Hogyan kell javítani egy törött köröm otthon

Sok nő hetekig ápolja a körmét, próbálja megnöveszteni és széppé varázsolni… De gyakran, a legalkalmatlanabb pillanatban, az egyik köröm törik, ami után le kell vágni, megrövidítve a fennmaradó ujjak hosszát is. A manikűr visszavonhatatlanul tönkrement, ahogy a hangulat is. Végül is, ahhoz, hogy újra körmöket növesszen, legalább egy hónapot kell eltöltenie azzal. Az újságírók azonban megtanulták, hogy számos módszer létezik a törött köröm javítására és a manikűr megmentésére legalább egy estére, vagy akár néhány napra is. Ebből a cikkből megtudhatja, hogy miért törik a körömlemezek, hogyan lehet megelőzni ezt a problémát, és hogyan lehet helyreállítani a törött elem integritását otthon.

A körömtörés okai

A törött körmök okai

Még akkor is letörhetnek a körmeid, ha gondosan ápolod őket,A jelenséget számos tényező okozhatja külön-külön vagy együttesen:

 1. Tápanyagok, vitaminok és ásványi anyagok hiánya. A körmök állapota a táplálkozás minőségétől függ. Annak érdekében, hogy körmei erősek maradjanak, és ne kelljen állandóan javítania az egyiket, győződjön meg róla, hogy gyümölcsöket és zöldségeket, frissen facsart gyümölcsleveket, tejtermékeket, gabonaféléket és sovány húsokat fogyaszt.

 2. Nem iszik elég tiszta vizet. A test dehidratáltsága, amely akkor következik be, ha napi 1,5-2 liternél kevesebb vizet iszunk, a szövetek fokozott kiszáradásához és törékenységéhez vezet.

 3. A testmozgás hiánya. Ez a körömtörés közvetett oka, de azért meg kell említeni. Ennek oka, hogy akik nem mozognak eleget, azoknak lelassul az anyagcseréjük, és romlik a vérkeringésük. Az eredmény a szövetek és szervek károsodása, beleértve a körömlemezt is, amely nem kap elegendő oxigént és tápanyagot.

 4. Manikűr hibák. Ha célzottan úgy reszeli a széleket, hogy azok derékszögűek legyenek, a körmök megtapadhatnak a körülöttünk lévő tárgyakon, ruhákon. Ebben az esetben a törött köröm javításának szükségessége gyakran felmerülhet.

 5. A körmökre gyakorolt tartós mechanikai hatás. Ha gyakran dolgozik a kezével, például kertészkedik, a körmök állapota romolhat a kemény tárgyakkal való érintkezés miatt.

 6. Rendszeres vegyi expozíció. Ha a körmök gyakran érintkeznek háztartási vegyi anyagokkal és tisztítószerekkel, a körmök szerkezete romolhat, és kiszáradhatnak, törékennyé és töredezetté válhatnak.

 7. Túlzott nedvesség. Ha a keze állandóan vízzel érintkezik, gyengévé és törékennyé válik.

 8. Rossz szokások. Ha Ön dohányzik vagy nagy mennyiségben fogyaszt alkoholtartalmú italokat, az kedvezőtlenül befolyásolja a bőr és a körmök állapotát. A törött köröm, amelyet meg kell javítani, állandó probléma azoknak az embereknek, akik nem tudnak lemondani a körömlemezek rágásáról.

 9. Betegségek, beleértve a belső szervek (pajzsmirigy, máj, vesék) betegségeit, bőrfertőzéseket és pikkelysömör, a körmök egészségének romlásához vezetnek.

 10. A rossz minőségű kozmetikumok vagy smink használata az egyik leggyakoribb oka a töredezett körmöknek. Ha a rendszeresen használt termékek káros összetevőket tartalmaznak, a körmök gyengülnek, csökken az ellenálló képességük a különböző külső és belső negatív hatásokkal szemben. Például, ha egy nő rendszeresen manikűrözik zselés lakkozással vagy sellakkal, akkor a kezelések között többször találkozik olyan kellemetlenséggel, mint egy törött köröm. Végül is, aceton vagy más, a körmökre nem kevésbé káros, gyakran használják a tartós polimer dekoratív bevonat eltávolítására.

Törött körömlemez – sérülések típusai

Törött körömlemez - a sérülések típusai

Annak érdekében, hogy megértsük, hogyan kell helyesen és nagyobb kár okozása nélkül javítani egy törött körmöt, tudnia kell, hogy milyen típusú “törés” van,Mekkora szöveti traumát okozhat:

 1. A köröm széle törött, azaz a köröm előreálló része, amely vágható vagy reszelhető. Ez a legkönnyebb sérüléstípus, és nem okoz fájdalmat, mivel az ágyat nem éri trauma.

 2. A köröm a legvégén tört el, ahol a lágyrészhez kapcsolódik. Ez a fajta sérülés fájdalmat és kellemetlenséget okoz, de bizonyos esetekben még mindig lehetséges a törött elem helyreállítása.

 3. A körömágy sérülése. Nagyon fájdalmas sérüléstípus, amelynél a köröm valószínűleg nem javítható.

 4. A körömlemez sérülése a körömágytól való leválással, lágyrészek sérülése. Ebben a helyzetben nem szabad arra gondolnia, hogyan kell rögzíteni egy törött körmöt, hanem arra, hogyan nyújtson elsősegélyt és csökkentse a fájdalmat. Hívjon orvost, és felejtse el a gyönyörű, hosszú körmökkel ellátott manikűrt, amíg fel nem épül.

 5. A törött köröm javításának lehetősége a törés helyétől, a törés méretétől és a köröm hosszától függ. Nézze meg alaposan a sérült elemet, pontosabban annak szabad szélét. Ha a teljes hosszának több mint egyharmada törik meg, a javítás eredménye rövid életű lesz, és csak néhány napig állítja vissza a manikűr szépségét. Ha a törés következtében a köröm hosszának kevesebb, mint egyharmada vált le, az újraélesztési intézkedések hatása sokkal tovább tarthat.

Olvasson tovább  A szempillagöndörítők használatának titkai

Mire van szüksége a törött köröm javításához

Egy sor tartozék és kütyü, amely segít megerősíteni a körmöket gél körömlakkkal

Jó és gyors javítási eljárás,El kell készítenie egy sor anyagot és szerszámot:

 1. Fertőtlenítőszer. Használhat gyógyszeres szekrényt vagy alkoholt is.

 2. A dehidratáló egy olyan orvosság, amely eltávolítja a felesleges nedvességet a sérült körömlemez felületéről, így a ragasztó és a műkörömhegy jobban tart.

 3. Egy speciális kendő, amely hatékonyan javíthatja a törött körmöt otthon. Ez lehet természetes anyag, mint például selyem vagy vászon, valamint mesterséges anyag – tűzálló anyag. A ruhát szalagban vásárolhatja meg, vágja le. Vannak olyan egyedi mintákból álló készletek is, amelyek megfelelnek a köröm méretének. Ha nem engedheti meg magának, vagy nincs rá ideje, használhat egy teafiltert. A törött körömlemezek integritásának helyreállítására szolgáló módszert a következőkben is ismertetjük.

 4. Speciális ragasztó körömlemezek javítására. Végső megoldásként használhat egy olyan készítményt, mint a “Moment”.

 5. Használjon vattakorongokat és korongokat.

 6. Használjon körömollót vagy fogót a körömlemez hosszának lerövidítéséhez.

 7. Körömreszelő és polírozó.

Ha gyakran törik le egy szög, mindig célszerű, ha a szükséges anyagok és szerszámok kéznél vannak, úgymond használatra készen.

Hogyan kell rögzíteni egy törött köröm egy rendszeres tojással

Ha a köröm szabad széle nem szakadt le teljesen, hanem csak eltört, akkor nyers csirke- vagy fürjtojással rögzítheti. Az eljárás előkészítését a szokásos módon kell elvégezni – távolítsa el a lakkot, mossa meg a kezét, fertőtlenítse, polírozza a köröm felületét. Ezután a következőképpen járjon el:

 1. Óvatosan törjön fel egy tojást, válassza el a fehérjét a sárgájától.

 2. A tojáshéj belsején egy vékony filmréteg van, vegye fel, és óvatosan húzza le.

 3. Fogó segítségével helyezze a fóliát a körömlemez felületére úgy, hogy a fólia teljesen befedje azt, beleértve azt a területet is, ahol a köröm megrepedt.

 4. Várjon, amíg a fólia teljesen megszárad, majd vágja le úgy, hogy ne álljon túl a köröm alakján.

 5. A fólia tetejére egy vékony réteg csirkefehéret lehet tenni, de nem kell ezt tennie, hogy a körömlakk jobban tartson.

 6. A restaurált elemet átlátszó lakkal, majd színes lakkal polírozzuk.

Hogyan javítsuk meg a törött körmöt a leggazdaságosabb módon

Hogyan javítsuk meg a törött körmöt a leggazdaságosabb módon

Tegyük fel, hogy a köröm a legmegfelelőtlenebb pillanatban törik el, nincs ideje vásárolni zsebkendőket, speciális ragasztót…. Tehát azt kell használnod, ami otthon van – egy teafilter, PVA ragasztó, valamilyen alkoholos ital (szeszes ital, konyak, kölni víz stb.)..). És egy körömreszelő és buff – ha rendszeresen manikűr, ilyen tartozékokat biztosan van.

A törött köröm javításának folyamata:

 1. Mosson kezet és kezelje a körömlemez felületét fertőtlenítőszerrel.

 2. Reszelje le a törött területet körömreszelővel, hogy eltávolítsa az éles sarkokat.

 3. Polírozza a körömlemez felületét úgy, hogy kissé érdesebb legyen.

 4. Mossa meg újra a kezét, szárítsa meg, és kezelje a körmeit Dehidrate-val, ha van ilyenje.

 5. Vágjon ki egy teászacskót, és vágjon ki egy darabot, amely pontosan megegyezik a köröm alakjával, ahogy az a sérülés előtt volt.

 6. Vegyünk egy vattakorongot, mártjuk a ragasztóba, vigyük fel a terméket a rögtönzött tapasz teljes felületére, hagyjuk egy ideig száradni. Vigyen fel egy vékony réteg ragasztót magára a köröm felületére is.

 7. Helyezze a műkörmöt a természetes körömre, és várja meg, amíg a ragasztó teljesen megszárad, és a tapasz szabad széle megszilárdul.

 8. Szükség esetén, ha a törés túl nagy, nem egy, hanem több foltot is lehet készíteni, egymásra fektetve őket, miután az előző teljesen megszáradt.

 9. Az összes körmöt lakkozza ki tiszta, majd színes körömlakkal, hogy minden ujjbegyén egyenletes legyen a megjelenés.

 10. Ha az eljárás befejeződött, ne tegye próbára az újraélesztett körmöt. Szintén ne legyen nedves a keze, vagy legalábbis az ujja, ahol a köröm sérült.

 11. A teazsákon kívül használhatsz szűrőpapírt, papírszalagot és…

Hogyan kell javítani a körömlemezt egy tipa segítségével

Hogyan kell javítani egy törött körömágyat egy tipa segítségével

A tipa egy speciális körömcsík, amelyet a sérült körömágy helyreállítására használnak abban az esetben, ha a törés mélyen a körömágy belsejébe hatol. Minden hegy hosszú, így egy reszelővel könnyen a valódi körmök formájához igazíthatja őket.

A körömlemez helyreállításának folyamata egy tipa segítségével:

 1. Tisztítsa meg a felületet a régi lakktól, polírozza le az összes éles sarkot és szabálytalanságot.

 2. Zsírtalanítsa a körmöt és a tipa belsejét.

 3. Vigyen fel ragasztót a körömlemez felületére és a tipa belsejére.

 4. A hegy rögzítése a sérült elem felületén. Ebben a szakaszban hagyja a ragasztót jól megszáradni.

 5. A körömhegy külső szélét megfelelően alakítsa ki: ugyanolyan alakúnak kell lennie, mint a köröm többi része.

 6. Töltse ki a körmöt a dekoratív bevonattal.

Olvasson tovább  Hogyan kell mosni a hamis szempillákkal: szabályok, felülvizsgálat _ a legjobb jogorvoslatok

A kiterjesztési módszer használata

Hogyan kell megjavítani egy törött elemet hosszabbítással

Ez a módszer olyan lányok számára alkalmas, akiknek a körömnövekedésnél vagy annak közelében töredezett a körme. Javítsa a körmöt ezzel a módszerrel, ha van gél lakkja és egy speciális polimerizációs lámpa.

Hogyan lehet helyreállítani a köröm hosszát nagy törés esetén hosszabbítással:

 1. Lakkozza ki a körmöt, reszelje le a köröm tetejét, ha túlságosan szabadon van, fertőtlenítse, és hagyja megszáradni.

 2. Alkalmazza az alapozót, amelyet a gél körömlakkos manikűr előtt használ.

 3. Vigye fel az alaplakkot, amely biztosítja a polimer bevonat és a tartós körmök szilárdságát és tartósságát, és szárítsa meg UV-fény alatt.

 4. Helyezze a fejpántot az ujjra, amely fölé a köröm nem használt részének szabad hosszát a megfelelő hosszúságúra meghosszabbítja. Ha nincs kéznél fólia, használjon fóliát a fedőlap helyett. Tekerje a highlightert az ujjhegy köré, és tökéletes “alap” lesz, amelyen a műkörömlemez szabad szélének kontúrjait lehet létrehozni.

 5. Vigyen fel zselés körömlakkot, és próbálja meg a köröm formáját a lehető legközelebb hozni a kéz többi körmének formájához.

 6. Az első réteget lámpa alatt szárítsuk meg.

 7. Egy vagy két réteggel fejezze be, hogy a köröm olyan erős legyen, mint az igazi, és ne törjön le.

 8. Vigyen fel magasfényű lakkot.

Ha egy törött körmöt ilyen módon javít, a manikűr egy vagy két hétig tarthat. Ha az eljárást egy szalonban végzi (vagy magánmesterrel jár), és nem otthon, akkor jobb minőségű eredményre számíthat, mint ha saját maga végzi el.

Hogyan kell javítani a repedt körmöt körömlakkkal

Hogyan kell javítani a repedt körmöt körömlakkkal

Egy közönséges manikűrlakk használható a repedezett köröm épségének helyreállítására, ha az nem esett le. Ez gyakran egy pillanatnyi mechanikai behatás után következik be, például ha a kezét keményen nekicsapja egy kemény felületnek. Ha a repedés nincs rögzítve, a szög szabad széle egyre jobban romlik, végül megakad valamin, és végleg leválik. A helyi boltban gyorsan megvásárolható lakk segít megállítani a károkat, legalábbis addig, amíg drasztikusabb intézkedést nem alkalmaznak. Ez a módszer tehát akkor alkalmas, ha a baj az otthonon kívül keletkezett, és sürgős intézkedést kell hozni.

Amit meg kell vásárolnia, az egy elsősegélycsomag:

 1. Lakklemosó (ha dekoratív manikűrje van).

 2. Vigyen fel bármilyen színű lakkot. Még akkor is, ha a körmeit például sárga körömlakk borítja, és csak kéket tud vásárolni, akkor is használhatja. Ahelyett, hogy egy törött körmöt festene, fessen több körmöt mindkét kezére. A különböző színű manikűr most divatos, senki sem fogja kitalálni, hogy kétségbeesésből használsz két különböző árnyalatot.

 3. Polírozáshoz.

 4. Pamutpálcikák és korongok.

Ez a készlet elég ahhoz, hogy gyorsan, de röviden fedezze a repedést, és ne engedje, hogy növekedjen, végül tönkretéve a manikűrt, különösen, ha a többi köröm lapos, hosszú és gyönyörű.

Hogyan kell megjavítani a repedt körmöt:

 1. Távolítsa el a régi dekorációt lakklemosóval.

 2. A repedés széleit körömlakk közéjük csepegtetésével kösse össze, várjon, amíg a kozmetikai készítmény teljesen megszárad.

 3. A köröm felszínén valószínűleg felesleges körömlakk van, amely a repedés széleinek összekapcsolásakor extrudálódik. Óvatosan csiszolja őket egy csiszolóval.

 4. Polírozza a körmöt több réteg körömlakkal, ha a hossza lehetővé teszi, alkalmazzon egy réteget a belső szabad szélén is, hogy megerősítse a repedt lemezt felül és alul is.

Ezen a ponton az újraélesztési intézkedések véget érnek, a repedt köröm nem fogja tönkretenni a kéz megjelenését, nem fog ragaszkodni semmihez, és nem fog ligatúrákat készíteni.

Speciális javítókészlet használata

A minőségi manikűr kulcsa

A törött köröm gyorsan javítható egy speciális körömjavító készlettel. A Nail Rescue Kit könnyedén javítja a repedezett körmöket, ami napjaink divatrajongói körében népszerű
oken körmök az amerikai Orly cégtől.

A készlet, amely lehetővé teszi a törött köröm minőségi javítását, a következőket tartalmazza:

 1. Speciális, biztonságos körömragasztó az Orly-tól
  Az ush-On körömragasztó gél állagú, nagyon könnyen használható, mivel nem csöpög. Egy kis ecsetben van, így nagyon takarékosan lehet felvinni.

 2. Orly körömjavító púder.

 3. Csiszolja a felületet az Orly buffal.

 4. Használjon egy ilyen körömformázó készletet:

 5. A körömről eltávolítja a lakkot, a szennyeződéseket és a zsírt. Erre a célra közönséges acetonalapú vagy hasonló szárítószer használható.

 6. Egy ecsetet használunk a ragasztó felvitelére a sérült területre.

 7. Óvatosan mártja a körmét a poros üvegbe. Finom fehér porhoz hasonlít, szagtalan, nem járul hozzá a szövetek irritációjához és hipoallergén. A poros üveg szorosan csavaros kupakkal rendelkezik, így a termék nem szóródik szét, vagy nem szívja fel a nedvességet a levegőből, és tökéletesen megőrzi a következő használatig.

 8. A körömlemez felületének kiegyenlítéséhez és a csillogáshoz a csiszolótömböt kell használni. Először a merevebb oldalt használják, majd a lágyabb oldalt. Csiszolja a körmöt gyengéd, de határozott mozdulatokkal, először az egyik, majd mindkét irányba.

Olvasson tovább  A problémás bőrre való fényvédők áttekintése, tanácsok az ápoláshoz

A készlet használata után a sérült köröm legalább öt-hét napig olyan lesz, mintha új lenne.

Ragasztó és egy speciális kendő használatával

Hogyan javítsuk meg a törött körmöt ragasztóval és egy speciális ruhával

A törött szög javításának egyik legbiztonságosabb módja, ha azt egy ruhával erősítjük meg. A legtöbb rendszeres felhasználó és körömtechnikus inkább a speciális selymet használja, amelyet a gyártó már a köröm méretének és alakjának megfelelően vágott.

A javítási sorrend szövetcsíkok felhasználásával:

 1. Tisztítsa meg a vágott vagy repedt körmöt spirálreszelővel. Mozgassa a körmöt a körömágybőr területétől a köröm külső széle felé. Ez a kezelés eltávolíthatja a fényt és a vékony keratinréteget is, hogy javítsa az összes réteg kötését. Ezután fertőtlenítse a felületet alkohol, gyógyszer vagy aceton alapú körömlakklemosó segítségével.

 2. Vágja le a megfelelő mennyiségű selymet a sérült köröm ragasztásához. A fólia hátoldalán ragasztóréteg található, így az anyag könnyen ragasztható a törött ponthoz.

 3. Vigye fel a ragasztót a repedt területre és a lemez teljes felületére, és várjon, amíg teljesen megszárad. Ha a termék mégis érintkezik a bőrével, óvatosan eltávolítható egy fa fogpiszkáló éles szélével. Ha van speciális körömjavító porod, vigyél fel egy kis mennyiséget a ragasztórétegre, mielőtt az megszilárdulna.

 4. Amikor minden körömlakkréteg megszáradt, csiszolja le a körmöt, hogy természetes fényt kapjon.

Ennek a módszernek az az előnye, hogy a selyem, a ragasztó és a por teljesen láthatatlan a körmön. Még csak színes lakkal sem kell lefestenie a tányérját, a javítás ténye csak az Ön számára lesz ismert. A körömlakk használata azonban meghosszabbítja az eredményt. A köröm fedőlakk nélkül két-három napig, több réteg körömlakkal pedig hét-tíz napig marad sértetlen.

Hogyan javítson meg egy törött szöget anélkül, hogy károsítaná az egészségét – biztonsági szabályok

A manikűrös szakértők azt javasolják, hogy kövessünk néhány tippet, amelyekkel elkerülhetjük a gyakori hibákat, amelyek gyakran előfordulnak a törött körmök rögzítése során:

 1. A letört körmöt azonnal ki kell javítani, amint a problémát felfedezik. Különösen akkor, ha a sérülés a repedés stádiumában van. Könnyebb a körömlemez integritását korai szakaszban helyreállítani, mielőtt a repedés megnő, a törés megnagyobbodik, és a köröm széle teljesen leválik.

 2. Ha ragasztót használ, akkor annak vagy speciális terméknek, vagy PVA-nak, vagy gumi (gumi, szilikon) alapú készítménynek kell lennie. Ne használjon más ragasztókat, mivel azok agresszív vegyszerei megrongálhatják a természetes körömlemezt.

 3. Ha a letört köröm sebet okozott, ügyelni kell arra, hogy ragasztó, aceton vagy más vegyi anyag ne kerüljön a sérült szövetre. Ellenkező esetben súlyos fájdalom, kémiai égés, irritáció és gyulladás léphet fel a szövetekben, és hosszú időbe telik a gyógyulás.

Ahhoz, hogy körmei a lehető legtovább szépek maradjanak, meg kell próbálnia megvédeni őket mindenféle negatív – mechanikai, hőhatású stb. – behatástól..

Hogyan lehet megelőzni a körömtörést a jövőben

Hogyan lehet megelőzni a jövőbeni körömtörést

Egy letört köröm kijavítása nehezebb, mint a probléma megelőzése. Ezen egyszerű szabályok betartásával csökkentheti annak az esélyét, hogy a letört köröm ismét elrontja a hangulatát és megzavarja a terveit:

 1. Manikűrözzön, használjon körömreszelőt, ne hagyjon éles sarkokat vagy letöredezett körmöket a széleken.

 2. Az egészséges körmöket elősegítő kezelések elvégzése. A hetente egyszer vagy kétszer alkalmazott fürdők, gyógynövényolajok és hasonló készítmények kevésbé törékennyé és erősebbé tehetik a körmöket.

 3. Igyon sok tiszta vizet, szabályozza étrendjét, kerülje a rossz szokásokat, növelje fizikai aktivitását. Az egészséges életmód biztosan hozzájárul a körmök állapotához.

 4. A takarítást, mosogatást, a háztartási és kerti munkákat gumikesztyűben kell végezni, hogy a keze ne érintkezzen a körmére potenciálisan káros vegyi anyagokkal.

 5. Ne használja a körmét arra, hogy bármit is lekaparjon vagy kicsavarjon (csomagok, üvegek, palackok kinyitása), és óvja a körmét minden mechanikai igénybevételtől.

 6. Használjon biztonságos, többnyire természetes összetételű körömápoló és dekorkozmetikumokat. az acetont vagy formaldehidet tartalmazó termékeket teljesen el kell kerülni. A használt szerszámoknak és tartozékoknak jó minőségűnek kell lenniük, és az éleket jól meg kell élezni.

 7. Ha gyakran nem csak higiénikus, hanem dekoratív manikűröket is készít, ne felejtse el, hogy adjon időt a körmének a pihenésre és a regenerálódásra. Különösen, ha az akril, sellak, gél-lakk bevonatok rajongója vagy.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: