11 szabály a szőke rúzsok kiválasztásához

Mindenki tudja, hogy az élénkpiros rúzs jól áll a szőkéknek…. Sokoldalú és jól mutat az ajkakon, függetlenül a szem, a haj vagy a bőr tónusától. De a lédús piros nem mindig megfelelő a sminkben. Különösen abban az esetben, ha napi átalakításra van szüksége. Ugyanakkor a szőke hajú nők ajkai általában meglehetősen sápadtak, így a rúzs állandó használata nem hóbort, hanem szükségszerűség. oktatás 1 A szőke hajú nők ajkai általában eléggé sápadtak. Az újságírók úgy döntöttek, hogy megtudják, hogyan válasszák ki a megfelelő rúzst egy szőke számára, hogy hangsúlyozzák a megjelenés minden jellemzőjét és előnyét.

A kozmetikumok kiválasztása szőke bőrre – a szem színétől függően

A rúzsok kiválasztása a szőkék számára

Az írisz színe fontos a szőke rúzs kiválasztásakor. A rosszul megválasztott rúzs tompává és kifejezéstelenné, fáradtá és szomorúvá teheti a szemet, vagy akár néhány évet is hozzáadhat a nő megjelenéséhez. Ezért a szakértők általános tanácsot adnak arra vonatkozóan, hogy milyen színű kozmetikumok alkalmasak a kék szemű, barna szemű, szürke szemű és zöld szemű szőkékre.

A barna szemedhez illő rúzs kiválasztása

Babarózsaszín, bordó – ezek a tökéletes színek a barna szemű szőkéknek. Különösen, ha lila szemhéjfestékkel és egy csipetnyi rózsaszín pirosítóval kombináljuk.

A rúzs kiválasztása a zöld szemekhez

A zöld szemű szőkék általában a szemeket hangsúlyozzák. Ezért kell tompa árnyalatúnak lennie. Lehetnek olyan lehetőségek, mint a tégla, terrakotta, bézs vagy nude, barack, arany és korall.

A finom barackos szín kiemeli a természetes szépséget, és még kifejezőbbé teszi a szőke zöld szemeket. A világos rózsaszín rúzs fényt és személyiséget kölcsönöz a megjelenésnek. A tégla vagy a terrakotta titokzatos és finom képet alkotna.

A rúzs kiválasztása a kék szemekhez

A kék szemű szőkék számára a cseresznye és a hozzá közel álló összes árnyalat a legmegfelelőbb. A cseresznye színe tökéletesen kiemeli a szinte áttetsző kék szemeket, és a kék szemeket még kifejezőbbé és mélyebbé teszi. A kék szemű szőkéknek a világos rózsaszín, a gránátalma és a klasszikus vörös árnyalatok is jól állnak.

Az ajkak természetes színénél fél tónussal sötétebb nude rúzsok használhatók a smink nélküli hatás érdekében. A természetes bézs és a húsos árnyalatok jól illenek a mindennapi és az esti sminkhez egyaránt. Az ajkaknak jellegzetesen fényes megjelenést kölcsönöz, miközben lehetővé teszi a szemek kiemelését is.

A megfelelő rúzs kiválasztása a szürke szemekhez

A cseresznye, bor színű pigment a szürke szemű szőkék számára is alkalmas, mivel tökéletesen kiemeli az ilyen típusú tekintet minden előnyét. Maga a szürke szín semleges. Így szinte bármilyen színárnyalatú rúzshoz jól illik, a pasztellbézstől a kirobbanó rózsaszínig.

A bőrszín számít

Bőrszín típusa

A világos bőrű szőkék választhatják a félig áttetsző, lágy rózsaszín, bíbor árnyalatokat. A nude, poros rózsaszín, korall, bézs, arany és karamell árnyalatok további lehetőségek. A kozmetikum áttetsző változata nappal használható, míg este vagy ünnepi eseményen egy gazdagabb árnyalatot lehet használni a fényesebb hatás érdekében.

A napbarnított és természetesen sötét szőkék használhatnak barack, korall, csokoládé, rózsaszín árnyalatú kozmetikumokat. Áttetsző textúrák a maximális természetességért és vastag, pigmentált rúzsok a dúsabb, csábítóbb ajkakért.

Ha meg akarod nézni, hogy a rúzsod illik-e a bőrszínedhez, próbálj ki egy kis kísérletet. A kozmetikumok kiválasztásának ez a módja csak azok számára alkalmas, akik olyan helyhez kötött üzletben vásárolnak, ahol minták vannak. Miután kiválasztott néhány ígéretes lehetőséget, alkalmazza őket egyesével a bőrre az ujjbegyein. Az Ön bőrtónusa közel áll a természetes ajakszínhez. Így láthatja, hogyan alakul ki a szín, és hogy megfelel-e a bőrtípusának. Így tesztelheti a textúrát is, hogy a rúzs túl zsíros-e, nem maszatolódik-e, nem húzódik-e a bőrön. Vagyis, hogy lássuk, kényelmes-e “viselni” az ajkakon.

Megjegyzés haj árnyalat

A szőke haj típusa is szerepet játszik a sminktermék kiválasztásakor. Ha egy lánynak erősen megvilágított, szinte fehérített fürtjei vannak, ajánlott réz-rózsaszín, barack, korall, halványvörös rúzsot használni.

Ha szőke haja hamu vagy platina árnyalatú, akkor olyan lehetőségek közül választhat, mint a barack, barack, korall és más tompa árnyalatok. De a világos, természetes nude színek nem illenek jól a hűvös hajhoz. A platinaszőkéknek is jól állnak a bogyós árnyalatú kozmetikumok.

Az aranyszínű hajú szőkék az összes rózsaszín változat közül választhatnak. A szakértők azt tanácsolják, hogy óvatosan használják a babarózsaszín árnyalatokat, mivel ezek extra babássá teszik a lányok imázsát.

Olvasson tovább  Hogyan tisztítsuk bőrünket: alapvető tisztítási lépések és a 8 legjobb tisztítószer áttekintése

A lila vagy eper szőke hajú szőkék választhatják a nude, korall, halvány vörös és szőke színeket.

Az ajak smink kiválasztásának alapjai

Ha egy lánynak nincs sok tapasztalata a rúzs kiválasztásában, hasznos, ha elolvassa a szakértők tanácsait:

 1. Ha vékonyak az ajkaid, válaszd a világosabb árnyalatokat. Adjon volument a hajnak, fényes finisht.

 2. Ha pufók ajkaid vannak, használhatsz fényes és matt termékeket is, beleértve a sötét színeket is.

 3. A szőkék inkább a meleg színeket választják, és minél világosabb az árnyalat, annál természetesebb a szín, annál természetesebbnek kell lennie a terméknek. Ez a nappali sminkre vonatkozik. Ha esti sminket készítünk, használhatunk világosabb, telítettebb, mély, meleg színeket.

 4. A rúzs kiválasztásakor vegye figyelembe annak átfedési képességeit. Ha 1-2 réteg sminkelés után már nem látszanak az erek a csuklón, akkor ez a megfelelő árnyalat az Ön számára.

 5. Amikor rúzst választasz, nézd meg, hogy milyen évszakban tervezed használni. Ha tavasz és nyár van – az ideális megoldás az lenne, ha buja, élénk színű kozmetikumokat vásárolna, vagy választhat egy univerzális nude változatot. Ha ősz/tél van, itt az ideje, hogy sötétebb, mélyebb színpalettára váltson. Ez nem jelenti azt, hogy csak bordó színt lehet használni. De egy élénk babarózsaszín sem lenne helyénvaló az év hidegebb időszakában.

 6. Ügyeljen a kozmetikum formájára – lehet klasszikus változat visszahúzható rúddal vagy ceruza, bot, filc, marker, krém, folyékony rúzs. Válassza ki azt, amelyik a legjobban megfelel a kültéren, mivel a nap folyamán ki kell majd javítania a sminkjét (ha nem ragadós sminket használ).

 7. Válasszon rúzst a szakértői tanácsok alapján, de ne felejtse el saját belső preferenciáit. Nem számít, milyen jól mutat a szín az arcodon, ha nem tetszik, vagy túl világosnak tűnik, ne vedd meg.

A sminkednek illeszkednie kell a ruhád egészéhez

A kedvenc színes kozmetikumok kiválasztása

A rúzsnak mindig illeszkednie kell a megjelenéshez, a stílushoz és a ruházathoz, amit a lány visel. Például furcsa lenne, ha az élénkpiros ajkak és a tréningruha kombinációja nézne ki. Ugyanez a rejtély másokban egy olyan lányt okoz, aki szigorú estélyi ruhát visel, és élénk rózsaszín rúzst használ a baba rózsaszín típusán.

Az irodai viselethez a szakértők a pasztell, a vörös tompa árnyalatai és a természetes nude opciók használatát javasolják. A szép rózsaszíntől a merész bogyószínű árnyalatokig számos árnyalatban lehet alkalmi megjelenést varázsolni. Az esti sminkhez buja vörös és csokoládé színeket választhat. Ha egy lány sportol, akkor a képzésre való felkészüléshez egyáltalán nem kell dekoratív kozmetikumokat alkalmazni.

Fontolja meg a sminkmesterek néhány ajánlását arra vonatkozóan, hogyan illessze a rúzs árnyalatát a ruhája színéhez:

 1. Ha a ruha vagy az öltöny színe piros, a szakértők azt tanácsolják, hogy használjon tónusú rúzst.

 2. A türkizkék jól illik a nude, bézs vagy lágy rózsaszínű kozmetikumokhoz.

 3. A sárga vagy arany színű öltöny vagy ruha harmonizál egy áttetsző rózsaszín vagy arany rúzzsal.

 4. Ha kék ruhát viselsz, válassz nude, bézs színű változatot vagy cseresznye, borszínű sminket.

 5. Ha a ruházat fekete, nincsenek színkorlátozások. Ez lehet semleges pasztellszínű változat, vagy élénkpiros, bordó, bordó. A fekete a stílus szigorúságát sugallja, ezért fontos, hogy ne nyomja el a képet. Vagy az ajkaknak vagy a szemeknek fényesnek kell lenniük.

 6. Ha a ruhák rózsaszínűek, akkor a sminknek is ebben a tartományban kell lennie. De még itt is fontos, hogy ne essünk túlzásokba, mert egy Barbie baba, aki történetesen szőke, természetellenesnek tűnhet.

 7. Ha narancssárga színt tervezel viselni, egy barack, korall vagy arany rúzs tökéletes lenne.

 8. Ha egy szőke lány különböző színeket fog viselni, a helyzettől függően. Több változatot is kipróbálhatunk, amelyek megfelelnek egy bizonyos típusú megjelenésnek, és megnézhetjük, melyikük jobban illik a ruhához. Ha semmi más nem felel meg Önnek, akkor jobb, ha olyan átlátszó fényt vagy pigmentet használ, amely a lehető legközelebb áll az ajkak bőrszínéhez.

Milyen színek nem állnak jól a szőkéknek

A sminkesek és stylistok egyetértenek abban, hogy a lila, padlizsánszínű, lila, lila, szilva, vörös-barna rúzsok a legtöbb szőkének nem állnak jól. Ezek az árnyalatok teljesen alkalmatlanok nappali sminkhez, mivel negatív hatással lehetnek az arcszínre és a hajszínre, fáradt és beteges megjelenést kölcsönöznek a nőnek, és az arca szürkének tűnik. És az esti és ünnepi smink egy ilyen típusú rúzzsal nagyon extravagánsnak tűnik. A répaszínű kozmetikumok színeivel is óvatosan kell bánni, nem állnak jól minden szőkének, és közönségessé tehetik a képet.

Viszonylag pajkos árnyalat a szőkéknek – marsala. Átmeneti a vörös és a barna között. Közelebb áll a cseresznyéhez, borszín. Nehéz használni a mindennapi életben, és csak a hamvas szőke nők kísérletezzenek a marsalával.

Olvasson tovább  3 szakértői tipp a helyes rúzsfelvitelhez

Az egyetlen sötét árnyalat, amelyet a szőkék nyugodtan használhatnak, a merlot. Használata azonban csak akkor lehetséges, ha a lánynak tökéletesen egyenletes bőrtónusa van az arcon és dús ajkakkal rendelkezik. A sötétvörös Merlot rúzst kontúrceruzával kombinálva használják.

A szakértők azt tanácsolják, hogy csak merlot és marsala színben menjünk ki, mivel ez nem egy nagyszerű szín a mindennapi megjelenéshez. Azt is figyelembe kell venni, hogy a vörös és a csokoládé árnyalatok néhány évet adnak egy nő megjelenéséhez.

Hibák és hibák a szőke rúzs kiválasztásakor

Hibák és hibák a rúzs kiválasztásakor

A sminkes szakértők elmondják, hogy nem csak néhányA leggyakoribb hibák, amit a lányok a sminkelés kiválasztásakor tesznek:

 1. Világos rúzs fényes szemsminkkel kombinálva. A hangsúlyt a szemekre vagy az ajkakra lehet helyezni. Különösen a mindennapi sminkeléskor.

 2. Egy világos vagy sötét, szemet gyönyörködtető rúzs problémás bőrrel kombinálva. Bármilyen tökéletlenség, egyenetlenség vagy bőrpír még jobban észrevehető. Ugyanez vonatkozik a fogak árnyalatára is, egy ilyen árnyalatú rúzs kiemeli a legkisebb sárgaságot, így csak egy tökéletesen fehér mosollyal néz ki jól.

 3. Bordeaux-i vörösek világosabb bőrtónussal kombinálva, vagy barna és rózsaszín nude világosabb bőrtónussal kombinálva. Az ökölszabály szerint “minél sötétebb a bőr, annál sötétebb lehet a rúzs színe.

 4. Világos színű kozmetikumok kiválasztása szőke nők számára 40-45 éves kor után. Jobb, ha lágyabb árnyalatokat választunk, mint a nude vagy a poros rózsa, a klasszikus skarlátvörös vagy a terrakotta. Ugyanez vonatkozik a gyöngyházfényű, csillogó árnyalatokra is, amelyek csak a tinédzsereknek és a fiatal lányoknak állnak jól.

 5. Az ismerős szín. Egy lány és egy nő smink táskájának több lehetőségnek kell lennie, nem csak egy korábban megvásárolt és sikeresen tesztelt terméknek. Először is, a kinézet – a haj és a bőrszín – az évszakokkal és az idő múlásával változik. Másodszor, unalmas és egyhangú ugyanazt a színt viselni a munkahelyen, egy romantikus estén vagy egy társasági eseményen. Rendszeresen frissítse fel a sminkes táskája tartalmát. Ebben az esetben lesz egy “kötelező” készleted, és biztos, hogy minden alkalomra van választási lehetőséged.

 6. Sminkvásárlás tesztelés nélkül, kiválasztva azt, ami vizuálisan tetszik, vagy ami elméletileg illik a típusodhoz. Minden lány, beleértve a szőkéket is, különböző, nincs univerzális, 100% -osan pontos rúzs tanácsadás. Ezért a kozmetikumokat egyedileg kell kiválasztani, a fent leírtak szerint tesztelve őket (az ujjbegyeken).

 7. A “mint Charlize Theron, úgy néz ki, mint én” rúzsvásárlás sem jó ötlet. Természetesen a hírességek sminkjét profi sminkesek választják ki, és az ő véleményüket is figyelembe lehet venni. De aztán megint, ami jól áll egy színésznőnek a vörös szőnyegen, az egyáltalán nem biztos, hogy alkalmas egy reggeli irodai megbeszélésen. Ne csak a kinézetedet és a színtípusodat vedd figyelembe, hanem a ruhádat, a hangulatodat, a belső preferenciáidat és az alkalmat is, amelyre sminkelni fogsz.

Hogyan kell alkalmazni nappali és esti sminket vörös rúzzsal a szőkére

A vörös a szőkék tökéletes színe. A tartomány telítettebb színeit az esti sminkhez kell választani, az áttetsző és tompa színeket – a nappali sminkhez. Ahhoz, hogy egy kozmetikai termék 100% -ban felfedje a színét, és látványos smink alapjául szolgáljon, nemcsak a megfelelő tónust kell kiválasztania, hanem a sminket is helyesen kell alkalmaznia. Lássunk három különböző sminktechnikát vörös rúzzsal – esti smink, nappali smink és a szezon legújabb trendje – az ombré technika.

Nappali smink – reggel sok lánynak nincs ideje sminkelni, így ez az eljárás a lehető legrövidebb és ugyanakkor hatékony. A szakemberek azt javasolják, hogy használjon egy világos kárminrózsaszín vagy kárminrózsaszín rúzst, matt vagy krémes textúrával, mivel diszkrét, ezért alkalmas a munkahelyi “viselésre”. Egyébként egy neves külföldi magazin azt állította, hogy az ilyen árnyalatú rúzs segít a nőknek, hogy megkapják a régóta várt előléptetést.Tehát, alkalmazási technika:

 1. Az arc és az ajkak bőrét fel kell készíteni a sminkelésre. Tisztítsa meg, hidratálja, kenje be az arcát hidratáló krémmel, az ajkát pedig balzsammal vagy más testápolóval.

 2. Körülbelül 5 perc elteltével távolítsa el a fel nem szívódott krémet és balzsamot egy papírtörlővel.

 3. Vigye fel az alapozót, a highlightert és más termékeket (ha szükséges), majd az alapozót.

 4. Vigyen fel szemceruzát a felső szemhéjra, egy világos vonalat, amely elmosja a szempillák közötti teret. Pasztell árnyalatok is használhatók. A szempillaspirált 1 rétegben alkalmazzuk. Nincs szükség a szemek túlzott hangsúlyozására, mivel a piros rúzs az ajkak kiemelésére szolgál.

 5. Ha pirosítót használnak, annak ugyanabban az árnyalatban kell lennie, mint a rúzsnak.

 6. Vigyen fel alapozót és egy réteg kárminpiros rúzst. Néhány perccel később törölje le az ajkakat egy papírtörlővel, és vigyen fel egy második réteg rúzst.

Olvasson tovább  7 módja annak, hogy a szemed nagyobbnak tűnjön sminkkel

A nappali sminkelés vörös rúzs használatával 10-15 percet vesz igénybe, de az esti sminkelés hosszabb időt vesz igénybe. Az eredmény azonban megéri: a megjelenés sikkes, hiszen a vörös ajkak és a fekete szempillák mindig divatosak a Marilyn Monroe-hoz hasonló szőkéknél.

A szőkék esti sminkjéhez megfelelő rúzst használhat skarlátvörös, vörös, rubin, vagy mély kárminrózsaszín, kárminvörös, közepes és mély kármin színben.

Esti smink szőkéknek

Az első lépés a bőr előkészítése – tisztítsa meg az arcot, súrolja a bőrt, beleértve az ajkakat is. Így a bőr sima és selymes lesz, a pigment egyenletesen kerül fel. Utána kenje be az ajkakat hidratáló krémmel és balzsammal, és hagyjon a bőrnek 5-10 percet, hogy a kozmetikai termékek felszívódjanak.A sminket ezután közvetlenül fel lehet vinni:

 1. Vigyen fel alapozót, highlightert, bronzosítót, concealert, alapozót és púdert a megjelenés teljessé tételéhez. Minden sminket nagyon takarékosan kell felvinni, hogy elkerüljük a maszkhatást. A highlightert azokra a területekre alkalmazzák, amelyeket hangsúlyozni kell, a bronzosítót azokra a területekre, ahol a figyelmet szeretné felhívni, a korrektort pedig ott használják, ahol el akarják fedni az esztétikai tökéletlenségeket.

 2. Rajzoljon finom nyilakat a felső szemhéjra merész szemceruzával vagy kajalral. Ha füstös szemsminket szeretne készíteni, vonja be az alsó szemhéjat nyálkahártyával, és keverje el a pigmentet. A felső szemhéjra kis mennyiségű fekete vagy füstös, esetleg csillámos szemhéjfestéket kell felvinni, és óvatosan elmosni.

 3. A rúzshoz illő pirosítót enyhén az arccsontra lehet ecsetelni. Néhány sminkmester azt javasolja, hogy erre a célra kis mennyiségű rúzst használjon – ezt az ujjak párnáira kell felvinni, és az arcok területén lévő bőrre kell kenni.

 4. Vigyen fel alapozót az ajkakra, és használjon ceruzát a rúzs színéhez igazítva.

 5. Vigyen fel rúzst, anélkül, hogy túlhúzná a körvonalat. A nappali sminkhez hasonlóan 2 réteg pigmentre van szükség. A felhordási folyamatnak vége, ha magasfényű rúzst használ. Ha matt, tartós rúzst használsz, és fényes hatást szeretnél elérni, használj átlátszó fényt a rúzs fölé.

És az utolsó technika, amelynek titkait online kiadásunk újságírói osztották meg – ombré. Korábban csak a fodrászatban használták, de az utóbbi időben folyamatosan elnyerte a sminkesek és a világ összes szőkéjének szeretetét, akik szeretnek kísérletezni a sminkkel. Ehhez a technikához különböző árnyalatú rúzsok is használhatók, amennyiben az egyik világosabb, a másik sötétebb.De a legnépszerűbb kombinációk:

 1. Alkalmazzon bordó és rózsaszínt (barna szemű szőkéknek).

 2. Alkalmazzon bordó és cseresznye vagy merlot és vörös (kék szemű szőkéknek).

 3. Barna és barackszínű (zöld szemű szőkéknek).

 4. Nude vagy csokoládé (szőkéknek, szürke szeműeknek).

A színek intenzitása változhat, így az ombré technika nappali vagy ünnepi sminkhez is használható.

Az alkalmazás sorrendje:

 1. Először is, az arc és az ajkak bőrét le kell súrolni. Ehhez a technikához használhat mézzel kevert hagyományos zúzott cukrot is. Az ajkakat feltétlenül le kell sikálni, mivel dupla réteg színt fogsz felvinni a bőrödre, és jobban fog működni egy simább felületen.

 2. Az arcot krémezze be, az ajkakat pedig vazelinnel vagy balzsammal kenje be. 5-7 perc elteltével a felesleges terméket papírtörlővel el kell távolítani.

 3. Következetesen sminkelje az arcát és a szemhéját – az alapozó felvitelétől kezdve a púder és a pirosító használatáig.

 4. Az ajkak kiegyenlítéséhez és az ajkak kontúrjának kisimításához használhat speciális alapozót, alapozót vagy púdert.

 5. Az ajkak külső kontúrját ugyanezzel az alapozóval vagy concealerrel kell átrajzolni, hogy a határok kifejezőbbek legyenek.

 6. A megfelelő árnyalatú színes ajakceruzával egy kontúrt húzunk és simítunk befelé.

 7. Egy világosabb árnyalatú rúzst viszünk fel a körvonalon belüli ajkak területére.

 8. Vigyen fel egy sötétebb árnyalatú rúzst egy világosabb réteg fölé az ajkak sarkában. A folyamat szemléltetéséhez rajzoljon mentálisan egy 1,5-2 cm széles téglalapot az ajkai közepére – ezen a területen csak világos rúzs marad. Ami az oldalán maradt, azt sötét rúzzsal színezzük ki.

 9. Az ujjával, vagy még jobb, ha egy kozmetikai ecsettel keveri össze a színeket, eltüntetve az egyik színátmenetből a másikba való átmenet határait. Ha szükséges, egy sötét rúzst lehet az ecsetbe mártani, és a kontúrvonalat követni. A hatás kifejezőbb lesz.

Fontos szem előtt tartani, hogy az ombré egy olyan technika, amely a legnagyobb figyelmet az arcodra irányítja. A bőrtónusodnak ezért tökéletesnek kell lennie, a mosolyodnak pedig fehérnek.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: