Hogyan vezessünk be egy új képletet

Az Egészségügyi Világszervezet szerint az újszülött számára a legjobb táplálék az anyatej. De néhány nőnek különböző okokból mesterséges táplálékot kell adnia a babának.

Néha egyszerűbbnek tűnik, hogy a babának egy üveg tápszert adjon, mint hogy a szoptatással járó gondokon keresztülmenjen. De nincsenek. Sok árnyalat van. És az egyik, a leggyakoribb, amikor a tápszer nem alkalmas a baba számára. Ezután át kell helyeznie egy új. De ezt bölcsen kell tenni!

Hogyan vezessek be egy új formulát?

Miért váltanak a csecsemők új tápszerre?

Számos oka van annak, hogy a szülők úgy döntenek, hogy lecserélik a régi tápszert

 1. A tápszer nem megfelelő a baba számára.Ez allergiaként, székletürítési zavarokban, vérszegénységben, erős regurgitációban, hasi puffadásban, laktázhiányban nyilvánul meg. A legjobb tápszer kiválasztásához ki kell kérnie gyermekorvosa tanácsát.

 2. Kor.Tehát az egyik hat hónapos korig, a 2 hat hónapos kortól és a 3 egyéves kortól alkalmas. Minden korosztály számára megfelelő keveréket kell használni, különben problémák merülnek fel a jóllakottsággal, a gyomor-bélrendszeri terheléssel, a vitaminok és a mikroelemek hiányával.

 3. Költségvetés. Az anya egy bizonyos ponton úgy dönthet, hogy a használt tápszert olcsóbbra vagy drágábbra cseréli.

A képlet megváltoztatását minden esetben indokolni kell. Nem ajánlott megváltoztatni a baba étrendjét csak azért, mert az anya úgy kívánja.

Általános szabályok a baba új tápszerre való átállására vonatkozóan

Dr. Komarovsky, napjaink egyik legnépszerűbb gyermekorvosa úgy véli, hogy csak a legszélsőségesebb esetekben szabad más tápszerre váltani a babát. Például, ha a baba testén kiütések vannak, vagy a széklete megváltozik. Ez nem indokolja az ételek megváltoztatását pusztán az anya kívánságára vagy a pénz megtakarítása érdekében. Erről beszél a gyermekorvosnő a műsorában.

Olvasson tovább  Játékok 9 éveseknek: Iskolában, kint, otthon, fiúknak és lányoknak

Evgeny Komarovsky azt tanítja, hogy a tápszereket soha nem szabad keverni, még akkor sem, ha ugyanattól a tápszergyártótól származnak, mert a tápszer összetétele mindig más lesz. Ne adjon tápszert üvegben anélkül, hogy azt előbb elmosná.

A gasztroenterológusok egyetértenek ezzel a véleménnyel. Az a tény, hogy a bébiétel számos elem szigorúan kiegyensúlyozott kombinációja. Ahhoz, hogy a gyomor-bélrendszer megfelelően működjön, az összes összetevőnek megfelelően kell kölcsönhatásba lépnie egymással. Nem véletlen, hogy az elkészítési módot minden egyes dobozon ilyen részletesen feltüntetik. Ne tegye önkényesen veszélybe a babát.

Dr. Komarovsky azt is mondja, hogy az új tápszert a nap első felében kell adni, hogy figyelemmel kísérhesse a baba reakcióját a táplálékváltásra. És először az anyának kell etetnie az új táplálékot, és csak ezután kell befejeznie a régi táplálékot. Néha a csecsemők elutasítják az ismeretlen ízt az ismerős tápszer elfogyasztása után, még akkor is, ha nem jóllakottak.

Hogyan váltsunk át egy új képletre: séma

A ka
A gyermekorvosok részletes útmutatást adnak az új tápszerre való áttérésről.

Először is, itt van egy táblázat, amely az egyik keverékről a másikra való átmenetet szemlélteti. Ezt a megközelítést számos neves gyermekorvos támogatja, köztük Olga Lukoyanova, az Orosz Orvosi Tudományos Akadémia Csecsemő- és Gyermekegészségügyi Tudományos Központjának kutatója.

Nap

Mennyiség 1 italra (ml)

A kinevezések száma

A tápszer teljes mennyisége ml-ben naponta

1

10

1

10

2

10

3

30

3

20

3

60

4

50

5

250

5

100

4

400

6

150

4

600+

Az átmeneti rendszer magyarázata

A fenti egyszerű táblázat igazi életmentő lehet egy mesterséges baba anyja számára.

Tehát az első napon reggel hígítson 10 ml új tápszert egy külön üvegben (az utasításoknak megfelelően) a régi tápszerből származó szükséges mennyiségű kiegészítéssel. A többi étkezésnél csak a szokásos tápszert adjon, és figyelje a baba reakcióját.

Ha a baba nem reagál, a második napon kínáljon ugyanannyi új tápszert, de az első és a harmadik etetéskor is.

Olvasson tovább  Hogyan kell használni a baba port

A harmadik napon az új tápszer mennyisége etetésenként megduplázódik, és naponta háromszor kell felajánlani. Folytassa a mintát addig, amíg a régi ételt teljesen le nem cseréli az újjal.

Ez az időszak általában 6-7 napig tart. Lassan nem veszélyes, de nincs értelme, és egy gyors váltás egy új ételre tele van komplikációkkal és a gyermek testének rendellenességeivel.

Ha a baba már az első naptól kezdve vagy egy-két nap múlva reakciót mutat a tápszerre, cserélje le egy másikra, az első naptól kezdve ugyanezt a mintát követve.

Ez fontos! De ha egy gyermekről kiderül, hogy allergiás reakciót mutat az állati fehérjére, akkor a babát azonnal és teljesen át kell helyezni hipoallergén vagy terápiás ételre. oktatás 1 A gyermeknek az állati fehérjékre allergiás reakciót kell mutatnia. Ez egy sürgősségi és kényszerintézkedés, amely nem engedelmeskedik a fenti rendszer “törvényeinek”.

Hogyan változtassuk meg a tápszert hat hónapos korban?

Hogyan vezessünk be egy új képletet?

6 hónapos korban a babának az életkorának megfelelő tápszerre kell áttérnie. Általában a 2-es számú.

A baba növekszik, fejlődik és változik, ennek megfelelően a felhasznált ételeknek másnak kell lenniük, több tápanyaggal. Ezenkívül az emésztőszervek megérnek, és a szükséges enzimek elegendő mennyiségben termelődnek a jó emésztéshez.

Egyébként ebben a korban a baba kevésbé hajlamos az allergiára, mivel a káros anyagok és az allergének kevésbé valószínű, hogy behatolnak a bélfalakba, amelyek ebben a korban már mikroflórával vannak benépesítve. oktatás 1 Az allergiás anyagok és az allergének kevésbé hajlamosak az allergiára.

Olesya Butuzova, gyermekorvos és a gyermekek egészségéről szóló könyvek és cikkek szerzője, azt tanítja a fiatal anyáknak, hogy először a babát az életkornak megfelelő tápszerre kell átállítani, és csak ezután kell bevezetni az első kiegészítő ételt. A tápszer az 1 év alatti csecsemő fő tápláléka és a kiegészítő táplálék.

Mit kell tudni, ha új tápszerre váltunk?

Tartsa szem előtt a következő fontos pontokat, amikor egyik étrendről a másikra vált:

 1. Nem tanácsos egy másik tápszerre való átállást olyan új fejlesztésekkel kombinálni, amelyek megváltoztatják a baba megszokott módját. Például utazás vagy új otthonba költözés, oltások stb..

 2. Ha a gyermek az új tápszer kipróbálásakor ideges lesz, rövidre zárja vagy kiköpi az ételt, az nem a szervezet reakciója, hanem egyszerűen a gyermek szeszélye. Ez nem jelenti azt, hogy a formula nem megfelelő. Várjon egy kicsit, amíg a baba hozzászokik az új ízhez.

 3. Az ismeretlen színű, keményebb széklet normális reakció az ételek megváltoztatására.

 4. Ha az új tápszer, amelyet megpróbált bevezetni, bármilyen okból kifolyólag nem megfelelő a babának, várjon néhány hetet, mielőtt egy másikat vezetne be.

 5. Az új tápszerre való áttérés életkora lehet korábbi vagy későbbi, mint hat hónap. A baba meg fogja mondani Önnek: ha alultáplált, sikít, ételt kér, mielőtt elég lenne, itt az ideje változtatni.

Olvasson tovább  A gyermek magassága és súlya 3 éves korban: tippek a megfelelő gyermekfejlődéshez, magassági és súlynormákhoz

Ne felejtsük el, hogy a tápszer elkészítéséhez tiszta vizet és forralt (nem palackozott vagy szűrt) vizet kell használni. Minden egyes etetéshez friss adagot készítenek. Nyugodtan kidobhatja a maradék tápszert.

Hogyan lehet kideríteni, hogy a tápszer megfelelő-e a baba számára??

Hogyan vezessem be az új formulát?

Van néhány egyértelmű jel, amelyek alapján egy anya könnyen felismerheti, hogy egy új tápszer megfelelő-e a babájának:

 1. normális székletürítés és normális vizelés;

 2. Az étkezések közötti 3 órás időközöket tiszteletben tartják;

 3. A súlygyarapodás az életkornak megfelelően alakul;

 4. Jó hangulat és pihentető alvás;

 5. Érdeklődés a világ és az emberek iránt.

Ha beszél a gyermekorvosával a tápszer kiválasztásáról, beszél a baba állapotáról, és befektet egy jó tápszerbe, akkor nagyobb valószínűséggel találja megfelelőnek és kényelmetlenül a baba számára.

Ne feledje, hogy semmilyen tápszer, még a legdrágább és legkiegyensúlyozottabb tápszer sem helyettesítheti az anyatejet. De ha nincs kiút, és az anya nem tud szoptatni, akkor a legjobb tápszert kell választania a baba számára. És persze az új ételek helyes bevezetésének megtanulása a baba étrendjébe.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: