Mosogatógépek ereje

A modern háztartási berendezést olyan jellemzők alapján választják ki, amelyeket a felhasználók figyelnek. A mosogatógépek közül a leggyakrabban a szükséges erő meghatározásával, valamint az energiafogyasztási mutatóval kezdődik. Amelyből a mosogatógép hatalma észleli, fontolja meg a cikket.

Mitől függ?

A modern típusú mosogatógép komplex szerkezete bizonyos elemeket tartalmaz, amelyek befolyásolják a teljesítménymutatókat.

 1. Melegítők. Hőmelegítőkre van szükség a mosogatógép hatékonyságának növelése érdekében. Egy bizonyos hőmérsékletre melegítik a vizet. A fűtőberendezés jellemzői a fő energiafogyasztó. A hőmelegítő hatalma 2,8 kW lehet, és a telepített vízhőmérséklettől függ, amelyen a műveletet elvégzik. A vizes hőmérséklet maximális fűtési sebessége elérheti a 65 fokot.

 2. Nyomásszivattyú. A berendezés ereje a leggyakrabban 100 watt. Ez az elem szükséges a víz nyomás alatti mosás közben, ami az egész folyamatot hatékonyabbá teszi. Az ezen elem által fogyasztott energia közvetlenül függ a detergens ciklus hosszától.

 3. A víz leeresztéséhez használt szivattyú. A mosogatógép teljesítményét a víz eltávolítási folyamatait tartalmazó részek befolyásolják. A leeresztő szivattyú 25 és 30 óra között fogyaszt.

Ez a lista tartalmazza a szabványos alkatrészeket, amelyek nélkül nincs mosogatógép.

Az edények mosására szolgáló szabványos berendezések felszerelhetők további összetevőkkel, amelyek képesek egy bizonyos mennyiségű villamos energiát fogyasztani.

Minden gyártó arra törekszik, hogy jelezze a mosogatógép felszerelését kilowattokban.

2 fő tényező befolyásolja ezt a jellemzőt.

 • Az alkalmazott víz mennyisége. Átlagosan a program 7-15 liter. A csökkentett vízmennyiség használata hozzájárul a kevesebb energiafogyasztáshoz.

 • Mosási ciklus hossza. A mosogatógép munkája 40-260 percen belül elvégezhető. Ebben az időben a szivattyú szivattyúzta a vizet, és nyomás alatt szolgálja.

Átlagos energiafogyasztás

Sok felhasználó érdekli, hogy az átlagos energiafogyasztási mutatók a mosogatógépekhez vannak felszerelve. A jellemzők ismerete segít a jövőbeni modell kiválasztásának döntésében. Az átlagokat tartalmazó változatokhoz tartozik a mosogatógép A + vagy a++. Ilyen berendezésekben kilowatt fogyasztás egy mosogató esetében 0,4-0,6 kilowatta óránként. Ez a jellemző befolyásolja a vízmelegítési hőmérsékletet és a folyamat időtartamát. A mosakok mennyisége alapján kiszámíthatja a gépen felhasznált energia mennyiségét, amikor a gép működik.

Böngészési csoport

Annak érdekében, hogy a felhasználók kényelmesek legyenek az ételek mosására szolgáló berendezés kiválasztásához, egy osztályozást jóváhagyták, hogy a mosogatógépek elosztását 7 osztályba sorolják, amelyet a latin betű jelzi.

A

Ez a csoport magában foglalja az elfogyasztott alacsony mennyiségű energia által megkülönböztetett berendezéseket. Az átlagos jellemző 0,7 és 1,05 kW között van. Ebben az osztályban vannak olyan fejlett modellek, amelyekben a maximális energiafogyasztás 0,6 és 0,4 kW szinten látható. Az ilyen modellek egy A + és A ++ osztályt kaptak.

B

A csoporthoz tartozó berendezésekben a kapacitásjelző 1,07 és 1,1 kilowatta között lesz.

C

A csoport mosogatógépe olyan részeket használ, amelyek munkája az energiafogyasztást igényli 1,1-1,5 kW tartományban.

D és E

Ez a csoport magában foglalja az átlagos energiafogyasztási értékelést. A névleges jelző 1,5 és 2,3 kilowatta között változik.

F és G

Az utolsó csoportnak az energiafogyasztás legalacsonyabb becslése van. Az ilyen berendezések kapacitása meghaladja a 2,7 kilowattát. Egy ilyen jellegzetességnek régi mosogatógépek vannak, amelyek sok energiát fogyasztanak.

A mosogatógépek legmegfelelőbb csoportjának kiválasztása otthoni használatra, érdemes figyelmet fordítani az A + és a++. Ezekkel a csoportokkal kapcsolatos modellek optimális teljesítménymutatókkal rendelkeznek. Az elektromos energia magas költsége miatt ez a jellemző nagyon fontos lesz, mert csökkenti a közüzemi költségeket. Az energiaindikátorok nem tükröződnek a mosogatógép-feladatok megoldásának minőségével.

Ezen osztályozás mellett a mosogatógépek több csoportra oszthatók.

 • Szabványos modellek. Más olyan minimális programkészletekkel, amelyekkel edényeket moshatsz. Az ilyen berendezések zaja nem haladja meg az 50 dB-t.

 • Funkcionális modellek. A tisztításhoz használt programok száma jelentősen szélesebb, mint a standard változatoknál.

 • Speciális modellek. Ez magában foglalja a leggyakoribb berendezést, amelyek nagy költséggel járnak egy nagy programhoz. Ilyen modellekben a berendezés stabil működéséhez szükséges víz merevséggel és egyéb jellemzőkkel elemezzük.

A mosogatógépek modern modelljei képesek nagyszámú művelet elvégzésére minimális villamosenergia-költségekkel. Az energiafogyasztás jellemzője nem csak a berendezés funkcionalitását határozza meg, hanem azt a terhelést is, amelyet a villamosenergiahálózaton hordoz.

Az autó nagy teljesítménye túlmelegedhet.

A villamosenergia-fogyasztás csökkentése?

Sok felhasználó kedveli a mosogatógépek gazdaságos modelljeit, de még mindig a villamos energia további csökkentését keresi.

Az energiatakarékosság érdekében érdemes használni a szakemberek ajánlásait.

 • Használjon fél letöltési módot. Használatát a víz és a villamosenergia-költségek 30% -os csökkenése jellemzi.

 • Olyan berendezések használata, ahol a hőcserélő telepítve van. Ez 20% -ig csökkenti a költségeket.

 • Rendszeresen tartson háztartási mosogatógépet. Ezek az események tartalmazzák a tisztító részeket a skála. Ásványi lerakódások, amelyeket a vastag réteget a részletek rendezésére rendeznek, befolyásolják a munkájukat, és csökkentik a fűtési elemek hatékonyságát is. Ez magában foglalja a szűrő használatával kapcsolatos ajánlásokat, amelyek lehetővé teszik a víz merevségének csökkentését, ezáltal megoldva a skála előfordulásával kapcsolatos problémát. Az ilyen betétek jelenléte a fűtőelemen gyakran viseli a kopás és törés. Ez a javítás mindig drága és csak szakemberek végeznek.

 • Szükség esetén mosson túl piszkos ételeket a gazdaságos üzemmódok használatával, mert kis mennyiségű folyadékot és hővizet fogyasztanak alacsony hőmérsékleten.

 • A villamos energia megmentéséhez figyelmet kell fordítania a mosogatógép csatlakozási opcióra közvetlenül a forró vizet a házba. Segíthet megmenteni a villamos energia jelentős részét, mivel a fő fogyasztás fűtött víz. Ezenkívül a mosogatógép a készülék belépő hőmérsékletének elemzését végzi, és összehasonlítja a program beállított hőmérsékletét. Ha ezek a jellemzők közötti különbség van, a fűtés be van kapcsolva.

 • Ha egy kazánt használ, mint forró víz forrása a házban, akkor érdemes alaposan elemezni a tápfeszült kazánberendezéseket és egy mosogatógépet. Ha a kazán sokkal több energiafogyasztással rendelkezik, akkor a forró vízkapcsolat használata ebben az esetben irracionális lesz.

 • Ha a gép telepítve van a lakásba, ahol forró vízellátás van, meg kell vizsgálni a forró és hideg víz költségeit 1 köbméterre. Gyakran a felhasználók megjegyzik, hogy a vízmelegítő hosszabbítása a mosogatógépben sokkal jövedelmezőbb, mint a kapcsolat közvetlenül a forró vízellátás.

 • Ha a lakásban forró vizet szállít egy gázoszlop, érdemes figyelembe venni a gázforrás alacsony költségeit. Ebben az esetben közvetlenül csatlakoztathatja a mosogatógépet forró vízzel, és csökkentheti az elfogyasztott energia mennyiségét.

A mosogatógép megfelelő választása megmenti a villamos energiát és fenntartja a költségvetés jelentős részét. Ezért a legmegfelelőbb osztály és az elfogyasztott teljesítmény kiválasztása nagyon óvatosan történik.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: