5 legjobb hámlasztó arcbőr és használati utasítás

A sápadt arcszín időnként divatba jön, felváltva a barnulást. A bőr világosításának legolcsóbb módja a megfelelő árnyalatú púder. De a hatása rövid ideig tart (különösen a zsíros bőrön), és egy közeli pillantás egy porszerű anyag nyomait mutatja.

A bőr után fehérítő krém hámlasztás a legtermészetesebb hatású. A kezelés nemcsak a színt változtatja meg, hanem meg is fiatalítja a bőrt. Nézzük meg, hogyan lehet ilyen kozmetikai kezelést végezni, kinek van szüksége rá, és kinek nincs, és hogyan lehet otthon elkészíteni. A vezető szépségszakértők mindebben segíthetnek nekünk.

Fehérítő arckezelés: 3 típus és az 5 legjobb termék értékelése

A fehérítő peeling lényege

A melanin pigment adja a bőr sötét tónusát. A hajban, az íriszben, a bőrben található meg. A napfényben aktívan termelődik a melanin, amely megvéd minket az UV-sugaraktól. Egyes emberek természetes módon több melanin van a felhámjukban, míg másoknak kevesebb, ezért vannak olyanok, akik nagyon sápadtak és fakók, függetlenül attól, hogy mennyi időt töltenek a napon.

A fehérítő hámlasztás a bőr külső rétegének eltávolításából áll, amelyben a melanin felhalmozódott. Az arc színe láthatóan megváltozik, és világosabbá válik. Ezen túlmenően a felszíni réteg eltávolítása a fiatal sejtek aktív regenerálódását és növekedését indítja el. Természetes pótlás esetén ez a folyamat az életkor előrehaladtával lelassul. A hámlasztás erőteljes javító és fiatalító hatású.

A kezelés előnyei

A fehérítő peeling észrevehető öregedésgátló hatást biztosít. Ez a következőket jelenti:

 1. tonizálja a bőrt és rugalmasabbá teszi;

 2. Megszünteti a barna foltokat, szeplőket;

 3. Megszünteti a pattanásokat és más foltokat is;

 4. Világosít, és segít kiegyenlíteni az általános tónust;

 5. Lassítja a kronológiai öregedést;

 6. Kisimítja a hám elszíneződését a vitiligóban szenvedőknél (csak a nem érintett területeken, ha az orvos nem tanácsolja ellene);

 7. kisimítja a ráncokat, és sima textúrát ad.

Fehérítési mélység beállításai

A bőrfehérítés mélysége attól a szinttől függ, hogy a színezett pigment milyen szinten “áll be”. Néha előfordul, hogy az általános tónus kiegyenlítése felületes kezelést igényel, míg az arcon lévő barna foltok eltávolítása mélyebb bőrfelszín-megújítást igényel. Ennek alapján a kozmetikusok a következő típusú fehérítéseket különböztetik meg:

 1. Felületes. Csak a felső szaruréteget érinti. A legfájdalommentesebb és legrövidebb eljárás. Alkalmas világos bőrűeknek, akiknek nincsenek foltok, pöttyök vagy más tökéletlenségek.

 2. Mérsékelt mélységű. A teljes szaruréteg eltávolítását jelenti. Hosszabb ideig tartó fiatalító hatású.

 3. Mély. Ez magában foglalja az epidermisz lecsupaszítását a dermiszig – a szőrtüszőket, verejték- és faggyúmirigyeket, valamint az erek ágait tartalmazó sűrű rétegig.

Ez egy traumatikus folyamat, amely az új sejtek aktív növekedését ösztönzi. Alkalmas a mély foltokkal, szeplőkkel rendelkező emberek számára.

Ki tud, ki nem

A fehérítő hámlasztás nem arra szolgál, hogy a sápadt bőrű emberből szürke bőrű ember legyen. A kozmetikai felületgyógyászat itt tehetetlen, és együtt kell élned az arcszíneddel (hacsak nem akarsz a következő Michael Jackson lenni). A bőr fehérítésére tett kísérletek a sötétebb bőrtípusok esetében még sötétebb bőrtónushoz is vezethetnek, mivel fokozott pigmentfesték-termelést váltanak ki (a sötétebb bőrtípusok természetüknél fogva több pigmentet tartalmaznak).

A világos bőrtípusú emberek számára megengedett a fehérítő hámlasztás, életkoruktól és a tervezett kezelési módszertől függően. A lézeres hámlasztás például nem ajánlott 35 év felettieknek. Egyéb korlátozások mellett:

 1. babát hordoz vagy szoptat;

 2. rengeteg gennyes pattanás az arcon;

 3. hideg;

 4. feltáratlan daganatok.

Ha nemrégiben volt egy nagyobb napozás, a fehérítéssel várni kell. A nagy dózisú UV-fény után a bőr begyullad, és az eltávolítása ebben a szakaszban veszélyes. Várjon, amíg a gyulladás alábbhagy, a bőr kiegyenlítődik és a vörösből sötétebb színűvé válik.

Mennyire hatékony a kezelés

Minél világosabb a bőrtípusa, annál többet várhat a fehérítéstől. Ha az általános tónus világosítása csak felületes kezelést igényel, de az epidermiszbe “beágyazott” barna foltok vannak, ezeket nem lehet eltávolítani mélyreható eltávolítás nélkül. A felületes hámlasztás csak kevésbé láthatóvá teszi őket.

Akinek volt már arcfehérítő kezelése, ne feledje, hogy elvesztette a bőr felső rétegének egy részét, és most már sokkal nyitottabb az UV-sugarakra. Ezért fontos, hogy a kezelés után kerüljük a napozást, és használjunk SPF-fel ellátott krémeket.

Milyen gyakran engedélyezett a fehérítés

A klinikai eljárás évente egyszer vagy kétszer végezhető, a bőr pigmentációjának mélységétől függően. Néha a folyamat tanfolyamokon keresztül tart, és több ülésszakot igényel a kozmetikai sebész által meghatározott időközönként.

Az orvosi szalonban végzett eljárások mellett vannak otthoni jogorvoslati lehetőségek a fehérítő hámlasztásra is. Alkalmazásuk gyakoriságát és időtartamát az utasítások tartalmazzák. Az alkalmazás további egyéni sajátosságait is megvitatja az orvossal.

Különböző fehérítési technikák

Fehérítő arckezelés: 3 típus és az 5 legjobb termék értékelése

A kozmetológusok különböző technikákat fejlesztettek ki a bőr felső rétegének eltávolítására a fehérítéshez, ami a tisztítás mélységétől, az eljárás idejétől, a folyamat fájdalmas voltától és az ártól függ. Közelebbről megvizsgálva ezeket a módszereket.

Mechanikus

Olyan mechanikus bőrmegújító eljárás, amely során csak a szaruréteget távolítják el. Ezt a módszert felületes hámlasztáshoz és közepes mélységű tisztításhoz használják. A forgó fúvókákkal ellátott automatikus eszközök működtetőszerkezetként működnek. A forgási sebesség és a művelet következetessége révén a szépségterapeuták elérik a pigmentsejtek eltávolítását. Vannak keverékek a kézi alkalmazáshoz.

A perifériás eszközök ebben az esetben a következők:

 1. habkő, gumi, műanyag, kefék és különböző keménységű szivacsok. Leggyakrabban kefélésnél használják, és forgó fúvókák formájában használják a készülékeken.

 2. Gyémántporos korongok. A gyémánt egy természetes kemény anyag, amely hatékonyan lecsiszolja a bőr felső rétegét. A készülék fejének forgó fúvókái formájában a dermabrázióban alkalmazzák. A kozmetikus egy kis tollat működtet az arc fehérítéséhez, és az eltávolított részecskéket azonnal beszívja a belsejében található fúvóka, és a vákuum elviszi őket. A kezelés mind a felszíni, mind a mélyebb rétegeket érintheti.

 3. Korallport tartalmazó folyékony vegyület. Ezek is nagyon kemények, és csiszoló hatásukkal lehorzsolhatják a szaruréteget. Az eljárást kézzel, dörzsölőanyaggal végzik, ami hosszabb ideig tart. Nem igényel drága felszerelést, így otthon is elvégezhető, nem csak egy szépségszalonban.

A mechanikus hámlasztás olyan hengereket tartalmaz, amelyek csiszoló részecskéket tartalmaznak.

A kopásnak való kitettség után a bőr meglehetősen érzékennyé válik (akár gyulladt), ezért a kozmetikusok további gondozást írnak elő szérumok formájában. Nyugtatják és regenerálják az epidermiszt, telítik azt alapvető mikrotápanyagokkal, hogy egészséges réteget építsenek fel.

Kémiai

A kémiai hámlasztás enyhe savakkal történik, amelyek alapvetően feloldják az arc bőrsejtjeinek felső rétegét. Kapható gélként, krémként. 15-20 percig alkalmazzák őket, hogy működjenek, majd leöblítik őket. A leggyakrabban savakat használnak:

 1. citrom;

 2. gyümölcsös;

 3. Ellagógus;

 4. szalicil;

 5. kojic.

A gyümölcsökből származó polifenolos vegyületeket további adalékanyagként használják fel. Az A- és C-vitaminok kötelezőek a gyógyulás felgyorsítása érdekében.

A savkoncentrációtól függően a kívánt behatolás és fehérítés érhető el. A nagyon enyhe hámlasztóoldatokkal csak az elhalt sejteket távolítják el. Ez egy tisztító és fiatalító eljárás, amely egyáltalán nem fájdalommentes. Nagyobb koncentrációban behatol az élő sejteket tartalmazó rétegekbe, eltávolítva a pigmentfoltokat.

Ugyanakkor a betegek bizonyos égő, kellemetlen érzést tapasztalnak, de az eljárás érzéstelenítés nélkül is elviselhető. A közepes mélységű kémiai hámlasztást leggyakrabban 30 év felettieknek írják fel. Javítja a mikrokeringést, feszesíti a bőrt. De jobb, ha nem otthon csinálja, mert a helytelen használat hegesedéshez és pigmentációra hajlamos területek kialakulásához vezethet.

Erősebb koncentrációkkal mély kémiai hámlasztás végezhető. Altatásban és két-három napig kórházban. De a régi bőr nagy mélységben lehámlik, ami kiváltja a fiatal bőr aktív újranövekedését. Ez a hámlasztási módszer 45 év felettieknek ajánlott.

Lézer

A lézerek nagyrészt felváltották a mély kémiai hámlasztást. a fehérítés egy tápegység és egy lézersugarakat kibocsátó fej segítségével történik. A lézer leégeti a felszíni rétegeket, eltávolítva azokat. Behatolási mélységük legfeljebb 30 μm, így csak a bőr felszínére hatnak. De a pigmentfoltok is eltávolíthatók a lézerrel.

Egyesek lézeres felszínmegújításnak nevezik, ami rendben van, de a szaruréteget nem dörzsölik le. A lézeres hámlasztás más elnevezései közé tartozik a lézeres fiatalítás. Ez a fogfehérítési módszer 35 év alattiak számára alkalmas. Az idősebb betegek a bőr mélyebb tisztítását igénylik az öregségi foltok miatt.

természetes fehérítők

Arcfehérítő hámlasztás: 3 típus és az 5 legjobb termék értékelése

Az emberek a történelem különböző időszakaiban próbálták kifehéríteni az arcukat. A nemesség idején a fehér szín az arisztokratizmus jele volt, jelezve, hogy valaki nem dolgozott a földeken a tűző nap alatt. Növényi maszkokat és porokat használtak. A múltban Kleopátra királynő azonban citromlével és mézzel kevert agyagot használt. Természetes hámlasztó volt, eltávolította az elhalt hámsejteket és elősegítette a fiatalodást.

Napjainkban a legmegfelelőbb az otthon elérhető természetes fehérítőszerek közül:

 1. uborka;

 2. parlagfű;

 3. citrom és annak leve;

 4. fehér agyag;

 5. tejtermékek.

az ezeken az anyagokon alapuló önkezelő maszkok használhatók a bőr fehérítésére. Részben a szaruréteg mechanikus eltávolításaként, részben pedig kémiai hatásként (savak hatására). További információ a természetes fehérítő jogorvoslatokról ebben a cikkben.

Hámozás áttekintés

A mai gyártók olyan kész kozmetikai termékeket kínálnak, amelyek célja a bőr fehérítése és fiatalítása. Íme a leghatékonyabb termékek.

JelölésHelyszínNévÁr
Peeling termék felülvizsgálat1Doctor’s Advice C-vitamin Biorevitalizáló C-vitamin sugárzó hámlasztó 30 ml3 600€
2Szentföld arcpeeling krém Lactolan Pee
 • ng krém 70 ml
 • 2 900 €
  3Beauty Style arcpeeling gél
   traclean control a
    trasonic pisilés
   • ng 250 ml
  880 €
  4BioBeauty Arcradír Elite Silver arcradír925 €
  5Christina Peel arcradír Pee
 • ng gommage E-vitaminnal 250ml
 • 1 080 €

  Doctor’s Advice C-vitamin Biorevitalizáló C-vitamin sugárzó hámlasztó 30ml

  Értékelés: 4.9

  Doctor's Advice C-vitamin Biorevitalizáló C-vitamin sugárzó hámlasztó 30 ml

  A legfelső réteg eltávolításáért felelős fő kémiai összetevő a szalicilsav. Segítségére van a C-vitamin és a glicerin, amelyek hidratálják a felhámot és ösztönzik az új sejtek növekedését. Emellett szűkíti a pórusokat és összehúzza a ráncokat. Kiegyenlíti a bőr általános tónusát, és világosítja az öregségi foltokat. Kiválóan alkalmas zsíros és száraz bőrre.

  Holy Land Lactolan Pee arcápoló krém
 • ng krém 70 ml
 • Értékelés: 4.8

  HOLY LAND -  LACTOLAN PEE<li></div><p>NG CREAM 70ml” src=”/wp-content/uploads/2023/04/4051666196951-465-.jpg” height=”400″ title=”HOLY LAND LACTOLAN PEE arctisztító krém</p><li>NG KRÉM 70ML”><p>Gyümölcs- és tejsav alapú krém. A savas hámlasztás elvén működik. Már az első kezelés után javul. Az öreg bőrt hámlasztja, hidratálja és kisimítja. Elősegíti a gyulladás csökkentését, ezért aktív mechanikai tisztítás után használják.</p><h3>Beauty Style arcpeeling gél<ul>traclean ellenőrzés a<ul>Pisi<li>ng 250 ml</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=Beauty Style -<ul></div><p>traclean control a</p><ul>Pisi<li>250ml” src=”/wp-content/uploads/2023/04/51666196951-335-.jpg” height=”400″ title=”Beauty Style arcpakolás gél<ul>A tisztítószer a<ul>trasonic pisilés<li>ng 250ml”><p>Gyümölcssavakon alapuló kozmetikum, de további összetevője az aloe kivonat. Gélként használják, hogy mosás közben a bőrön gyógyuljon. Elősegíti a régi sejtek eltávolítását és a fehérítést. A szaruréteg szintjén működik. A felhasználók az elszíneződések észrevehető eltűnéséről számolnak be. Aloe tisztítás után nyugtatja a bőrt. A pozitív mellékhatások közé tartozik a pattanások megszüntetése.</p><h3>BioBeauty Elite Arcradír Ezüst</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=Biobyuti Elite arcradír ezüstBiobyuti Elite arcradír ezüst

  Por alakban kapható. A biorevitalizáló C-vitaminos sugárzó hámlasztó agyag és só (tengeri, tóparti, holt-tengeri) keverékéből áll. Az illatanyagok nélküli ásványi komplex eltávolítja a szaruréteget, a fekete foltokat, mitesszereket. Mattítja a bőrt, fiatalabbá és egészségesebbé teszi azt. Az epidermisz táplálja az ezüst, a cink, a réz.

  Christina Peel arckrém Pee
 • Használjon E-vitaminos gommage-ot 250ml
 • Értékelés: 4.7

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: