Kondenzvíz szárítás mosogatógépben

Új háztartási készülékek vásárlásakor nagyon fontos, hogy megtudja, mi az – kondenzáció szárítás mosogatógépben. Csak megérti, hogyan működik, és mi különbözik a Turbosushki-tól, más szárítási típusoktól, akkor a modell kiválasztásakor kizárhatja a hibákat. Kívánatos, hogy tisztázzák, hogy mennyire a munka módszer hatékonysága.

Kondenzvíz szárítás mosogatógépben

Kondenzvíz szárítás mosogatógépben

Ami?

A mosogatógépben az esedékes takarékos edények után nedves marad, és ilyen állapotban használja, vagy egyszerűen az állandó tárolás helyére helyezi. Ezért a tervezők szükségszerűen egy adott kiviteli alakot biztosítanak. A választást nagyrészt pénzügyi megfontolások határozzák meg. És csak a szárítási kondenzációs rendszer a legkedvezőbb e szempontból. Ez az, amit a mosogatógép költségvetési módosításai használják, de ez az opció is jellemző lehet a prémium szintű technikára is.

A folyamat közvetlenül a mosogató vége után kezdődik. Minden feltétel már létrehozásra került. Nincs további erőfeszítés a technika alkalmazására.

Minden természetes és természetes módon történik. Végső soron az összes edény megszárad, hogy száraz legyen anélkül, hogy túlzott energiafogyasztás lenne.

Kondenzvíz szárítás mosogatógépben

Kondenzvíz szárítás mosogatógépben

Működés elve

Fontos megérteni a folyamat fizikai lényegét, hogyan működik a gyakorlatban. A mosás folyamatában az edények észrevehetően fűtöttek. Ugyanakkor a víz elpárolog a felületről, majd a mosogatógép hidegebb falaira helyezkedik el. Az ilyen cseppek maguk tovább áramlik. A párolgás fokozása, a mosás végén az edényeket a forró víz akadályozza, amely nem tartalmaz további anyagokat.

A vízgőzfizika párolgása és későbbi lerakódása a kondenzációnak nevezett. Ez a folyamat természetes, önmagában. A letétbe helyezett nedvesség belép a szennyvízcsatornába. Nincs szükség kézi eltávolítására. A kondenzáció lehetővé teszi a mosogatógép üzemeltetése során a villamos energia további költségeinek kiküszöbölését, és általában a mosogatógép üzemeltetése során.

A mínusz az, hogy az edényeket hosszú ideig szárítják: általában 2-3 óra, és néha több. Bizonyos esetekben a válások továbbra is maradnak.

Kondenzvíz szárítás mosogatógépben

Kondenzvíz szárítás mosogatógépben

Különbség más típusú szárítási típusoktól

Számos más lehetőség van, amellyel az edényeket szárítjuk. Az aktív verzió erősített alsó hővel rendelkezik speciális elektromos áramkörrel. Ez a megközelítés jellemző az amerikai mosogatógép tervek. A párosulást néha az automatikus ajtónyitás biztosítja. Az aktív szárítás elveszíti a kondenzációs technikát, mert a szilárd villamosenergia-fogyasztás kíséri.

Fontos, hogy megértsük, mi a kondenzációs módszer különbözik Turbosushkitől. A turbált eszköz technikailag nehezebb.

Kondenzvíz szárítás mosogatógépben

A szárítás folyamatában az edények és evőeszközök rendszeresen elrejtik a száraz gőzt, magas hőmérsékletre melegítve. Szükségszerűen egy tíz jelenléte, amely nélkül lehetetlen felmelegedni. Pontos iránya különleges ventilátor. A fűtőelem és a ventilátor egy speciális rekeszbe kerül, amely megbízható védelmet biztosít a víz ellen. A turbosushki sebessége észrevehetően magasabb, mint a kondenzációs szárítás, de:

 • A tervezés bonyolultabb;
 • A mosogatógép masszív és nehezebb;
 • több energiát fogyasztanak;
 • A törés valószínűsége nő;
 • A készülék elég költséges lesz.

Kondenzvíz szárítás mosogatógépben

Kondenzvíz szárítás mosogatógépben

Bizonyos esetekben még mindig intenzív szárítás. Egy ilyen rendszer lehetővé teszi, hogy elhagyja a rajongókat. A légfészek mozgását a nyomásesés biztosítja. A ház fel van szerelve egy speciális csatornával, amely kívülről elhagyja a levegőt. Mivel a vízgyár belsejében a hőmérséklet alacsonyabb, mint egy mosószekrényben, semmi más, mint a forgalomba.

Ventilátor és tíz ebben az esetben, mint a kondenzációs szárítóban, nincs szükség. A szárítás kissé gyorsabb. Azonban az adott rendszer jellemzőitől és a kiválasztott módtól függ.

Mindkét típusú eszköz nem tölt el elektromos áramot.

Kondenzvíz szárítás mosogatógépben

Kondenzvíz szárítás mosogatógépben

Van egy úgynevezett zeolit ​​technika is, amelyben biztonságos ásványi zeolit ​​abszorbeáló nedvességet használnak. A módszer kevéssé különbözik a termelékenységről a szárítási kondenzációs módszerből. A folyamat viszonylag gyors. A villamos energiát egyáltalán nem tölti az eljárásra. A zeolit ​​mosogatógépek nagyon drágák, bár jó kilátások vannak.

Kondenzvíz szárítás mosogatógépben

Kondenzvíz szárítás mosogatógépben

Hatékonyság

Az esetek túlnyomó többségében a választást a kondenzációs szárítás és a turbó között kell elvégezni. Gazdasági szempontból a kondenzáció egyértelműen előnyös. Azonban nem alkalmas, ha gyorsan meg kell száradnia az edényeket: néhány órát kell várnod.

  Leggyakrabban este evőeszközöket kell elhelyezniük, hogy az eljárás éjszakán át éjszakán át történjen. Ezért szükség van egyértelmű prioritást a megfelelő választásra: sebesség vagy pénzmegtakarítás.

  Érdemes megjegyezni, hogy a gyártók frissítik a mosogatók szárítását. A fejlett fejlesztések gyakran száradási lehetőséggel rendelkeznek. Tehát az elektroluxban a természetes extra szárítás funkciója van, amelyet repülőternek neveznek. Ezenkívül figyeljen a munkaterületre. A kategória A kondenzációs készülékek nagyon ritkán fordulnak elő, sokkal gyakrabban fordulnak elő a B kategóriába, vagyis néhány helyen, cseppek és cseppek továbbra is fennmaradnak.

  Kondenzvíz szárítás mosogatógépben

  Kamat cikk
  ( Még nincs értékelés )
  Ossza meg barátaival
  123
  Megjegyzés hozzáadása