A keskeny kanapék fajtái és jellemzői a konyhában

A konyha csúszása, gondosan figyelembe kell vennie az egész helyzetet és az egyes témák kinevezését, mivel minden családtag ezt a helyiséget használja. Gyakran a konyhában találkozhat a kanapéval. Ez a bútorok kölcsönözhetnek a többi helyiségtől, vagy kifejezetten a konyhához.

Szüksége van egy kanapéra a konyhában?

A főzési területen a kanapé relevanciájának kérdése nincs határozott válasz. Leggyakrabban ez a lehetőség a bútorok elhelyezésére megtalálható azokban az apartmanokban, ahol a konyha nappaliként szolgál, vagy vele együtt. Mivel a modern lakás elrendezésében ezek a helyzetek gyakran megtalálhatók, a kanapé minden második konyhában van.

Milyen más további előnyökkel rendelkeznek egy kanapé a konyhában:

 • Különleges keskeny modellek állnak elő, amelyek nem néznek nehézkesnek, és még a szerény méretű szobában is felszerelhetők;
 • Kényelmesen elhelyezhet több embernek;
 • A kiváló minőségű kanapé sokkal kényelmesebb a székek számára;
 • Egyes modellek további aludási helyként használhatók;
 • Ez további tárolórendszerré válhat;
 • A széles választék lehetővé teszi, hogy pontosan válassza ki azt a modellt, amely harmonikusan illeszkedik a belső térbe;
 • Gyakran a kanapé kiállítja a partíció helyett, megkülönbözteti a zónákat a stúdió típusú lakásában.

Nézetek

Bármely bútorüzletben vagy a webhelyen sok modell látható. Annak érdekében, hogy megkönnyítse, hogy döntsön a választásról, adjuk meg ezt a beállítást egyfajta besorolásban.

Konfigurációs kanapék lehet:

 • egyenes;
 • szögletes (a P-alakú és T-alakú kanapék tulajdoníthatók számukra);
 • félkör alakú (különböző kerekítési sugarú).

A kanapé alakja a konyha építési jellemzőitől függ. Ha a konyhában van egy szabad sarok, a kanapé egy vagy két oldalra hajolhat. A legfontosabb dolog az, hogy az ablakok, fűtőkészülékek, erkély- és bejárati ajtók, csövek és dobozok. Egy különálló fajokban a modulok (vagy blokkok) modellek egyetlen készítményként vagy mindegyikben alkalmazhatók.

Bármikor megváltoztathatja őket, vagy nem használja a blokkot, ezáltal a kanapét közvetlenül vagy két külön széket készítve.

Általában az ilyen modellek lehetővé teszik, hogy az egyik alkatrészt kis asztalként használja.

Egy külön csoport tartalmazza a beépített mechanizmusokkal ellátott kanapékot, ezért egy keskeny kanapé egy teljes körű ágyba fordul, amelyen pihenhet vagy töltheti az éjszakát. A mechanizmusok egyszerűek és összetettebbek. A konyhában bármilyen, de legnépszerűbb lehet:

 1. “könyv”;
 2. “Eurobook”;
 3. “tangó”;
 4. “Delfin”.

Ezek a modellek elég kompakt – kis mélység és szélessége 1,2 m. Olyan mechanizmusokkal rendelkező kanapék, mint a “harmonika”, a “francia kagyló” túlságosan terjedelmes, de a vásárlók is igényei vannak, akiknek szabad helyük van. A modulokból álló bútorokban a mechanizmust általában a legszélesebb (gyakrabban központi) részbe helyezik. Az összes összecsukható és bővítő rendszert a szerelvények minősége, a kibontott állapotban lévő dimenziók és a csatolni kívánt erőfeszítések jellemzik. Az egyszerű mechanizmusok csak egy műveletet igényelnek.

A komplexhez egy egész lépcsőt igényel. Ezért, mielőtt megvásárolnák őket, jobb, ha megpróbálja a gyakorlatban, és többször is.

Egy másik csoport teszi a kanapét a dolgok, termékek és konyhai eszközök tárolásának lehetőségével.

Íme két lehetőség:

 1. zárt és nyitott fülkék;
 2. Mindenféle visszahúzható doboz.

Leggyakrabban a fülkék az ülések alatt találhatók. A dobozok elülső vagy oldalán vannak felszerelve – kényelmesebb, mivel a dolgok eltávolítása nem zavarja az ülést. Ezek a lehetőségek kívánatos figyelembe venni idején a tervezés minden konyhabútor, így nem terhelik feleslegesen a helyet szekrények vagy képzetlen dolgok.

A konyhai kanapék változhat:

 • karfák jelenlétével;
 • A támogatás típusának megfelelően (lábakkal, kerekekkel és másokkal);
 • a hátsó és ülések lágyságánál.

Mindezen különbségeket a kiválasztás során figyelembe kell venni. Sok gyártó kínál a kanapé egy speciális projekt. Akkor tényleg sekély, a kívánt szélességet és a kívánt jellemzőkkel lehet elvégezni.

Anyagok

Természetesen a konyha kanapéja különbözik az anyagból, amelyből az összes részük megtörtént. A bázis (keret és a támaszok) általában fából, fából készült lemezekből vagy fémből készülnek, ezért különböző mutatókkal rendelkezik az erő, a súly, az élettartam és az ökológia. Az MDF megkülönböztethető megfizethető ár, könnyű feldolgozás, összeszerelés és telepítés, széles választéka PVC bevonatok. A fa tartósabb és természetes, jól néz ki és szaga, de ez költséges. A fém egyre inkább a rejtett tárgyaknál, hanem a dekorációban is használható. Gyűjtsön össze egy kanapét egy fémbázissal, de sokkal hosszabb ideig tart. Az anyag kiválasztása, fontolja meg a becsült terhelést, mivel ez az üléshely használata gyakran használható.

A szerelvények, a kötőelemek és mechanizmusok minősége óriási szerepet játszik.

Ezek az elemek nem menthetik meg, mivel a kopás minden alkalommal kényelmetlenséget okoz.

Jobb lesz, ha acélból, nem alumíniumból vagy műanyagból származnak.

Következő független részlet – SOFA bevonat (kárpitozás). Mesterséges vagy természetes bőr, akril, velúr, kárpit, állomány és egyéb textíliák fedezésére. Mivel a kanapé áll a konyhában, a bevonatnak tartós, vízálló és könnyen tisztítható (preferencia a sima anyag, egy halom nélkül).

A bevonatnak kellemesnek kell lennie, nem csak kifelé, hanem az érintésre is – a kárpitozás nem lehet hűvös vagy csúszós.

A töltés a lágyság mértékétől függ – a habszivacsot általában használják, és az ergonomikus modellekben több rétegű töltőanyagot használnak.

Színek

Lehetetlen megtiltani bizonyos színek használatát, különösen akkor, ha bármilyen különleges preferenciája van, vagy egyértelműen elképzelni, hogy pontosan mit kell. De vannak olyan ajánlások, amelyek végül segítenek döntést hozni vagy kiigazítani.

 • A konyhában lévő bármilyen belső tárgyak esetében a semleges színek előnyösek – tágas, könnyebbé teszik a szobát. Jobb lesz, ha a fényes lesz külön tételek – például egy üléshuzat, ágytakaró vagy kanapé párnák. Ez a szabály opcionális, de kényelmes, mert a részletek színének megváltoztatása a másik oldalon, akkor teljesen másfajta lesz.
 • A meleg színek segítenek fenntartani a jó hangulatot, hangulatos hangulatot. Zöld, barna és sárga megjelenés, de szép.
 • A fényes színek erősebb érzelmeket okoznak, hozzájárulnak az étvágy megjelenéséhez. A piros vagy narancssárga kanapé minden bizonnyal pozitívan befolyásolja a tevékenység és az attitűdök. Az ilyen színek azonban gyorsabbak.
 • A konyha-nappali legmegfelelőbb színek: rózsaszín, szürke, lila. A szalagok vagy más kicsi, semlegesek elfogadható használata a rajzok értelmében.

Ötletek a belső térben

A konyhában a klasszikus stílusban és a kanapénak szüksége van a megfelelőnek. Nos, ha egy kanapé, ívelt lábakkal és karfákkal, faragott félig hátul és ovális ülés. Dekoráció, egy fa és egy monofonikus vagy mintás kárpit. A diszkrét színű kanapé alkalmas a neoklasszikus stílusban lévő bútorokra, nagy mennyiségű dekoratív rész nélkül. Ez szintén harmonikusan illeszkedik a bőr bevonattal.

A krómozott details kanapékok alkalmasak a konyhában modern stílusban.

A minimalizmus esetében fontos a minimalizmus, az egy-foton kárpitozás és a túlzottan szigorúbb forma a túlzottan felesleges.

Más modern irányban, szokatlan formák és színek biztosítottak. Ebben az esetben a kanapé határozottan a modern konyha csúcspontjává válik.

Érdekes úgy néz ki, mint a lehetőség, amikor a kanapé a konyhai fülhallgató bizonyos folytatását jelenti. Ez az alacsony, keskeny csövet ugyanabból az anyagból és színekből utasítja. Megrendelheti az ülést. A hátsó, párnák vagy keretek kerete helyett.

Tippek kiválasztásakor

Lássuk, mi figyeljünk arra, hogy a kanapé a konyhába válasszon.

 • Annak ellenére, hogy a konyha számára egy keskeny ülésű modell és egy kis háttámla gyakrabban szükséges, a mélysége nem lehet kevesebb, mint fél méter, különben az emberek nehézkesek és kényelmetlenek lesznek.
 • Ha a kanapét az ágyként használják, a kibontott formában kényelmesnek kell lennie.
 • A bútorok roll-out mechanizmusokkal (függetlenül attól, hogy kapcsolódnak-e a fiókok meghosszabbításához vagy alvóhely létrehozásához), figyelembe kell venniük a dimenziókat, hogy semmi sem akadályozta meg teljes cselekedeteiket.
 • Gondolkodj előre -, hogy a kanapén tárolják, és megszervezik a belső teret. Ha az élelmiszerboltot vagy az ételeket benne helyezzük, alaposan meg kell vennünk az anyagokat – biztonságban kell lenniük.

 • Figyeljen a varratok, rögzítőelemek, összeszerelés minőségére. Még ezek a kis dolgok is fontosak.
 • Válasszon ki egy gyártót, Óvatosan olvassa el az ajánlatokat ezen a területen. Nem csak a költségekre összpontosít. A szállítás, az összeszerelés, a jótállási szolgáltatás és a jó bútorok felülvizsgálata további előnye lesz.

Tippek, hogyan válasszuk ki a megfelelő kanapét, nézd meg az alábbi videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: