Kétszintű lakás kialakítása: Érdekes lehetőségek

A kétszintű apartmanok nem olyan régen népszerűek, és inkább az elit házhoz kapcsolódtak, mint a tömegnél. Valójában az ilyen elrendezés megfelelő széles választékhoz érhető el, nem csak a tágas helyiségekre alkalmas, hanem viszonylag kicsire is alkalmas.

Sajátosságok

A tervezési funkcióktól függően meg kell különböztetni a két emeleten található apartmanok, de egy, de a második szint megtervezésének lehetőségével, ha lehetővé teszi a mennyezet magasságát. És a másik kétszintűnek nevezhető. Ezek a következő jellemzőkben vannak:

  • Az ilyen típusú lakás jól összeállíthatja a vidéki ház kompetenciáját. Mivel az ilyen típusú apartmanok lényegében már különböznek a hagyományos lehetőségektől, megszerzik őket, hogy hangsúlyozzák a lakhatás bizonyos státuszát vagy eredetiségét.
  • A két szint javítása legalább egynél többet fog fizetni, mivel a lépcsőház vagy lift felszerelésének többletköltsége szükséges. Valamint javításuk és karbantartásuk.
  • Hasonló lehetőség kiválasztása, érdemes nemcsak gazdasági előnyökkel, hanem esztétikai tervezési lehetőségekkel is figyelembe venni. Hatalmas szerepet játszik az emberek életmódja, hiszen a belső tér ilyen kialakítása nagyobb mobilitást és bizonyos izolációt tartalmaz. Ez az opció nem alkalmas ülő és magányos emberek számára.

Tervezés

A kétemeletes apartman zónájában alkalmazott alapelveket közös és magánszemélyekkel elválasztják. Mivel a TOP-hez való hozzáférés bizonyos akadályok (lépcsőház) leküzdéséhez kapcsolódik, az, aki magán zónában lesz. Egy ilyen szabály után, Az emeleten általában hálószoba és gyermekszoba található. Természetesen vannak kivételek: a kép létrehozásának vagy üzleti megoldások létrehozásának kreatív folyamata is szükséges, így lehet egy működő iroda vagy egy művészeti stúdió.

Egy külön rekreációs terület alkalmas egy nagy család számára, amelyben minden tagja saját helyére van szüksége.

Egy kis család számára egy ilyen divízió lehet botrányos blokk. Az általános rész, éppen ellenkezőleg, egyesíti az embereket. Az alján általában belépőcsarnok, konyha, étkező, nappali, könyvtár, játék és t. D.

Különös figyelmet kell fordítani a fürdőszobákra. Az egyikük kisebb lehet a területen és a funkcionalitáson, de legalább kettőnek kell lennie. Különösen azért, mert erre nincs akadály, mivel az alábbi hely az Ön tulajdonában van. Nem okoz nagy problémákat a törvényes átépítéssel.

Sokkal nehezebb, ha két szintet ötvöz, hogy egy lyukat az átfedésben olyan kényelmes, gyönyörű és releváns építési normákkal.

Ellenkező esetben veszélyeztetheti az épületet. Ha lehetséges, az átfedés maga is megváltoztatható, hogy átlátható legyen.

Két szinten egy emeleten

A duplex apartmanok kialakításának előfeltétele a lakossági osztályok vagy ipari épületek újbóli berendezése volt. Általában mindegyikük elegendő mennyezet magassága volt. Ez a térszervezés módja alkalmas bármely alkalmas paraméterekkel rendelkező szobákra. A fő előnye A tér racionális használata.

Az egyik leggyakrabban használt lehetőség – az alvóhely felszabadulása. Szó szerint a kis és alacsony szobák számára készült, a legfontosabb dolog az, hogy nem kevesebb, mint egy méter az ágyból a mennyezetre. A kétlépcsős struktúrákat gyakran használják a gyermekágyakhoz.

Az ágy mellett, a második szinten különböző tárolórendszerek – különböző célú szekrények, éjjeliszekrények, öltözők és t. D. Vagy hangulatos munkahely, hogy egyedül maradjunk a gondolataival. Természetesen, hogy teljesen korlátozzák az ilyen platformot, Gondolnod kell a partíciókra. Ők védik a zaj és a szagok ellen, és az átlátszó modellek vizuálisan könnyebben néznek ki.

Ez a design nem csak a sarokban található, a falak segítségével további támogatást, hanem a lakótér közepén is. Hogy súlytalanul segítsen fehér. Ebben az esetben meg kell emlékezni a megbízhatóságra és a biztonságra. Minden támogatást fémprofilokkal kell megerősíteni.

Ha az alsó a konyha, akkor a meleg levegő és a szaga felmászik. Értékelnie kell a szellőzőrendszer lehetőségeit, győződjön meg róla, hogy használja a kipufogógáz és a légkondicionálót.

Lift és Descent System

A felső emelethez való hozzáférést biztosító lépcsőház és egyéb eszközök eltérnek a költségükben és a funkcionalitásukban. A költség, mint általában, a mechanizmusok által használt anyagtól, a rögzítési módszertől függ, és elérheti a lakás értékének negyedét. Természetesen a legnépszerűbb lépcső. Lehet, hogy:

  • Erő;
  • Beépített.

Ők, akik sok helyet fogyasztanak, nem csak a térükkel, hanem a megközelítések biztosítása is. A lépcsőház tervezése, meg kell emlékezni néhány árnyalatra:

  • A torzításnak nem szabad túl hűvösnek lennie;
  • A lépéseknek elegendőnek kell lenniük ahhoz, hogy a lábat helyezzenek rájuk, és ha lehetséges, alacsony;
  • A lépések felülete nem csúszik;
  • Ha vannak gyerekek, idősek vagy állatok a házban, a korlát előfeltétele lesz. Nélkülük, a látványos megjelenés ellenére, a design nem biztonságos. A felső pad, ha nincs falak, akkor is van egy duzzasztó.

A lépcsők alatti tér is használható. Ott felszerelheti a tároló dobozokat, integrálhatja a kis szekrényt vagy a pihenőhelyet.

Gyönyörű lehetőségek

A modern mellékletek és anyagok lehetővé teszik, hogy mindenféle felfüggesztő eszközt hozzon létre. Ágy és lépcsőház, nem érinti a padlót, könnyebbé válik. És a szokatlan lefedettség arra készteti a vágyat, hogy megérintse őt.

Kevés kétszintű apartman modern stílusban díszített – egy minta, hogy hogyan lehet tömören elhelyezni az összes szükséges dolgot egy viszonylag kis területen.

Kis méretű apartmanok gondosan kiválasztott részletekkel, semleges fás színekkel és textilkárpitos bútorokkal kényelmesebb, és lehetővé teszik, hogy pihenjen a munkanap után.

Tágas apartmanok esetében (80-100 kV. m) A klasszikus stílus alkalmas. Különböző díszítő részletek bútorok, faragott fa, kovácsolt fém korlátok, díszítés az aranyozás lehetővé teszi a luxus légkörét.

A lakás teljes képének létrehozásához ki kell javítani a világítást. Ezenkívül egy másik zónás eszközként működik. Kikapcsolja a fényt az egyik szinten, vizuálisan szűkítheti a helyet. A helyi világítás mellett az általános háttérhez szükséges, figyelembe kell venni a projekt létrehozásakor.

A kétlépcsős rendszer jól illeszkedik a padláshoz. Ezenkívül egyes apartmanok csatlakoznak a műszaki emeleten vagy a tetőtérben.

A szokatlan forma lépcsője minden szoba belsejének központi tárgyává válik. A csúszda gyorsabb lesz, és a gyermekek és a felnőttek számára igazi kaland lesz.

A kétszintes lakás modern stílusban történő tervezési változata a következő videót lásd.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: