Függönyök a konyhában: fajok és választott szabályok

Függönyök a konyhában – Fontos dekorációk. Gyönyörű belsőépítést végeznek, kényelmet teremtenek, és segítenek támogatni a szoba stílusát.

Ami fontos, hogy fontolja meg a választáskor?

A konyha egy hely a házban, ahol ízletes és tápláló ételeket készítenek, ahol a család megy. A konyhában a házigazdák egy hangulatos belső, stílusos és érdekes, hogy elválasszák a falakat. A modern szoba díszíti az elegáns headset, és kiváló minőségű háztartási készülékeket és divatos ételeket vásárolnak, nem kevésbé gyönyörű csillár.

A tervezők szerint azonban nem kevésbé fontos, hogy látványos ékezeteket rendezzen a belső térben, ahogyan a tartozékok, és egy dekoráció először néz ki. A konyhában, valamint bármely más ablakban lévő szobában, lehetetlen függöny vagy vakok nélkül.

Az áramló függönyök vagy a kellemes szemek aranyos függönyök vesznek részt esztétikai funkcióval, és lágyítják a nagy mennyiségű krómot és fém, fát és üveg. A függöny kialakítása támogatja a ház egyéni stílusát, kiegészíti és teszi a végső vonalkódot.

Nehéz eldönteni, hogy részletezném a tanulmány a lehetőséget a gyártók által kínált – vannak függöny könnyű és áttetsző szövet, len és sűrű viszkóz, pamut, selyem klasszikus függönyök.

Egy bizonyos fajtás választása szerint ajánlatos figyelembe venni a szépség, az ablak dekoráció funkcionális tulajdonságait.

Számítsa ki az egyes ruhák hosszát és szélességét az ablakok típusának és alakja alapján, és vegye figyelembe a nyílások számát is. A mennyezet magassága és a szoba mérete, az összes geometriai arány. Mindegyik együtt – és a falak kialakítása, valamint a szemüvegek díszítése az ablakon, és a bútorok – kell jeleznie a harmóniát, pozitív érzelmeket okozhat.

A függöny fő funkciói, amelynek oka, hogy az évszázadok szedei díszítik az ablakokat, kettő: A továbbított fény beállítása és a ház védelme a pringsing nézetektől. Ez utóbbi különösen igaz, ha az épület egyszintes vagy ellentétes állvány a közelben. Ha a konyha déli oldalon van, a nyílások szorosan kapcsolódnak, különösen nyáron.

Ha a nap a nap folyamán kevés, leggyakrabban megállt az átlátszó vagy csipke függönyön.

Ezenkívül meg kell határoznia, hogy lesz-e a függönyök megnyitása az ablakok, vagy főként a ducklings marad. Ez egy másik módja annak, hogy a napot a konyhában hagyjuk. Ez attól függ, hogy milyen anyagot vásárolhat, milyen stílusban választhat. A nyári függönyszín nem szabad telített, ha hajlamos arra, hogy a napsütésben kiégjen.

A modern helyiségben lévő mintákkal és minták színezése üdvözlendő, de az egész dekoráció és bútorok fő színekkel és stílusával kell kombinálni őket. Például az egyik közös volt az utcai kávézó demokratikus stílusa, amely jellegzetes színű vagy fekete-fehér nyomtatással rendelkezik a függöny csíkjaira.

A szövet típusai

A konyhában lévő legtöbb függöny könnyű anyagokból készül. Számos kombinált mintát, amely két vagy több típusú szálat kombinál, függönyszövetként készül, a szintetikus adalékok segítenek a szilárd hajtások megtartásában.

Mivel a fő anyag, és gyakrabban dekorációk formájában használatos guipure és csipke. Áttetsző függönyök organza és nylon, rácsok továbbra is népszerűek, különösen kis konyhákban, ahol csak látványos lágyító akcentus.

Átlátszó és vékony függöny, ahol javítani kívánják a megvilágítást.

A könnyű szövetek között az optimális választás a következő lesz.

 • Pamut. A függönyök majdnem felét teszi. Slim Sieve legizgalmasabb és könnyen törölhető. Ez egy olcsó szövet, és a függönyök mindig új, de egy másik mintával vagy mintával.
 • Vászon. Divatos függönyszövet, amely ötvözi a jó képességet, hogy kihagyja a fényeket, nem kevésbé hatékony ablakokkal. Len univerzális, jól kiegészítik és díszítik, használják számos stílusban – utca, rusztikus, félig alvó.

 • Organó. Repülő anyag, amelyet általában esztétikai hajtogatításban gyűjtenek kötéllel, varrni modellekkel és göndörélekkel. Nem bánja, hogy széles választékban van, kombinálva más anyagokkal, érdekes kompozíciókban az ablakokon.
 • Tüll. Mintás hagyományos vászon a függönyökhöz, a szépség és a személyiség kombinációjával könnyedén. A belső térben a tülke teljesen eltérhet a minták természetétől függően. Olyanok, mint a nagy, olyan nagyon kicsi, zöldség és absztrakt.

 • Viszkóz. A tűzálló anyag ellenáll. Ha a lemez közel van, tökéletesen illeszkedjen. Gyakorlatiasság is tetején, anyagi puha, könnyű.
 • Poliészter, Capron és egyéb kevert szövetek. Minden természetes anyag elnyeli a szagokat és a zsírt, így a függönyöknek gyakori mosásra van szükségük. Ennek eredményeként a szövet politikus vagy elveszítheti az eredeti megjelenését, zsugorodása következik be. Ezek a problémák részben vagy teljesen megoldódnak, ha a szintetikus szál uralkodik. A mesterséges anyagokból készült egyszerű függönyök keménynek és nem olyan látványosaknak tűnnek, de minden megváltozik, ha a kombinált szálakból származó modellek vannak.

Gazdag, hosszú és megbízhatóan szolgálnak.

Simone és színes

A Simone függ a szövet típusától, a függönyök hossza és stílusa, a színek és a minta, a kiegészítők és az ablak rögzítéséhez.

A szükséges stílus függönyeit készen állnak az üzletekben, és a műhelyekben katalógusban vagy ügyfél vázlatok megrendelésére is megrendelhető. Gyakran gargaina varrni egyedül a kedvenc szövetből.

Hagyományosan, a monokromatikus termékek varrása, leáll a fehér, bézs és krém színszíneken, mert a szelíd és könnyű hangok szabadon átadhatják a nap sugarait. Ha a modell kétszínű, a webhelyen fehérre kell érvényesülnie, vagy 1: 1 arányban kell lennie egy másik színben. A második árnyalat meleg és hideg – kék vagy szelíd zöld, ezüst és arany. Vegye figyelembe a falak, a nemek és a bútorok színeit.

Ha az eredeti tervezési modellről beszélünk, vannak olyan univerzális termékek, amelyek varrják a kis lapokból több fénytónusok. Az ilyen függönyök sikeresen kiegészítik a komplex belső tereket, amelyek támogatják a fő ízét.

Pasztell tónusok a belső térben Együttműködés sikere nemcsak telített és világos, hanem hasonló színekkel is. Ez azt jelenti, hogy ellenállhatsz az összes konyhával, beleértve a függönyöket, majdnem egy hangon, és gyönyörű lesz. Az álmos színek és textúrák megfelelnek a klasszikus kialakítás fogalmának.

Színes expozíciós tényező – pszichológiai kategória, ezért figyelembe kell venni.

 • Zöld és árnyalatait A konyhához optimálisnak kell tekinteni. A gazdag menta, a könnyű olíva és a lágyszárú színek függönyére néz, egy személy ellazul, kényelmet és békét érez. Ugyanez mondható el az üzem függönyéről, nagy zöld levelekkel díszítve.

 • Piros és sárga – forró és fényes, energiatakarékosságot adnak. Annak érdekében, hogy ne overstat az észlelés és az egyensúlyuk hatása, bézs és fehér. Úgy véljük, hogy a sárga és narancssárga színek felgyorsítják a testben lévő metabolikus folyamatokat, a konyhában ilyen függönyökkel vacsoráznak egy örömet. Ha szeretne hangulatos és tágas étkezőben kezelni a vendégeket, ez egy alkalmas design opció.

 • Szürke és kék és az árnyalatuk étvágya meglehetősen csökken, de érdekes beszélgetések vezetése egy ilyen szobában egy csésze kávé vagy tea lesz szép. A kék elemek a barátságosság és a bizalom érzését adják. A nyugtató és romantikus függönyök harmonikusan kombinálódnak a meleg tartományban, a fa és a tégla kiegészítőkkel.

Hossz

A konyhában kényelmesebben lógni rövid vagy közepes függönyhossz. Nem zavarják az ételt, könnyen tisztíthatók vagy törölhetők. Hagyjon széles ablakpárkányot kedvenc növényekkel a bútorozáshoz, ne zárja be a fűtési akkumulátort és vizuálisan bővítse a helyet. Előnyben részesített rövidszemű vakok, ha kevés hely van, és a konyhabútor közel van az ablakhoz. Könnyen kiállíthatók egy kis darab gyönyörű ruhával. Tüll és áttört vászon kombinált bambusz függöny, kap egy multifunkcionális és szűkszavú ensemble.

A rövid függöny előnyei között dekoratív akcentusként hívják szerepüket.

Még ha egy kivételesen fényes modell az ablakon, egy kis hely a belsejében e szín nem fog unatkozni, éppen ellenkezőleg, hozza a kívánt sokszínűséget.

A panorámás ablakok tervezéséhez kis függönyök már nem alkalmasak. Egyre inkább az új tervezés házaiban van egy tömeges üvegezés, mint a penthouses. Az üveg ünneplése nemcsak a felső, hanem az első emeleten is megfigyelhető. A dekoráció széles és magas ablakok csak hosszú és ömlesztett függönyök lehetnek.

Az étkezőben a nagyméretek szilárd függönyöket és függönyöket igényelnek a padlóhosszig. Annak érdekében, hogy az üres hely értelme legyen, ajánlatos egy nagy mintával ellátott ruhát venni.

Volumetrikus függönyök, amellyel az ablakot az erkélyen lógni kell. A lógó anyagnak el kell érnie az ablak egyharmadát. Ha szereted a divatos aszimmetriát, hosszú függöny van az erkélyajtókon, és az ablak egy rövid.

Stílusok

A függönyök kiválasztása, meg kell fontolnod, hogy milyen szobát fogsz díszíteni őket. Funkcionálisan megkülönbözteti a házakat, például a konyhákat.

 1. A legkisebb rekesz, elválasztva a stúdióban. Nincsenek falak.
 2. Kis, korlátozva a falak konyhai tér, ahol csak ételt főzhet, de nincs hely a bútorok elhelyezésére.
 3. Szoba mellett a loggia vagy felszerelt erkély.
 4. Standard konyha, ahol kényelmes főzni és elegendő helyet a családi csapdák számára.
 5. Nagy univerzális szoba, amely bútorkórházzal van felszerelve, ahol vendégeket kaphat, pihenhet és kommunikálhat, számítógépen dolgozik. Ez egy tágas nappali, ahol felszerelés van a felkészülés érdekében.
 6. Konyha csatlakozik az étkezőhöz.

A szerény tervezők modern belső terei egyszerű drapériával, hálóval és szálfüggönyökkel díszítettek. Néha a tökéletes opció lehet vak vagy függöny fém csillogás. Mindenesetre a konyhai függöny kialakítását a domináns stílus alapján határozzák meg. A trendi trendek ma többek.

 • Ország, vagy rusztikus téma. A gyermekkori emlékek, a nagymama háza, ahol egyszerű és kiváló minőségű dolgok voltak. A fából készült bútorokká válnak, és a téglákat színes függönyöket választottak színes színek és ételek, gyümölcsök és bogyók formájában. A divatos pamutban és burkolatban. A függetlenség és az őszinteség ötvözi a helyzetet az amerikai mélységek, a francia Provence vagy az orosz mesés terme szellemében.

 • Minimalizmus. Határozottan kapcsolódik a japán otthoni javulás hagyományaihoz. Ebben az országban nem szokásos, hogy nem funkcionális elemeket helyezzen a ház belsejében, hogy készen álljanak arra, hogy szeizmikus veszély esetén hagyjanak elhagyni. Ezért csak a leginkább szükséges a konyhában – a vászon a vékony, továbbító anyagból. Függönyök inkább hasonlítanak lapos képernyőkkel. Gyakran észrevétlenek lesznek, összevonva a környezetet. Az alsó varrott hajtások belsejében egy fa pálcába kerül, amely lehetővé teszi, hogy a függöny megtartsa az alakot, és ne repüljen a szél, amikor a szél. Japánra jellemző figura – Geisha esernyőkkel, bambusz levelekkel vagy egy hasított hieroglifákban.

 • Városi stílus. A lakói és elegáns toronyfüggöny megtalálja a konyhát. A Tulle előnyösen válasszon egy monofontos vagy csíkot a szélén. Ugyanez vonatkozik a vékony fáklyákra is.

Ha van egy konyhai étkező, ugyanabból az anyagból készítsen egy terítőt és függönyöket.

 • Klasszikus. Néha konzervatív, néha szükségtelen szigorú, de jól ismert ízlést szolgál. A konyhában a klasszicizmus sűrű függönyökkel jár, remek stílusokkal. A szövetek túlnyomórészt monofonikus, megfelelő hímzés és nonszensz kis mintázat. Az ablak leggyakrabban a függönyöket átlátszó anyagból vagy tüllből és súrlódó függönyökből jelenik meg, drapériákkal, íjakkal vagy pickupokkal.

Aszimmetria megengedett, a hossza általában a maximum, – a padlóra.

Dekorációs beállítások

Díszítő ablaknyílások, a függöny mellett, magában foglalja az ablakok rögzítésének módszereit. Az anyagot el kell távolítani és be kell helyezni, egyenesíteni az ereszre a stílus szerint. A Cornie-t ugyanabban a stílusban választják, mint maga a függöny. Ha a szín és a vastagság következetlenségek vannak, el kell rejtenie a kötőelemeket, a lambrént elhelyezett vagy zárta a Corze-gördülést.

Használja a függönyök ilyen mellékleteit.

 • Gyűrűk. Ők a Gardina tetején lévő főnöknek hívják őket. A designt ezután a csővezetékbe helyezik. Az ilyen modellek könnyen és kényelmesek a mosás és a tisztítás eltávolítására, ami kompenzálja a modell gyártásához szükséges idő költségeit.
 • Klipek. A fogak a szövetre vonatkoznak, miközben tartják. A vékony és nyitott anyagok nem alkalmasak, mivel károsíthatják és megszakíthatják a könnyű anyagot, sűrűbben – hagyjuk szigorítást.

 • szalag. Függönyrel varrva, rögzítse a szövetet, és lehetővé teszi, hogy a szerelésben és a faldaban összegyűjti és összegyűjtse. A szalagon két vagy több rétegű szívélyes anyag található. Elemek, hogy rögzítsük a finom ágyakat vagy a húr – horgok a hátoldalon. Vannak lisakszalagok a könnyű termékekhez.
 • Hurkok, húrok és íjak. Ugyanabból a szövetből készülnek, vagy a kontrasztos szín anyagából készültek, hogy kiemeljék a dekorációt. Íjak a kötött hurokban.

A kellemes kényelem érzése egy függönyszövetet hoz létre, kézi és gépi hímzéssel díszítve. A díszt külön-külön választják ki, hogy megfeleljen a konyha-olórus vagy a művészi stílusnak. Gazdagon díszített függöny, amelyen tétlen szalagon vagy csipke, van egy díszítés, a fél és az alábbiakban tegye a klasszikus kettős eresz gyűrűkkel, forgalomba nagy konyha vagy csarnokokban konyha térelem.

A mesterséges hajtások nem származnak a divatból, göndör kayma-ból. Repülő fényfüggönyök összegyűlnek a fodrosok és a ryushi. Szinte minden stílusban a designer technikák közé tartozik az íjak és a későbbi zsinórok, szatén szalagok és zsinórok használata.

Az extravagáns modellek közül a kötött függönyöket a fájlkötés technikájában osztják fel. Horgolt az oszlopok és a levegőhurok rácsát. A rajzon belül az egyes sejtek kitöltése, a minta elemei fokozatosan megnyílnak az üres sejtek hátterén.

Gyönyörű példák

Segítsen létrehozni az eredeti design létrehozását a konyhában egy elegáns belsőépítészeti ötletek. Íme néhány példa a tervezők által javasolt modern modellekre.

 • Függönyök a konyhai étkezőben az ország stílusában. Egy faházban, falakkal a naplófülkék formájában, szokatlan az elegáns barna bőr kanapé kombinációjára, kettős rövid pamutfüggönyökkel, egyszerű rajzolással, virághallal. Prevocation Tone – Meleg, bútorfehér arany fogantyúval.
 • Városi stílusú szoba. Ellenáll a kontrasztos színekkel, fehér és barna. Függöny kötél, dupla, a padlón, az ablakon erkélyen.

 • Eredeti organza függönyök. Három különböző hosszúságú panelek, tejszín, zöld által határolt. Hercegnők és zsugorodik a gyűrűkön.
 • Nagyon rövid függöny egy-harmadik panoráma ablak, Keleti mintával elrejti az ereszeket. Megnyitja az ablakpárkányon álló dekoratív növényeket. A munkaterület és a mosás az ablak közelében van.
 • Tágas konyha klasszikus stílusban, fehér márvány árnyalatokban díszített. A panoráma ablak oldalán lévő függönyök és a bútorok kárpitozása ellenáll a csendes rózsaszín színekben, a fehér tüll függönyökkel.

 • Nyitott függöny csipke ruhából a padlóra. Gyönyörűen kombinálva egy fényes bútorfallal és kerek mennyezeti lámpákkal. Bézs falak, fehér lábujjal, barna parketta felett.
 • Zöld és barna csíkkal és íjakkal ellátott függönyök. Hangszórók vonzó akcentus egy fényes fehér belső.

Hogyan viseljen függönyt a konyhába a saját kezével, nézd meg az alábbi videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: