Rádiós vevők Wi-Fi-vel: funkciók, működés elv, népszerű modellek

A Wi-Fi rádióvevők jelentősen eltérnek más hasonló technikáktól, és számos fontos jellemzővel rendelkeznek. A működési alapelv mellett figyelembe kell venni az egyes népszerű modellek árnyalatát. És ha a kész eszközök nem alkalmasak, akkor mindig ilyen vevőt készíthet.

Sajátosságok

Még a leginkább ritmusos zenei rajongók is felfedezik, hogy a szeretett műfaj dalainak összegyűjtése már hiányzik. A levegőre sugárzó rádióállomások politikája nem mindig felel meg a zenei szerelmeseinek elvárásainak. Van azonban egy kiút – csak a Wi-Fi rádió használata szükséges. Egy másik névvel rendelkező eszközről beszélünk – az internetes rádióállomások fogadója.

Figyelembe véve a rádióállomások tartalmának sajátosságait, magabiztosan azt mondhatjuk, hogy egy hasonló eszköz szinte minden fogyasztói kérés.

A világ vagy az irány bármely régiójához kapcsolódó zenét hallgathatja, vagy még az egzotikus kritériumok révén rendezheti. Az internetes rádióvevő minősége szinte mindig magasabb, mint a hagyományos alapvető szerelvények használata esetén. Ezenkívül az időjárási függőség nincs. És mi a leginkább kellemes – nincs teljesen reklám. Végül, lépjen kapcsolatba a vezető online rádióállomásokkal, mint az alapvető műsor személyzetével, ha meg kell hívnia, nem számít a sikerre.

A Wi-Fi-n keresztül történő sugárzás egy másik rendkívüli előny. A háztartási osztály hagyományos vevőkészülékeiben 10-20 rádióállomás FM. A vevőkészülékek növelik ezt az értéket 40 vagy 50, néha akár több száz. Azonban a számos sugárzás vétele instabil, attól függ, hogy milyen tényezők, befolyásolják, hogy melyik hallgató és még a szervezők a munka nem. A Wi-Fi vevő használatával több ezer előre telepített állomást is elérhet.

És ha nincs szükség csatornára az adatbázisban, akkor könnyen hozzáadható hozzá. Ugyanakkor a globális hálózaton kívüli internetes rádióállomások túlnyomó többsége nem sugároz. Majdnem minden vevő internetes rádió mostantól rendszeres rádió döntés. Tehát vásároljon egy eszközt a hagyományos észterhez való hozzáféréshez. Számos más funkció van, amelyek gyakran függenek a modelltől:

 • Fájlok lejátszása a médiából (különböző formátumokban);
 • A szokásos minta vezeték nélküli oszlopainak cseréje (a DLNA szabványnak megfelelően);
 • riasztás;
 • Az aktuális időjárás-előrejelzés a képernyőn;
 • Lineáris kijárat a hagyományos zenei központokhoz való csatlakozáshoz.

Más előnyöktől érdemes megnevezni:

 • az interfész kényelme és egyszerűsége;
 • A távirányító használata;
 • a kényelmes helyen való befogadás lehetősége;
 • Sokkal kisebb méretű, mint az asztali számítógép (néha megnyeri a laptopot);
 • Nincs zaj, ami általában a PC tulajdonosai.

Működés elve

De az emberek természetesen életben lesznek, hogy érdekeljenek, hogyan működik. A rádió internetvédőjének meghatározásából következik, hogy a távoli tartalomhoz való távoli hozzáférés lehetőségeit használják. Vagy inkább egy szabad nyilvános Point Wi-Fi hozzáférést vagy fizetős internetet használnak az útválasztó által leesett. De csak hogy ne csatlakozzon. A broadcast szegmensben lévő tartalom hatalmas változatossága problémát jelent: Nehéz megérteni a rendelkezésre álló állomások teljes tömegét.

Ezért szükségszerűen megrendelésre kerülnek. És ezt az interneten keresztül a műsorszolgáltatók szervezők is megpróbálják. Azt is szeretné, hogy a termékük magányos legyen az analógok tömege között. A Wi-Fi rádiós vevőkészülékek rendezési állomása:

 • Név (ábécé);
 • A műsorszórás országa;
 • műfaj vagy tematikus kapcsolat;
 • A felhasználók által létrehozott különböző listákba való beiratkozás.

Egyes modelleket a speciális portálok és a különböző szolgáltatások távoli összeköttetésére tervezték. Az internetes rádió használatához fájlok lejátszása a számítógépen szereplő médiából, gyakran további programokat kell telepítenie.

Szinte mindenhol van egy erősítőt és egy akusztikus rendszer, amely lehetővé teszi, hogy hagyjon csatlakozó külső audio technika. Azonban a szerelmesek a szerényen magas színvonalú hangzás gyakran kétséges ez a tézis.

Hogyan lehet magának?

A Wi-Fi rádiós vevő termelése saját kezével, minimális tudással ezen a területen nem lesz nehéz. Hogy képes lesz arra, hogy mindent több rádiós amatőr. Használhatja a sémát az “Arduino” koncepcióban. A készülék szintén fényérzékelővel van felszerelve (nagyon kényelmes, mint a fürdőszobában). Javasoljuk, hogy az időzítőt éjszaka kikapcsolja a vevőtől.

Az időmeghatározás kényelmes az NTP-kiszolgálóknak (csak szinkronizálást kell állítania velük). A vezérlőkből általában használják a forgó hangerőszabályzókat és a kapcsolható fogadott állomást. Mivel a hangerőszabályzók általában olyan potenciométert használnak, amely képes 1-től 100 k-ig terjedő tartományban működni. Tartalmazza ezt a komponenst, amely 3,3 V-os tartományban van szükség a tömegre. A potenciométeren lévő feszültség-leolvasás a hirdetési átalakító által készül; “Hysteresis 5”, amelyet programozottan kért, elkerüli a paraméter felesleges ugrásait.

Ügyeljen arra, hogy elektronikus szűrőt használjon. A szakértők egy része úgy véli, hogy a legegyszerűbb az SMD kondenzátor 200 nf. Az alapja a D1 mini Wemos-t szolgálja. Landmark for forrasztás – ellenállás, a lábak ellen D0; Teljesen lefedni kell egy kondenzátorral. Alternatív megoldás – RC szűrő és ellenállás 10000 ohmonként.

A szűrő telepítése után az A0 bemenetet és a tömeget 1 μF kondenzátorral elválasztjuk. Az ellenállásnak a potenciométer és az A0 között kell megtörténnie. A megvilágító érzékelő (LDR) csatlakoztatási pontja olyan számítással van kiválasztva, hogy a D8 port alacsony legyen, míg az ESP modul betöltődik. A lényeg egyszerű: a D8 a kimeneti módba kapcsol. Ezután a 3.3 V-ot kiadják, és a kondenzátort feltöltik; Ezután a port a bemeneti módba kerül, és úgy néz ki, hogy a kondenzátor gyorsan lemerül-e (és ez a kisülés a megvilágítástól függ).

Nagyon fontos, hogy vigyázzon arra, hogy a várakozási módban nincsenek hangok. A zajforrás erősítő, és nem tud fizikai törvényekbe halni.

A kimenet nyilvánvaló: olyan jelet kell adnia, amely maga kikapcsolja az erősítőt. Lehetséges, ha további GPIO-t alkalmaz. De vannak alternatív rendszerek; Ha nincs vágy, hogy egyáltalán építsen valamit, akkor korlátozhatjuk magunkat a késztermék megvásárlására.

Népszerű modellek

Széles körben elterjedt Net n joy nj-004. Ez a vevő a Wi-Fi 802 szabványokon dolgozik.11 b és g. Megígért, ha szükséges szabványos hangfájlok mp3, wma. De az AAC-t, mind az egzotikusakat is reprodukálhatja, amíg flac. A hangerő eléri a 2 W-ot.

Egyéb jellemzők:

 • Az FM jel lehetséges vétele;
 • 20 rögzített beállítás a memóriában;
 • Mp3 lejátszás;
 • Beépített óra;
 • Tipikus mini csatlakozó.

     Prológia WR-100 Sem rosszabb. Több mint 10 ezer rádióállomás különböző országokból konstruktív módon támogatott. Igaz, nagyon drága terméket költ. De a hangtartomány 0,08 és 12,5 kHz, és teljesítménye 5 W. A legalább 43 dB jel és zaj közötti arány.

     Sangean Wfr-1di A szelektív anyagok dicsérete. A felhasználók örömmel fognak egy pár erőteljes hangszóróval, az alsó átjáró minőségétől. A vállalati online szolgáltatás lehetővé teszi, hogy legalább 15 ezer állomáshoz csatlakozzon. Igen, a három elemzett modell közül ez a legdrágább, de egy játékosként csatlakozhat egy laptophoz vagy számítógéphez.

     30 rádióállomás, ébresztőóra több dallam és ébresztő internet-közvetítés, távirányító.

     Wolna Radio Áttekintés További részletek.

     Értékelje a cikket
     ( Még nincsenek értékelések )
     Megjegyzések hozzáadása

     ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: