Humidifier-Cooler Air: A működés jellemzői és elve

A szobában száraz levegő sok betegséget és platformot okozhat, kedvező feltételekkel a vírusok tenyésztéséhez. Különösen erősen a száraz levegő problémáját a városi lakásokban osztják el. A városokban általában nagyon szennyezett és száraz levegő, mit lehet mondani a sűrűn lakott negyedekről. Mindazonáltal mindig megoldást találsz a lakásodra, például egy levegő párásítóra. Ez fogja tartani a páratartalom a lakásban a megfelelő szinten, amely lehetővé tenné valamennyi lakója, és enyhíti az életét allergiások por és pollen a növények.

Ugyanolyan fontos tényező a helyiség levegő hőmérséklete. Sok beltéri növény és háziállat szörnyen tolerálja a hőt. A ház hőmérsékletének csökkentése érdekében mind a légkondicionálót is használhatjuk, de a mérnökök úgy döntöttek, hogy összekapcsolják a 2-et ezen eszközök közül, és most már láthatjuk az üzletek polcain, mint egy “párásító-hűtő a levegő”.

A különböző eszközök működésének jellemzői és elvei

A levegőhűtőkhűtők számos paraméterben eltérhetnek. Még akkor is, akik ilyen eszközt akartak vásárolni, tudnod kell ezeket a különbséget. Mivel ezek a modulok két modulból állnak, majd az egyes modulok közötti különbségek. Így, A párásító lehet gőz vagy ultrahang, és a hűtő az első modulon keresztül működik (T. E. Hűtővízgőz) vagy csak függvényben működik.

A párásító gőzmodulja

Csak az elavult vagy legolcsóbb eszközök dolgoznak ezen az elven. Maga a művelet elve a legegyszerűbb: a víz először felmelegszik, hogy gőzt kapjon, majd a gőz a levegő vékony áramlásában kerül kiadásra. Olyan eszköz, mint egy elektromos vízforraló, csak azzal a különbséggel, hogy kikapcsol, ha abszolút minden víz.

Az ilyen struktúrák előnyei annak tulajdonítható, hogy mi Nem kell változtatnia őket nem szűrők. Pár mindig tiszta és steril, ha csak tisztított vizet használ. A gőzmodulok nagyon nagy termelékenysége lehetővé teszi, hogy elérje a vízkibocsátás sebességét 700 ml-ben. Egy eszközzel egy ilyen modullal könnyedén növelheti a páratartalom szintjét a szobában 60-80% -ra. A mínuszok magukban foglalják a nagy energiafogyasztást és a páratartalom szintjének szabályozását. A nagy teljesítmény miatt a készülék nagyon sok energiát fogyaszt (és ez még mindig kizárja a hűtőt).

Ezenkívül az ilyen eszközök eléggé zajosak, ami nem teszi lehetővé a hálószobákban.

Ultrahangos permetező

Ilyen modulokkal a legmodernebb hűtők párásítók működnek, mert ez az egyik legújabb és produktívabb technológia. Az ilyen modulok nem csak csendesek és rendkívül hatékonyak, hanem gyönyörű design is. Ilyen struktúrákban a vizet egy ultrahangos frekvenciával vibráló lemezre továbbítják. A vizet a mikrorészecskékre permetezzük, majd speciális rajongókkal fújják ki a készülékből.

kívül, Az ilyen permetezők beépített páratartalmú érzékelőkkel rendelkeznek, ami lehetővé teszi, hogy kényelmesen ellenőrizhesse működésüket. Bizonyos típusú eszközök közé tartoznak a porérzékelők, amelyek lehetővé teszik a készülék hatékonyságának nyomon követését. A kis méretek és az alacsony zajok nagyon kompakt eszközöket tesznek lehetővé, és lehetővé teszik a hálószobában is. Mint ilyen, nincsenek mínuszok ultrahangos modulokban. Az egyetlen dolog, amit az ilyen struktúrák hátrányaihoz vezethetnek, a szűrők cseréje. A csendes, szépség és kényelem érdekében minden alkalommal cserélni kell az eszközön belüli speciális szűrőket.

Most beszélnie kell a hűtési modulokról. A munka alapelvei: Munka a hidratálón vagy önállóan. Azok az eszközök, amelyek moduljai egymással dolgoznak, elég ritkák. Drágábbak, mint a modellek, amelyekben a modulok külön dolgoznak. Az ilyen eszközök 100% -os eséllyel rendelkeznek, ultrahangspermet-technológiát használnak.

A hűtés maga a gőzkibocsátás színpadán történik. A ventilátorok, amelyek felrobbantják a mikrorészecskéket, hidegebbé teszik ezt a párot. Az ilyen eszközök túlságosan hatástalanok és hűtött levegő, mert a hűtés csak gőzzel történik. Az eszközök ára csak rendkívül kicsi: nem különböznek a közönséges párásítóktól, de két funkciót egyszerre végeznek. Az ilyen mini hűtők nagyon mobilok, amelyek kényelmesek a permutációkhoz vagy a szállításhoz.

Nedvességgel ilyen eszközök jobbak, mint a hűtés.

Külön modul

Azonnal érdemes azt mondani, hogy az ilyen eszközök nagyon nehézkesek és elég sok helyet foglalnak el. A munka elvét: a hagyományos ventilátor vagy az alacsony légkondicionáló és az egyszerű levegő párásító közötti kereszt. A különálló munka magában foglalja azt a tényt, hogy a vízgőz nem hűti le. Párok és hideg levegő elhagyja az eszközt vagy a különböző oldalakat, vagy keresztszögből.

Amikor a gőz és a levegő átlagosan megy, nagyobb hatással van, mint az ellentétes oldalak esetében. A levegő nem csak a párokra fúj, és hűvös, hanem adja is. Ennek köszönhetően a párásítási folyamat sokkal gyorsabb és hatékonyabb. A villamosenergia-eszközöket nagy mennyiségben is fogyasztják. Ez mindkét gadget modul irracionális munkájának köszönhető. Az ilyen hűtőberendezések nedvesítési rendszerrel is valóban megbirkóznak feladataikkal. Azonban az ár és a nagy méretek rovására azonban nem alkalmasak mindenkinek.

Mennyire hatékony párásító-hűtők?

Kétségtelen, hogy ezek az eszközök sokkal hűvösebbé teszik a szobát a szobában, de még mindig hatástalanok. Nincsenek olyan technológiák, amelyek lehetővé teszik, hogy ezek a modulok megakadályozzák a hagyományos légkondicionálókat. És mivel a párásító hűtők meg a közelmúltban, az árak ezek sokkal magasabb, mint a klasszikus eszközök, mint a légkondicionálók. Hűvös nagyon jó, hogy csak kis terekben lesznek. Sokkal olcsóbb és jövedelmezőbb vásárolni külön osztott sziták és jó minőségű párásító.

A legjobb modellek

Mivel a piac egyre szélesebb körű, tudnia kell, hogy melyik modellek a legjobbak.

Honeywell Chs071AE

Ez az eszköz lehet nevezhető mobil légkondicionáló nedvesítő funkcióval. Ez a modul segít egy kis szobát, hogy 15 négyzetméter. m és növelje a páratartalmát. Az átlagos hűtési hőmérséklet körülbelül 5 fok Celsius. A hűtés mellett, télen a modul felmelegítheti a szobát, maximum 45 kV-ig. M.

Sabel MB16

A Sabel MB16 egyszerre három funkcióval rendelkező modul. A standard hidratáló és hűtés mellett az eszköz is ionizálhatja a levegőt. Meg fogja tartani a levegő szükséges aeroimion összetételét, amely hozzájárul a frissesség érzéséhez az egész szobában. A készülék teljesítménye hihetetlenül magas: 1600m3 / óra. Az ilyen nagy hatékonyság ellenére a készülék nagyon kevés villamos energiát fogyaszt (kb. 100 W).

A készüléknek van egy eltávolítható rács, amely nem módosítható, de csak tiszta (A szűrő kialakításának köszönhetően). Széles látószögű, amely alatt a levegő áramlását (kb. 100 fok) irányíthatja.

A készülék által kibocsátott vízgőz nem áll meg a padlón, mint egy harmat, így biztonságosan használhat egy ruhát egy házban, ahol parketta vagy fából készült bútor található.

Sabel MB30V

SABEL MB30V – A korábban leírt modell fejlettebb verziója. Ez a modul nemcsak újabb, hanem közel 2-szer drágább (a költség elérheti a 30.000 rubelt 2019-től), így nem sok kereslet. Mint elődje, a Sabel MB30V nedvesítő, hűtési és ionizációs funkciókat tartalmaz. Nem változtattak semmilyen módon, kivéve a hatalom növelését és a hatékonyságot. Növekvő erővel, villamosenergia-fogyasztás (100-115 W) nőtt.

A régi funkciók mellett egy új megjelent: légtisztítás. A készülék nem csak hidratálja és frissíti a levegőt, hanem tisztítsa meg azt is. A modul működése során a levegő belép a készülékbe, és kijön, hogy hűtött és ionizált. Levegő az úton a készüléken áthalad egy vízrétegen, ahol az interakció folyamata – akviltrálás. A szűrőből származó víz elnyeli az összes port és más “extra” anyagot a levegőből, majd egy speciális sumpba kerül, ahonnan meg kell öntenie. Mint az elődje, Sabel MB30V egy mobil légkondicionáló. Ez azt jelenti, hogy nem csak hűvös, hanem a levegőt is felmelegítheti.

Sabel MB35

Egy másik hidratáló-hűtő, amely megmenti a hőtől és a hidegtől. Az előző modellhez képest a készülék méretei és hatékonysága nőtt. Most a modul akár 3 liter / órás költésre képes, és a hatalom akár 200 w helyett 115 helyett. A gyártók kevésbé voltak hangzásukat: Most a zajszintje 45 dB területén található.

Azonban a sok fejlesztés ellenére a modulban új funkciókat nem adtak hozzá.

Honeywell ES800

A Honeywell ES800 biztonságosan hívható teljes éghajlati telepítéssel. A készüléknek számos előnye van más versenytársak felett. Mint sok más modell, a Honeywell ES800 tiszta levegőt, hűvös, hidratálja és ionizálhatja azt. Van egy beépített tartály 8 liter és több üzemmód. A működési módok a “szokásos” és a “Turbo” között lehet kiválaszthatók. A “Turbo” munkájában a zaj elérheti a 47 db-t, ami kiváló mutató.

A készülék beépített időzítővel rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy ne aggódjon a víz jelenléte miatt. Az időzítő beállíthatja a működési időt 0-tól.5-7.5 óra szünet nélkül. A modul elég néhány villamos energiát fogyaszt: az üzemmódtól függően akár 70 w.

A következő videóban rövid áttekintést talál a Honeywell ES800 légtisztító párásítóval szellőztetéssel.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: