A Canon nyomtató tisztítása?

  A nyomtatási minőség romlásával szembesül, nem mindig kell azonnal megváltoztatnia a patronokat, vagy javítani kell a perifériát. Ilyen helyzetekben meg kell tanulni a Canon nyomtató önállóan tisztítását. Az ilyen irodai berendezések különböző elemeinek szennyezőanyaga elkerülhetetlenül tükröződik a dokumentumok és képek nyomtatásának eredményeire, de sokan közülük saját kezével kiküszöbölhetők.

  Mire van szükséged

  A tisztítóberendezések megnyomása előtt következik be vigyázzon az összes szükséges anyag és eszköz rendelkezésre állására. A nyomtató és az MFP egyik legfontosabb eleme a nyomtatófej. A feldolgozáshoz szüksége lesz:

  • széles tál;
  • rendes kötés és több szalvéta;
  • 20-50 ml-es térfogatú fecskendő;
  • Cambrick vagy cső a csepegtetőből;
  • flushing folyadék;
  • gumikesztyű.

  Különös figyelmet kell fordítani pontosan Folyadék mosáshoz. Most a piac speciális eszközöket mutat be:

  • Külső tisztító berendezések;
  • vízben oldódó tinta eltávolítása;
  • A pigment festék nyomai megszüntetése;
  • A szárított tinta és festék eltávolítása, a tartós szennyezés és az erős eltömések eltávolítása.

  Sok szakosodott üzlet és online játékos kínálja ügyfeleiket, mint például, OCP RSL100 vagy több koncentrált Bursten PDK folyadék. Azonban a Canon nyomtató kialakításának és mechanizmusának szinte minden elemét szokásos és megfizethető módon öblíthetjük “Mr. Muskom”.

  A tisztítás szakaszai

  Figyelembe véve a különböző modellek tervezési jellemzőit, Tisztítsa meg a tintasugaras vagy lézernyomtató Canon Pixma a saját kezével meglehetősen nehéz lehet. A siker garanciája a megfelelő tudás és készségek jelenléte lesz.

  Fontos megjegyezni, hogy a perifériás szennyeződések aktív működésének folyamata során számos csomóponton és aggregátumokon kialakítható.

  Most az interneten könnyen megtalálhatja a megfelelő mennyiségű információt. Mind az elméleti anyagokról, mind a részletes utasításokról beszélünk, beleértve a tematikus videókat is. A leírt irodai berendezések rendszeres karbantartása részeként ugyanazt a figyelmet kell fordítani minden szakaszra.

  Külső felületek

  A Canon tintasugaras és lézernyomtató ház elemeit puha, száraz rongyal kezeljük. Fontos megjegyezni, hogy a készülék tisztítása előtt kell lennie Tiltsa le az elektromot.

  Erősen nem ajánlott a használata durva papírszalvéta képes damageing a felszínen a helyzet.

  Egy másik fontos pont az, hogy A különböző vegyi anyagok is károsíthatják. A por és a szennyeződés eltávolításakor a legjobban nedves anyagot használt. Az ilyen feldolgozás után a berendezésnek megszáradnia kell.

  Üveg és szkenner fedél

  Az MFP szkennerbe integrálva fedele és belső felülete van. A szkennelés és a későbbi nyomtatás minősége közvetlenül a tisztaságuktól függ. Ezek a szerkezeti elemek követik Tiszta száraz és puha rongyok.

  Különös figyelmet fordítanak az üvegre. Ha festék vagy zsíros nyomok maradványai vannak, a tisztítószerek kis mennyiségben használhatók. Fontos figyelembe venni, hogy azok a ruhára kerülnek, és nem az üvegen. Miután az összes felületi manipuláció gondosan törölje le.

  Hengerek kiszolgálása

  A nyomóberendezések kialakításának elemeinek szennyeződése papírpapírhoz vezet, amikor alkalmazza. A görgők gyors és hatékony tisztítása érdekében szükséges:

  1. Csatlakoztassa a nyomtatót a hálózati hálózathoz;
  2. Távolítsa el az összes papírt a tálcából;
  3. szépen nyomja meg és tartsa lenyomva a “stop”;
  4. Várjon, amíg a vészhelyzeti jelző hétszor villog;
  5. Engedje el a “STOP” gombot;
  6. várjon a takarmányhengerek megszüntetésére.

  Amint a feldolgozott adatok megállnak, a tisztítás első szakasza véget ér. A következő lépés a papír használatát írja elő, és olyan intézkedéseket tartalmaz, mint:

  1. Tegyen egy tálcába egy kis csomagot;
  2. “stop”;
  3. A jelző hetedik villogása után engedje el a szorítógombot;
  4. Várjon a papír nyomására.

  Néhány helyzetet a vízben megnedvesített pamut tamponnal törölték. Ugyanakkor rendkívül nem kívánatos, hogy megérintse őket.

  Raklap

  A raklapokban felhalmozódó szennyeződés a nyomtatott oldalakon található foltok megjelenéséhez vezet. Az eltávolításához szükséges:

  1. Csatlakoztassa a nyomtatót;
  2. szakítsa meg a raklapot;
  3. hajtsa (szélességben) egy A4 formátumú lapnál, és kiegyenesítse;
  4. Helyezzen egy lapot a hátsó tálcába, és nyissa ki;
  5. Kattintson a “STOP” gombra, és tartsa lenyomva, amíg a fény nyolcszor villog;
  6. Engedje el a gombot;
  7. várjon ki papírra a készülékből.

  Az összes felsorolt ​​manipuláció befejezése után szükséges Figyeljen a hajtogatási lap helyére. Ha vannak foltok, meg kell ismételnie az eljárást. Ha ez nem ad pozitív eredményeket, a raklapot manuálisan kell feldolgozni nedves tamponnal vagy állatorvosával. A nyomtatót vagy az MFP-t le kell választani a hálózatról.

  Patronok

  Clear Canon patron, beleértve a DUZA (fúvókák), két módon. A beszéd ebben az esetben az úgynevezett Hideg és forró tisztítás. Az első lehetőségre lesz szükség:

  • víz;
  • pipetta;
  • puha rongy;
  • Orvosi fecskendő;
  • gumikesztyű;
  • A tisztítószer, amely magában foglalja az etilénglikolt és az izopropil-alkoholt (“glitter”, “Mr. Muskul” és más hasonló folyadékok).

  A tisztító algoritmus a következő lépéseket tartalmazza:

  • Távolítsa el a patront a készülékről, és helyezze az előkészített elő-szövet fúvókákra;
  • Alkalmazzon tisztítószert a fúvókára;
  • 10-12 perc elteltével harapd a puha szalvétát, és törölje le az anyag felületét porce nélkül.

  Ha mindezek a műveletek nem adták a várt hatást, akkor többre lesz szükség Mélytisztítás. Ehhez mosási folyadékot kell önteni a megfelelő méret (3 mm) kapacitásában, és 3-4 órán keresztül a patron fúvókájába meríthető. Ezután kövesse a száraz felületet.

  Pozitív eredmény esetén a tinta nyomai maradnak a szöveten.

  A tartályok száraz tisztításához különleges lehet Gumitömítés. By the way, a nyomtatók és az MFP-k egyes modelljei felszerelhetők ilyen eszközökkel. A fúvókák tisztításához ki kell töltenie a fecskendőt levegővel, és a tű végén helyezze el a sapkát. Ezután a levegőt a patronban szorítják. A nagynyomású tintás tintatartályok kimegyek.

  A forró módszer számos nem támogatott manipulációt biztosít. A tartályban forró vizet kell önteni, és a patron fúvókájába meríthető. Fontos megváltoztatni a folyadékot anélkül, hogy hűvös lenne. Ugyanakkor a vizet folyamatosan festék tintával, amíg elfogynak.

  Az első ciklus után a víz tisztítási oldatra változik. Az 1: 1 arányban készül a fenti tisztítószerekből és tiszta vízből. Húzza a patront két órára. A végső szakaszban a tisztítóobjektumot alaposan mossuk és törlik.

  Szoftver

  A szárító festékkel kapcsolatos problémáktól sajnos senki sem biztosított az irodai berendezések aktív működésével is. Ennek alapján, A nyomtatók és a Canon MFP számos modern modellje integrált öntisztító opcióval rendelkezik. Ez lehetővé teszi, hogy nagyon hatékonyan szolgálja a nyomtatófejet, még csak nem is eltávolítja. Először is, a perifériás eszköz számítógépen történő összekapcsolásának folyamatában ellenőrizze a megfelelő illesztőprogram elérhetőségét. Szükség esetén különleges szoftverek telepítése szükséges.

  Az akció algoritmusa így néz ki.

  1. Csatlakoztassa a nyomtatót PC-hez vagy laptophoz.
  2. Tegye be a tálcát üres papírt.
  3. Menjen a “Vezérlőpult” menüpontra, és válassza az “Eszközök és nyomtatók” lehetőséget.
  4. Kattintson a jobb egérgombra a Canon ikonra.
  5. Válassza a “Tulajdonságok” lehetőséget, majd a “Szolgáltatás” részben.
  6. Határozza meg a patronok és a tisztítás típusának kiválasztását (standard és mély).
  7. Várjon az automatikus tisztítás befejezéséhez, amely alatt a készülék önállóan elindítja a pecsét, amikor a tinta nagynyomás alatt kerül elkülönítésre a blokkok kiküszöbölése érdekében.
  8. Az előző tétel befejezése után fogadja el a rendszer ajánlatát a tesztoldal nyomtatásához. Ezt kézi üzemmódban lehet elvégezni, a “Szolgáltatás” szakasz “Ellenőrizze a fúvókák” funkciót.

  Fontos figyelembe venni, hogy a leírt műveletek jelentős növekedést biztosítanak a festékfogyasztásban. Ennek alapján a tinta szintjét kell ellenőrizni és időben feltölteni. Azt is érdemes figyelembe venni, hogy ha A szoftveres tisztítás hatástalannak bizonyult, majd kézzel kell kezelnie a patront.

  Ajánlások

  Amint már megjegyezték, A nyomtatási fejek mosási folyadéka speciális kimeneteken található. Ön is több, mint egy hatékony megoldás. Ehhez hét rész desztillált víz hozzá kell adnia egy részt Glicerin, Nasharya és Izopropil-alkohol. Ezt a keveréket alaposan összekeverjük és szűrjük.

  Érdemes megjegyezni, hogy a tiszta víz használata nem értelme, ha el szeretné távolítani a pigment tinta nyomait.

  Nem lehet etil-alkoholt és vodkát mosni. Az ilyen helyzetben lévő nyomtatókra szolgáló festékek teljes mértékben megadják a folyadék maradványait. Ennek eredményeképpen a szennyezés és a blokkolás további megszüntetése jelentősen bonyolult lesz. Mivel a hosszú távú gyakorlat kimutatta, az egyik optimális lehetőség, beleértve az ár és a hatékonyság arányát, a híres “Mister Muscle”. A kék és zöld színek tisztító folyadékáról beszélünk.

  Különös figyelmet érdemel a lézernyomtatók tisztítását Márka Canon. Ilyen manipulációk esetén speciális felszerelésre és kapcsolódó ismeretekre lesz szüksége. Figyelembe véve az összes árnyalatokat, a leginkább racionális megoldás a szolgáltatási központok szolgáltatásait használja. Ez a megközelítés elkerülni fogja a hibákat, hogy viszont drága javítási technológiát okozhat. Másik Fontos pont a feltöltőanyag (toner) kémiai tulajdonságai, amelynek kezelése különleges készségeket igényel.

  A Canon nyomtatópatronok részletes áttekintését a következő videó tartalmazza.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: