Mint a tükörkamerák eltérnek a tükörmentesektől?

Az életében szinte minden modern ember fotója egy különleges helyet foglal el. Érdekes pillanatokat és rendezvényeket rögzíthet mind a kamera az okostelefonon, és professzionális vagy amatőr kamerát használ. Válassza ki a fényképezőgép optimális verzióját – A feladat nem egyszerű, és megoldása a fényképek minőségének specifikus preferenciáitól és követelményeitől függ. A tükör és a tükör nélküli kamerák leggyakoribbak, de ezeknek a kategóriáknak mindegyike saját jellemzői és verziói vannak.

Érvek és ellenérvek

Minden tükörkamera analóg modellre oszlik, film használatával, és digitális változatban végzett. Viszont a fényképezőgép tükör vagy tükörmentes lehet.

Bármely tükör- és tükörmentes modellek A fényképezőgépek különös előnyei és hátrányai vannak.

Tükör

Minden tükörkameráknak van egy tükörük a formatervezésükben, amely a lencse mögött található. A fényvisszaverő fényáramot egy speciális pentaprizmusba küldi, amely egy keresővel van felszerelve. A pentaprizmusnak köszönhetően a kép természetes és nem fordított. A lencse a digitális tükörkamerákba való összpontosítása automatikusan végrehajtja a speciális érzékelők modulját, amelyekhez a fénysugárzót a tükör reflektorból továbbítják. Amikor rákattintasz a zárra, a tükör a lencse emelkedik, és a fényszál a mátrixra esik, és a keret képét feltárja.

Plusz tükör kamerák:

 • Az objektum gyors mozgása esetén a felvétel közben nem történik meg, és a kép torzulása kizárt;
 • A kereső optikai eszköze lehetővé teszi, hogy az elektronikus rendszer ezen folyamatában beavatkozás nélkül megjelenjen egy keret;
 • Az automatikus fókuszért felelős érzékelőblokk kiváló minőségű és gyors munkáját biztosítja a kamera.

A tükör kamerák hátrányai:

 • A konstruktív kamera nagyszámú mozgó elemet jelent, amelynek eredményeképpen az ilyen kamera megbízhatósága csökken, összehasonlítva más analógjaival;
 • A kamera költsége meglehetősen magas, mivel az összetevők összetettek a gyártásukban;
 • Az a tény, hogy a lencse mögötti tükör beépül a fényképezőgépbe, a kamera testét nehéz kompakt;
 • Hosszú távú expozíciós üzemmód használatakor az emelő tükör átfedi a keresőt, aminek következtében egy vizuálisan keret lesz elérhetetlen a felülvizsgálathoz.

  Jelenleg az új generációs kamerák tervezése változik, és a hátrányok megszűnnek. Például a modern tükör kamerák kezdett el kell látni a Live View opció, aminek köszönhetően az emelő tükör, még egy hosszú expozíciós folyamat lehetővé teszi, hogy a fényképezőgép megjelenítse a keretet a képernyőn. Egy ilyen lehetőség segített végrehajtani a videofelvételeket a tüköreszközökön, amely korábban nem történt meg.

  Mescal

  Az ilyen típusú kamerák kiváló minőségű fényképezést hajtanak végre, amely helyet biztosít a kreativitáshoz, valamint a jó teljesítményhez. A sáros kamerák kompaktabbak, mint a tüköri társaik. A nevüket azért kapták meg, hogy a tervezés nem rendelkezik tükrökkel – nincsenek optikai kereső. A sáros kamerák hozzáférést biztosítanak a kép megtekintéséhez egy speciális LCD kijelzőn, vagy ezt az opciót elektronikus kereső segítségével végzik.

  A sáros kamerák kissé könnyebbek, mint a tükör analógjai. A tükör nincs kialakítva a tervezésükben, nincs pentaprisizmus, a kereső optikai modellje és a fázisérzékelők blokkja. A fénysugár belép a lencse, majd a vetítés formájában, a mátrixra esik. Ezen a ponton az elektronikus processzor jelet kap, és átalakítja az LCD kijelzőre továbbított videojelre.

  A tükör nélküli kamerák pozitív tulajdonságai:

  • A mechanikus kialakítású kamerák nagyon kompakt méretűek lehetnek;
  • A kamrában nincs nagy számú különböző mechanizmus, így megbízható, és költségei alacsonyabbak, mint a tükörmodelleké;
  • Sok fotós, különösen a Novice Photogroters, az LCD kijelzőjének kihasználása előnyösebben, mint a kereső használata;
  • A fényképezőgépen az egyéni beállítások és szűrők által készített rögzített keretek megtekinthetők.

  A tükör nélküli kamerák negatív oldala:

  • A fényképezőgép használata esetén Folyamatosan működik a processzor és a kijelző, amely az elemek gyors kimerüléséhez vezet;
  • Ha megnézed a kijelzőt fényes napsütéses vagy mesterséges világítással, akkor A képernyőn a káprázás jelentősen teszi a felülvizsgálatot;
  • A rögzített képet a processzor feldolgozza, míg A fényerő és a kontraszt része elveszhet;
  • A processzor munkája nem történik meg azonnal, Ezért a kijelzőn megjelenő kép megjelenítése kisebb késedelmekkel történik.

  A tükör nélküli kamerák modern modelljei, valamint tükrözött, konstruktív javulásokon mennek keresztül. A processzorok több sebességet, LCD kijelzőt, optikai alkatrészeket és érzékelőket is bővítenek.

  A funkcionalitás összehasonlítása

  Annak ellenére, hogy a tükörkamerák munkájának magas színvonala, a tükör nélküli berendezések fejlesztése olyan magas lett, ami lehetővé teszi, hogy a képeket minőségi szinten nem lehet rosszabb. A professzionális fotózásban azonban a tükör nélküli berendezés még mindig szinte nem alkalmazható. A tükörkamera a szakemberek véleménye szerint különbözik, lényegében.

  • A tükör nélküli fényképezőgépek különbsége a tükör nélküli technikáról a funkcionalitásra A bármely típusú tükröknek lehetőségei vannak a kézi beállításokhoz, amelyek az üzleti tevékenységgel kapcsolatos megközelítéssel kiváló eredmények adhatnak.

  De érdemes megjegyezni, hogy a modern Mudflower már fel van szerelve a kézi beállítások lehetőségével, és egyes modellekben nincsenek rosszabb, mint a tükör analógok. Csak a tükörkameráknál a kézi beállítások nehezebben használhatók, mivel ezek a hatalmas automatikus beállítások mögött rejtenek.

  • Cserélhető lencsék. A cserélhető optikával (Nikon és Canon) tükrözői fényképezőgépek gyártása nagy spektrumot termel, amelyek különböző fotózási feltételekhez készültek, míg a kamerák vándorló modelljei nincs ilyen fajta és választás. Reamelsman, hogy megoldja ezt a problémát egy másik megközelítésre. Például a Panasonic és az Olympus márka alkalmazza az azonos típusú bajonettel a termékeiket, ami jelentősen megnöveli a választott lencsék.

  • Méretek és súly. A tükörmodellek nagyobbak és nehezebbek, mint a migránsok. De nem mindig kis súly és méret kényelmes. Például a tükör nélküli kamerák, APS-C mátrix használata zajos lencse teszi a használatát a kamera nem elég kényelmes.

  • A kereső elérhetősége. A tükörkamerák optikai keresővel vannak felszerelve, míg a vándorló modellek LCD kijelzővel rendelkeznek, amelyen a felhasználó látja, hogy mit tervez arra, hogy lőni fog.

  Kedves Modern Firecracker kamerák élvezhetik az optikai, így ugyanabban az időben az elektronikus keresőben.

  • Automatikus fókusz. Ahhoz, hogy gyors életű tárgyat lőjön, az autofókusz jobban illeszkedik a tükörkamerákba. A modellben a fókuszálási folyamat akkor fordul elő, amikor a tükör még csökkentett állapotban van. A tükörmentes kamera keresőjében a fókusz csak a zár megnyomása után következik be. A Camera modellek sora hibrid keresővel van felszerelve, ahol az autofókusz elemek már beépülnek a mátrixba.

  • Teljesítmény A tükör nélküli modellek felvétele magasabb, mint a tükörkamerák legnépszerűbb modelljei. A tükör hiánya miatt és a kamera kevesebb mechanizmusa miatt a tükröző kamerák gyorsabban koncentrálnak, és a felvételi folyamat elindul. Például egy tükörkamera 1 másodperc alatt 14 képkockát tesz ki, míg a tükör nélküli analógok, ugyanakkor 40-60 képkockát végezhetnek.

  • A videofelvétel lehetősége. A tükörkamerák ebben az értelemben a leginkább alkalmazkodnak. Segítségük van, hogy a HD vagy a Full HD formátumban lévő videó lő. De az új generáció Mesmer-mentes kamerái már lehetősége van arra, hogy 4 k formátumú felvételkészítést kapjanak, amely tükör kamerák nem teszik.

  • A fényképek minőségének szempontjából A tükör és a tükörmentes modellek közötti fő különbség nem. A tükörbeállításokban gyakran használják a teljes képkocka mátrixot vagy az APS-C-t. A tükör nélküli modellek gyártói is jönnek, de kevésbé gyakran. Az 50 Mpix legnagyobb felbontása a tükörmodellekben található, míg a mennyezet tükör nélküli analógjai 42,5 Mpix jelzőfénye.

  • A hihetetlen kamerák a legerősebb kameráknak számítanak, amely teljes akkumulátor töltéssel számíthat 300-400 képkocka, míg a tükörkamera további újratöltés nélkül 800-1000 fényképet biztosít.

  • Ár. Ha figyelembe vesszük a modell az átlagos árfekvésű, még a legolcsóbb tükör kamera képes adni egy nagyobb csoportját opcionális funkciók, mint a messenger analóg ugyanazon az áron. Szakemberek, ez a megközelítés nem megfelelő – a tükör fényképészeti berendezés drága, de van egy bizonyos spektrumát lehetőségeket, amelyeket a fotós szakmai szükséges.

  Mint bármilyen összehasonlítás, A sáratlan és tükörmodellek előnyei és hátrányai vannak, így az opció kiválasztása a fogyasztó preferenciáitól és képességeitől függ.

  Mit válasszunk, ami jobb?

  A fényképezőgép kiválasztása közvetlenül attól függ, hogy melyik célból fogja használni. Ha még mindig kezdő fotós, akkor fényképek, valamint a videó, akkor meglehetősen kielégítő olcsó modell lesz. Miután elsajátította ezt a technikát, és menjen a professzionális felvételkészítéshez, a tükör nélküli kamera már megváltozik a tükörverzión.

  Elképzelhető, hogy vitathatják, hogy a kamerák modern mudral modelljei hosszú ideig képesek lőni, hogy ne legyen rosszabb, mint a tükör fotográfiai felszerelés. Bár a stúdió állapotában történő forgatáshoz a szakember még mindig ajánlott tükörkamrát használni, És azok számára, akik szeretik a túrázást és az utazást, lesz egy fenyőmentes és kompakt opció.

  A fényképezőgép kiválasztásakor ajánlatos olyan modellt találni, amely 1 másodperc alatt legalább 5 felvételt tehet. Ha gyors illeszkedő elemeket szeretne lőni, meg kell keresnie egy olyan kamerát, amely képes 10-20 képkockát nyomni 1 másodperc alatt.

  A termelékenység mellett, A fényképezőgép kiválasztása a méretétől is függ. Ellenőrizze, mennyire kényelmes a kamerát a kezedben, és nem csak a lövöldözés során nem lesz túl nehéz, hanem a hosszú távú szállítás során is. kívül, Érdemes megfizetni a figyelmet arra, hogy megtalálja a szükséges beállításokat a Beállításkezelő menüben.

  Válassza ki azt az interfészt, amely intuitív lesz az Ön számára, és lehetővé teszi, hogy gyorsan megtalálja a szükséges.

    A jó kamerát nem csak egy sor lehetőség, hanem a cserélhető lencsék alkalmazási képességét is megkülönbözteti. A legtöbb tükörmentes modellt álló lencsével értékesítik, de ha nem tudja feltárni a fényképezőgép teljes potenciálját, akkor idővel egy adott objektívet vásárolhat. A kiválasztása a forgatás feltételeitől és céljától függ.

    Ha van egy Nikon fényképezőgép, akkor a Canon fényképezőgép objektívének használatához különleges adapter adaptert kell vásárolnia, de egy ilyen dokkolóegység ronthatja a fényképezési minőséget. Ebben az esetben meg kell választanod a fényképezőgép ilyen kameráit, ahol a lencsék cserélhetőek. Például az Olympus és a Panasonic márkájú fényképezőgépek lehet alkalmazni egymás objektívek használata nélkül adapter.

    Arról, hogy a tükörkamerák különböznek a tükörmentesektől, nézd meg a következő videót.

    Értékelje a cikket
    ( Még nincsenek értékelések )
    Megjegyzések hozzáadása

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: