Konyha díszítő csempe patchwork stílusban

Patchwork az angol szó szerinti fordításban: “Patchwork varrás”. A különböző színek és textúrákból származó minták létrehozása és konyhai kötények létrehozásakor. Az ilyen design képes a konyhai fejek monoton árnyalatait hígítani, kényelmet és lakkozásokat hozhat a szobába.

A használat jellemzői

A vizsgált stílusban készült csempe kész készletként vásárolható, és a rendszer szerint helyezhető el, és külön megvásárolható tételeket helyezhet el saját ötlete szerint. Az ilyen kialakítás nem vonatkozik a diszorganizált térben egy kaotikus minta miatt, amely még a káosz és a bizonytalanság érzését is létrehozhatja. A patchwork stílusban használt retro és etnikai kombinációk Állítsa be az ország konyhaszekrényének légkörét és dinamikáját.

A patchwork előnyösen monoton belső térben alkalmazható, a fő árnyalatú monotóniás színének hígítása: Fehér, szürke, bézs, zöld. A legharagosabb a fényes minták kombinációja pasztellel és elnémult palettával. Texturált kerámiák monokróm háttérrel, de különböző minták és formák, amelyek alkalmas konyhákhoz, fényes homlokzatokkal.

A patchwork stílusú csempe ajánlott kombinálni a csempe semleges színeit, hogy hígítsa az aktív rajzot, összpontosítva egy bizonyos zónára.

Anyagtípusok

 • A Quartz-tól. A Quartz csempe megkülönböztethető egy speciális fényességgel. Alkalmas bármilyen felület béléséhez. Készült a színek széles skálájában: pasztell, fekete árnyalatok, minden kék gamut.
 • Kerámia. A matt csillogó csempe a nyugodt és természetes kötényrendszerek létrehozására szolgál. A kő textúra, márvány, travertin lehetséges utánzása.
 • Cement. Nem igényel az agyagból vagy kerámiából készült csempékkel szemben. Az elemek önállóan hozhatók létre formák használatakor. Alkalmas a design nem szabványos konyhai kötények formájában.

 • Kerámiai. Hagyományos anyag a patchwork burkolólapok készítéséhez. Világos ragyogó és széles színpaletta van, kiterjesztett minták és rendszerek kiterjesztett spektruma. A marokkói és mediterrán tervek kötényének létrehozásakor használják. Szabadtéri bevonatként megengedett felhasználás.
 • Csúszásmentes bevonat. Elsősorban szabadtéri bevonatként használják, de alkalmas a kötény létrehozására is. A csúszásmentes csempe könnyen tisztítható, megnöveli a kopásállóságot. Ezek a tényezők különösen fontosak a konyhai tér mindennapi tisztításával.

A csempe egy másik színpalettán történik, amely különböző rajzokkal díszített, minden méretben van. Anyagok – Kerámia, porcelán kőzet. Külső felület – matt.

 • Műanyag. Cserép műanyagból, olcsóbb kerámia vagy porcelán csempe. Nagyon olcsó termékek nem felelnek meg az éghető anyagok használatának biztonsági követelményeinek. Nem ajánlott, hogy állapítson meg egy kötény műanyag burkolat a területen, a lemez és egyéb övezetekben, ahol magas hőmérsékletnek van kitéve.
 • Mozaik. Cserép üvegből, kerámia, fém színű elemek különböző méretű. Úgy néz ki, eredeti kötény, samaltból készült.

A mozaikkészítmények megvásárlása előtt érdemes megvizsgálni az anyag stabilitását a hőmérsékleti különbségekre, a páratartalomra, a csempe kopásállóságára.

Előnyök és hátrányok

Az előnyök a következők:

 • Az a képesség, hogy önállóan hozzon létre egy összetétele: kötények áll, a különböző színek és textúrák modulok különböző gyűjteményekben használnak, stílusok;
 • A kész készletek elérhetősége;
 • Eredeti dekoráció létrehozása.

A hiányosságok közül érdemes elosztani csak a patchwork burkolólapok képességét, hogy a káosz szervetlen szobába kerüljön.

A tervezés típusai

A kötény létrehozása előtt tanácsos kijelölni határát. A csempe kontúrjainak meg kell egyezniük a konyhai fejek határaival, vagy túlmutatnak a korlátaikkal. A minták megkezdése előtt méréseket kell végezni, és körvonalazni a jövőbeli rajz helyét. A kötény szélei a felső és alsó dobozokhoz kell mennie.

A konyhában lévő csempe patchwork széles körű szegmensben és dimenziós sorban kerül bemutatásra. Példamutató kötények, 20×20 cm-es csempe. A készítmények létrehozásakor az egy fotoncserét a színkombinációk hígítására használják.

  • Klasszikus lehetőség. Magában foglalja az egész tér tervezési lapját.
  • Sakk stílus. Alkalmas különböző geometriai formák csempe, de ugyanolyan méretű. Előnyösen a négyzetmodelleket előnyben részesítik.

  • Zónázás. Az eljárás magában foglalja az egyik fő zóna elosztását a kötényen: tűzhely, elszívó.
  • Vegyes stílus. Önkényes mintázat létrehozása. Használt csempe különböző formákból. Ha dolgozik, érdemes választani egy irányt – a szín vagy a textúra. Az összes típusú csempe kombinálása disszonanciát okoz a képen.

  • A sor kiválasztása. Egyszerű rajzolási rendszer egy vagy több vonal formájában. A sor vízszintes és függőleges lehet, hullám vagy átlós irányok formájában.
  • Számos számozás és kiválasztás. Két technika kombinálása. A dekoráció nagy része a kiválasztott zónában található: lemez, motorháztető. A rajzterület magassága és szélessége önkényesen van kiválasztva.

  • Zoning és sakk stílus. Kombinált technikus a kötény külön területének kiválasztásához.
  • Dekoráció. Egyszerű módja egy eredeti kötény létrehozásának, ha kis mennyiségű patchwork cserép van. A minták szakaszos vízszintesek vagy a vonal bármely más irányában vannak. Alternatívak az egymással álló rajzok száma.

  Ellenőrizze a kötényt a csempe-ről a patchwork stílusában a következő videóban.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: