A hálószobában lévő falak falfestményeiről

A falfestmény a belső kialakító akcentusa lehet. Ez a terv különösen fontos a hálószobában. Azonban, mielőtt kiválasztaná az egyik vagy más típusú festményt, meg kell szerezni, hogy megszerezzék fajtáit, jellemzőit, tervezési és gondozási árnyalatát.

Sajátosságok

A falra szerelt rajz egyedülállónak tekinthető. A végrehajtás technikája eltérhet, a telek témája, a színséma. Ugyanakkor a művészi festmény a dekoráció kulcsfontosságú eleme. A figyelmet vonzza, különleges hangulatot állítja be a belső térben, amely egy vagy másik légkörbe merül.

Ez a fajta dekoráció megkülönbözteti a művészi és esztétikai értéket. Ez lehet ömlesztve, sokoldalú, vizuálisan öltözött szobahely. Ilyen dekoráció képes összehangolni a szoba geometriáját, bővíteni a határát, elrejti a fali hibákat.

Ez a fal teljes felületén vagy az akcentusában található.

A falfestményt figyelembe kell venni Speciális dekoráció. Nem alkalmas minden belső stílusra. Ugyanakkor a kép elemeinek mérete a szoba területétől függ, és a színskála egy adott szoba megvilágításából származik. Rendszerint a hálószobákban a dinamikus színeket ritkán használják, ami bonyolíthatja a színes megoldások megválasztását.

A hálószoba falaira való rajzolás Speciális festékek (akril, olaj, tempera) az elkészített (igazított, előre tervezett) alapon. Festékek lehetnek Klasszikus, fényes, láthatatlan. Dolgozik vázlat, A kiválasztott technikától függően a munka szivacsokat, különböző vastagságú, aeroszol festékeket használ.

Emellett, amikor a falak festése során stencileket, ceruzákat, kuratóriumot használ.

A fajok áttekintése

A hálószobai falainak művészi festményének technikái eltérőek lehetnek. Mindegyikük saját jellemzőiben rejlik.

  • Klasszikus festmény az akril vagy más festékek rajzolásában fekszik. Ugyanakkor a festés stílusa változhat (például lehet stilizáció, táj, a reneszánsz vagy a fotorealizmus stílusa).

  • A freskói technika lényegeKép létrehozása a nem száraz vakolaton a készítményben. A munka végén a festmény kalciumfóliával van ellátva.

  • Technológia sgraftho Ez magában foglalja a különböző színek több rétegének több rétegének alkalmazását, amelyet egy rajz követ. Ezek szakemberekkel foglalkoznak.

  • A háromdimenziós tervezés szobrászati ​​rajzban van. Lényegében ez egy stukkó a rajz dekoratív mintáinak kialakulása. Ugyanakkor a vakolat használható, amely először villog a falon, és szárítás után festék.

  • Alsekko valami hasonló a freskóhoz. Ennek a technikának a lényege, hogy dolgozzon a kibaszott vakolattal. De amikor rajzolják, vízzel hidratálják.

  • Aerográfia – egyedi technika, amely alatt a falakat egy léghajó aláírja. Az ilyen falfestmények rétegei nagyon vékonyak, ami lehetővé teszi az árnyalatok beállítását.

  • Grisaille igazán fényűző festményt képvisel. Ebben az esetben a rajzot azonos színű árnyalatok segítségével hozták létre. Ez a technika a tapasztalt művészek hatalma alatt.

  • Mélyített rajzú A festék megolvasztása viaszban (vagy az olajfesték használata száraz vakolaton). Ezenkívül olyan technika lehet, amelyen a rajz alapon jön létre, majd a falra paszta.

  • Stencil technika Ha a dekoráció tervezési elemei tervezték. A technika változhat – lehet ömlesztve és lapos elemek. Az első esetben a vakolat a második, a rajz a festék által létrehozott.

  • Ami a festményt a fényes festékekkel végzett, Ezután ilyen technikákkal nem csak a szín, hanem átlátszó festékek is. Ugyanakkor a fluoreszkáló festékeket használják, és speciális hatások létrehozásakor, amikor a hálószoba falait akril vagy tempera festék.

Tervezési lehetőségek

A hálószobai falak művészi festményének tervezői döntései eltérőek lehetnek. A természetes motívumok általában előfordulnak itt. Lehet Tájképek, tengeralattjáró témák, zöldségek, virágok.

Általában a sötét árnyalatok megpróbálják elkerülni a designt – képesek nyomást gyakorolni egy személyre a tudatalatti szinten.

Hálószoba felnőttek Lehet díszíteni egy kép ventilátor és sakura szirmai repül a szélben. Valaki jobban hasonlít a trópusi erdőkről, a paradicsomi madarakról, és mások kedvelik a vintage motívumokat. Néhányan a világos virágdíszek, a levelek, a nagy színek. Például, lehet, hogy a pitypangok sziluettjei, amelyek az esernyők körül repülnek.

Óvodában Tervezési témák más. Ez a szoba mágikus tájakkal díszíthető, a kastély stílusa, egy mesés erdő képe. Fiú hálószoba Díszítheti a tér képét, egy képet a kedvenc televíziós saga (például “Avatar”, “Harry Potter”). Hálószoba tinédzserek lehet díszíteni a festményt a manga stílusban.

Hogyan kell törődni?

A művészi festmény gondozásaA falak a használt anyag típusától és a rajztechnológiától függenek. Szükséges a felszínre, amennyire csak lehetséges, és óvatosan. A feldolgozáshoz gyengéd mosószereket kell használni. Ha a felületet lakk borítják, akkor nedves ruhával vagy ecsettel kell törölni. Az ilyen bevonat ellenáll a kopásnak, megvédi a festményt a fényerő és a meghatározás elvesztéséről.

Ami a freskók technikájában végzett felület gondozását illeti, itt vannak árnyalatok. Például a berendezés típusától függően nedves tisztítást tesz lehetővé. A FLIESLINE bevonat gondozása könnyebb, mert védő lakkgal van borítva. A minta foltokat szappanoldattal és puha kefével eltávolítjuk.

Ha a falat nem borítja lakk, amikor elhagyja a száraz ruhát. Az ilyen felületet a porból kell tisztítani. Annak érdekében, hogy a bevonat ne romoljon, szükség van a szobában lévő páratartalom szintjének figyelemmel kísérése. Ha a minta részeg, ki kell javítania a kefék és festék segítségével. Szükség esetén frissítenie kell a képet.

A következő videóban tekintse meg az anyagok és festékek festésére szolgáló anyagok kiválasztására szolgáló tippeket.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: