A kupola kunyhók jellemzői

A kupola alakú kipufogógáz – egyenes leszármazottai a kémények, nem elavultak, az új, kompaktabb eszközök megjelenése ellenére. A megfelelő kiválasztott eszköz nemcsak tisztítja a levegőt, hanem díszíti a konyhát is. Milyen paramétereket kell figyelembe venni a vásárlás során?

Főbb jellemzők

Dome kapucnis – ömlesztve és meglehetősen hatalmas. Formájuk simíthatók, majdnem kerekek, mint félteke, vagy négy ferde síkból állnak. A nagy hangerő lehetővé teszi, hogy több szűrőben és erőteljes rajongóban helyezze el.

Két légtisztítási módszer megkülönböztethető – folyó és újrahasznosítás. Az áramlási módban az elszívó az utcára néző légcsatornához van csatlakoztatva, vagy otthoni szellőzési bányához. Újrahasznosítási módban a levegőt szűrőkkel tisztítják, és visszatér a szobába. Egy ilyen eszköz a konyhában kényszerített szellőzéssel telepíthető. A kupolafedők többsége folyik. Vannak kombinált típusú modellek.

Az eszközök felszerelhetők a következő szűrőkkel.

 • Zeep abszorbeáló. Szükség esetén kívül vannak felszerelve, eltávolíthatja őket. A szakértők rendszeresen eltávolítják a zsírmaradékot a mosószerekkel.
 • Szén. Ezek a szűrők beépítettek, a készülék belsejében. Elnyeli a párolgást, és semlegesíti az élelmiszerek és a gary szagait. Időről időre újnak kell helyettesíteniük.

Fő hatékonyság hatékonysága – teljesítménye. A levegő mennyiségét mérte, amelyet az eszköz óránként kihagyhat. Ez a mutató nem kapcsolódik azzal a kapacitással, amelyet az eszközhöz szükséges villamos energia mennyisége határoz meg. Úgy gondolják, hogy a legmagasabb termelékenység – az áramlás kipufogójába, amelyben a szénszűrők nincsenek telepítve.

A szükséges teljesítmény hozzávetőleges kiszámítása a képlet által készíthető:

(x • y • z) • 1.3 • 12

(x • y • z) – A konyha térfogata (a hossz, szélesség és magasság); 1.3 – az az együttható, amely figyelembe veszi az eszköz termelékenységét csökkentő körülményeket; 12 alkalommal a levegőt frissíteni kell a konyhában az egészségügyi szabványokon.

Más paraméterek, amelyek segítenek meghatározni az eszköz választékát is, hasznos tudni.

 • Menedzsment módszer – mechanikus vagy érintés. Mechanikus az olcsó modellekben – ezek gombok vagy csúszkák. Ezek nem mindig alkalmasak a szennyeződések eltávolítására, amely zavarja a munkát és elrontja a rajz típusát drágább felszerelésével, kijelzőkkel és távirányítóval.
 • A motorok száma. A 60 cm-es szélességű szabványos eszközökben 1 motort telepített. A motorháztető 90 cm széles és több működhet két motorból. De ez nem csak a teljesítményét növeli. A villamosenergia-fogyasztás és a zajszint.

 • Jobb, ha a munkaeszköz hangja nem hangosabb, mint 45-50 decibel. Néha két kevésbé erőteljes motor telepítésével érhető el, ami negatívan befolyásolhatja a teljesítményt. Az olcsó modellek zajszintje 60 decibelhez közeledik.
 • Szűrő szennyeződési jelzők – a szűrőre vonatkozik, vagy a házon látható fényhagymák formájában. Figyelmen kívül hagyja a jelek nem érdemes: nagymértékben csökkenti az eszköz teljesítményét, és növeli a terhelést a motoron.

 • Az anti-tekercselt szelep jelenléte megakadályozza a levegő áramlását a szellőztető bányákból a lakásban, amikor a kivonat ki van kapcsolva.
 • A háttérvilágítás és az időzítő kényelmesebbé teszi az eszköz használatát: automatikus bekapcsolás, leállítás, Működés előre Programozott üzemmódban, használja a halogén lámpákat. Izzólámpák vagy lumineszcens lámpák is felszerelhetők.
 • A fogadó szélességének egyenlő szélességének kell lennie a lemez vagy a főzőlap. Standard méretek – 50, 60 és 90 cm, de szélesebb vagy keskeny modellek vannak.

A kipufogógáz használatának megtervezése és könnyűsége sokféleképpen függ az anyagtól, amelyből készül. A legmegbízhatóbb és könnyen kezelhető – rozsdamentes vagy horganyzott acél. Nem veszítenek el vonzó kilátást a periodikus tisztításról, éles változások a hőmérséklet és az idő. Más fémek alumíniumötvözet, réz és sárgaréz.

A fémeszközök felülete zamellálható és porszórással. A tartós bevonat permetez, különösen, ha a rajz színes. Kiderül egy gyönyörű polimer réteget. A zománcozott felület könnyen tisztítható, de más anyagokkal alacsonyabb megjelenésű. Műanyag – olcsóbb anyag, sőt, lehetővé teszi, hogy kísérletet és színt kísérletezzen. Azonban a leggyorsabb sikertelen.

Fancy felületeket is létrehoznak a fából és színezett üvegből. Gyakran használják őket fémszerkezettel – meghosszabbítja az eszköz érvényességét. Az ilyen anyagokból származó dekorációval rendelkező kivonatok stílusosnak tűnnek, és a konyha belsejében az egyik akcentusává válhatnak. De ezekből az anyagokból származó felületek gondos és gondos gondoskodást igényelnek. Az üvegen, különösen a sötétben, a legkisebb szennyezés észrevehető.

Ha az acélszürke készülékek unalmasnak tűnnek, és egy fényesebb és érdekesnek akarsz választani, akkor jobb, ha több anyagot kombinálnak.

Nézetek

A kupola kapucnis három csoportra osztható.

Különböző formában különböznek egymástól, és különböző elrendezésű szobákra vonatkoznak.

 • Sziget Hoods Telepítse a tágas konyhákat központi főzőlappal. A mennyezeten a kábelrendszer segítségével erősödnek. Szükség esetén a helyszín módosítható. Lehetővé válik, ha rugalmas kiterjesztésű kipufogócsövet csatlakoztat. A kipufogó funkciók többsége csak protokális módban van.
 • Kandalló típusú eszközök, vagy látszó, A tűzhely fölött lévő falra zárva: a hátsó, a falpanel lapos. A nevet a kandallók kipufogórendszereihez hasonlóan szerezték meg. A kandalló kapucnis van egy kombinált légtisztítási mód. Szükség esetén a készülék elrejthető egy maszkoló szekrényben. Aztán az ő dimenziói felveszik, maradt egy kis rés a falak és a kivonat között.
 • Sarok Kifejezetten helyiségekre tervezték, ahol a tűzhely a sarokban található. A szokatlan forma ellenére szélességüket egy standard tűzhelyre is tervezték, 50-90 cm távolságra. A szögletes motorháztető ára 40 ezerből kezdődik. rubel.

Telepítés és kapcsolat

Ha megérinti a kandalló kipufogó telepítésének folyamatát, akkor a saját aljzatának jelenléte egyszerűsíti a munkát.

Ha hozzá kell kapcsolódnia a megosztott hálózathoz, akkor ez a feladat jobb a szakember bízása.

 • A kipufogó kipufogó beállítása csak akkor kezdődik, ha a konyhabútorok helyeken helyezkednek el. A kényelem érdekében a rajz helyét meg lehet jegyezni a falon. A dokumentációban meg kell adni az adott eszköz telepítési magasságának pontos értékét. Elektromos lemezekhez 65-75 cm, és gáz – 75-90 cm.
 • A rögzítővonal megjegyzése, határozza meg a készülék méretét és a légcsatornát. A felesleges csatorna levágja.
 • Ezután a falon meg kell tennie a lyukakat, és helyezze be a dugókat. Ezután a csavarok rögzítik a készüléket. A helyük pontos meghatározásához először mérje meg a kipufogó falát, és húzza a tengelyének falára (vízszintes és függőleges). A lyukakat a tengelyek végén kell elhelyezni.
 • Szerelje be a rajz tetejét és rögzítse a csavarokkal. A szintellenőrzés segítségével pontosan megtalálható. Ezután csatolnia kell az alsó részt, és csatlakoztassa a készülék kimenetét a szellőzőrendszerrel.

A sziget-motorháztető telepítése ugyanazon az elven történik.

 • A készüléket szigorúan a főzőfelület felett kell elhelyezni. A légcsatorna és az elektromos kábel által védett kábelcsatornával.
 • A mennyezeten lyukak a kötőelemek alatt, telepítsük a platformot.
 • Ezután az a részek, amelyeken a házat tartják.
 • Ellenőrizze a kipufogó helyzetét, és csatlakoztassa a tápkábelt és a légcsatornát.

Ha a működési mechanizmus áramlása, akkor a készüléket szellőztetéshez kell csatlakoztatni.

Használhat rugalmas hullámosított csövet vagy kemény műanyagot.

 • Az alumínium hullámosságának előnye – az akadályok túlfeszítése. Elengedhetetlen, ha vannak olyan szögek vagy csövek, amelyek a szellőztetésre való kivonattal járnak. De az ő kedvese nem minden belső teret, és gyakran el kell rejtenie.
 • A műanyag csatorna esztétikailag úgy néz ki, de neki lesz szerelvények és legalább 2 adapter. Minden csatlakozásnak tömítő tömítőanyagnak kell lennie.

Előnyök és hátrányok

A folyékonyodás kupoláját nagy teljesítmény jellemzi. Ők maximalizálják a levegőt a káros szennyeződésekből és az emberek égő termékeiből. Ráadásul a vélemények alapján ítélve a költségvetési modellek megbirkóznak a feladatokkal, amelyek nem rosszabbak. Ugyanakkor zajosak. A szint nem haladja meg a megállapított szabvány – 60 decibel, de az emberek nagy érzékenységű irritálja, hogy a hang egy működő hajszárító vagy a mosógép.

A gyártók különböző formaterveket kínálnak: klasszikus, high-tech és modern stílus. Ennek köszönhetően könnyű lesz kiválasztani a konyhai légkörre alkalmas eszközt. A kupola kapucnis szélessége 50 cm-ről kezdődik, miközben terjedelmes lehet. A kis konyhában jobb telepíteni egy beágyazott modellt.

Szerelje fel a motorháztetőt könnyű: elég kis készség a perforátor használatában. Problémák nélkül van csatlakoztatva saját kezével, segítők nélkül. De az áramló levegő tisztaságú modellekhez a légcsatornának előkészíteni kell.

Példák a belső térben

A kupola típusának mérete miatt nem lehet láthatatlan.

Kétféleképpen harmonikusan lehet a belső térben:

 • Válasszon semleges modellt: A tervezésnek egyszerűnek kell lennie, és a szín nem nagyon kiemelhető a konyhai fülhallgatóval szemben.
 • Készítsen kipufogógáz a helyzet egyik legfontosabb elemét, amelyen nem tud figyelmet fordítani.

A legfontosabb dolog ebben a példában a szokatlan forma táblázata. És az extraktort a lehető legegyszerűbbek lehetnek: acél, dekoráció nélkül. Szín és anyag kontrasztja homlokzatokkal, de ez a kontraszt csökkenti a bútorok fém részleteit. Ennek köszönhetően a készülék nem válik a kompozíció középpontjává, így a háttér.

És itt egyértelműen elosztott “fókusz”, amelynek része a kivonat. Azt is megkülönböztetik a bizarr forma, a szín és a textúra a felület. Fából készült bélés egyidejűleg, és díszíti, és más konyhai elemekkel társul.

Hogyan válasszunk ki egy eszközt, amelynek kialakítása nem pusztítja el az általános benyomást? A klasszikus stílusban díszített konyhákban vagy a “rusztikus” belső terek, gyönyörűen fehér és könnyű készülékek. Gyakran a fókuszok alatt stilizáltak.

Kandalló csuklyát jól illeszkednek a klasszikus antik stílusú dekorációval: domborművek, részletek formájában eresz, utánzás homokkő lapok. Szigorúan vagy fényűzően díszíthetők, mint a képen. Egy kis konyhában jobb telepíteni egy szerényebb opciót.

A klasszikusnak nem kell fehérnek lennie. A szigorú sötét bútorok kiegészíthetők egy laconikus kapucnival, mint egy hasonló szín.

Kiválasztva a csuklya a belső terekben az ország és a Provence stílusában, akkor maradhat egy fényes modellen, fából készült kivitelben. A felület festéssel díszíthető, ez az opció illeszkedik a Provence stílusába. Ebben az esetben az egyszerű kupola kipufogógáz átalakult a bútorok ugyanolyan színű részletei miatt. A virágdekoráció a végső stroke lett. Jól néz ki, és a fém stilizált réz alatt. A konyhában a tetőtéri stílusban megfelelő, egyszerű alakú acéleszközökkel, dekoratív részek nélkül. Ez a stílus jó, mert a vezetékek és a légcsatornák nem bujkálnak, hanem a kompozíció részét képezik. A motorháztető a lehető legegyszerűbb, nem vonzódik.

A high-tech belsőépítést egyszerű fémeszközökkel díszítik, valamint szokatlan modelleket, amelyekben a fém és az üveg kombinálva van. Azonban nem minden kupola eszköz illeszkedik az ilyen konyhákba. Könnyebb lesz megtalálni a megfelelő modellt a ferde vagy kipufogócsövek között. A készülék felülete tükrözi a szomszédos elemeket. Ennek köszönhetően nem feltűnő, de nem egyesíti a falat. A kapucnis kissé lágyítja a fekete bútorok és a fehér fal közötti kontrasztot. Egy másik sötét dolog jelenik meg, de nem vonzza a figyelmet.

Itt ellenkezőleg, a fekete motorháztető drámaian kiemelkedik a többi elem ellen. A fekete és a piros kombinációja fülbemászó, de stílusos belső.

Dome alakú kipufogó emlékeztet a régi fókuszokra és kandallókra. A megfelelő kiválasztott eszköz minden kényelmes hangulatos. A gyártók különböző lehetőségeket kínálnak: drága és olcsó, egyszerű és gazdagon díszített. A technikai jellemzők ismerete segít meghatározni a választást.

A kupola kunyhók áttekintése Lásd a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: