Asztali tetejének telepítése a konyhában: szükséges eszközök és műveletek sorozata

  A házak és apartmanok tulajdonosai inkább a konyhai fülhallgató projektjeinek önálló létrehozását teszik lehetővé, mivel nemcsak a bútorok beszerzésére szolgál, hanem a helyiség méretének pontos testreszabását is. Ehhez elegendő egy eszközkészlet és kész fűrészelem, amely bármely műhelyben megrendelhető. Az összeszerelő fejhallgató legfontosabb pontja a munkalapok telepítéséhez tekinthető: a telepítés helyes elvégzéséhez egy bizonyos tapasztalattal kell rendelkeznie, és figyelembe kell venni néhány árnyalatokat.

  Az alapanyag jellemzői

  Az asztali tetejének telepítése a konyhában egy egyszerű folyamat, de nagymértékben függ az alkalmazott nyersanyagok típusától. A mai napig az építési piac egy hatalmas választék az anyagok, amelyekből alkatrészeket készíthet a konyhabútorok számára saját kezével. Leggyakrabban a Tabletops gyártásához válassza ki a következő lehetőségeket.

  Laminált DVP (chipboard)

  Ez egy panel, amelynek felső rétege robusztus laminátumot tartalmaz, amely fából készült zsetonokból és gyantákból áll. Egy ilyen anyaggal könnyű elvégezni a munkát, az egyetlen dolog, hogy különös figyelmet kell fordítani a vágásra, meg kell adnia. Ezenkívül a laminált felületet védeni kell a mechanikai károktól, mivel karcolások és sokkok maradhatnak.

  A lemezek árakban kaphatók, amelyeket különböző textúrákban és színezésben gyártanak, ami lehetővé teszi, hogy bármilyen formatervezésben használhassa őket. Ami a mínuszokat illeti, az ilyen munkalapok elnyelhetik a nedvességet és a duzzadást, többnyire a laminálás helyén történik.

  Faipari

  Ezt az anyagot a megnövekedett erő és a megbízhatóság jellemzi, de a konyha munkaterületén, ahol a páratartalom folyamatosan jelen van, érdemes nedvességálló tömböt választani, vagy a víztaszító eszközökkel fedjük le,. A munkalapok gyártásához, ilyen fafajok, mint fenyő, nyír, lucfenyő és hárs. Az alkatrészek munkadarab esetében ajánlott legalább 25 mm vastagságú táblákat szerezni. A fa előnyei közé tartozik az őrlés lehetősége, így a termékek csatolhatók. Hátrányos helyzet – összetett ellátás, a fát folyamatosan vissza kell állítani és bevonni egy védőréteggel.

  Fém

  Alapvetően rozsdamentes acélt használnak szerelhető konyhai munkalapok, mivel ez a fém van a tartósság és a gyártott mind fényes és matt felülettel. Az ilyen munkalapok fő előnyei magukban foglalják a magas hőmérséklet és az egyszerű gondosság ellenállását, a hátrányok – a mechanikai károk érzékenységét. A fém munkalapok gondos működést igényelnek.

  Egy szikla

  Az ilyen termékek mind természetes, mind mesterséges kőből készülhetnek, az első, hogy tartós, és a második gyönyörű kilátás és megfizethető költségek. A konyhában kiváló lehetőség a kvarc, a márvány és a gránit munkaterék, eredetileg a helyiség belseje, a szennyezésnek, a karcolásoknak és a magas hőmérsékletnek ellenállóképessége könnyen fenntartás. Ezenkívül a panelek telepítését repedések és ízületek nélkül végzik.

  Hátrányok: Természetes kő drága, és az akvizíció megengedheti magának, hogy nem minden tulajdonos házak és lakások, akkor is, ha a vágóelemek bizonyos élményeket igényelnek. A telepítés fenntartása és a panelek nagy súlya miatt.

  Akril

  Ez egy lapos anyag, amelyet egy “folyékony” kőből állítunk elő, és forró állapotban a bázis felületére alkalmazzák. A konyhai munkalapok összeszereléséhez általában 10-12 mm vastagságú lapokat használjon. Az akril felületek helyreállítás és dekoráció alá tartoznak, nem félnek a karcolásoktól, a nedvességtől és a magas hőmérsékletektől. Hátrány – Magas ár.

  Konkrét

  Az anyagból származó modern feldolgozási technológiáknak köszönhetően minden ízlésre szolgálhat. Könnyen csiszolhatók, festettek és polírozottak. Ezenkívül a beton megnöveli az erősséget és a nedvességállóságot. A betonfelületet azonban folyamatosan át kell áztatni védőfelszereléssel.

  Üveg

  Ez az anyag nagyon érdekes a konyha belsejében, és jó működési tulajdonságokkal jellemezhető, tartós. Üveg munkalapok Ha szeretné, díszítheti a fotónyomtatás, a festészet és a mintákat. Annak ellenére, hogy a termék beszereléséhez használja az edzett típusú üveg, nem lehet erős ütés terhelésnek kitéve.

  Szükséges eszközök

  Mielőtt elkezdené a konyhában lévő munkalapok telepítését, Minden billetet kell vásárolni és készíteni egy bizonyos eszközkészletet.

  • Csavarhúzó. Ezzel megszilárdíthatja az összes részletet. A legjobb, ha előnyben részesítjük az elektromos modelleket, amelyek különböző fúvókákat tartalmaznak.
  • Elektrolovka egy sor pylonokkal. Vezéri lesz az ivás lyukak mosás, aljzatok és csövek.
  • Építési tűzőgép. Ez az eszköz segít a modulok hátsó falai rögzítésében.
  • Szilikon tömítőpisztoly.
  • Mérőműszerek. A telepítéshez a munkalapoknak vonalzóra és rulettre lesz szükségük. Ezen eszközök segítségével pontosan mérheti a méréseket és a jelölést.

  A fentiek mellett csavarhúzók, fogantyúk, kulcsok, kalapács és fogók készlete is van. A munkafolyamat egyszerűsítése segíti a végfűrész és a csiszológép jelenlétét.

  Illeszkedés és felszerelés

  A konyhai munkalapok telepítését a lehető legpontosabban kell elvégezni, Mivel az életének időtartamától függ.

  • Először is meg kell mérnie és meghatározni a szekrények arányát az asztalhoz. A szekrények kialakítását 3-5 cm-rel kell végeznie, és egy kis védőgyártót hoz létre. Meg fogja védeni a homlokzatot a konyhai edények és a víz belépésétől. Különös figyelmet kell fordítani a sarokkonyhára.
  • Ezután meg kell tenni a tabletopot, mert erre a szekrényre van helyezve, szorosan nyomva a falhoz. Ha pontosan rejlik, akkor azonnal elindíthatja a telepítési munkát, ha nem, akkor a hátsó hátsó részét kell elvégeznie. Lehetőség van csak forgácslemezből készült fából készült munkalapokkal vagy modulokkal, mdf. A polimer és a kőszerkezetek nem tartoznak, ezért méreteiket pontosan testreszabni kell a termelés szakaszában. A vágás ajánlott a körfűrész szögben.
  • Ha a konyhai fal (kötény) felülete sima, akkor a telepítés elindul a vágás nélkül. Ugyanakkor célszerű a vég csiszolásának elvégzése.

  A mosogató lyukának kialakítása

  Mielőtt egy mosogatót helyezne, meg kell vágnia a lyukat az asztalnál. A mosogató különböző módon telepíthető, tekintettel a tervezési jellemzőire. Az alábbiakban az egyik szinten vagy az asztal tetején helyezkedik el. A lyuk az alábbiak szerint alakul ki.

  • Az első szakaszban munkahelyet kell előkészíteni, minden szükséges eszközt és méréseket végez. Először két vonal merőleges egymásra a felszínen, a metszéspontjuk pontja lesz a leeresztő lyuk helye.
  • Ezután a mosást átfordítjuk, és az asztalra helyezzük, hogy kényelmes legyen a külső kontúr körvonalazása, amely vágás lesz. Ne felejtsük el figyelmet fordítani a mosás szélére az asztal ajtaja elhelyezkedésével kapcsolatban.
  • A második szakaszban a mosogató mosogató szélességét meghatározzák, és az építési ceruzát belső áramkörbe helyezik.
  • Miután az összes paraméter összeomlik, az elektromos kerékpár segítségével mozoghat a vágási folyamatba. Amikor a lyuk készen áll, meg kell próbálnod. Szükség esetén a lyuk szélét továbbra is feldolgozzák a kirakás a hátlépés gyártásához.
  • Az ízületek befejezett munkatömítése. Először távolítsa el az összes szabálytalanságot a lyuk szélén, homokos papírral, finom szemcsésekkel, majd PVA vagy tömítőanyag ragasztóval;.

  Lépésenkénti telepítés

  A konyhai munkalapok összeszerelése egyszerű munka, így meglehetősen realisztikus, hogy saját kezüket még újonc mesterekkel végezzük. A szerelés előtt a munkalapokat a konyhai fülhallgató alsó szintjével kell rögzíteni, azaz a padlószekrények telepítése. Miután az összes bútorelemet összeállították, a falon helyezkednek el, egy vízszintes síkban. Ezután a szekrényeket biztonságosan rögzítik egymással és asztallal. A szakemberek ajánlott a szilárd csavarok keverékének elvégzésére, ha két rögzítőt 1 m2-rel helyeznek el.

  Ezenkívül a szekrények felső végeit vinilszalaggal kell menteni, amely lehetővé teszi, hogy elrejtse a repülőgépek cseppek elrejtését a munkalapok felszerelése során. Az előkészítő munka vége után telepítheti az asztalt. Ahhoz, hogy helyesen rögzítse a szekrényeket, fokozatosan kell lennie.

  • A forgácslapból vagy a farostlemezből származó táblagépekhez, fém sarokba vagy fából készült bárra telepítve. A pultot át kell fordítani, és rögzíteni kell a sarok hátoldalára vagy sávjára a korábban alkalmazott jelöléshez. A mellette saját rajzolt speciális zárójeleket rögzítve, lehetővé téve a modul rögzítését a konyhai fülhallgatón, a rögzítő hossza az asztallap vastagságától függ, de nem lehet kevesebb, mint 12 mm.
  • A kőtermékek, az akril, a beton és az üveg hasonlóan jönnek létre, az egyetlen dolog, hogy a csavarok helyett ebben az esetben kétkomponensű ragasztót használnak.
  • A munka a csatlakozóhelyeken és a mosogató telepítésével van ellátva, amelyhez a tömítőanyagot továbbá alkalmazzuk.

  Szakemberek tippjei

  A közelmúltban sok lakás tulajdonos inkább a konyhabútorok telepítését kívánja elvégezni saját kezével, mindkét munkalapra vonatkozik. A fejhallgatók sajátsá tétele, szakemberek segítségével fontos, hogy figyelembe vegye a következő ajánlásokat:

  • Az összes rész szállítását és telepítését óvatosan kell elvégezni, hogy ne károsítsa az anyag felületét (általában fényes ragyogással rendelkező asztali tetejére vonatkozik);
  • A vágások után az élek feldolgozása és a testmozgás feldolgozása szükséges;
  • A telepítés előtt pontosan meghatározni kell a terv magasságát, nem haladhatja meg a 91 cm-t;
  • A vágások hacksaw-ként (a termék elejétől) és az elektroll bison (belülről);
  • A nagy szabálytalanságok könnyen kiküszöbölhetők egy fájllal;
  • A mosást olyan módon kell elhelyezni, hogy a szekrények szabadon lezárhatók.

  Hogyan telepítsünk egy pultot a konyhában, nézd meg a következő videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: