A konyhai motorháztető kiválasztása

A konyhát különleges helyiségnek tekintik a házban, mivel itt van sokáig az élelmiszer főzéséhez, a reggeli egy csésze kávéval kezdődik, és néha családi oldalak vannak elrendezve. Annak érdekében, hogy a konyhában lévő időtöltés kényelmes volt, fontos, hogy ne csak egy kényelmes elrendezést biztosítson, hanem egy hatékony kipufogóegységgel is ellátva, amely segíti a főtt ételek szagainak megszüntetését, és nem engedte meg a korom kialakulását A bútor felületén. A mai napig hatalmas választék van olyan kivonatokra, amelyek alkalmasak bármilyen formatervezésre és szobatér méretére.

Nézetek

A konyhai motorháztető fontos eszköz, amely nélkül lehetetlen, mivel kiváló minőségű szellőzést és kiegészíti a modern belső teret. A közelmúltban találsz egy gyönyörű találatokat, amelyek különböznek a termelési anyagokban, a tervezésben és a dekorációban.

Ezen funkcióktól függően a következő típusú termékek megkülönböztetik:

 • Beágyazott. Ez a modell telepítve van a felszerelt ruhásszekrénybe, így teljesen elrejtve van benne. Az ilyen csendes kivonatot kiváló minőség, kopásállóság és elegáns design jellemzi. Mivel az egység hatalma a maximális, hatékonyan működik. De annak ellenére, hogy a termék jól működik a funkcióikkal, költséges, és különleges ellátást igényel.

 • Lakás. Közvetlenül a gáztűzhely felett van felszerelve, vagy egyszerűen a falhoz csatlakoztatva. Ez az opció nincs kijárat a szellőzőcsőre, a készülék egy légtisztító szűrőből, elektromos ventilátorból és házból áll. A fő előnye tiszta megjelenés, megfizethető ár és egyszerű telepítés. Ami a mínuszokat illeti, a fali motorháztető nagyon zajos, és szűrőinek gyakran változnak.

 • Kupola (kandalló). Ez az egyik legmodernebb és legnépszerűbb típusú berendezés, amely tökéletesen harmonizálja bármely stílusban, töltve otthoni kényelmet. A kényelmes kialakításnak köszönhetően az elektromos kivonat egy kis helyet foglal el, és gyakran ötvözi a szokatlan üveget és a fabetéteket. Olyan modelleket termelnek, mint a sziget és a fal, a különbség csak a rögzítés különböző módjaiban van. A készülék fő előnye, hogy távolról ellenőrizhető, és nincs szükség szűrőkre. Hátrány – Magas ár.

 • Szög. Az ilyen kapucnis szellőztetéssel készül, és kis konyhákra szánt. A felfüggesztett építés eredetileg a szögletes konyhák kialakításába illeszkedik, megmenti a helyüket. Könnyen gondoskodik, a nagy teljesítmény jellemzi és olcsó.

 • Kombinált. Ebben a készülékben két funkciót kombinálnak egyszerre – a levegő szellőztetése és szűrése. Az ilyen eszközök egy szénszűrővel vannak felszerelve, amelyet 6 havonta egyszer kell változtatni. A kipufogórendszer telepítése során nagy figyelmet kell fordítani a légcsatornára – úgy, hogy jól működjön, minimálisnak kell lennie. Az ilyen modell lehet mennyezet és visszahúzható. A hibák hiánya miatt nagy igényt élvez.

Van még egy újrahasznosító kivonó, amelyet csak légtisztításra terveztek. Ez a legolcsóbb verzió a szellőztető berendezés a konyhában. A ventilátor, amely a készülék testébe van szerelve, a légáramlást a tűzhely fölé vágja, késlelteti őket a szűrőrendszerben, és visszaáll.

Érdekes opció van teleszkópos extraktornak tekinthető, amelynek kompakt méretezése és a munka közben a házból nyúlik ki. Ha a konyhát modern stílusban díszítették, akkor az eredetileg kiegészíti a hengeres modellt, amely a perimetriai levegő felszívódásának függvényében van felszerelve, és szokatlan kialakítású.

A kipufogórendszereket nemcsak a megjelenés, a telepítési módszer, hanem az ellenőrzés típusával is megkülönböztetik.

Ettól függően, ezek a következőkre oszthatók:

 • Csúszka. A modellek csúszka kapcsolója csúszka formájában van. Lehetővé teszi az eszköz módjainak gyors módosítását.

 • Gomb. A vezérlőegység az oldal és az elülső motorháztető panelén található. A gombok megnyomásakor kapcsolási módokat hajtanak végre.

 • Elektronikus. A menedzsment kényelmesnek tekinthető. A panelek szinten fénymutatókkal vagy eredménytáblával is felszerelhetők.

Anyagok és alkatrészek

A konyhai motorháztető kialakításában fontos a testük, amely festett üvegből, műanyagból, alumíniumból vagy rozsdamentes acélból készíthető zománcozott. A közelmúltban a legtöbb modell dekoratív díszítéssel történik. Ehhez egy egyedi “selyem” réteget alkalmazunk a kezelt alumínium felületre, amely képes az árnyékolás megváltoztatására attól függően, hogy a mellette lévő tárgyak. Az ilyen termékeket tökéletesen harmonizálják a többi felszereléssel, és gyönyörűen kombinálják az üveggel, fából vagy műanyag bútorokkal. Ezenkívül az adott anyag magas fémálló fémötvözetekből készül. Nem maradnak ujjlenyomatok.

A rajz beállításának fő eleme kétféle szűrő: A kellemetlen szagok és zsír felszívása, késleltetési korom és zsírcseppek. Az áramlási tisztítószerekben csak zsírszűrőket helyeznek el, és a szén az aggregátum belsejében van felszerelve. Vannak olyan termékek is, anélkül szűrőrendszer, ezek általában olcsóbbak olcsó, de a rács és légcsatorna szükség gondos ellátás, mert rendszeresen kell csiszolt zsíros.

Zhirouchlorin termelnek szinitregon és fliselin. Mivel szintetikus szálak, rendszeresen meg kell változtatni őket. Ezért az acélból vagy alumíniumból készült kazettatípusú szűrők optimálisabbak. Ezeket egyszerűen eltávolítják és kényelmesen moshatják mind a mosogatógépben, mind manuálisan. Egyes gyártók is kiegészítik a szűrőket mutatók azt mutatják, hogy ha meg kell tenni, vagy cserélje terméket.

Annak érdekében, hogy a kipufogóberendezés csendesen dolgozott, jó zajszigeteléssel és csendes elektromos motorokkal kell rendelkeznie. Ehhez a készülék egyedi akusztikus védelmi rendszerekkel és különleges csapágyakkal van felszerelve. Ezeket a részleteket a motorzónába és az üregbe helyezik.

Hatalmas szerepet játszik a motorháztetőben és a beépített világítás jelenlétében. Általában minden modell kiegészíti a kis 20-40 wattos izzólámpákat, fluoreszkáló vagy halogén lámpatesteket. A fluoreszkáló lámpákat a leggazdaságosabbnak tekintik. 90% -kal kevesebb villamos energiát fogyasztanak, de hideg megvilágításukat, így töltse ki a lefedett zóna világítását a természetes napsütéses, halogén lámpákhoz.

A kipufogórendszer szerves része szintén törölje ki a kipufogó esernyőt. A felesleges hőáramlást, szagokat, gőzt, nedvességet, valamint a szellőztető légcsatornába mutatja be őket. A kipufogó esernyő helyi és szállított. A szigeti modellekben két sor zsírszűrő van, a konyhában – egy.

A kipufogó típusától függően oldalrácsokkal, különböző polcokkal és távirányítóval is felszerelhető. Gyakran a modern modellekben van egy üvegpanel nedvességmérővel és hőmérőkkel.

A modern eszközök finomságai

A konyhai motorháztető már szinte minden otthonban és lakásban létezik. Ez egy univerzális eszköz, amely nem csak gyönyörűen kiegészíti a szobatervezést, hanem gyorsan megmentheti a levegőt az élelmiszer szagain, valamint a fat és a korom védelmét. Ezt a berendezést a modul, a blokk, a szekrény vagy a kipufogó ventilátornak is nevezik. A technológia elvének elve az, hogy tisztítja a levegőt a ventilátor által kialakított tolóerő miatt. A gyönyörű teste alatt több szűrőt és egy vagy két hajtóművel rejtőzik.

Mivel a zajszigetelés fontos az ilyen berendezésekhez, a modern modellek olyan üzemmódban vannak, amelyek miatt a zajszint automatikusan beállel, és a levegő visszavezetése csendes. Ugyanakkor a termékek többsége keringési módban működhet, ha az elpárologtatást a szűrőrendszerre küldi, megtisztítják és visszaküldik.

Vannak olyan eszközök is, amelyek eltávolítják a levegő áramlásait a szobából a kipufogógáz térdekkel. A telepítés sokkal bonyolultabb, mivel megköveteli a szellőztető csatornához rögzítő csövek felszerelését. De a nehéz telepítés ellenére a kipufogó hatékonyság növeli a tolóerő természetes erejét, amelyet a légcserélő ventilátor javítja. A piszkos levegő és a párolgás eredményeképpen jelenik meg, ennek eredményeképpen egy kis ugrásnyomás jön létre, és a friss levegő az utcáról léphet be a konyhába.

Jellemzően a házigazdák inkább a légtisztítókat a konyhában áramlási rendszerrel telepítik, de néhány közülük támogathatja a keringési rendszert is. Ez különösen fontos a súlyos fagyokban, ha nem kívánatos a kifelé meleg levegő. Annak érdekében, hogy a rendszer átfogóan dolgozzon, egy további szénszűrőt helyeznek be, amelyet a keringési pár tisztítására használunk. De ebben az esetben az eszköz termelékenysége kissé csökken.

Értékelés Gyártók és vélemények

Jelenleg a piacot a motorháztető hatalmas választéka képviseli, így egy ilyen fontos vásárlást megelőzően nemcsak az űrlapok, méretek, tervezés, konyha, hanem hosszú élettartamú,. A gyártók kínálnak luxus drága és költséghatékony felszerelést, de a legjobb, ha előnyben részesítik a híres márkákat, amelyek kiváló minőségű termékeket gyártanak és pozitív visszajelzést kapnak.

A gazdaságos opció az ilyen cégekből származik Kuppersberg, Korting, Circo és Faber.

A gyártók is bizonyították magukat is Asco, Bosch, Teka és Siemens. A kapucnisük elegáns design és alacsony áron értékesített.

Ha a pénzügyi képességek lehetővé teszik, hogy drágább modelleket vásároljon Olive, Lexand Mini és Lex Hubble. Alacsony zajszintjék, nagy motor teljesítménye, a gazdaságos energiafogyasztás és a különböző testméretek.

A német márkák konyhai kipufogórendszerei nagymértékben népszerűek a piacon, mivel azokat gyártják, a fő hangsúly a technika funkcionalitására vonatkozik. Például a maximális kapacitás sávszélesség Korting eléri az 1000 m3 / s-t. Ezenkívül a gyártó folyamatosan feltölti azokat a termékcsaládot, amelyek tökéletesen illeszkednek a modern belső térbe. Az acélból és üvegből készült termékek különös figyelmet érdemelnek.

Eltérő dekorációval és kipufogóval Kisis. Gyönyörű színes háttérvilágítással vannak felszerelve, és a konyhában nemcsak a levegő tisztításához, hanem egy elegáns tartozékot is szolgálnak, amely ideális bármilyen fülhallgatóhoz. Még a kompakt modellek akár 400 m3 / s kapacitású erőteljes motorokkal rendelkeznek.

Ami a termékeket illeti Siemens, A kifinomult stílus és a multifunkcionalitás kiviteli alakja. Az ilyen eszközök eredetileg elrejthetők a konyhában, mivel működés közben nem vonzza a zajt. A kivonatok és az elitek költségvetési verziói, beépített TV-képernyővel, de a költségek függetlenül, az összes márkás termék kopásálló, tartós és szokatlan konyhai dekorációként szolgál.

Sok hostessek sikerült értékelni és kipufogódni Hansa. Különböző méretű, gyönyörű dekoratív designnal készülnek. KÜLÖNLEGES FIGYELMEZTETÉSEK A világos színeket, fából készült keretek és sima formák, amelyekre az eredeti rajzokat alkalmazzák. Az ilyen berendezések fő előnye, hogy kényelmes menedzsment és tömörség. Ami a ferde és kupola típusú kivonatok típusát illeti, azokat legfeljebb 600 m3 / s kapacitással állítják elő.

Nem rosszabb az olasz márkák minőségében és termékeiben. A kitűnő tervezés és a kiváló teljesítmény jellemzői kiemelik. Az értékesítés fő vezetője a kivonatok Ventolux. A hajlított modellek tükörrel vagy fényes dekorációval nem hagyott hostess közömbös. A levegő és a teljes csendes tisztításának keringési módja miatt sok pozitív visszajelzést kaptak.

Különben is feloszthatja és szlovén céget Asko, A nagyméretű összeszerelési minőséget a gyakorlati anyagok segítségével rajzolja. A technika könnyen összeszerelhető és kezelhető. Az eszközök leggyakrabban a rozsdamentes acélból származnak, kiváló teljesítményt és csendes munkát végeznek. A modelltartomány magában foglalja mind a külön felszerelve, mind a beágyazott eszközök szélességét 30 és 90 cm között. Ezenkívül a technika fényes bevonattal, a panelek kényelmes elhelyezkedése és kifinomult formák.

A vezető pozíció a japán cég is veszi Shindo. Az innovatív technológiáknak köszönhetően termékei nem mechanikai ellenőrzéssel vannak ellátva, de különböző mutatókkal. Megfizethető ár- és mérnöki motorja A motorháztető népszerűvé teszi.

Hogyan válasszunk helyesen?

A konyhai rajz megszerzésének kérdéséhez érdemes megfontolni, így a vásárlás előtt meg kell kérdezni az eladó technikai jellemzőit és előnyeit. Azt is tisztázni kell, hogy a technika magas hőmérsékleten működik-e, és hogy különleges védelme van-e a kondenzátum, a forró gőzök és a nedvesség ellen.

Mivel a konyhai egységek hatalommal rendelkeznek, a tisztítás és a tervezés elve, a következő tanácsok segítenek nekik helyesen kiválasztani:

 • Először is a technika hatalmának és teljesítményének figyelembevétele. Ezek a mutatók azt mutatják, hogy mennyi levegő képes újrahasznosítani a készüléket egy óra alatt. Ez az, annál nagyobb a hatalma, annál jobb lesz. Egészségügyi normákkal a levegő teljes mennyiségét egy órán belül kell megváltoztatni. A konyha szükséges teljesítményének kiszámításához egyszerű képletet alkalmazhat: a szoba teljes területét meg kell szorozni a mennyezet magasságával, és a kapott eredményt ismételten 12 és az 1.3.

Így, ha a helyiség területe 6 m2, magassága 2,5 m, akkor legalább 234 m3 / h kapacitású kipufogót kell választani. Ez a mutató minimálisnak tekinthető, így a legjobb a termék megvásárlása. A tápegységek típusai eltérőek, ezért győződjön meg róla, hogy a választás nem lesz sok nehézség.

 • Ahhoz, hogy kényelmesen érezze magát a konyhában a főzőedények során, fontos, hogy a lemez fölött egy csendes motorháztető. Általános szabályként a készülék hatalma befolyásolja a zajszintet. Ha magas, akkor az eszköz zajosan működik. Ezért előnyben részesíti az olcsó modelleket, meg kell találnod, hogy az a tény, hogy lesz állandó zümmögés a konyhában. Ami a csendes fajokat illeti, azokat a speciális tömítések kiegészítik, amelyek blokkolják a zajt, és védik a testet a rezgésekből. Kerülni kell a sikertelen vásárlás segít előzetes rajz a boltban, mivel lehetetlen navigálni csak rá vonzó megjelenés.

 • A kipufogó eszköz időtartama közvetlenül a szűrőktől függ. Ők felelősek munkájának minőségéért és késleltetéséért, nemcsak a kellemetlen levegő, hanem a por, a harag, a zsír, más alkatrészek is. A szennyezett szűrőknél a készülék hosszú ideig tart, és zajszintje és teljesítménye nem felel meg a normál mutatóknak. A durva szűrőkkel és finom tisztítással rendelkező eszközöket vásárolhat. Ugyanakkor az első jobb minőségű, mint akril, fém vagy phlizelin. Képesek tisztítani a levegőt, és megvédik a rendszert a szennyezésből. A második termel a finom szén-alapanyagokból, és folyamatosan változtatniuk kell.

 • A rajzméretek olyan módon vannak kiválasztva, hogy szélessége nem kevesebb, mint a főzőpanel felszíne. Emellett egy hatalmas szerepet játszik és a konyha méretei. Ha egy kis eszközt vásárol, akkor rosszabb lesz a levegő tisztítása. A tányérok szélessége 50-60 cm-ről tökéletesen alkalmas termékek méretűek 90 cm-re, de be kell illeszkedniük a bútorok kialakításához. A nagy gázlemezekhez a kupola modellek telepítve vannak, és a beépített eszközök kompakt panelekre vannak kiválasztva. Egy magánházban, ahol különböző kandalló változatok lehetségesek, a motorháztető hasonlóan létrejön.

 • Fontos mutató az eszköz működési módja. Termékek rendelkezésre állnak mind a kipufogó mód, ahol a szennyezett levegő áramlik körvonalazza a szobán kívül és szűrési mód, amely lehetővé teszi, hogy tiszta a levegő tömegek nélkül eltávolítja őket a rendszer. Ugyanakkor a kipufogó móddal rendelkező kivonatok ajánlottak, mivel garantálják a konyha 100% -os tisztítását. A szűrő rendszerekhez előre kell állítani egy patronkészletet, és megváltoztatni őket szennyezettek.

 • A menedzsment módjának megválasztását személyes preferenciák határozzák meg. Az érintőpanelek egyszerűen megnyomhatók a panel megnyomásával, a gombok a gombok használatát jelzik. Modellek is rendelkezésre állnak diavetítéssel, amelyeket vízszintes mechanikus kapcsolóval kezelnek.

 • A választás megállítása egy vagy egy másik típusú rajzon, szükség van a villamosenergia-fogyasztásra. Jelenleg számos olyan termék van felszerelve, amely elektronikus időzítővel és indikátorral rendelkezik, amely szabályozza a villamosenergia-fogyasztást. Ennek köszönhetően a készülék önállóan osztja meg a teljesítményét, és állandó tiszta levegőt biztosít.

 • Az összes műszaki jellemző mellett minden hostess fontos kritérium az eszköz kialakítása, mivel a megjelenése óriási szerepet játszik a konyhában. A legjobb, ha megvásárolhat egy olyan technikát, amely megfelel a szoba méretének, stílusának és színterjének megfelelőnek. Nem lehet túl kicsi, vagy éppen ellenkezőleg, terjedelmes. A közelmúltban olyan fémekkel, mattokkal, üvegekkel vagy tükörfelületekkel rendelkező modellek széles igényekkel rendelkeznek. Érdekes választás az a kapucnis, amely kombinálja a több anyagból készült részleteket. A modern stílusú konyhák esetében a rozsdamentes acél eszközök tökéletesen alkalmasak.

A fenti mutatóknak köszönhetően a rajz végső választása az árától függ. Általános szabályként a berendezés költségeit multifunkcionalitás és kiegészítő teljes készlet határozza meg. Ha ez egy egyszerű modell, jól ömlik feladatait, akkor olcsóbb lesz. Ha az elszívót fényes háttérvilágítással, hőmérővel, oldalsó rácsokkal, kényelmes polcokkal és távirányítóval egészítik ki, akkor az ára növekszik. De azonnal észre kell vennie, hogy ezek a kiegészítő funkciók nem befolyásolják az eszköz funkcionalitását.

A piacon lévő termékek nagy választékának ellenére kívánatos, hogy előnyben részesítsék a jól ismert védjegyeket, amelyek jól ismertek a világon, és pozitív felhasználói visszajelzést kapnak. Tehát nyugodt lehet, hogy a termék tanúsítvánnyal rendelkezik, megfelel az összes minőségi és működési szabványnak, és garanciával is rendelkezik.

Érdekes lehetőségek a belső térben

A konyhába érdekes és stílusos, a tervezésben mindent meg kell adni, beleértve a motorháztető dekorációját is. A belső terű technikájában nagy népszerűség van a fa elemei díszítve. A fényesen telített színű és mintákkal ellátott fa tökéletesen álcázza az egyszerű modell egyszerű típusát, és könnyen illeszkedhet bármilyen kialakításba. Ugyanakkor lehetséges, hogy teljesen összekapcsolja a testet fa, és egyedi betéteket készítsen a konyhabútorokkal szemben. Az ilyen ötletnek köszönhetően a szoba elveszíti a standardját és a síkját.

Abban az esetben, ha a mediterrán stílus részei uralkodnak a konyhában, a dekoráció díszítése lesz egy színes fémdobozban, amelyet színes, harmonikusan kombinálnak a szoba palettával. A közelmúltban sok konyhát telepítenek a rézhez. Természetesen egy igazi rézegység képes lesz arra, hogy nem mindenkit megengedheti magának, de ha a keretét festették, akkor a különbség láthatatlan lesz. A hasonló dekoráció fém és fa kombinációjával kiegészíthető.

A konyhai szigeten található tányérok esetében a legjobb, ha az eredeti formák kipufogását választja, mivel a készülék nem lesz képes elrejteni, így esztétikai fajokkal kell rendelkeznie. Hasonló modellek ajánlott a polcok díszítésére és különböző csecsebecsékre helyezni őket. Ezenkívül érdekes, hogy kiemelje a motorháztetőt a szoba általános hátterén zöld, kék vagy piros. Speciális varázsa töltse ki a konyhát és a fekete készülékeket nyomtatott vagy absztrakciós.

Arról, hogyan válasszunk ki a konyhát, nézd meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: