Gőzölgő arcmaszk otthon: hogyan készítsük el és a kozmetikai termékek áttekintése

A bőrgőzölés a bőrszövet meleg gőzzel vagy speciális melegítő készítményekkel történő felmelegítése. Napjainkban ez a kezelés számos professzionális és otthoni szépségápolási kezelés részévé vált. A gőzölős maszkok gyártói azt ígérik, hogy a “szauna hatás” segít kitágítani és finomítani a pórusokat, és tökéletesen előkészíti a bőrt a további hidratáló és tápláló készítményekhez. Bár nem minden ígéretet támasztanak alá hivatalos tanulmányok, a gőzölés számos bőrgyógyászati probléma kezelésében segít.

Gőzölgő arcmaszk otthon: hogyan készítsük el és a kozmetikumok áttekintése

Gőzfürdőzés otthon

Van néhány kipróbált és bevált módszer arra, hogy otthon, speciális kozmetikumok használata nélkül gőzölje az arcát. Szakértőink három különböző kezelési módot tartanak a leghatékonyabbnak és legbiztonságosabbnak:

1. módszer – Leforrázó fürdő

A módszer középpontjában a “szauna hatás” áll. A gőzfürdőket gondosan, az alábbiakban leírt algoritmus szerint kell elvégezni:

 1. 1. lépés. Először forraljunk fel 2-3 pohár vizet, és öntsük a forró vizet egy előre előkészített tiszta edénybe. Egy üvegtál vagy egy kis medence ideális ehhez a kezeléshez. Hogy elkerülje az érzékeny bőr megégését, csak akkor kezdje el gőzölni a bőrét, ha a víz már kissé lehűlt. A gőzfürdő optimális hőmérséklete +60 ̊C.

 2. 2. lépés.A következő lépésben a forró vízhez szárított gyógynövényeket vagy természetes illóolajokat kell hozzáadni. Erre a célra kamilla- vagy körömvirágot is használhatunk. A csalánlevél, a kamilla, a citromfű, a borsmenta és a gyógynövénykészítmények is alkalmasak. A gőzkezelés további összetevők nélkül is elvégezhető, csak tiszta, forró vízzel.

 3. 3. lépés.A bőr gőzöléséhez hajtsa a fejét a tartály fölé úgy, hogy az arca és a víz felszíne közötti távolság körülbelül 40 cm legyen. Fontos, hogy csukja be a szemét, hogy megvédje a nyálkahártyákat a forró gőz közvetlen hatásától. A vállakat és a fejet törölközővel kell letakarni. Segít a víz hőmérsékletét hosszabb ideig magasan tartani, és fokozza a gőzölési hatást. Az eljárás optimális időtartama 10-15 perc. Ha bármilyen kellemetlenséget érez, azonnal hagyja abba a gőzölést.

A gőzfürdő után az arc tökéletesen felkészül a mechanikus tisztításra, a faggyú eltávolítására és egyéb kezelésekre.

2. módszer – Meleg borogatás

Gőzölgő arcmaszk otthon: hogyan kell elkészíteni és áttekintést nyújtani a kozmetikumokról

A gőzölés enyhébb megközelítése meleg borogatással és alkalmazásokkal érhető el. Ez a kezelés nagyon népszerű az ázsiai kozmetikusok körében, mivel gyakorlatilag nincs ellenjavallata. Ebben az esetben a bőr gőzölésére forró vízbe vagy gyógynövény főzetbe áztatott tiszta pamut törülközőt használnak. A törülközőt 7-10 percig vagy a lehűlésig a bőrre helyezzük.

3. módszer – Házi készítésű “meleg” maszkok

Több tucat recept létezik az otthoni gőzölő maszkokhoz, amelyek természetes összetevőkön alapulnak. Az ilyen készítmények sajátossága, hogy mielőtt a bőrre felvinnék őket, vízfürdőben +40 ̊ C hőmérsékletre melegítik őket. Ez a hőmérséklet kizárja a hőégés veszélyét, miközben melegítő hatást gyakorol a hámszövetekre. A meleg mézet egyenletesen, vastag rétegben kell eloszlatni az arcon, a szemkörnyék és az ajkak érintése nélkül. A maszkot 15-20 perc után meleg vízzel mossuk le.

Annak érdekében, hogy ne károsítsa a bőrt, az Expertology szakértői azt javasolják, hogy az otthoni gőzölő maszkhoz gondosan válasszuk ki az összetevőket. Tudományosan bizonyítottan pozitív hatással van a bőrre:

 1. Méz. A méz természetes gyümölcssavakat – citromsav, almasav, oxálsav – tartalmaz. Ezek az anyagok segítenek eltávolítani az elhalt sejteket az epidermiszből, ami pozitív hatással van a szövetekre. Glükuronsav-tartalmának (hialuronsav prekurzor) köszönhetően hidratáló és bőrpuhító hatású. A gazdag vitamin-, ásványi anyag- és aminosav-összetétel jelentősen javítja a mikrokeringést a hámszövetben.

 2. kék agyag. A természetes kék agyag optimális textúrájú és ásványi anyagokban gazdag gőzölős maszkokhoz. A titán-dioxid lágyítja a faggyút, az alumínium-oxid pedig súrolószerként működik. A kék agyag maszkok magas cink tartalmukkal hatékonyan küzdenek a fertőzések és gyulladások, valamint a pattanások ellen.

 3. Tojássárgája. A tojássárgája a bőr számára nagyon hasznos karotinoidokat tartalmaz: luteint. Ez a természetes antioxidáns segít helyreállítani a hidrolipidgátat és hidratálja a bőrt. A tojássárgája másik jótékony összetevője, a likitin, aktiválja a fehérjeszintézist, javítja a bőr tónusát. A tojássárgája vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag.

Olvasson tovább  Arckezelés otthon: szabályok, receptek és a jogorvoslatok áttekintése

A szakértők túlérzékenységi tesztet javasolnak, mielőtt meleg, házi készítésű maszkot alkalmaznánk az arcon. Ehhez vigyen fel egy kis mennyiséget az elkészített és felmelegített forró vizes fürdőmaszkból a csuklójára, és hagyja rajta néhány percig. Ha a vizsgált területen bőrpír, viszketés és kellemetlen érzés jelentkezik, a kezelést abba kell hagyni.

a gőzölő maszkok hatékonysága

A gőzölős arckezeléssel kapcsolatos legfőbb mítosz a pórusnyitó képességével kapcsolatos. A bőrgyógyászok számos tanulmánya bizonyítja, hogy az epidermális szövetek hőmérsékletének változása nem befolyásolhatja a pórusok méretét. Átmérőjük csak az egyes személyek bőrének genetikailag kondicionált jellemzőitől függ. Például a rossz bőrrugalmasságú és pattanásos emberek gyakran rendelkeznek megnagyobbodott pórusokkal. Sajnos a modern kozmetológia módszereivel nem lehet őket tartósan csökkenteni. A pórusok eltömődése azonban megszüntethető, és vizuálisan kevésbé szembetűnővé tehetőek. A gőzölés valóban megbirkózik ezekkel a feladatokkal.

A gőzöléses arcmaszkok alábbi hatásai bizonyítottak:

 1. Bőrtisztítás.A bőr pórusaiban felhalmozódik a faggyú, amelyet az olajmirigyek termelnek. A faggyú mellett a pórusok tartalma por és keratinizált epidermális sejtmaradványok mikroszemcséit is tartalmazza. A leforrázó maszkok segítenek felpuhítani a pórusokat, ami megkönnyíti a faggyú eltávolítását és segít megtisztítani a bőrt. Ezért a gőzfürdő a kozmetikai tisztítás fontos lépése.

 2. Növeli a kozmetikai krémek, szérumok és maszkok hatékonyságát. A gőzölő maszkok fő hatása a bőr hőmérsékletének növelése. A hipertermia a szövetek vérkeringésének jelentős növekedését eredményezi. A fokozott vérkeringés megkönnyíti, hogy a kozmetikai készítmények összetevői könnyebben áthatoljanak a bőrgáton, és kifejezettebb hatást fejtsenek ki a felhám mélyebb rétegeire. Ezt a gőzölgő hatást tudományosan is megerősítették a Mississippi Egyetem és az Aurobindo Pharma USA tudósai által végzett tanulmányban. A kutatóknak sikerült megállapítaniuk, hogy a bőr hőmérsékletének 10 °C-os emelkedése a felületi abszorpció 3-szoros növekedéséhez vezet. Ez azt jelenti, hogy a gőzkezelés után a bőrre felvitt krémnek vagy szérumnak 3x-os hatása lesz.

 3. Hidratálja és táplálja a szöveteket. A fűtés és a keringés fokozásának másik jótékony hatása a szövetek aktív telítettsége tápanyagokkal és oxigénmolekulákkal. Kimutatták, hogy javítja az arcbőr állapotát, csökkenti a duzzanatot és a gyulladást. A mikrocirkuláció növekedése aktiválja a fertőző baktériumok elleni küzdelmet is.

Fontos felismerni, hogy mindezek a hatások a bőr védőgátjának pusztulása árán érhetők el. Annak elkerülése érdekében, hogy a szöveteket túlságosan megterheljük és a bőrt megfosszuk természetes védekezőképességétől, a heti legfeljebb két arcgőzölést kell korlátozni. A kezelés nem alkalmas rosacea, ekcéma, akne és pattanások esetén. A gőzölést addig kell halasztani, amíg a sebek, karcolások és gyulladások teljesen be nem gyógyulnak.

Hogyan kell elvégezni a gőzölés maszkok otthon?

Gőzölgő arcmaszk otthon: hogyan készítsük el és a kozmetikai termékek áttekintése

Ahhoz, hogy a házi készítésű gőzölős maszk hatékony és biztonságos legyen, fontos, hogy kövesse a szakértői tanácsokat az alkalmazásával kapcsolatban:

 1. 1. lépés– Bőrtisztítás. A smink és a felszíni szennyeződések eltávolításához speciális tisztítószert kell használni a mosáshoz. Ezután ajánlott száraz ruhával vagy tiszta törülközővel áttörölni az arcot.

 2. 2. lépés– A maszk alkalmazása. A maszkot vastag rétegben kell felvinni a megtisztított, száraz bőrre, elkerülve a szem és az ajkak körüli területeket, mivel ezeken a területeken a szövetek különösen vékonyak, és a bőr alatti zsírréteg gyakorlatilag hiányzik. A maszk alkalmazása után ajánlott az arcot fóliával vagy nem impregnált ruhával letakarni, hogy a kezelés hatékonyságát növelje. Ez fokozza az üvegházhatást, lehetővé téve a hámszövetek hőmérsékletének emelkedését. A maszk összetételét egyénileg kell kiválasztani, figyelembe véve a bőr jellemzőit és a megoldandó bőrgyógyászati problémákat.

 3. 3. lépés– Gőzölés. Hagyja a terméket legalább 10-15 percig a bőrön, hogy a felső hámrétegek elpárologjanak. Ez idő alatt célszerű a hátán fekve pihenni. Ha a test függőleges helyzetben van (ülve vagy állva), a termék elcsúszik, megnyújtja a bőrt és korlátozza a többkomponensű formula hatását.

 4. 4. lépés– A maszk eltávolítása. A “szauna hatás” létrehozására használt fólia eltávolítása után a maszkot nedves vattakoronggal óvatosan el kell távolítani az arcról. A maradékot meleg vízzel leöblíthetjük. Hogy megtisztítsa a pórusokat a felpuhult faggyútól és az elhalt hámsejtektől, a gőzmaszk után alkalmazzon gyengéd bőrradírt. A súrolást gyengéd masszírozó mozdulatokkal kell végezni, anélkül, hogy károsítanánk az érzékeny arcszöveteket. Használat után a bőrradírt tiszta vízzel öblítse le.

 5. 5. lépés– Ápolószerek alkalmazása. A kezelés egy tonik és egy megfelelő bőrápoló termék – krém, szérum vagy olaj – végső alkalmazásával zárul. Gőzölés után a kozmetikai készítmények gyorsabban felszívódnak, ezért nagyobb mennyiségben kell alkalmazni őket.

Olvasson tovább  7 módja annak, hogy vizuálisan csökkentse az orrát sminkkel

Este, lefekvés előtt gőzölgő maszkot kell alkalmazni. Ez javítja a maximális hatást és lehetővé teszi a bőr teljes regenerálódását a kezelés után.

A legjobb gőzölgő arcmaszkok értékelése

Jelölés Helyszín Név Ár
A legjobb gőzölgő arcmaszkok értékelése 1 Garnier cink gőzölgő maszk 145 €
2 Premier holt-tengeri Biox Thermal Beauty Experience 5000 €
3 50ºC Fürdő arcmaszk a Bioboltból 130 €
4 Floresan ‘Face Make-Up’ arcradír 100 €
5 Vörös agyag önmelegítő szaunamaszk a Montagne Jeunesse-től 60 €

Garnier cink izzasztó maszk

Értékelés: 4.9

GARNIER CINK GŐZÖLŐ MASZK

A Garnier neves kozmetikai márka cink- és szalicilsav-alapú változatot kínál gőzmaszkjából. Rendszeres tisztítást igénylő zsíros bőrre tervezve. A sűrű, homogén állag biztosítja a könnyű felvitelt és a formula egyenletes eloszlását a bőrön. A gyártó azt ajánlja, hogy különösen a T-zóna területére – az áll, az orr és a homlok – összpontosítson. Már a kezelés kezdetétől számított 1-2 perc elteltével kellemes melegség érződik. A szövetek gőzölgését jelzi.

A formula hatóanyagai adszorbeálják a faggyút a pórusokból, lehetővé téve az epidermisz tisztítását a szennyeződésektől. A termék természetes kozmetikai agyagból (kaolin) és titán-dioxidból áll, amely kiegyenlíti az arc tónusát. Használat után a maszk könnyen leöblíthető, tiszta bőrt hagy maga után, zsíros fény vagy bőrpír nélkül. A felhasználók már az első alkalmazás után előnyeit, kellemes, friss illatát és hipoallergén összetételét állítják.

A

 • A szövetek gyors gőzölése és a pórustartalom lágyítása;
 • Szárítja a pattanásokat és a gyulladást is;
 • az olajos csillogás megszüntetése;
 • Kellemes homogén állag;
 • gazdaságos fogyasztás.

Hátrányok

 • nem észlelhető.

Premier Holt-tengeri Biox Thermal Beauty Experience maszk

Értékelés: 4.8

Premier holt-tengeri Biox Thermal Beauty Experience

A Biox holt-tengeri fiatalító izraeli kozmetikumokat a Biox Premier a Botox injekciók biztonságos és hatékony alternatívájaként használja. A Thermal Beauty Experience gőzölgő arcmaszk a Holt-tengerből származó ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz. Ez nem csak tisztítja a bőrt, hanem intenzív emelő hatással is bír. Speciális magnézia ásványi blokkot tartalmaz, amely segít előkészíteni a szöveteket a további gőzölésre. A gyártók azt javasolják, hogy a maszk felvitele előtt 2-3 percig gyengéden masszírozzuk az arcot a blokkkal, hogy aktiváljuk a véráramlást.

A Thermal Beauty Experience semleges illatú és könnyű gél állagú, így könnyen és egyenletesen eloszlatható a bőrön. Már egy perccel az alkalmazás után érezhető a szövetek intenzív felmelegedése égő érzés vagy kellemetlen érzés nélkül. A melegség érzése 2-3 percig marad. Mindössze 5-10 percig kell a bőrön hagyni. Ezután meleg vízzel könnyen lemosható.

Olvasson tovább  19 tipp a zöld szemhéjfesték kiválasztásához

Az aktív összetevők között van holt-tengeri iszap, kaolin, alga és természetes aloe barbados és édesmandula kivonatok. Az ilyen összetételnek köszönhetően elősegíti a pórusok mély tisztítását, hatékonyan megszünteti a fényt és korrigálja az arcszínt. Erős öregedésgátló hatása miatt ez a kozmetikai termék a 35-45 éves korosztály számára ajánlott.

Előnyök

 • A pórusok mélytisztítása és az arcszín javítása;
 • Kiváló összetételű, természetes összetevőkben gazdag;
 • kifejezett emelő hatás;
 • Kellemes gél állag és semleges illat.

Hátrányok

 • a termék magas ára;
 • Korlátozott korosztály.

Gőzmaszk “Arcfürdő 50º C” a Organic shop-tól

Értékelés: 4.7

GŐZÖLGŐ ARCFÜRDŐ 50º C ARCMASZK BIOBOLTBÓL

Az Organic shop gőzölgő maszkjának megkülönböztető jellemzője a teljesen természetes összetétel, kémiai tartósítószerek nélkül. A termék természetes olajok, apróra vágott gyógynövények és durva só keveréke. Ez a heterogén konzisztencia további súroló hatást biztosít az alkalmazás során. Tartalma bio teafa, kamilla és levendula olajokat tartalmaz. A természetes összetevőkből álló illóolajok kellemes illata ellazít és megnyugtat.

A gyártó azt ajánlja, hogy a vastag maszkot nedves bőrre vigyük fel, a szemkörnyéket elkerülve, és hagyjuk rajta 5-10 percig. Ez idő alatt kifejezett melegítő hatást fejt ki a szövetekre, gőzöli a bőrt és lágyítja a faggyút. A durva sókristályok gyengéden súrolják az arcot, a pórusok tartalmát pedig vízzel öblítik le, friss, tiszta bőrt hagyva maga után. Alacsony ára és természetes összetétele miatt ez a szépségápolási termék kiváló választás a rendszeres otthoni ápoláshoz.

Előnyök

 • a gőzölgő és tisztító hatás;
 • Természetes növényi összetétel tartósítószerek és illatanyagok nélkül;
 • illóolajok kellemes illata;
 • Megfizethető ár és a termék gazdaságos használata;

hátrányok

 • Nem homogén állag, érzékeny bőrre nem alkalmas.

Floresan “Arc baj nélkül” gőzölős arcmaszk

Értékelés: 4.3

Floresan buborékos arcmaszk érzékeny bőrre

A Floresan gőzölgő arcmaszk sűrű, sűrű paszta állagú, amely megakadályozza, hogy a termék felvitel után elcsússzon. A szövetek gyengéd felmelegítésével tisztítja a pórusokat és serkenti a vérkeringést anélkül, hogy bőrpírt okozna. Segít kiegyenlíteni az arcszínt, enyhíti a duzzanatot és tonizálja a felhámot. Kellemes illat elősegíti az általános relaxációt a használat során.

A készítmény alapja a híres szalicil-cinkpaszta, amely erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, és vastag rétegben a szövetre felhordva “enyhe szauna hatást” biztosít. A kaolin miatt a pórusokban lévő faggyú gyorsan felszívódik, ami megkönnyíti a bőr további mélytisztítását. A természetes olajok és kivonatok komplexe segít javítani az általános állapotot és tonizálja a felhámot. A “Face No Problem Face Mask” arcfürdő viszonylag alacsony ára a legtöbb vásárló számára megfizethetővé teszi.

Előnyök

 • A bőr hatékony gőzölése és tisztítása;
 • gyulladáscsökkentő hatás
 • a termék sűrű állaga;
 • viszonylag olcsó.

Hátrányok

 • erős illat;
 • nem invazív melegítő hatás.

Vörös agyag önmelegítő szaunamaszk a Montagne Jeunesse-től

Értékelés: 4.2

ÖNMELEGÍTŐ VÖRÖS AGYAG SZAUNAMASZK A MONTAGNE JEUNESSE-TŐL

Könnyű, hipoallergén szaunamaszk A Montagne Jeunesse vörös agyagjának joghurt állaga és kellemes rózsaszín árnyalata van. A termék könnyen eloszlik az enyhén nedves bőrön, intenzíven felmelegítve a szöveteket. Az alkalmazás után a melegség érzése 1-2 percig fennmarad, majd ajánlott az arcot meleg törülközővel letakarni, és az eljárást további 10-15 percig folytatni. Miután a maszkot eltávolították az arcról, a felhasználók észrevehető szöveti tágulást és a pórustartalom felpuhulását észlelik. Megkönnyíti a faggyútól szennyezett területek megtisztítását.

Természetes összetevőkben és önmelegedő vörös agyagban gazdag, gőzölő hatást biztosít. Természetes ginzeng gyökér, hárs, kaktuszvirág, jázmin, esti kankalin és dió kivonatot tartalmaz. A maszk kellemes és finom természetes virágillatú.

Előnyök

 • erős gőzölő hatás;
 • kellemes illat;
 • nincs bőrszárazság vagy hámlás a használat után.

A hátrányok

 • folyékony állag
 • Kényelmetlen eldobható csomagolás.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: