17 különleges tulajdonság a kerek archoz

A smink jellemzői egy kerek arc számára – meglehetősen forró téma. Sok lány és nő kerek arcú, és azon tűnődnek, hogyan tudják vizuálisan korrigálni a képet. Az újságírók úgy találták, hogy a legfontosabb dolog a kerek arc sminkjében – felhívni a figyelmet a központi területre, vagyis a szemekre, hogy eltávolítsa a hangsúlyt az oldalsó területekről. Így vizuálisan szűkíthető az arc, hogy a kép kifinomultabbá és harmonikusabbá váljon.

Néhány módja annak, hogy megtudja, milyen alakú az arca

az arc formája

Sok lány nem tudja biztosan megmondani, hogy az arca kerek vagy ovális, vagy akár különböző alakú. A sminkelés fortélyai az arcformádtól és attól függnek, hogy a természet hogyan szánta neked. Az újságírók több profi sminkest is megkérdeztek, hogy mely arcvonások jelzik a kerek arcot? És a válasz..A kerek arcnak ezek a jellemzői:

 1. A hossza körülbelül egyenlő a szélességgel. Csak “megközelítőleg”, mivel egy tökéletesen kerek alakot nem lehet.

 2. Az arccsontok, a homlok és az alsó állkapocs szélessége megközelítőleg azonos.

 3. Homloka alacsony, lágyan kerekded.

 4. Az arccsontok pufókak, az arccsontok szélesek.

 5. Az áll nem masszív, kiálló, széles vagy hegyes, hanem lekerekített, és elveszik az arcon.

 6. Ha még mindig nem vagy biztos benne, akkor elvégezhetsz egy egyszerű tesztet, amely segít pontosabban meghatározni az arcformádat:

 7. Mosd le a sminkedet, tűzd meg a rojtjaidat (ha van), fogd össze a hajad lófarokba, vedd le a fülbevalóidat – az arcod legyen a lehető legnyitottabb, semmilyen részlet ne zavarja az érzékelésedet.

 8. Vegyünk szemceruzát vagy szemceruzát, és helyezzünk pontokat az állvonal mentén, az arccsontok szintjén lévő körvonal mentén, a hajvonal mentén.

 9. Próbáld meg ezeket a pontokat egyetlen vonallal összekötni a képzeletedben. Értékelje az eredményt – melyik megjelenés jött ki, melyik alakzat geometriája pontosabb? Ha az arc kerek, ez elég nyilvánvaló.

Még néhány lehetőség:

 1. Álljon a tükör elé egy filctollal a kezében. Hátrahúzott haj, felhúzott vállak. A tükör tükörképén a kontúr követése, az eredmények értékelése, következtetések levonása.

 2. Mérje meg a homloka, az arccsontja és az állkapcsa szélességét egy mérőpálcával. Ha a számok összeadódnak, akkor kerek vagy szögletes az arca. Nem nehéz megkülönböztetni az egyiket a másiktól, mivel a szögletes forma elég nyilvánvaló a masszív, nem pedig a kerek áll miatt.

 3. Ha meg van győződve arról, hogy kerekded az arca, itt az ideje, hogy megismerje azokat a sminkalkalmazásokat, amelyek segíthetnek korrigálni a megjelenését, kiemelni az előnyeit és elfedni a tökéletlenségeket. Ha még mindig nem biztos benne, egy profi kozmetikus nemcsak abban segíthet, hogy eldöntse megjelenésének jellemzőit, hanem tanácsot is adhat a megfelelő smink elkészítéséhez.

Alapvető smink funkciók

Alapvető sminkfunkciók

A sminkesek elmondták az újságíróknak, hogy a sminknek milyen jellemzői vannak a kerek archoz. Talán tippjeink megkímélnek egy felesleges kirándulástól a sminkes szakemberhez:

 1. A termékek (szemhéjfestékek, szemceruza, pirosító) kiválasztásának a barna minden meleg alaptónusú árnyalatán kell alapulnia. De ne feledkezz meg a személyes színtípusodról, a meleg színek egyszerűen nem biztos, hogy jól állnak neked, minden egyedi.

 2. Az árnyékok, a szemceruza és a ceruza nemcsak a barna spektrum színei lehetnek, hanem bármilyen mély sötét szín. Kivéve az élénk, rikító tónusokat. Természetesen a lány szemszíne is nagy szerepet játszik a választásnál. De a lila, a szürke, a kék és ezek árnyalatai a szemek hangsúlyozását szolgálják, míg az arc ovális része a háttérben marad. Ugyanerre a célra használhatja a “füstös szem” szemsminket is. Ha egy lány csak szemceruza, akkor biztosítani kell, hogy a felső szemhéjon használt ceruza vagy szemceruza árnyéka kissé sötétebb legyen, mint ugyanaz a termék az alsó szemhéjhoz. Ez segít kifejezőbbé tenni a szemeket az árnyékhatással.

 3. A smink (mind a nappali, mind az esti smink) jellemzője, hogy a középső területnek világosabbnak kell lennie, mint az oldalsó területeknek. A hangsúlyt általában a felső részre helyezik – a homlokra, a szemekre és a szemöldökre. A hatás fokozására különböző kozmetikai alkalmazások használhatók. Ez lehet egy highlighter, egy alapozó, amely egy árnyalattal világosabb, mint az a szín, amelyet egy lány általában használ a sminkjében. Ha a bőr nem zsíros, a kívánt területet csillogó hatású púderrel (csillogó, fényes) lehet kiemelni.

 4. Az ajak sminkje lehet mélyvörös, minden bogyós árnyalatú. Itt fontos figyelembe venni az arcszínt. Például egy narancssárga árnyalatú termék nem illik egy lányhoz, ha a bőrtónusa sárgás alaptónusú. És a sötét bőr tulajdonosának erényeinek hangsúlyozása segít a világos, de nem pasztell színekben. Ne feledje azonban – vagy a szemeknek vagy az ajkaknak kell kiemelkedniük. Ha úgy dönt, hogy kiemeli a szemet, akkor tegyen fel egy átlátszó fényt vagy egy diszkrét rúzst.

 5. Az arc sminkjének egy másik sajátossága. A legfontosabb, hogy kerüljük a tökéletesen vízszintes vonalakat. Vizuálisan megnövelik az arcot, és nekünk az ellenkező eredményt kell elérnünk. Ezért az ecsettel vagy szivaccsal végzett összes ecsetvonást felülről lefelé vagy átlósan, azaz közel függőleges síkban kell végezni.

Olvasson tovább  Arcmaszkok pórusos bőrre: 8 boltban vásárolt és 11 házi recept

A kerek arc sminkjének alapvető jellemzőit vettük figyelembe. Most térjünk át a kontúrozásra, ami segít az oválisat vizuálisan keskenyebbé tenni.

A megfelelő kontúrozás jellemzői

A megfelelő kontúrozás jellemzői

Ezeknek a kozmetikai intézkedéseknek a célja az arc megnyújtása, az arccsontok enyhe csökkentése sminkkel. Ehhez egy lánynak szüksége lesz ilyen termékekre:

 1. A smink alapozó-alapozó.

 2. Szem alatti korrektor a sötét karikák és ráncok elfedésére.

 3. A megfelelő alapozó a bőrtónusodhoz.

 4. A púder nem kötelező, de a zsíros bőrűek számára elengedhetetlen.

 5. Rouge – meleg árnyalatok, matt. Ha nincs pirosítója, használhat bronzosítót, amelynek szintén mattnak és csillogásmentesnek kell lennie.

 6. Szemhéjfesték, szemceruza vagy szemceruza, szemöldökfesték; szempillaspirál, rúzs vagy szájfény. De egy ceruza az ajak kontúrjának hangsúlyozásához valószínűleg nincs szükség, mivel a kerek formák nem tolerálják a világos geometriát. A ceruza nagyon babássá tehet. És mivel a hangsúly általában amúgy is a szemen van, felesleges egyáltalán kísérletezni az ajakkontúrral.

 7. Highlighter (helyettesíthető egy második, az alapozónál valamivel világosabb alapozóval).

 8. Bármilyen termék – púder, szemhéjfesték, harmadik alapozó, bronzosító – 2 árnyalattal sötétebb, mint az alapozó. Fontos, hogy matt legyen. A csillogás, a csillogás nem kívánt figyelmet vonz az arcformára.

 9. A sminkeléshez szükséges kiegészítők – ecsetek vagy szivacsok.

 10. A kontúrozás és a sminkelés jellemzői és sorrendje kerek arcra:

 11. A bőrt speciális tisztítószerrel tisztítjuk és krémmel hidratáljuk.

 12. Alkalmazzon alapozót, amely eltünteti a bőr minden apró tökéletlenségét.

 13. A szemek alatt alkalmazzon concealert.

 14. Vigyen fel alapozót az egész arcra.

 15. Az arc mindkét oldalán, az álltól a szemöldök fölé, vigyen fel egy sötét pigmentet, amely árnyékhatást kelt.

 16. Vigyen fel világos pigmentet (highlightert) az orrra, a homlokra és az állra. Figyelemre méltó, hogy a legtöbb kerek arcú lánynak széles az orra, amit szintén ki akarnak javítani. A highlightert már felvittük az orr közepére, és hogy az arc ezen részét még kifinomultabbá tegyük, az orr oldalaira (szárnyak) is sötét pigmentet viszünk fel. Fontos megérteni, hogy minden sminket nagyon vékony, áttetsző rétegben kell felvinni, gondosan elmosódva – a világos pigmentek sötétbe való átmenetének határai nem lehetnek láthatóak. A legjobb, ha az ablaknál nézzük meg erőfeszítéseink eredményét – napfényben. Az elektromos lámpa mesterséges fénye nem segít az árnyékolás minőségének objektív megítélésében.

 17. Az arccsontok alatt átlósan kell pirosítót alkalmazni – ez vizuálisan meghosszabbítja és szűkíti az arcformát. Ecsetelje a terméket egészen a fülcimpájáig. Általában a pirosítót az arc “almáira” alkalmazzák, de kerek arc esetén vannak sajátosságok. Az arccsontokon lévő pigment kerekebbé teszi az arcot.

 18. Végül a szemhéjfesték kerül a szemhéjra. Fekete folyékony szemceruzával a felső szemhéjon finom nyilakat készítünk, amelyek kissé felfelé ívelt formában túlnyúlnak a szemhéjon. Ne felejtsük el a szempillaspirált, amely kiegészíti a szemsminket. Befejezés: Vigyen fel rúzst vagy szájfényt.

Olvasson tovább  Mangó maszkok: a 8 legjobb mangó maszk és 10 recept áttekintése

A szemöldök és a szemek szerepe a sminkben

szemöldök a sminkben

Most találjuk ki a szemformát. Mivel a kerek arcú lányok esetében az arcnak ez a területe hangsúlyos, fontos a szemek érdemeinek hangsúlyozása, ami a smink sajátosságainak figyelembevételével történhet különböző esetekben:

 1. Domború szemek – zárja ki a sminkből a gyöngyházfényű árnyalatokat, a flittereket, a sötét palettát – mindezek vizuálisan növelik a hangerőt, súlyozva a szemhéjakat. Tompa tónusok használata, alternatívaként a templomok enyhe “nyújtásával”, a gradienssel való játékkal.

 2. A tágra nyílt szemek még nyilvánvalóbbá teszik a gömbölyded tekintetet. A szemhéjak belsejében lévő helyzet kijavításához közelebb a szem belső sarkaihoz, hogy sötét árnyékot alkalmazzon, a szemöldök felé árnyékolva. Ha nyilat rajzol, annak a szem belső sarkából is indulnia kell, nem túl messze a szemhéj határától.

 3. Túlságosan hátrahúzott szemek vagy túl közel az orrnyereghez. Bármilyen világos árnyalatú kozmetikai termék segíthet, beleértve a csillámos, csillogó vagy csillogó hatású termékeket is. Ez árnyék, highlighter. A teljes mozgó szemhéjat a szemöldök vonaláig eltakarják, a szem belső sarkát sötétebb pigmentekkel hangsúlyozzák, így vizuálisan “megnyújtják” a szemet és elválasztják egymástól. Ha nyilakat rajzol, a szemhéj közepétől induljon, és a szemen túl a templomokig húzza. De semmiképpen sem szabad a szem belső sarkából húzni.

 4. A szemöldök formája fontos szerepet játszik az arc kontúrozásában. Az ívek korrigálásakor kövesse a sminkmesterek ajánlásait. Az optimális forma szögletes, érezhető hajlítással. Az éles, emelkedő ív előnyösebb, mivel ez nemcsak azt teszi lehetővé, hogy vizuálisan keskenyebbé tegye az arcot, hanem a szemeket is kiemeli. Sima, lekerekített szemöldök – nem az Ön opciója.

 5. Az ívek nem lehetnek keskenyek, zsinórosak vagy rövidek. A kerek formájú lányok nagy vonásokkal rendelkeznek. A vékony, keskeny szemöldök pedig komikusan fog kinézni, és az arc laposnak fog tűnni. A legjobb forma a szem belső sarkánál széles, a külső sarkánál keskenyebb. Valahogy így néz ki: a szemöldök 2/3-a finoman behajlítva, 1/3-a lófarok…

 6. A túl rövid szemöldök optikailag nagyobbnak mutatja az arcot. Az ívek kezdete tehát nagyjából a szem belső sarkai fölött van, a vége pedig valamivel a szem külső sarkai fölött. Ha a természet nem adott sűrű szemöldököt a megfelelő hosszúságban, a forma kozmetikai ceruza használatával korrigálható, vagy tetoválást készíthet. Ha a szemöldökük túl bozontos és széles, használjon csipeszt vagy speciális trimmelőt. A szemöldök ívének maximalizálásához vigyen fel egy kis highlightert vagy nagyon enyhe árnyékolót az ívek alatti területre.

Olvasson tovább  Hogyan ismerjük fel bőrtípusunkat | 5 módszer a szakértőtől

Stylistok és sminkesek újabb tippet osztanak meg az újságírókkal. A smink jellemzői egy kerek arc számára – ez nem minden, ami a megjelenés vizuális korrekciójában használható. Vannak más modellezési “eszközök” is, amiket fel kell venni, mint például a hajvágás, a frizura, a stílus, a kiegészítők és az ékszerek….. Erről a cikk végén olvashat.

Frizurák és frizurák kerek archoz – különleges választás

4.webp

A frizura segíthet korrigálni az arcformádat, ha ismered a stílust és helyesen választod ki. Például – egy magas updo, a nyaknál lévő kötet optikailag meghosszabbítja a fej alakját. Középhosszú, azaz vállig érő vagy rövidebb haj esetén lazán, de karika nélkül is viselheted. Így a szálak keretezik az arcot, részben elrejtve az oldalsó területeket, vagyis elfedve a széles állkapcsot, az arccsontokat, az arccsontokat.

Vegyük figyelembe a stylistok és fodrászok által a kerek arcú nőknek adott ajánlásokat:

 1. A kócos, egyenes, lépcsőzetes egyenes haj és a kreatív fejkócok remekül mutatnak.

 2. Egy olyan hajvágás, amely a tarkójánál rövidebbre vágja a hajat, mint az állkapocsvonal körüli karoknál, szintén segít elfedni a halmozott területeket. Egy lehetőség lehet egy bob, amelynek rojtjai az állvonal alá nyúlnak.

 3. A pixie vágás nagyszerű módja a nyak csupaszításának, vizuálisan felemelve a fej formáját.

 4. A magas lófarok nemcsak az arcodat szűkíti, hanem optikailag néhány centiméterrel növeli a magasságodat.

Mi ellenjavallt a kerek arcú lányoknak – egyenes elválasztás; fonat vagy alacsony lófarok; térfogat az oldalakon, különösen az oldalsó fésülködés, fürtök. Nem tanácsos hátrahúzni a haját, ha nincs rojtja. És a rojtoknak szükségszerűen ferde, rongyosnak, aszimmetrikusnak, egyenesnek kell lenniük, ami az arc súlyozásának hatását kelti.

Emellett figyeljünk oda a kerek arcú nők ruházatára, kiegészítőire, amelyek vonzóbbá tehetik a képet:

 1. A magas gallérokat, sálakat kerülni kell, de a V-nyakú és minden olyan változat, amely a nyakkivágást nyitja, megfelelő. Kiemelik a megjelenés előnyeit.

 2. A kalapokat, kalapokat úgy kell megválasztani, hogy a fej hátsó részén térfogatot teremtsenek, vagy elrejtsék az arcok, az alsó állkapocs területét. Nem rossz változatok a trombitakalapok, a szőrme sapkák, a fejre húzott és az áll alatt megkötött sálak. De a füles sapkák; a szemöldökig érő, kötött, szűk sapkák; a klasszikus barett ellenjavallt egy kerek arcú szépség számára.

 3. Szemüveg – jobb, ha egy ilyen tartozékot alak szerint választunk ki. Nem vízszintesnek, hanem íveltnek kell lennie. A macskaszem egy olyan stílus, amit valószínűleg te is választhatsz.

 4. A hosszú és aszimmetrikus fülbevalók pont megfelelőek. Gomb fülbevaló, klipszek nem alkalmasak.

Minden fontos a megjelenés megteremtésében – a sminkeléstől a megfelelő frizuráig és a ruhákig. Ha a kerek arcú lányok és nők figyelembe veszik a szakértők ajánlásait, akkor könnyen hangsúlyozhatják megjelenésük pozitív jellemzőit. oktatás 1 Ha a kerek arcú lányok és nők figyelembe veszik a szakértők ajánlásait, akkor könnyen hangsúlyozhatják megjelenésük pozitív jellemzőit.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: