Televíziós kábelek: Mit válasszunk és hogyan kell csatlakozni?

Annak érdekében, hogy csatlakozzon egy antennához TV-készülékhez, speciális kábelt kell használnia, fő funkciója az antennából származó jeleket és az audigóriát a képernyőn. Azonban szinte minden televíziós vezeték jelentős hátránya van – csökken a jel minőségének. Ezért kell a kábel kiválasztásának kérdését a lehető legelönvezetőnek kell tekinteni.

A cikkünkben beszélünk a televíziós kábelek, fajtáik, valamint az optimális modell kiválasztásának finomságairól.

Jellemzők és eszköz

A televíziós kábel különbözik a standard hálózati vezetékektől, amelynek összetettebb szerkezetű, így minden elemet külön kell figyelembe venni.

Élt

Ez egy központi vezeték, amely vizuális ellenőrzéssel hasonlít a magra. A rézből készült acél ötvözetéből készül, a második változat a biztonság szempontjából praktikus, mivel a réz jobban ki van téve a fűtésnek, és túlbecsült termikus vezetőképességi paraméterrel rendelkezik.

Ennek megfelelően, amikor áthalad a huzalok superhtowers alatt vagy rövidzárlat, egy meglehetősen gyors elfogatóparancsot is előfordulhat és javítja az impedancia, amit a TV biztosítékot azonnal reagál. Az ilyen helyzetben lévő acél ötvözetek kevésbé hatékonyak lesznek.

Ezenkívül előnyösen a huzalok, amelyekben a sűrített, körülbelül 1 mm élt, mivel a csillapítási együttható csökken a növekvő átmérővel.

Képernyő

Egy külső karmester, amely nem teszi lehetővé a bejövő jel gyengülését, ha a huzal a huzalt üti. Funkciói összehasonlíthatóak a műholdas zavarokhoz. Napjainkban a képernyőket három változatban mutatják be: ez egy drótszalag, valamint egy alumínium film vagy fólia. Az első lehetőség a legkevésbé költségesnek tekinthető, így az ilyen kábelek a legolcsóbbak. Ebben az esetben azonban a külső kábel nem fizetett, a csillapítási jelző nagymértékben növekszik.

Hasonló vezetékek csak akkor használhatók, ha a TV a szobai antenna-ból van nyitva, A jel jelentős vesztesége szó szerint garantált, ha a vevőkészülék eltávolítása a TV-ről nagyobb lesz, mint 1 m. A fólia és az alumínium fólia szilárd típusú képernyőkhöz tartozik, így a csillapítás minimálisra csökkenthető és nullára csökkenthető.

Ha műholdas és esszenciális televíziót küld az utcai antennából, akkor pontosan olyan modellek, amelyek előnyösebbek, míg a fólia előnyösebb, bár azt szem előtt kell tartani, hogy ez nem túl rugalmas anyag, hajlamos egy nagy kanyarral szembeni megsemmisítésre.

Ha az antennát az MKD tetőjére telepíti, akkor hosszabb vezetékre van szüksége ahhoz, hogy a lakásba költözhessen. Ebben az esetben az erős kanyarok nem zárhatók ki, így jobb figyelmet fordít a kábelre a legdrágább teljesítmény TV-jére. Az ilyen modellek magukban foglalják a fólia rétegét és a felületi zsinórral amplifikálva. A fémezett fólia itt hozzájárul a jel minőségének javításához, és a pólus védi a képernyőt a hajtás szakaszainak mechanikai sérülésétől.

Héj

A szigetelő rétegből áll, PVC vagy polietilénből készült. Ez történik egy fekete vagy fehér lapos, egy kicsit kevésbé gyakori a szürke modellek. Kiválaszthatja a kábelt anélkül, hogy figyelembe venné a héj jellemzőit, mert nem befolyásolja a kábel működési paramétereit. Azonban érdemes választani Tartós anyag mellett, mert kevésbé érzékeny a túlmelegedésre és a kopásra.

Dugó

A modern piac két verziójú dugókat kínál: egyetlen design formájában vagy egy diófélékben található kiviteli alakban. A második esetben a TV csatlakoztatásához elegendő egyszerűen tisztítsa meg a kábelt, beszéljen és illessze be a dugót, majd húzza meg, hogy húzza meg. Ez a módszer optimális azoknak az embereknek, akiknek nem rendelkeznek a villanyszerelővel való munkavégzésre, és gyorsan szeretnének, és csak az antenna huzalot akarják.

Ha legalább a forrasztópróval rendelkező “kommunikáció” minimális tapasztalata van, akkor a preferencia jobb, ha a fúziós kialakítás dugóját adja meg, és csatlakoztatja a berendezést a vezetékes forrasztással.

A fajok áttekintése

Ha az antennahuzalt csak egy verzióban tárolják az üzletekben, sokkal több televíziós kábel van, és mindegyiküket az információs levonás és a tervezés jellemzői jellemzik. Legyenek a televíziós vezetékek leggyakoribb fajtáin.

Közös tengelyű

A legnépszerűbb TV kábel típusa. meg kell említeni, hogy A koaxiális nem csak ugyanaz az antennahuzal, hanem mindenféle elektromos kábel, amely a szerkezetük központi magját sugallja (ez lehet egy vagy több), valamint a képernyő (kültéri karmesterként szolgál) és szigetelő anyag.

Koaxiális kábel alkalmas műsorszolgáltató AirtAl televízió, az is népszerű TV szolgáltatók összekötő kábel csatornákat.

Összetett

Ez a típus olyan kábeleket tartalmaz, amelyeknek egy osztója van, közülük 2 és több csatlakozóval rendelkezhet, mert a név teljes mértékben tükrözi a rész multitaskingét, – felelős azért, hogy egyszerre több munkaterületet adjon egyszerre. Ha televízióról beszélünk, akkor a dekódolás után az audiode és a hang hangzásának külön eltávolítására vállal felelősséget a képernyőn.

Az ilyen típusú modellek jellemző képviselői – RCA- és AV kábelek TV-hez. Ezenkívül széleskörű használatra kerültek a TV-hangszórók, audioeszközök és videojátékosok képernyőjéhez való csatlakozáshoz.

Összetevő

Vizuálisan az ilyen vezetékek hasonlítanak az összetettre, de a munkájuk elve teljesen más. Tehát az összes rendelkezésre álló bemenet ki tudja adni a képet, de csak egyikük továbbítja mind a hangot, mind a hangot. A komponens kábelek sávszélessége sokkal magasabb, mint az összetett analógoké. Hasonló vezetékek relevánsak a hang- és video tartalmak erős eltávolításához való csatlakozáshoz, vagyis nem alkalmasak a digitális műsorszórásra.

Meg kell vásárolni őket, ha tervezi a multimédia megtekintését egy elektronikus meghajtóból vagy interaktív TV-ről

HDMI

A szélesvásznú TV széles körű bevezetésével a digitális műsorszórásban lehetséges volt a 4K formátumú fordítás. Az előzetes tömörítés ellenére, a műsorszórás hatékonyságának, amely magában foglalja a megnövekedett definíciójú audiode sugárzását, meglehetősen lenyűgöző mennyiségű adatot kell továbbítani. Ehhez használt összes sávszélesség felhasználó. Ezért Alapvetően új HDMI-kábelt hoztak létre.

Ha a TV-készüléknek van egy csatlakozója az ilyen típusú huzalhoz, a készülék képes lesz fenntartani az ultra-rendkívül tisztaság képének eltávolítását. Az ilyen vezetékeket széles körben használják a modern intelligens televíziókban, és funkcionalitása teljes mértékben összehasonlítható a számítógéphez, mivel erős videoadapterrel rendelkeznek 1 GB-tól.

Ha azt tervezi, hogy használja grafikus alkalmazások vagy videojátékok, a kapcsolat jobb, ha a videokártya, ahol a VGA típusú csatlakozó szolgál az ilyen tervek DVI kábel optimális.

Határozza meg, hogy melyik kábeleket kell tenni az ilyen konzol csatlakoztatásához, a televíziós berendezés maximális felbontásának paraméterei alapján lehetséges Ha a vezetékeket maximális sávszélességgel csatlakoztatja, nem csak növeli a műsorszórás egyértelműségét, de a vevő áramfogyasztása sokszor nő.

A legjobb márkák

Minden meglévő kábelfajta közös architektúrával rendelkezik, amely lehetővé teszi a szükséges formátumot a hang- és videóinformációk kimenetének biztosításához. Azonban a működési időtartamért felelős fizikai paraméterek és a huzal használatának eljárása változhat.

RG- 6U

Ez a sokoldalú márka vezetékek az álláspont ára – minőség. Egy ilyen kábel réz mag és megbízható kettős szigetelés, ami miatt a lehetőségét hajlítási megmarad, és csökkentett bomlási mutatója megmarad. Azonban ez a termék rendelkezik saját mínusz – gyenge szintű kopásállóság, mivel a hossza a polietilén legalacsonyabb sűrűségű.

Az ilyen kábelt csak a zárt helyiségben és az otthoni antenna csatlakoztatásával lehet használni.

Sat- 50

Az egyik legkeresettebb televíziós kábelmodell az országunkban. Miután rézben élt, és a képernyő alumínium fóliából készül, további rézfonalakkal. A szigetelőanyagot műanyag emelt sűrűséggel ábrázolja, lehetővé teszi a kábel 15-20 éve történő működtetését. A márka televíziós vezetéke jól érzékeli a jeleket az átjátszóból és műholdból az 1 mm átmérőjű vénák miatt.

DG-113

Az ilyen kábelt megkülönbözteti a magas ár. Szigetelőanyag, és szintén élt, a SAT-50-hez hasonló műszaki működési paraméterek.

A termék egyetlen különbsége van Enhanced Screen A jeljavítási paraméterek 90 dB-ig. A hasonló kábel e helyzetekben elengedhetetlen, ha az antenna a TV-hez jelentős távolság, például amikor az antennát az apartmanház tetőjén helyezik el, és a huzalt a lakásba kell feszíteni. Ha egy ilyen kábelt akár 40 mm-es, a képek és egyéb hibák közötti távoli elhelyezésénél nem nyilvánul meg.

SAT- 703

Ez a kábel a SAT-50 termék szinte teljes analógja, de A kifinomultabb időjárási viszonyokhoz való felhasználásra szolgál.

Megkülönböztető tulajdonság acélból élt. Ez az anyag lassabb lassabb, és a nagyobb hőmérsékleti ingadozásokkal szembeni ellenállást különbözteti meg. Az ilyen modell ára összehasonlítható a SAT-50-hez, így a huzal nem értelme a szobát megszerezni – csak extra, és értelmetlen, ráfordításokat okozhat.

Melyik választani?

A televíziós kábel megvásárlását megelőzően, A következő adatokat kell meghatározni:

 • Milyen formátumban tartja a televíziós eszközöket: analóg vagy digitális;
 • Milyen mennyiségű eszközt szeretne csatlakozni;
 • A televíziós kijárat, az adapter és az aljzatok jellemzői;
 • kábeltartály;
 • A pálya hossza az antennából a TV-hez;
 • Az élőhelyeken kívüli helyek jelenléte, amelyek jelzik, egy lakásépület bejáratánál vagy egy magánépület utcájában;
 • fordulatok száma;
 • A bekötés zárt vagy nyitott típusának telepítésének szükségessége.

Az összegyűjtött adatok alapján el kell dönteni a kábel technikai és működési paramétereit. Minden bemutatott televíziós huzal fekete-fehérre van osztva: fekete bevonatú poliklór-vinil-film, fehér – polietilén. A termék praktikusa és tartóssága a réteg sűrűségétől függ. Bár ez jobb, ha ez a paraméterek túlzottan túlzottan, mert ha a kábel túl vastag külső bevonat lesz, szinte nem fog hajlítani, és komoly nehézségeket okozhat egy antennából való vezetés során.

Ami a képernyőt illeti, akkor A preferencia jobb, ha fóliát vagy alumínium filmet adhat. A kiváló minőségű jel “szállításához” is alkalmas. Különös figyelmet kell fordítani a dielektromos réteg jelenlétére. A vezetékek maximális rögzítéséhez szükséges, továbbá megbízható szigetelésként szolgál.

A legjobb az összes, a habosított polivinil-klorid ezen a feladat, vannak olyan modellek is, amelyekben a réteget polietilénből vagy fluoroplasztikusból végezzük.

Adja meg, hogy a mag fut. A legmagasabb minőségi termékek rézmagot tartalmaznak, olcsóbb mintákban az ötvözetekből és a legszebb rézréteggel borítva. A központi élet 0,3 mm-ről 1 mm vastagsággal történik, mint a vastagabb – annál jobb. A kábel keresztmetszete és a kábel keresztmetszete. Ha kevesebb, mint 3,5 mm, akkor csak a deciméter csatornákhoz való hozzáférést biztosítja. Digitális csatornák hozzáadása ehhez a listához, további felszerelést kell használnia. Ebben az esetben a költségek egyszerűen nem igazolják a végeredményt, ezért kezdetben jobb, ha 3,5 mm vastagságú kábelt szerezhetnek.

A legutóbbi értéknek van a költsége, mert számos fontos paramétertől függ. Ebben az esetben a “miser kétszer” mondás igazolja magát 100% -ban. A drágább huzalkódok még előnyösebbek.

Néhány szovjet

Ha az antenna közel van, azaz a TV-ben, az erkélyen, akkor a 6 mm átmérőjű vezetékek elég lesznek. Annak érdekében, hogy az apartmanház utolsó emeletén vagy a magánfedél tetőjén – Érdemes kiválasztani a vezetékeket, amelynek megfelelő paramétere meghaladja a 7 mm-t. Ne felejtsd el az elektromágneses hátteret.

Az alacsony minőségű termékek jele a képernyő hiánya, ha hasonló termékhez csatlakozik a műholdon keresztül, akkor csak torzítás, interferencia és egyéb hibák.

Kizsákmányolás

Nagyon fontos, hogy helyesen csatlakoztassa a kábelt a TV-hez. Kétféle felszerelés létezik: ezek a krimpugók, valamint a csavaros dugók. A legegyszerűbb csatlakozni egy szögletes vagy közvetlen f dugó segítségével, és a kábelezéshez használhatja a leggyakoribb kést. A munka több lépést tartalmaz.

 • Vágja a külső kábelréteget körülbelül 1,5 cm hosszúságra, és távolítsa el azt, Ezt követően a képernyőt és a fóliát be kell csomagolni, távolítsa el a szigetelő réteget, engedje el a magot, és szélesítse a dugót.
 • Ezután szükség van rá A kiálló rész kivágása nagyobb vénák a kívánt hosszúsághoz.
 • A szorítógyűrűt gondosan meg kell szednie a szélén, Vágja le a szigetelő felületét körülbelül 6 mm hosszúságú és távolítsa el. A tisztított részt fel kell szabadítani az összes rétegből a rézcsőbe – szükség van arra, hogy a lehető legbiztosabban meg kell tenni, mivel károk esetén a jel minősége jelentősen romlik.
 • A héj hosszúságát addig, amíg a belső rostok a központtól beszélnek. Ezután csak a csatlakozó csatlakoztatható a vezeték végéhez csatlakoztatható, a főtt krimpelő gyűrű rögzítése, a berendezés gyűrűje, és győződjön meg róla, hogy működik.
 • Következő szükséglet vágja le az összes ragasztó vezetéket, A TV engedélyezése és a kedvenc TV-műsorok megtekintése.

Az antennakábel csatlakoztatása a dugóhoz, lásd a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: