Szőlőbányászok

 • Szerzői: Grapework Intézet “Viizul”, Moldova
 • Célja: Asztal
 • Bogyó szín: Sötétkék
 • Íz: harmonikus, terns és cseresznye, teljes öregedés érett cseresznyével
 • Érési idő (szűrő): Közepes teljesítmény
 • Érési idő, napok: 130-135
 • Fagyállóság, ° C: -26
 • Szinonimák nevek: T-6-13
 • Súlycsomó, g: 500-1000
 • A virág típusa: Funkcionálisan nők

Lásd az összes jellemzőt

Shakhtar egy vintage asztal, amely mind a magángazdaságokban, mind a mezőgazdasági területeken keres. A népszerűség megmagyarázható az óvásban és a jó hozamban.

Az eltávolítás története

A Shakhtar fokozatát a Moldvai Grapework Institute “Vierul” -ban kaptuk.

Leírás

Egy bokorot megkülönbözteti az erős növekedés, a hatalom, képes ellenállni az erős terheléseknek. 3 cm vastag vastagolás. A gyümölcs nélküli hajtások száma eléri a 60-80% -ot.

Érlelési idő

Shakhtar közepes érésű fajtákra utal. Az első bogyók 130-135 napon belül foghatók.

Brozdi

A talaj alakja hengeres, ők sűrű és közepes telek, az egyik tömege eléri az 500-1000 g-ot.

Bogyók

A gyümölcsök sötétkék színűek, lekerekítettek vagy gyengén. Súlyuk – 6-7 g, és méret – 24,5422,3 mm.

Íz

Ez egy olyan asztali fajta, amely jól illik a friss fogyasztásra. A bogyók íze egy tövis-cseresznye, cukor tartalom – 170-180 g / dm³, savasság – 7-8 g / dm³. Húst hús és bőr sűrű. Az ilyen ízekkel ellátott szőlő mind technikai célokra is alkalmas.

Hozam

A fajta magas termelékenység jellemzi, a hozam átlagosan 160 c / ha.

Ültetőanyag kiválasztása

A tapasztalatokkal rendelkező kertészek ajánlják az újonnan érkezőket, hogy szedést és palántákat vegyenek azok számára, akik a szőlőből készítették őket, és szakmailag foglalkoznak az ilyen anyagok előállításával.

Szőlőbányászok

Cherenci

Értékelheti azt a minőséget, amely kis mennyiségű kérget. Amikor egy bokor növelése az agrotechnológiai szabályok betartásából, a túlélési arány körülbelül 90%, a kiváló minőségű növények gyakorlatilag garantáltak. A szőlő kialakításának minden szakaszában van.

További részletek

Szőlőbányászok

Csemeték

Az agrotechnológia szabályainak betartása alatt a túlélési arány körülbelül 100%. A csemetéknek egészségesnek kell lenniük. Figyeljen a biztosítékok, a növekedés és a betegségek egyéb jelei hiányára.

További részletek

A termesztés jellemzői

Shakhtar fokozatát észrevétlen a talaj összetételére, de ha van választás, akkor jobb, ha előnyben részesíti a csernozozokat. Ha a talajvíz kevesebb, mint 2,5 m, akkor az ültetés előtt fontos a vízelvezetés megszervezése. A tervezés előtt ajánlott 10 cm-re vágni a palántákat, és dip őket az agyagcsavarba. Valamint a fiatal csírák immunitásának növelése egy “arguum” anyag segítségével.

Leszállás

A zárolás tavasszal vagy novemberben történik. A leszállási algoritmus a következő:

 • ásni egy 0,8 métert átmérőjű yat és 0,8 m mélység;

 • Tegye az alsó komposztot, amely termékeny talajjal keveredett, és hagyja el ezt az űrlapot egy hétig – lehetővé teszi, hogy a talaj megfeleljen;

 • Vakítsa a csemeget a gödörbe, és elalszik a talajba;

 • Öntsük a leszállási helyet, az egyik esetben 10-12 liter vizet igényel;

 • Készítsen egy réteg mulcsot;

 • Tartsa be a leszállási rendszereket 1.5×2,5 m.

Szőlőbányászok

Leszállás

Annak érdekében, hogy 3 évesnél idősebb legyen, a szőlő jelet ad a betakarítást, figyelembe kell venni a tényezők halmazát – a talaj típusától a közeli növényekre.A legjobb idő a legtöbb fajtához – őszi, és a hideg régiókban, augusztusban kezdődik. A csemetéket szeptember végén vagy 1 évtizedenként átruházzák a földre. Az őszi leszállás esetében csak a nevetséges szőlőültetvények alkalmasak, egy fejlett gyökérrendszerrel és 8-10 szemmel.A kezdőknek a tippek segítenek kitalálni az optimális rendszereket a palánták és a dugványok helyére, valamint a folyamat más finomságaira.

További részletek

Szőlőbányászok

A talaj típusa

A homok, a fekete föld és agyag talajon termesztett szőlő. A talaj összetételének lehetőségeire az előkészítési folyamat észrevehetően különbözik.

További részletek

Szőlőbányászok

Vegetatív csemeték ültetése

Az alapvető szabályok megegyeznek a furcsa és zöldséges palánták esetében. Növényi hívás palánták, amelyeket egy üvegházban kapott.

További részletek

Szőlőbányászok

Landing Cherenkov

Dugványok – saját gyökérrendszer nélküli folyamatok. Ősszel mindig gyökerezik. Az eljárás a lombozat után kezdődik.

További részletek

Szőlőbányászok

Növények szomszédai

A következő növények kedvezően befolyásolják a szőlőt: Siderats, uborka, eper, hagyma és fokhagyma, rózsák, a fehér káposzta és a zöldek korai fokozatai.

További részletek

Beporzás

A bányász fokozatának funkcionálisan női virágtípusa van, ami azt jelenti, hogy a jó termény további pollinátorokat igényel. Mindazonáltal egyes kertész észrevételei szerint néha a fajta képes megbirkózni és maga, nem hajlandó kényszeríteni.

Ritkítás

Szokásosan termel egy közepes vágást – 6-8 szemmel. Egy bokor képes ellenállni egy erős terhelés, bár általában a fokozat nem jellemzi a csokor. Ebben a tekintetben az adagolás nem szükséges, de tanácsos szisztematikusan levágni a csokort. Nagyobb hatékonyság érhető el, ha a bokor nagy formációkon vagy íves módszerrel történik.

Locsolás

Ha a nyár száraz volt, akkor a bokorot hetente egyszer kell hidratálni. Jobb az öntözés, hogy ásni az ásatás körébe, és öntsük be két vödröt. És a bemutatott fokozat jól reagál az öntözésre. Fontos, hogy ne felejtsük el a hidratálokat egy őszinte tél és június közepén.

Öntözési rendszerek

Hogy a bogyók nagyok és lédús, meg kell szervezni a teljes öntözés és etetés. Minden szabványt kell módosítani az időjárási viszonyokhoz és a folyadék elpárologtatásának mértéke.

Szőlőbányászok

Friss írisz

A gyakori öntözést rendszer, a hidratáló ajánlott kéthetente egyszer (azaz havonta kétszer a virágzás alatt, és a megjelenése bogyók), olyannyira, hogy a föld impregnált 50 cm mélyen a növény, hogy a növény nem Váltás a felületre (Dewn) gyökerekre. Ez az összeg csökkenthető, ha a szalma mulching.

További részletek

Szőlőbányászok

Ritka lengyel

Ritka öntözési sémával, az érlelési szőlő korának és időpontjának kiválasztásával a táblázatban bemutatott szabványok egy másik cikkben.

További részletek

Alárendelt

Szezononként háromszor megtermékenyítjük a bokorot:

 • A vegetáció elején a kultúrát szuperfoszfátok, ammónium-nitrátok és potash só keverékével tápláljuk 20: 10: 5 g-os potha-só keverékével, osztva 10 liter vízben;

 • Ugyanez a készítmény a virágzás előtt további táplálkozásként alkalmas;

 • A betakarítás után a kálium-adagolók relevánsak lesznek a fagyállóság növelése érdekében.

A tapasztalt szőlőt javasolják, hogy két vagy három év alatt a szerves szerves szubsztitusak legyenek, a trágya a hamu, a szuperfoszfátok és az ammónium-szulfát hozzáadásával illeszkednek.

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

A bányász képes -26 fokosra ellenállni, ha előzetesen megvédi. Nincsenek Shelter Frost Resistance Limited -21 fok. A fajta előnye a magas regenerálódás magas képessége, ami azt jelenti, hogy még akkor is, ha a növény megkerülése gyorsan visszanyeri.

Amikor a kultúrát télen fedezi, a rágcsálók károsodásának valószínűsége nő. Ezért a fenyő ágak menedékként ajánlottak. A Napnik-t a szőlő alatt kell kezelni, hogy ne érintkezzen a talajjal – ez nem csak az egerek és patkányok újjáépítését, hanem védi a penészektől is.

Betegségek és kártevők

A bányász fokozatát az oidium és a szürke rothadás közepes ellenállása jellemzi, a penész rezisztenciát 3,5 pontra becsüljük. Mivel profilaxis, elegendő a speciális biztonság kultúráját a gomba ellen 2-3 alkalommal a növekvő szezon alatt.

A gyümölcs bőre sűrűsége különbözik, ami azt jelenti, hogy a növények nem szörnyűek. A bokor más rovarokból történő védelme érdekében rendszeresen ellenőrizni kell azt a károkat, hogy időben felszámolják az érintett területeket, szisztematikusan feldolgozzák a növényeket.

Szőlőbányászok

Az összes betegség és kártevők áttekintése

Ha a szőlő bármilyen betegségnek vagy rovarnak van kitéve, akkor mindig tükröződik a megjelenésben. A növény külön részét és az egész kultúrát is szenvedhet.A szőlődegélyek általában a legtöbbet szenvednek a levélgyűjtő parazitáktól.A bogyók károsodása főként a gombás betegségek jelenlétében jelenik meg. A leveleket mindig nagyobb mértékben érinti, sok betegséget azonnal felismerik.

További részletek

Szőlőbányászok> “>

Mildu >> >>

A betegség legfontosabb jellemzője a fehér bolyhos hullám jelenléte a lemezlap alsó részén.

További részletek

Szőlőbányászok> “>

Oidium >>

A betegség tünetei a lemez tetejéről nyögnek – sárga foltok egy hamu-szürke virágzással, még fehéres árnyalattal is.

További részletek

Szőlőbányászok> “>

Szürke gnil >>

A szürke rothadás fő jelei: a barna foltok és szürke plakett lombozat és bogyók megjelenése, barna válások és szürke permetezés előfordulása a szőlőre.

További részletek

Szőlőbányászok> “>

Antraznosis >>

A leveleken barna foltok sötét színű burkolattal. Idővel, mivel az a tény, hogy a szövetek a növény meghalnak, a lyukak megjelennek a leveleken.

További részletek

Tárolás

A fajta hátránya a szőlőre gyakorolt ​​termés gyenge megőrzése, így a kemény gyümölcs fontos a tisztításhoz. A friss bogyók friss formájában nem alkalmas hosszú tárolásra, de a sűrű bőr miatt jó szállíthatóságot tudnak büszkélkedni.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása