A motorkefék kiválasztása, telepítése és meghibásodása porszívóhoz

Ecsetek az elektromos motorban nagyon fontos szerepet játszanak. Működésük időpontja eltérő okokból függhet. Minél gyorsabb a porszívó sebessége, a szokásos a kefék gyorsan gyorsabbak. Úgy gondolják, hogy a kefe technikájának megfelelő használatával nem lehet 5 évet váltani. Vannak olyan esetek, amikor nem változott 10 év, és még több. A magas kopás kefékek helyettesítik. Számos oka van a kefék kudarcának, többet fontolja meg őket.

Sajátosságok

A villamos energia belép az elektromos motor horgony tekercsének a kollektor csomópont segítségével. A készülék működése során a horgony forog, az érintkezés megjelenik, a forradalmak száma meglehetősen nagy, súlyos súrlódáshoz vezet. A kefék “csúszó” kapcsolatot alkotnak, amely a mechanikát elektromos energiává alakítja. Fő feladatuk: lőni és dagályozni az áramot a gyűjtőkön. Az elektromos áram eltávolításra kerül az érintkezőgyűrűkből. A legfontosabb dolog az, hogy a kefék helyesen vannak felszerelve. A készlet olyan vezetékekkel rendelkezik, amelyek a keféken található csavarok kiváló minőségű rögzítőszerkezetét célozzák meg.

Nézetek

Vannak különböző típusuk:

  • Grafit – az egyszerű kommutációra irányul, grafitból áll;
  • Szén-grafit – gyenge erővel különbözik, gyakran használják a minimális terhelésű technikákon;
  • Elektromos grafit – nagy szilárdságúak, ellenállnak az átlagos érintkezési módnak;
  • Réz-grafit – jó erejük van, tartós védelemmel rendelkezik, amely a gázoktól, valamint a különböző folyadékoktól ment.

Vannak speciális ecsetek, műanyag tokban is. Típusok szerint nem különböznek a fentiektől, csak a ház vagy a műanyag héj formájában védelmet biztosítanak.

Az elektromos motor anomális szikrázása

A szikrák megjelennek az ecset és a kollektor mechanikai hatásaiban. Ez a jelenség még jó motorral is kialakul. Az ecset átmegy a kollektoron, forduljon formákban, majd megszakítja a kapcsolatot a kapcsolatokkal. Egy kis számú szikrák, amelyek égnek, úgy tekintik, hogy megengedett jelenségnek tekinthető egy jó egység számára, de ha sokat szikrázik, akkor a porszívó diagnosztizálása szükséges.

A törés tényleges oka lehet a rossz dőlési szög. Helyes pozíció: Két kefe elforgatja párhuzamosan egymással és egy pályával. Abban az esetben, egy hosszú folyamat, amelynek során a készülék, az ecset tolható benne, ezért szükséges, hogy ellenőrizzék ezt a folyamatot úgy, hogy nincsenek görbület. Ha pamut következik be, erős szikrázás jelenik meg, a termék teste fekete, az interstektív bezárásról lehet.

Hasonló probléma nehéz megjavítani, jobb kapcsolatba lépni a szakemberekkel, vagy cserélje ki a motort.

Egy másik oka a hibás működésnek – az alkatrészek kopása. Ebben az esetben a porszívó teljesen. A kefékek létrehozása a speciális elektródák között, ezek egy elektromos motor komponensei, így először diagnosztizálni kell, cserélje ki a régi részeket, és továbbra is használja a technikát. Néhány szakértőt javasolnak egy új terméknek a pótalkatrészek további vásárlása érdekében.

A technológia elemei közötti rossz érintkezés akkor fordulhat elő, amikor új kefék. Szorosan kell felszerelni őket. A hibás működés por jelenlétében fordul elő, ebben az esetben rendszeresen tisztító kapcsolatokat készít. Ha a kapcsolat rossz, akkor egy működő eszközt készíthet 10 percig semleges fordulatokon.

Túlzott feszültséggel, amely nagy súrlódással jár, a szennyeződés alakul ki. Minél több Nagar jelenik meg, annál gyorsabban megszakad. A kapcsolatok mindig tisztanak kell lenniük.

A szennyeződést (Nagar) a csiszolópapír vagy a kréta eltávolítja, majd a felületet megfosztani kell.

Ecsetartó kiválasztása

Az övtulajdonosok fő feladata az ecsettel, a helyes préselésre, a szabad mozgásra, valamint a kefe helyettesítésére szolgáló szabad mozgás biztosítása. Az ütemterveket megkülönböztetik az ecset alatti megnyomásával és ablakokkal. Ezek az elemek kijelölve vannak, ahol az első betű az elem általános neve, a második pedig a típusa (radiális, ferde és t. e), a harmadik a mechanizmus (stressz, tömörítés és t. D.).

Az ecsetulajdonosok az iparra és a szállításra vannak osztva. A porszívók számára általános ipari ipari ipari, nem fogjuk felsorolni a típusaikat, csak az egyik hatékony – RTP-ben lakik. A hengerelt állandó nyomású rugóval rendelkezik. Ebben a tekintetben nagy keféket (legfeljebb 64 mm) használhat, amelyek növelik az aggregátumok erőforrását. Ez a fajta tartó számos elektromos gépen, különösen a porszívókban találta.

A porszívó hibái egy repedt tartóhoz kapcsolódhatnak. Csak az újra váltalak. Ha a gyengített rögzítők miatt eltolódik, akkor visszaadjuk az eredeti állapotba, növeljük a tartót két oldalról.

Hogyan cserélje ki a keféket a motoron a porszívóval, többet megtudhatsz.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: