Tükör kötények a konyhához: fajok, tervezés és alkalmazás a belső térben

Konyhai tervezésekor nagy figyelmet fordítanak a kötény kiválasztására. Ezt a kialakítást nemcsak nyereségesen nyújthatják be a szoba dekorációjához, hanem cozinitást is adnak hozzá. És ez nem minden funkciója. A kötény tökéletesen megvédi a szobák falát a nedvesség és a zsír cseppekből. Mindezekkel a feladatokkal a tükör kialakítása tökéletesen kezelhető. Ezenkívül ez az opció segít a szoba vizuálisan bővítésében.

Sajátosságok

Néhány évvel ezelőtt, hogy megvédje a falakat a munkafelület közelében, főleg csempe. A modern anyagok sokféleségének köszönhetően a legtöbb ember a legtöbb ember számára elérhetővé vált: másfajta szemben:

 • egy szikla;
 • műanyag;
 • fém;
 • Tükörüveg.

A modern design konyha létrehozásakor egy különleges hely egy tükör kötényt foglal el. A népszerűsége számos olyan előnyhöz kapcsolódik, amely biztosítja ezt az anyagot. Tehát a tükörfelület kiváló hőállóságot és nedvességállóságot mutat. Ezenkívül tökéletesen átadja az éles hőmérsékleti különbségeket. Ez a designnak van egy másik jelentős előnye – könnyen tisztítható. A folyamat során a főzés kötény bármely olyan anyagból, zsír cseppek és Házasságfelbontások víz párolgása jelennek. És egy tükörfelületről van szó, hogy könnyen eltávolítható. Ehhez elegendő mikroszálas ruhát vagy egyszerű szivacsot és tükörmosást használni.

Ezenkívül a tükrök segítségével vizuálisan bővítik a konyhát. Ez a tényező különösen fontos a kis szobák díszítése során. A modern tükörhordozók elegendő ellenállást különböznek a mechanikai károkkal szemben. Az ilyen anyagot nehéz összetörni, de ha ez megtörténik, a fragmensek biztonságosak. Az anyag ezen jellemzője releváns azokban az esetekben, amikor a házban kisgyermekek vannak.

Az ilyen típusú kötény egy másik plusz a sűrűség minőségi anyag. A pórusok távolléte a felszínén kiküszöböli a forma és a gombák képződését. A konyhai helyiség számára ez fontos, mivel gyakran magas páratartalomban fordul elő, ami üdvözlő élőhely az ilyen formációk számára. Itt is meg szeretném jegyezni a tükrök hipoallergén tulajdonságait, valamint környezeti biztonságukat.

Minden előnyeivel ez a bevonat nem magas értékű. Még a felkészületlen munkavállaló is képes lesz összeszedni a szerkezetet. A tükör kötény nemcsak speciális kötőelemek telepítésével, hanem ragasztóval is konszolidálható. Ez a design számos hátránya van. A jó megjelenés fenntartása érdekében a terméknek gyakran mossa le. Ezenkívül jobb dekoratív hatás esetén ez a felületnek teljesen nyitottnak kell lennie. Ezért az extra polcok lógásától és a zónában lévő vállfáktól el kell utasítani.

Fajták

A tükör kötényének módosításától függően a konyhai változások megjelenése. Ezek a tervek formájában készülhetnek:

 • monolitikus panel;
 • csempe;
 • Mozaik.

A panel terméktípus termelékeny üvegből. Ezt a kialakítást nemcsak a lógó erő, hanem a vászon kellően nagy hossza is megkülönbözteti – akár 3 méteres. Ez lehetővé teszi, hogy a panel egészét telepítse, amely viszont a dekoráció drágábbá teszi. A Mirror Tile egy látványos díszítőelem. Megtalálhatja és módosíthatja a tégla alatt. Különböző és típusú felületek. Mind a fényes, mind matt lehetnek. Az ilyen módosításokkal azonban a tisztítási folyamat jelentősen bonyolult. Különböző szennyezés, beleértve a zsírfoltokat, letelepedni az olyan csempe ízületekre, amelyeket nehéz kivonni.

A modern design a high-tech vagy techno stílusában egy tükörmozaik tökéletesen alkalmas, amely modern és tökéletesen kombinálva krómozott és fém konyhai elemekkel. A nagy helyiségek kialakításának kellően kis pártjainak segítségével kiderül, hogy megteremtse a határolt tér hatását.

Dekoráció

A kötények tükörfelületei számos további dekorációval különböztetik meg, amely a felület megjelenését teszi lehetővé az egyediség és az eredetiség megjelenését. Jelenleg a tervezők számos alapvető megoldást kínálnak a tervező tükrök számára konyhai kötény formájában:

 • Színes vászon;
 • szaténhatás;
 • idősebb textúra;
 • A rajz elérhetősége.

A színes tükör nagyszámú dekorációs lehetőséget foglal magában. A színezést a konyhai fülhallgató vagy tartozékainak színével összhangban lehet kiválasztani. Jó ötlet lehet kontrasztos tónusos tükör lehet. A szaténhatás felületi matting használatával jön létre. Ebben az esetben a tükörfelület teljesen és részben feldolgozható szatén alatt. A tervezők nagyszámú geometriai lehetőséget kínálnak, valamint egyedi matt minták és rajzok létrehozása.

Az idősebb tükörkötések nem minden dekorációval kombinálhatók. Leggyakrabban az ilyen struktúrákat a szoba klasszikus kialakításának megteremtésekor használják. Az univerzális tükrök egy mintával. A mintát nemcsak egy speciális film, hanem homokfúvás is létrehozásával hozták létre. A rajzot a kész tükrözött tükörhöz rendelésre lehet alkalmazni.

Kombináció

A tükörtervek különböző méretű helyiségekben vannak felszerelve. Leggyakrabban az elemet a tér bővítésére és elmélyítésére használják. Ebben az esetben a maximális hatás a fehér konyha és a tükör kötény kombinációjával érhető el. Ez a szín, ha tükröződik a fény helyéhez, és megteremti a szobában lévő határok hiányát. Meg kell jegyezni, hogy a kombináció nem igényel erőteljes világítóeszközöket az asztali területen, lemezeken vagy mosásban. Elegendő fényvilágítás lesz, hiszen a világítás nagy része tükör kötényt ad hozzá. Ez az elv egy fehér fülhallgató jelenlétében nemcsak a napfényben, hanem a sötétben érvényes.

Hogyan kell tenni?

Mielőtt a tükör kötényt telepítene, vagy tegye egy csempe, be kell igazítania a fal felületét. Ez fontos a fény helyes refrakciójához. A munka elvégzése után a szerkezet méretének kiszámításához vezethet. Amikor a tükör modellt a kapott területre telepíti, további 10% -ot kell hozzáadnia. Mozgassa a panelek különleges pontossággal, hogy elkerüljék a károkat. A szerelést két szakaszban állítják elő. Kezdetben különleges ragasztót kell alkalmazni a falra. Majd pontosan nyomja meg a kötényt, szorosan nyomja meg legalább 15 másodpercet. Ha a felület nehéz, akkor a tapadás ideje növekedhet. Ezután meg kell győződnie arról, hogy a design simán van behelyezve, és hagyja, amíg a ragasztószárítás nem szárad. Az egész folyamatot szigorúan a ragasztóanyag csomagolásával összhangban kell elvégezni.

Ezen az elvben a csempét elvégzik. Javasoljuk, hogy gyorsan elvégezzék az összes cselekvést, hogy legyen idő, hogy fokozza a kötés szövetét. A külön lapok eltolódhatnak. Ha a ragasztóanyag a tükörfelületre esett, akkor azonnal el kell távolítani. A készítmény szárítása után sokkal bonyolultabb lesz, különösen üvegfedezés nélkül. Szükség esetén lehetővé tette a szivacs vagy szövet törölköző nedvesítését kis mennyiségű oldószerrel.

Néhány nap elteltével, amikor a ragasztó teljesen száraz, akkor folytassa a csempézett varratokat. Ez egy tiszta szilikonnal történik. Szilárd kialakítás esetén ajánlott hasonlóan kezelni az oldalirányú csomópontokat. A tükör kötény tökéletesen illeszkedik a tervezéshez, és a konyhában modern és stílusos megjelenést biztosít. Ezért, amikor új dekorációt hoz létre, egyszerűen szükség van arra, hogy ezt a lehetőséget megfontoljuk.

Bővebben a következő videóban.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: