szeptemberben kell megtenni, hogy kijusson a fagyok sértéséből. Elfogadhatatlan, hogy a szél által virágzó helyeket választsák.

Leszállás

Annak érdekében, hogy 3 évesnél idősebb legyen, a szőlő jelet ad a betakarítást, figyelembe kell venni a tényezők halmazát – a talaj típusától a közeli növényekre.A legjobb idő a legtöbb fajtához – őszi, és a hideg régiókban, augusztusban kezdődik. A csemetéket szeptember végén vagy 1 évtizedenként átruházzák a földre. Az őszi leszállás esetében csak a nevetséges szőlőültetvények alkalmasak, egy fejlett gyökérrendszerrel és 8-10 szemmel.A kezdőknek a tippek segítenek kitalálni az optimális rendszereket a palánták és a dugványok helyére, valamint a folyamat más finomságaira.

További részletek

A talaj típusa

A homok, a fekete föld és agyag talajon termesztett szőlő. A talaj összetételének lehetőségeire az előkészítési folyamat észrevehetően különbözik.

További részletek

Vegetatív csemeték ültetése

Az alapvető szabályok megegyeznek a furcsa és zöldséges palánták esetében. Növényi hívás palánták, amelyeket egy üvegházban kapott.

További részletek

Landing Cherenkov

Dugványok – saját gyökérrendszer nélküli folyamatok. Ősszel mindig gyökerezik. Az eljárás a lombozat után kezdődik.

További részletek

Növények szomszédai

A következő növények kedvezően befolyásolják a szőlőt: Siderats, uborka, eper, hagyma és fokhagyma, rózsák, a fehér káposzta és a zöldek korai fokozatai.

További részletek

Beporzás

Az a tény, hogy a besorolás a széna virágok, az előnye lesz. A normál körülmények között egyszerűen szennyeznünk kell a növényeket. Ha a dolgok rosszabbul mennek, meg kell adnod a méhsebességeket. De sok esetben, a mézes növények kellően kimerülése.

Ritkítás

A kultúra erős növekedése mindig ilyen mértékben teszi az üdülőhelyet. A vágási szőlőnek legfeljebb 10 szemre van szükségük. Rendszeresen meg kell ismételni az üzem kialakulását. A zöld hajtások körülbelül 25% -a tengelykapcsoló nélkül hagyja. Ez lehetővé teszi, hogy maximalizálja a hatalmat más ágakra.

Öntözési rendszerek

Hogy a bogyók nagyok és lédús, meg kell szervezni a teljes öntözés és etetés. Minden szabványt kell módosítani az időjárási viszonyokhoz és a folyadék elpárologtatásának mértéke.

Friss írisz

A gyakori öntözést rendszer, a hidratáló ajánlott kéthetente egyszer (azaz havonta kétszer a virágzás alatt, és a megjelenése bogyók), olyannyira, hogy a föld impregnált 50 cm mélyen a növény, hogy a növény nem Váltás a felületre (Dewn) gyökerekre. Ez az összeg csökkenthető, ha a szalma mulching.

További részletek

Ritka lengyel

Ritka öntözési sémával, az érlelési szőlő korának és időpontjának kiválasztásával a táblázatban bemutatott szabványok egy másik cikkben.

További részletek

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

A kezdeményezők -27 fok alatt kijelentették a hőmérsékleti határértéket. A szőlőtermesztés iránti óvintézkedések azonban nem szükségtelenek. A korai megfázás előfordulásakor szükség van a szalma vagy széna kultúrájára. A szőlőbokrok régi részei elfogadhatatlanok. Csak a veszélyes paraziták kedvező menedékévé válnak.

Betegségek és kártevők

A gombák általános ellenállása nagyszerű. Azonban a “bíboros” szőlő néha érzékeny a szürke rothadásra. A madarak leállíthatók a rácsok segítségével. Ügyeljen arra, hogy foglalkozzon a tengelygel. Szintén szükséges a feldolgozás elvégzéséhez:

 • antrand;
 • Oidium;
 • penész;
 • Baktéria.

Az összes betegség és kártevők áttekintése

Ha a szőlő bármilyen betegségnek vagy rovarnak van kitéve, akkor mindig tükröződik a megjelenésben. A növény külön részét és az egész kultúrát is szenvedhet.A szőlődegélyek általában a legtöbbet szenvednek a levélgyűjtő parazitáktól.A bogyók károsodása főként a gombás betegségek jelenlétében jelenik meg. A leveleket mindig nagyobb mértékben érinti, sok betegséget azonnal felismerik.

További részletek

> “>

Mildu >> >>

A betegség legfontosabb jellemzője a fehér bolyhos hullám jelenléte a lemezlap alsó részén.

További részletek

> “>

Oidium >>

A betegség tünetei a lemez tetejéről nyögnek – sárga foltok egy hamu-szürke virágzással, még fehéres árnyalattal is.

További részletek

> “>

Szürke gnil >>

A szürke rothadás fő jelei: a barna foltok és szürke plakett lombozat és bogyók megjelenése, barna válások és szürke permetezés előfordulása a szőlőre.

További részletek

> “>

Antraznosis >>

A leveleken barna foltok sötét színű burkolattal. Idővel, mivel az a tény, hogy a szövetek a növény meghalnak, a lyukak megjelennek a leveleken.

További részletek

Tárolás

A gyűjteményre való felkészültségét az ízlésükre értékelik, és nem színükben. A hűvös szellőztetett szobákban a betakarítás 2-3 hónapig menthető. Használnia kell a hűtőszekrényeket. A feldolgozás után hosszabb tárolás lehetséges. A Richelieu szőlőből mind a hétköznapi téli üres, mind a házi borok.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: