Az irányított mikrofonok jellemzői

Az irányított mikrofonok lehetővé teszik, hogy a hang nagyon világosan továbbítsa, még akkor is, ha a forrás egy bizonyos távolságban van. Válasszon ilyen modelleket egyre inkább szakemberek, hanem hétköznapi emberek.

Ami?

Az ilyen eszköz fő célja egy bizonyos távolságban beszélgetést hallgat vagy rögzítünk. A legtöbb modell nagyon kiváló minőségű, ha a távolság nem haladja meg a 100 métert. Ami a professzionális irányított mikrofonokat illeti, jelentősen nagy távolságokon képesek dolgozni. A fő különbségük elég nagy érzékenységnek tekinthető.

Ugyanakkor a hangjelzés, amely nagy távolságból származik, sokkal erősebbnek kell lennie, mint a mikrofon elektromágneses interferenciája.

Nézetek

Ha az irányított mikrofonokról beszélünk, akkor több kategóriába sorolhatók. Először is különböznek egymástól technológiai jellemzőkkel egymástól. Ezek lehetnek lézer, dinamikus, kardioid, optikai vagy kondenzátor.

Ami a fókuszt illeti, itt is nagyon sok lehetőség van. A legnépszerűbb diagram sziromnak tekinthető. Gyakorlatilag nem fogja elkapni a hangjeleket más célállomásokból. Az ilyen eszközöknek nagyon kicsi és keskeny szirmai vannak. Emiatt a keskeny irányított akció mikrofonjait is nevezik. Az ilyen eszközök egy másik neve – meredeken irányulnak.

Mivel nagyon keskeny érzékenységi zónájuk van, akkor televíziókon vagy stadionokban használják őket a továbbított hangra.

Mindenirányú

Ha úgy véli, hogy az ilyen típusú mikrofonok, az összes eszköz ugyanolyan érzékenységgel rendelkezik minden oldalról. Leggyakrabban az összes meglévő hangot rögzítik, amelyek beltérben vannak. Bizonyos esetekben az Omnidirectional mikrofonokat a kórus vagy a zenekar rögzítésére használják.

Ezen modellek is használhatják a hangszórók rögzítését, amelyek a szoba különböző sarkában vannak. A művészek “élő” előadásaiért a szakemberek nem javasolják az érzelmi modellek alkalmazását, mert ebben az esetben minden környező hangot hallják.

Egyoldalú

Ezek a mikrofonok kardioid (egyirányú eszközök) és szuperkardoidra oszthatók.

 • Kardióda. Munkájuk lényege, hogy csak az egyik oldalon továbbítsa. Az ilyen mikrofonok lehetővé teszik a tiszta hang rögzítését.
 • Szuperkardiodic. Ilyen modellekben a diagram középpontjában még az előző verzióé. Az ilyen eszközöket az egyes hangok vagy eszközök rögzítésére is használják.

Kétoldalú

Az ilyen modellek sokan széles körű vezérlésűek. Gyakran ilyen eszközöket használnak két beszélő ember rögzítésére, akik ellentétesek egymással. Alkalmazzon ilyen mikrofonokat leggyakrabban a stúdiókban, ahol 1-2 szavazat vagy egy szavazás egyidejűs játékkal egy hangszeren.

Népszerű modellek

Számos gyártó van, akik részt vesznek az irányított mikrofonok gyártásában. Köztük érdemes megjegyezni a több legnépszerűbb modellt.

Yukon

Ez az elektroakusztikus professzionális eszköz az egyik legjobb. A rögzítésre szánják, valamint hallgatják az audiojeleket a távoli tárgyakról, 100 méteren belül, a nyílt terepen kívül. A kondenzátor eszköz elég érzékeny. A mások mikrofonja kis méretű, mivel cserélhető antennája van. Raktárkészletek vannak, amelyek lehetővé teszik, hogy az utcán használhassa.

Ezt az eszközt a szuperkardoid formára alkalmazza. Azaz az idegen hangok ilyen mikrofon nem érzékelnek. Engedélyezheti vagy letilthatja ezt a modellt egy nyomógombos rendszerrel. Ugyanígy az audiojel beállítása történik.

Ami az autonóm ételeket illeti, 300 órán át megszakítás nélküli mikrofon működését biztosítja.

A készülék rendelkezik egy speciális mellékletet szerelvény, amely beépítésre szánt a mikrofont a Weaver bar. Ami az irányított Yukon mikrofon szerkezeti jellemzőit illeti, akkor ezek a következők:

 • Az audiojel erősítése 0,66 decibel;
 • A frekvenciatartomány 500 hertzen belül van;
 • A mikrofon érzékenysége 20 mV / pa;
 • A hangjel szintje 20 decibel;
 • Mérje meg a készüléket csak 100 gramm.

BOYA BY-PVM1000L

Ez a fajta irányított mikrofon-ágyú úgy van kialakítva, hogy DSLR-vel vagy videokamerákkal, valamint hordozható felvevőkkel dolgozzon. A mikrofon irányának enyhén szűkítéséhez a gyártók, akik felszabadulnak, növelték az eszköz hosszát. Ezért a rögzítő zónában a hang elég nagy érzékenysége. Azonban a korlátai kívül, a mikrofon egyáltalán nem érzékel.

Az ilyen modell esetében tartós alumíniumból készül. Az ilyen eszközt az XLR csatlakozón keresztül töltheti fel, vagy használjon szabványos elemeket. Tartalmazza a Hammerfish “hörcsög”, valamint az anti-rezgéscsík. Leggyakrabban az ilyen eszközöket a szetten vagy a színpadi nyilvántartásokon dolgozni kell.

Az ilyen irányított mikrofonok műszaki jellemzői tekintetében a következők:

 • Eszköz típusa – kondenzátor;
 • A frekvenciatartomány 30 hentes;
 • Az érzékenység 33 decibelen belül van;
 • 2 AAA elemből működik;
 • Az XLR csatlakozó segítségével csatlakozhat;
 • Mérje meg a készüléket csak 146 gramm;
 • A modell hossza 38 centiméter.

Rode nt-usb

Ez a kiváló minőségű modellnek van egy kondenzátor-átalakítója, valamint egy kardiódi tájolási diagram. Leggyakrabban az ilyen mikrofonok vásárolnak dolgozni a helyszínen. A mikrofon műszaki jellemzői a következők:

 • A frekvenciatartomány 20 hezer;
 • Van egy USB csatlakozó;
 • 520 gramm súlya.

Hogyan válasszuk ki?

A helyes választás érdekében követnie kell néhány szabályt. Először is el kell döntenie a mikrofon fő célállomásáról. És csak azt követően, hogy figyelmet kell fordítania a műszaki előírásokra. Ha az eszközt csak a karaoke éneklésre vásárolják, akkor a hangjelzés átadásának tisztázása magasnak kell lennie. De a stúdióban való felvételhez nagy érzékenységi mikrofon illeszkedik. Azok, akik egy nyitott területen dolgozó eszközt szereznek, egy szélvédelemmel rendelkező modellel kell kiválasztani.

Ebben az esetben, Amikor egy adott eszközre vásárolunk, a frekvenciatartományt szűken kell szabályozni. A zenei érdemes választani a mikrofonokat, amelyek a leginkább alkalmasak a szerszámukkal való munkavégzéshez. Értékelte az eszköz megjelenését.

Szükséged van arra is, hogy figyelmet kell fordítania a további eszközök jelenlétére. Jobb hangminőséget fognak tenni.

Hogyan lehet magad?

Nem minden személy megszerezheti a kiváló minőségű irányított mikrofont, mert egyes esetekben a termékek ára meglehetősen magas. Ebben az esetben otthon, önálló mikrofont készíthet. Ez az opció alkalmas például olyan bloggerek, akik videót írnak le a vadászatból, idegenforgalmi kirándulásokból vagy sétákból. Ehhez elegendő megvenni a következő összetevőket:

 • A legegyszerűbb és legolcsóbb elektromos mikrofon;
 • Kondenzátor lemezt, 100 pf-re számítva;
 • 2 kis ellenállás 1 com számára;
 • tranzisztor;
 • 1 dugó;
 • 2-3 méter vezeték;
 • Corpus, használhat egy régi hasított testből;
 • kondenzátor.

Ilyen készlet fog kerülni “mester” elég olcsó. Ha minden összetevő elérhető, elindíthatja az összeszerelést. A megszerzett mini mikrofonhoz egy bizonyos sorrendben kell csatlakoztatni mindent, amire szüksége van. Ezt követően meg kell győződni arról, hogy a rendszer teljesítménye. Biztosítani kell, hogy minden rendben van, meg kell mosni a hasított testcsövet, és ez esetként használja. Az alján fúrni kell egy lyukat a huzalhoz, és óvatosan nyúlik. Ezután a huzal csatlakoztatható az összegyűjtött mikrofon modellhez, és próbálja meg cselekvésben.

Ennek eredményeként ezt mondhatjuk Az irányított mikrofonok teljesen különböző irányokban használhatók. Végtére is, a gyártók számos modell specifikációt termelnek. Ha valaki képes mindent megtenni a saját kezével, akkor a mikrofon önállóan lehet.

A következő videóban várja a felülvizsgálatot és a költségvetés irányított mikrofon-fegyver Takstar SGC-598.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: