6 termék a kémiai hámlasztáshoz és alkalmazásuk szakaszai

A könnyű kémiai hámlasztás kíméletes, de hatékony kezelés, amely otthon, szalonban vagy kozmetikai klinikán is elvégezhető. Lehetővé teszi, hogy komplex eredményt érjen el – megfiatalítja és felfrissíti az arcbőrt, megszabadul a tökéletlenségektől és a finom ráncoktól.

Kémiai fényhámlasztás: típusok, utasítások és 6 termék áttekintése

Mi az enyhe kémiai hámlasztás?

Az enyhe kémiai hámlasztás a szaruréteg hámlasztása (hámlasztás, tisztítás, kaparás). Ez egy felszíni hámlasztás, amely nem érinti a szaruréteg mélyebb rétegeit. A hámlasztás során csak az elhalt hámsejteket távolítják el, és a bőr pórusait finomítják. Az élő szövetet általában nem, vagy csak minimálisan érintik a regeneráció és a gyógyulás serkentése érdekében.

A felületes kémiai hámlasztást enyhén koncentrált, AHA-, retinol- és más típusú gyümölcssavakon alapuló kozmetikai termékekkel végzik. Észrevetted már, hogy egyes gyümölcsök vagy zöldségek íze savanyú, némelyeké annyira, hogy a nyelved még kellemetlenül is érzi magát az ilyen ételek elfogyasztása után?? Ez a természetes gyümölcssavak hatása, amelyek enyhén irritálják és “feloldják” a szövetet, amelyen alkalmazzák őket, de nem okoznak jelentős kárt.

A hámlasztás elvégzéséhez használhatja a kozmetikus által alkalmazott szalontermékeket, ő ellenőrzi a folyamatot is. Enyhe hámlasztás is végezhető a kereskedelemben kapható kozmetikai termékekkel.

A könnyű kémiai hámlasztás mechanizmusa és hatékonysága

Amint egy gyümölcssavakat vagy más hatóanyagokat tartalmazó terméket alkalmazunk a bőrön, kémiai reakció indul be. A szaruréteg sejtjei közötti kötések elkezdenek felbomlani. Azok a sejtek, amelyek már befejezték funkciójukat és elhaltak (keratinizáltak), de még mindig a felhám felszínén tapadnak, elkezdenek hámlani. És az élő sejtek elkezdenek finom jeleket “sugározni”, hogy több tápanyagra és ásványi anyagra van szükségük. A hámlasztás stimulálja a szöveteket, fokozza folyamataikat, serkenti az önmegújító és önfiatalító mechanizmusokat, védi őket a negatív külső és belső tényezőktől. A könnyű kémiai hámlasztást gyakran kombinálják mechanikus hámlasztással, amely ultrahanggal vagy egy speciális készülék hámlasztó fúvókáival távolítja el az elhalt hámsejteket. További hatása, hogy masszírozza az arcszövet felszíni rétegét.

Mennyire hatékony egy enyhe kémiai hámlasztás, nem lenne jobb egy hatékonyabb közepes vagy mély hámlasztás helyettesítésére?? Először is, a keratinizált sejtek könnyű hámlása – egy olyan eljárás, amelyet otthon és a szalonban lehet elvégezni, bármilyen bőrtípusú lányok számára alkalmas (még száraz), nagyon kevés ellenjavallat van. A közepes és mély hámlasztások sokkal traumatikusabb eljárások, amelyek hosszas előkészületeket és felépülési időt igényelnek. Ezeket csak képzett szakemberek végzik egy szépségszalonban vagy kozmetikai klinikán, gyakran helyi érzéstelenítéssel vagy akár általános érzéstelenítéssel. Az enyhe kémiai hámlasztás hatékonysága egy ilyen kezelés vagy kezelések sorozata után nyilvánvalóvá válik.Mit kap egy nő vagy egy lány, aki rendszeresen vagy rendszeresen végez könnyű kémiai hámlasztást:

 1. A bőr természetes nedvességtartalmának növekedése, hialuronsav vagy más hidratálószerek használata nélkül. Ez azért történik, mert az új bőrsejtek a szaruréteg alól kilazulnak, és fokozottan képesek fenntartani a felhám természetes és szükséges nedvességtartalmát.

 2. A hibák, például a kitágult pórusok eltűnnek, Faggyúgombócok, komedók, fekete foltok és egyéb kisebb tökéletlenségek, amelyek a bőr általános szennyezésével, elégtelen tisztításával (azaz a napi eljárásokkal) és a faggyúmirigyek fokozott kiválasztásával kapcsolatosak.

 3. A pattanások száma csökken, vagy egyáltalán nem jelennek meg a tisztítási ülések között.Különösen akkor, ha a hámlasztás során szalicilsavat használnak, amely erős antibakteriális hatással rendelkezik. A gyulladást és gennyet okozó baktériumok és egyéb opportunista organizmusok egyszerűen eltávolításra kerülnek, és a pórusok minden további káros reakció nélkül bezáródnak.

 4. A bőr domborzata normalizálódik, eltűnnek a hámló, laza, szabálytalan és apró hegek, beleértve a sekély pattanás utáni nyomokat is. A fibroblasztok aktivitásának növekedése okozza, amelyek az arcbőr rugalmasságáért, feszességéért és feszességéért felelős fehérjéket termelnek.

 5. Az arcszín normalizálódik.A keratinizált maradványoktól megtisztított sejtek tökéletesen eltávolítják a hulladékot és a toxinokat, jobban lélegeznek, több táplálékot és hasznos anyagokat kapnak mind a keringési rendszerből, mind a külső forrásokból (maszkok, krémek).

 6. A bőr helyi immunitása fokozódik, a negatív hatásoknak való ellenálló képessége, ragyogóbbnak és egészségesebbnek látszik és tűnik.

Olvasson tovább  Körömformák és nevek: hogyan lehet meghatározni egy lány karakterét a manikűrjével

Kiderül, hogy a könnyű kémiai hámlasztás olyan, mint egy könnyű rázkódás a test (és különösen a bőr) számára, amely aktívabb és minőségibb munkára ösztönöz. Ez a kezelés aktiválja a belső tartalékokat, a sejtek intenzíven megújulnak és regenerálódnak, és ennek eredményeként számos esztétikai probléma eltűnik.

A könnyű kémiai hámlasztás típusai

Az enyhe kémiai hámlasztás olyan kezelés, amelynek célja a bőr felfrissítése anélkül, hogy károsítaná annak szerkezetét vagy integritását.Ez a módszer nagyjából különböző típusokra osztható:

 1. Attól függően, hogy hol végezteti el a hámlasztást, választhat, hogy szalonban vagy otthon.

 2. A kozmetikai termékek hatóanyagaitól függően a gyümölcssavakon, alfa-hidroxi savakon, szalicilsavakon vagy kojinsavakon, illetve retinolon alapuló hámlasztás. Az enzimatikus vagy enzimatikus hámlasztást tartják a legkíméletesebbnek és legenyhébbnek, ezért az enzimeket kombinált bőrtisztító és ápoló termékekben, például peelingekben használják – kettős hatásuk van a kémiai és mechanikus hámlasztás révén.

 3. Az eljárások gyakoriságától és rendszerességétől függően – kémiai hámlasztó kúra (lehetőleg 4-6 kezelés 2 hetente, vagy szakember javaslatára évente 1-2 alkalommal) vagy időszakos otthoni kezelések.

Ha kozmetológiai klinikára megy, a szakember az arc epidermisz állapotának diagnosztizálása után kiválasztja a legjobb típusú gyengéd hámlasztást, amelyet a klinikán vagy otthon végezhet. oktatás 1 A kozmetikai klinikán az arcbőr állapotának diagnosztizálása után a szakember kiválasztja a legjobb típusú gyengéd hámlasztást, amelyet a klinikán vagy otthon tehet. Ha az eljárást szakemberrel való konzultáció nélkül kívánja elvégezni, kezdje a legbiztonságosabb hámlasztással, a legkevésbé agresszív összetétellel. Ha látja, hogy a bőre jól reagál erre a kezelésre, akkor megállhat az Ön számára ideális termékekkel, vagy fokozatosan használhatja a kifejezettebb hatású termékeket.

Felkészülés a hámozásra

Kémiai fényhámlasztás: típusok, utasítások és 6 termék áttekintése

A hámlasztás minimális, mégis átható hatást gyakorol az arcbőrre. Ha nem hatna bizonyos szövetekre, akkor nem lenne hatékony. Ez azt jelenti, hogy feltételesen beszélve, egy mikro-trauma a felhám, ugyanazzal eltávolítani a védő (keratinizált) réteg. Ezért egy ilyen eljárásra való felkészülés, bár csak ideiglenesen, de szükséges. Miből áll:

 1. A kezelés ésszerű időzítése.Ha középső vagy mély hámlasztást végez, terapeutánk mindenképpen azt fogja tanácsolni, hogy vegyen ki egy hétvégét vagy szabadságot, mivel a rehabilitációs folyamat akár egy-két hétig is eltarthat. De még ha enyhe kémiai hámlasztást is tervez, akkor is időre van szüksége ahhoz, hogy a bőre helyreálljon. A bőr kipirosodása, duzzanata, bizsergése, viszketése, égő érzés és feszülés legalább 2-3 napig tarthat. Enyhe hámlás – a hámlás következménye – előfordulhat. Mindenkinek más a bőre, másképp reagál a külső hatásokra, ezért ne feltételezzük, hogy a hámlasztás után még aznap el tudunk menni randizni.

 2. A bőr előhámlasztása.Használjon gyenge koncentrációjú gyümölcssavas krémet néhány nappal a kémiai hámlasztó kezelés előtt. Először is, így előkészíti a bőrt, hogy egy jelentősebb és kifejezett hatása, és másodszor, megszabadulni a legtöbb por és szennyeződés, denudate keratinizált sejtek, amelyek fogékonyabbak lesznek a hatását a hatóanyagok kémiai peeling. Ne hámlasztja csiszolóanyagokkal, mint például súrolószerekkel. Enyhe bőrsérüléseket okozhatnak. A gyümölcssav vagy más kémiai hámlasztó összetevők ezután bejutnak ezekbe a mikrorepedésekbe, ami nemcsak kellemetlen és fájdalmas, de a bőrnek sem tesz jót.

 3. Néhány nappal a beavatkozás előtt próbálja meg védeni bőrét a napfénytől, a széltől és a fagytól. Ha kimegy a szabadba (20 perccel előtte) használjon hidratáló nappali krémet, nyáron pedig legalább 25-ös SPF szűrővel ellátott krémet. Ez nem csak abban segít, hogy a bőr felkészüljön a kémiai hámlasztási eljárásra, hanem abban is, hogy a korábban felhalmozott erőforrások miatt a stressz utána enyhüljön.

Olvasson tovább  Ginkgo biloba: kozmetikai felhasználás és hasznos tulajdonságok

És természetesen a beavatkozás előtt 3-5 nappal aktívan hidratálja bőrét, így az gyorsabban és jobban kiheveri a kémiai hámlasztó kezelés okozta stresszt.

Ellenjavallatok

A hámlasztás nemcsak a bőrre, hanem az egész testre is megterhelő. A kezelés ezért nem alkalmas, ha az ügyfél terhes vagy szoptat. Nem ajánlott a kezelés “kritikus” napokon sem, mivel ilyenkor megnő az érzékenység. Maga a hámlasztás nem kellemes eljárás, és ebben az időszakban akár fájdalmasnak is tűnhet. A hámlasztást nem szabad elvégezni, ha a bőrön bármilyen elváltozás, pattanás, seb stb. van.e, ha az ügyfél nemrégiben kapott friss barnaságot.

Milyen az eljárás?

Ha a könnyű hámlasztást egy szépségszalon vagy kozmetikai klinika körülményei között kívánja elvégezni, az eljárás a következőképpen zajlik le

 1. Az ügyfél a kanapén fekszik, és egy eldobható hajvédő sapkát helyeznek a hajára.

 2. A mester eltávolítja a sminket és megtisztítja az arcbőrt.

 3. A sminket az arc minden részére felviszik, kivéve a szemkörnyékre. A sminket körülbelül 15-30 percig kell rajta hagyni, majd vízzel leöblíteni. A bőrápoló szakember speciális savsemlegesítő szert alkalmazhat a bőrön.

Az eljárás végén a szakértő egy nyugtató maszkot helyez az ügyfél arcára, és amíg az működik, elmondja az ügyfélnek, hogyan kell gondoskodni az epidermiszről az eljárás utáni néhány napban, mit ne tegyen, általában – ajánlásokat ad a hámlasztás utáni ápolásra.

Bőrápolás enyhe kémiai hámlasztás után

Az eljárás után még mindig érezhet bizsergést és égő, viszkető érzést, ezek enyhítésére kérje meg kezelőorvosát, hogy írjon fel bőrnyugtató krémet. Próbáljon meg nem érinteni az arcot feleslegesen, amíg a felhám teljesen helyre nem áll. A smink alkalmazását meg kell beszélni a hámlasztókkal. Ha szabad sminkelni, a smink eltávolítása kizárólag micellás vízzel történik; csapvízzel nem szabad arcot mosni, az száríthatja a bőrt, és ne használjunk zsíros krémet vagy testápolót, mert eltömítheti a pórusokat. Ha kérgek és hámlás jelenik meg az arcon, semmiképpen ne tépje le őket, várjon, amíg maguktól leesnek. És természetesen hidratálja a bőrét, és védje magát az UV-sugaraktól SPF 50 kozmetikummal.A bőrápoláshoz és a gyors regenerálódáshoz ezeket a szépségápolási termékeket használhatja:

 1. Biotherm Aquasource mélyszérum– Ideális az epidermisz intenzív hidratálására és regenerálására. Termálplanktont tartalmaz, amely több mint 30 tápláló és hidratáló elemet biztosít a bőr számára.

 2. Advanced Génifique hidrogél olvadó maszk Lancôme-tól.Ez a hidrogél kozmetikum megnyugtatja a szöveteket és normalizálja azok hidratáltsági szintjét. A maszk serkenti a gyors regenerálódást, mivel probiotikus komplexet tartalmaz.

 3. Garnier UV Protection Dry Spray UV Protection Expert 50 UV védelemmel.Nagyon kényelmes használni, könnyű felvinni, egyáltalán nem érezhető az arcon, azonnal felszívódik, megfelelő szintű fényvédelmet biztosít.

Olvasson tovább  A szalicilsav tulajdonságai és használata a kozmetikumokban

És azok számára, akik otthon szeretnének egy könnyű kémiai hámlasztást végezni, és “szalonszerű” hatást elérni,Egy nagyszerű termék, amelyet saját magad is használhatsz:

 1. Mixit Gyümölcssavas arcpeeling gél – egy olyan termék, amely savak teljes komplexumán alapul (alma-, citrom-, borkő-, aszkorbin-, tej-, glikol- és szalicilsav).

 2. A Planet Organica 100%-ban természetes hámlasztó maszkja, melynek formulája nem csak savak komplexét tartalmazza, hanem növényi kivonatokat és olajokat is.

 3. Biomatrix Minda

 4. n 50% mandulasavval. Ez egy Koreában készült termék, így nem kell aggódnia a minősége és hatékonysága miatt. Hialuronsavat, kollagént és különböző növények – citrom, zöld tea stb. – kivonatát tartalmazza..
 5. A saem cell renew bio micro peel lágy gél. Szintén koreai hámlasztó. Növényi őssejteket, enzimeket, cellulózt, zöld tea, hibiszkusz, kalluszmag kivonatokat tartalmaz.

 6. Biomatrix Minda

 7. n 50% mandulasavval – a termék, amelynek nincs szüksége reklámra. Ez egy szépségszalonokban használt termék, így amikor használja, akkor megkapja a várt eredményeket.
 8. Az Aravia Professional tejsavval egy sokoldalú termék bármely bőrtípus fiatalítására és regenerálására, beleértve az életkornak megfelelő, érzékeny bőrt is.

Ha nem biztos benne, hogy melyik hámlasztást válassza, melyik lesz hatékonyabb és hasznosabb, konzultáljon a kozmetikusával, ő segít kiválasztani a terméket az epidermisz állapota, a hibák jelenléte és súlyossága és más fontos kritériumok alapján.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: