7 trükk a tökéletes szemöldök készítéséhez folyékony szemceruzával

A folyékony szemceruza nagyszerű módja annak, hogy gyönyörűen meghatározott, kecses szemöldököt hozzon létre. Hogyan használjuk a szemceruzát, hogyan válasszuk ki helyesen, hogyan készítsük elő a szemöldököt a sminkhez – mindezekre a kérdésekre választ kapunk ebben a cikkben.

A folyékony szemceruza

Miért használjon egyáltalán szemceruzát

Az újságírók felfedezték, hogy a szemöldökpóráznak nem kell egy lány sminkes táskájában lennie. De segíthet abban is, hogy a szemöldök határozottabbnak és határozottabbnak tűnjön. Vannak olyan esetek is, amikor a szemceruza egyszerűen nélkülözhetetlen:

 1. Helytelen szemöldök forma.

 2. Egyenetlen szemöldök növekedés.

 3. Keresse a rések és a ritkás szőrnövekedésű területeket.

 4. Nincs szőrszál ott, ahol hegek vagy hegek vannak.

 5. Tompa, fakó, nem lenyűgöző szemöldökszín.

 6. A szemöldök színe nem egyezik a fejtetőn lévő színes hajjal.

 7. Hangsúlyozni kell a szemöldök formáját, hogy még magával ragadóbb legyen a megjelenés.

Amint láthatja, a folyékony szemceruza egy sokoldalú szemöldök sminktermék, amely bármikor jól jöhet. Ezt a sminkápolót a mindennapi és az esti sminkben egyaránt használják.

Előkészítési lépések a szemöldök sminkhez

A tökéletes szemöldök készítése folyékony szemceruzával a következő lépéseket foglalja magában:

 1. A szemöldök architektúrájának meghatározásaVagy egyszerűen fogalmazva, hozza létre a megfelelő görbeformát. Hogy hogyan kell ezt megtenni, azt szintén ez a cikk fogja tartalmazni.

 2. Rövidítse meg a szemöldökszőrszálakatA hajszálak úgy helyezkednek el, hogy a végük semmilyen helyzetben ne nyúljon túl a görbe formán… Ehhez finom fogazású fésű vagy körömcsipesz használható. Először minden szőrszálat keféljen a szemhéj irányába. Egy fésűvel (vagy egy régi szempillaspirálos flakon tiszta keféjével) fésülje alulról felfelé. Minden felesleges csúcsot szépen levágunk. A következő lépés pontosan ugyanez, de a hajszálakat nem lefelé, hanem felfelé fésüljük. Ha aggódik, hogy az ollóval túl sok hajat vág le, vagy túl rövidre vágja, szerezzen be egy Bluetooth-kéz nélküli arc- vagy intimzóna-trimmelőt. Egy ilyen termék olyan fúvókákkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik, hogy a szemöldökszőrszálakat egy előre meghatározott hosszúságúra, és ne egy milliméterrel hosszabbra vágja.

 3. Ecsetelés a szemöldökönBármilyen sminklemosó a por, a szennyeződés, az izzadság és a faggyú eltávolítására.

 4. A szemöldököt ezután be lehet fésülniA halánték felé és kissé felfelé. A tökéletes szemöldök most már folyékony szemceruzával is létrehozható.

Helyes sminkelési technika

A sminkelés helyes technikája

A tökéletes szemöldök elkészítése egyszerű, mindössze 5-10 percet vesz igénybe:

 1. 1. lépés.Vegyünk folyékony szemceruzát, és húzzunk egy vékony, szinte láthatatlan vonalat, amely a szemöldök alsó hajvonalánál kezdődik, és ott végződik, ahol az ív csúcsa van.

 2. 2. lépés. Kövesse ugyanezt a folyamatot az ív felső kontúrvonalának nyomon követéséhez. A szemöldöknek azt a részét, amely az orrnyereg felé “néz”, nem szabad a szemceruzával érinteni.

 3. Ag 3. Rövid, finom mozdulatokkal készítsen finom, könnyű vonásokat, amelyek a szemöldök körvonalában lévő szőrszálakat utánozzák. A vonalakat lágyan, a termék hegyére gyakorolt nyomás nélkül kell felvinni, hogy a vonalak ne váljanak túlságosan olajossá. A vonásokat abba az irányba kell húzni, amerre a hajszálak a közelben nőnek. Ahol a szőrszálak nem nőnek, vagy lazán nőnek, ott nagyon oda kell figyelnünk. Próbálja meg úgy rajzolni a vonásokat, hogy azok ne különbözzenek a természetes szőrszálaktól, azaz ne csak a megfelelő növekedési irányt, hanem a megfelelő vastagságot, hosszúságot és színt is.

 4. 4. lépés. Ha a vonalak túl élesek, és a szemöldök természetellenesnek vagy túlságosan “feldobottnak” tűnik, enyhén simítsa el a vonalakat egy applikátor vagy ecset segítségével.

Olvasson tovább  Esti primulaolaj: előnyei az arcra, a tulajdonságokra és a kozmetikumokban való felhasználásra

A folyékony szemceruza, miután egy kicsit megszáradt, rögzíthető a szemöldökön egy speciális géllel vagy spray-vel a smink rögzítéséhez. Így egész nap kitart. A szemöldök szépségének és ívének további kiemeléséhez vigyen fel highlightert vagy bármilyen más korrektort közvetlenül a szemöldök alá.

Szemöldök építészet

A szemceruza felviteléhez elengedhetetlen az optimális szemöldökforma, amely lehet íves, ívelt, vízszintes, felfelé irányuló és görbe. A sminkmesterek azt tanácsolják, hogy ragaszkodjunk ahhoz az alakhoz, amit a természet adott, és csak kisebb módosításokat végezzünk. A szemöldök formájának megváltoztatása, a túl vastag vagy túl vékony szemöldök nem hozna létre harmonikus szemöldökképet.

Hogyan határozzuk meg a szemöldök hozzávetőleges alakját:

 1. Ha kerek arcod van, az ívelt, magas csúcsú szemöldök jól fog működni, vizuálisan meghosszabbítva a formát.

 2. Ha ovális arcod van, a szemöldököd lehet majdnem egyenes vagy enyhén ívelt.

 3. Ha az arcod négyzet, rombusz vagy háromszög alakú, a szemöldöködnek ki kell egyenlítenie a szögeket, és finoman íveltnek kell lennie.

Tehát a természetes szemöldökvonalat vesszük alapul. Mindössze annyit kell tennünk, hogy meghatározzuk a forma határait – hol kezdődik és hol végződik, hol íveltek az egyes szemöldökök. Egy egyszerű trükk, ha veszünk egy vékony, hosszú tárgyat, például egy vonalzót.A szemöldök növekedésének három pontját a következőképpen határozzuk meg:

 1. Az ív alapja vagy kezdete ott van, ahol a vonalzó a szemöldökkel találkozik, amikor a vonalzó egyik végét a homlokhoz, a másik végét pedig a szem belső sarkához tartjuk.

 2. A hajlítási pont ott van, ahol a vonalzó találkozik a szemöldökkel, amikor a vonalzó egyik vége az orr szárnyához van rögzítve, és a másik vége a szem pupilla fölé irányul.

 3. A szemöldöke hegye az a pont, amelyre a vonalzó mutat, egyik végét az orra hegyéhez, a másik végét pedig a szeme külső sarkához nyomja.

A helyes szemöldökforma kialakításához tehát három alapvető pontot használunk fel. Az alján szélesebbnek kell lennie, mint a közepén és a végén. Ami az ívek átlagos vastagságának meghatározását illeti, követheti a szabályt – minél teltebbek a lány ajkai, annál szélesebb lehet a szemöldöke (és fordítva). A szemöldök átlagos átlagos szélessége a szemöldök tövénél és közepénél 5 és 10 milliméter között van. Ezek azonban általános irányelvek, ezért a szemöldököt az egyéni fiziognómiának megfelelően alakítsa ki.

Egyetlen hajszálnak sem szabad a kontúron kívül lennie ahhoz, hogy a rajzolásra kerüljön. Óvatosan eltávolíthatók csipesszel, speciális melegített viasszal vagy fogselyemmel. A szakértők azt javasolják, hogy a felesleges szőrszálakat csak az ívek alján és végén, valamint a szemöldök alsó részén – a szemhéj határán – távolítsák el. A szemöldök külső növekedési vonala mentén növő szőrszálakat és szőrszálakat nem kell megérinteni.

A folyékony vonalzó típusai

A szemceruzák típusai

A folyékony szemceruzák nem mindig folyékonyak, más szóval úgy néznek ki, mint egy tubus festék egy nagyon vékony ecsettel. Ez egy variáció a modern szemceruza piacon:

 1. Szemöldök vonalzó.

 2. Highlighter.

 3. Gél szemceruza.

 4. Színező gél.

Ezekhez a termékekhez más kozmetikai termékek és kiegészítők is tartozhatnak. A MeNow egy vízálló szemceruzát gyárt, amelyhez egy automatikus szemceruza és szemöldökkefe tartozik. Vagy egy Lamel készlet, amely egy folyékony szemceruza és egy árnyalattal sötétebb zselé.

A szemceruza színének kiválasztása

A sminkesek gyakran találkoznak olyan esetekkel, amikor a lányok, különösen a fiatalok és a tapasztalatlanok, kizárólag fekete folyékony szemceruzát használnak, azt gondolva, hogy ez az egyetlen lehetőség a tökéletes szemöldök kialakítására. Valójában ez nem egészen így van, a fekete nem áll jól mindenkinek, nem sokoldalú, és túl drámaivá és harciasvá teheti a képet. Ezért a szemöldök smink színét egyénileg kell kiválasztani, a megjelenés sajátosságaitól és a fej hajának színétől függően. A szokásos hajszín-szakértők szerint, ha szőke haj van a fejeden, akkor a szemöldököd legyen néhány árnyalattal sötétebb (megnézheted a hajad színét a tövénél); ha sötét hajad van, akkor egy kicsit világosabbnak kell lennie.

Olvasson tovább  17 szemhéjfesték titkok barna szemekhez

Néhány példa a folyékony szemceruza színének kiválasztásáraa hajszínükhöz igazodva:

 1. Hűvös szőke haj: egy világos, grafit színű termék beválik.

 2. Természetes szőke haj – a hajtövek árnyalatának megfelelő termék alkalmas.

 3. Barna, csokoládébarna haj esetén a termék lehet barna vagy fekete.

 4. Ha a barna haj enyhén vöröses, akkor a meleg vöröses árnyalatú barna folyékony szemceruza ajánlott, de nem fekete.

 5. Ha egy lánynak élénkvörös haja van, a szemceruza lehet egy barna-vörös árnyalatú. Ezek a réz, tégla és terrakotta árnyalatok.

 6. Az egyetlen hajszín, amely tökéletesen illik a fekete szemceruzához, az a fekete. A barnáknak nincs sok választási lehetőségük e tekintetben, a feketén kívül csak sötétbarna vagy sötétgrafit árnyalatú termékeket használhatnak.

 7. Az ősz hajú nők különleges esete. A fekete nem jó nekik, és a többiekkel kísérletezni, a bőr és a szem színe szerint választva a terméket. Ha hajának színe őszül, a kék szemceruza használata, még világosabb árnyalatban sem ajánlott. A legjobb, ha először a megfelelő színűre fested a szemöldököd, mielőtt szemceruzát használnál, hogy a legjobban nézzen ki.

Mitől jobb a szemceruza, mint más szemöldökformázó termékek?

Mi a jobb a folyékony szemceruzával?

A folyékony szemceruzán kívül a gyártók más termékeket is kínálnak a szemöldök színének és formájának korrigálására. Ceruzák, árnyékok, szempillaspirálok, sőt olyan változatok is, amelyek tartósabb eredményt adhatnak, mint a szemöldöktetováló termékek. Sminkes szakértők osztották meg újságíróinkkal, hogy miért jobb a folyékony szemceruza, mint ezek az alternatívák:

 1. A ceruzák nem mindig érik el a kívánt hatást. A ceruzatoll túl vastag lehet, ami lehetetlenné teszi a finom, szaggatott vonalak létrehozását. A ceruzaszárak is hajlamosak eltörni, megkarcolva az érzékeny bőrt, vagy túl puhák, és hajlamosak elkenődni a hajszálakon, ápolatlan megjelenést keltve.

 2. Az árnyékok simább, simább hatást keltenek, de nem igazán teszik a szőrszálakat. Ezek a termékek csak a szemöldök árnyalatának korrigálására jók, kontúrozásra vagy ívelt volumenre nem.

 3. A szemöldökfestékek is csak a szemöldök területének árnyékolására szolgálnak. Segít finomabbnak tűnő, színgazdagabb hajszálakat létrehozni. Szőr hiányában azonban a szempillaspirál nem segíthet az esztétikai hiba vizuális korrigálásában.

 4. A szemöldöktetoválás radikális módja a szemöldök formájának és színének megváltoztatásának. A tetoválást nem lehet lemosni; kudarc esetén meg kell várni, amíg a pigmentek feloldódnak és eltávolításra kerülnek a felhám mélyebb rétegeiből. Ez több hónapot is igénybe vehet. További kockázat – az eljárás során fertőzések és szövődmények alakulhatnak ki gyulladás, bőrpír, hegek formájában.

A folyékony szemceruzának is vannak ilyen előnyei:

 1. Lehetővé teszi a pontszerű vagy átfogó korrekciót.

 2. Nagyon kellemes állagú.

 3. Alaposan lefedi az összes foltot.

 4. Tápláló összetevőket tartalmaz a szemöldökszőrzet és a bőr számára. Hidratáló és ápoló összetevők: kollagén, aminosavak, olajok és növényi kivonatok, fokozzák a szempillák növekedését és jótékony hatással vannak a bőrre.

 5. A praktikus, vékony applikátornak köszönhetően könnyen alkalmazható.

 6. A termékek túl gyorsan megszilárdulnak, és nem maszatolódnak el a nap folyamán.

 7. A bélés könnyen lemosható egy kis vízzel vagy sminklemosóval.

 8. Védi a szemöldökszálakat és a bőrt a por, a szennyeződés, az UV-sugarak vagy a fagy okozta környezeti ártalmaktól.

 9. A különböző gyártók folyadékainak széles választékával a dús vagy lágy szemöldökárnyalat elérése egyszerű.

A folyékony szemceruza egyetlen hátránya, hogy nem használható kültéren. Egyetlen hibás lépés, és olyan ferde vagy túlságosan olajos érintést eredményezhet, amely tönkreteheti az egész szemöldök sminket. És nem mindig könnyű egy sikertelen eredményt újra megcsinálni. Akkor is óvatosan kell bánni a használatával, ha a szemöldökcsonton túlzott faggyúkiválasztás van. De száraz, normál bőrre tökéletes.

Olvasson tovább  A legjobb maszkok az öregedő bőrre

Hogyan válasszuk ki a megfelelő folyékony szemceruzát

Hogyan válasszuk ki a megfelelő folyékony szemceruzát

A megfelelő folyékony szemceruza használata kulcsfontosságú a tökéletes szemöldök megalkotásához. A termék színe és a készlet összetétele mellett a következő paramétereket kell figyelembe venni:

 1. Komponensek összetétele– Minél közelebb állnak a természethez, annál kisebb a valószínűsége, hogy allergiát és egyéb mellékhatásokat okoznak.

 2. állag és textúra– A habnak kényelmesnek kell lennie a bőrön, anélkül, hogy lehúzná vagy kiszárítaná a bőrt. Ha lehetséges, vásárlás előtt tesztelje a szemceruzát, húzva néhány vonalat a csuklója hátulján lévő bőrre. Ha fél óra elteltével nem érzi magát kényelmetlenül, vagy esetleg elfelejti, hogy felhordta, akkor fizikailag megfelelő.

 3. Ellenáll a véletlen érintéseknek. Napközben többször is megérintheti a szemöldökét, a kezét végighúzva a homlokán vagy a szemén. Ha elkenődik, lehet, hogy észre sem veszi, és nevetségessé válik. Ellenőriznie kell a termék tartósságát, amit az állag és a textúra kombinálásával tehet meg. Néhány perccel a folyékony szemceruza bőrre történő felhordása után futtassa végig ujjait a vonalak mentén, jó lesz, ha nem maszatolódnak el néhány érintéstől.

 4. Rendkívül vízállóegy folyékony szemceruza csomagon. Ez a legmegbízhatóbb megoldás, amely bármilyen helyzetben használható – hóban, hőségben, esőben, és a közelgő vízi eljárások előtt, mint például a medence, strand látogatása. A tengerparti nyaralásra szánt termék.

 5. Gyártó. A szakértők azt javasolják, hogy a bevált, világhírű márkákat részesítsük előnyben. Ebben az esetben biztos lehet a termék minőségében és biztonságában. A legtöbb nagy színes kozmetikai cég széles árkategóriában kínál termékeket, a mainstream termékektől a luxus és professzionális termékcsaládokig.

 6. a vásárlás helye.Jobb, ha a dekorációs és bőrápoló kozmetikumokat szaküzletekben vásárolja meg, ahol a termékek minőségellenőrzése és eredetisége, valamint tárolási körülményeik biztosítottak.

 7. Ár– Minden arról szól, hogy mit engedhetsz meg magadnak. A tökéletes szemöldök megalkotása olcsó folyékony szemceruzákkal is lehetséges, ha megfelelően használod. A középkategóriás és felső kategóriás termékek szintén népszerűek, mivel a nőknek azt a bizalmat adják, hogy az elérhető legjobb terméket vásárolják, ami gyakran igaz is.

Gyakori hibák a folyékony szemceruza használatakor

Hibák a folyékony szemceruza használatakor

Van néhány gyakori hiba, amit a nők elkövetnek a színes kozmetikumok használatakor, különösen a folyékony szemceruza kiválasztásakor:

 1. a szemöldökét nullára szedte.., Ezután átrajzolják őket, gyakran figyelmen kívül hagyva a természetes formát, méretet, térfogatot és arányokat. Ezt nem szabad kategorikusan megtenni. A folyékony szemceruza célja a megjelenés előnyeinek hangsúlyozása és a kisebb hibák elrejtése, nem képes 100% -ban utánozni a természetes szemöldököt.

 2. Doris vonalak, A bőr nem nyúlhat túl az ív természetes kontúrján. Csak néhány millimétert kell hátrahagyni, hogy a szemöldök csúcsát meghosszabbítsuk vagy kecsesen meghajlítsuk, de nem többet.

 3. A teljes szemöldök árnyékolásaHasználjon egyszínű vagy folyamatos vonalat. A folyékony szemceruzát a szemöldök megrajzolására használják, nem pedig magára a szemöldökre. A szín a szemöldök tövétől a szemöldök vége felé mélyül. Ezért az ívek tövénél kevesebb vonás kell, hogy legyen, mint a szemöldök közepén és végén.

A sminkelés után néhány perc múlva nézzen friss szemmel a tükörbe, és értékelje az eredményt. Tegyél úgy, mintha nem magadat néznéd, hanem egy idegent. Így a színben vagy az alkalmazási technikában elkövetett hibák sokkal nyilvánvalóbbak, és ki lehet javítani őket.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: