Körömformák és nevek: hogyan lehet meghatározni egy lány karakterét a manikűrjével

Minden nőnek megvan a saját elképzelése arról, hogy ideális esetben hogyan kellene kinéznie a körmének. A körmök kontúrjainak beállításakor azonban nemcsak a saját vágyait, hanem az eredeti adatok jellegét is figyelembe kell vennie – az ecset, az ujjak és a körömágybőr anatómiáját. Az is, hogy a választott forma illik-e hozzád, és mit mond másoknak rólad és a személyiségedről. Az újságírók mindent megtudtak a körömformákról, és szívesen megosztják ezeket az információkat online kiadásunk olvasóival.

Köröm formák

Alakított körmök

A körömforma fogalma a következőket foglalja magábanTöbb szempont:

 1. Maga a körömlemez alakja, vagyis az a terület, amely az ujjon marad, ha a körmöket a lehető legrövidebbre vágják.

 2. A köröm szabad szélének természetes alakja, azaz a köröm benőtt része.

 3. A szabad köröm szélének alakja, amelyet a manikűr során reszelővel vagy ollóval alakítottak ki.

 4. A szabad él alakja, amelyet a köröm a hosszabbítás során kap.

Köröm alakjalehet:

 1. Kerek.

 2. Háromszög – fordított és szabályos háromszög.

 3. Négyzet.

 4. Ovális.

 5. Mandula alakú .

 6. Kard alakú.

A körömlemezek lehetnek hosszúkásak, valamint rövidek és szélesek egyszerre. Egyes emberek ujjain a körömlemezek alakja is eltérhet. Például a kisujj, a gyűrű, a mutatóujj és a hüvelykujj körme hosszú és ovális, míg a középső köröm rövidebb és majdnem kerek. A hüvelykujj körme általában mindig szélesebb és hosszabb, mint a többi. A kis- és a gyűrűsujj körmei a legszabályosabb arányúak, ezért szebbek, mint a többiek.

A körömlemez veleszületett alakját semmilyen módszerrel nem lehet megváltoztatni, de vizuálisan korrigálni lehet, ha tartós polimer bevonat alá rejtjük, azaz körömhosszabbítást végzünk.

A szabad él alakja(természetes manikűr vagy manikűrözés után) lehet:

 1. Ovális.

 2. Négyzet (világos és puha négyzet).

 3. Ovális négyzet alakú.

 4. hegyes – háromszögletű, mandulavágású, tüskés vagy tüskés.

 5. Téglalap alakú (éles vagy lekerekített élekkel).

 6. Trapéz alakú (pont alakú).

 7. ferde.

Hogyan találja meg az ideális körömformát

Hogyan érjük el az ideális körömformát

Ha körmöket szeretne növeszteni és bizonyos formát adni nekik, vagy hosszabbítást szeretne végeztetni, és nem tudja, hogy melyik manikűrlehetőséget válassza, vegye figyelembe a következő információkat:

 1. A hosszú ovális vagy mandula alakú körmök vizuálisan meghosszabbítják az ujjakat, és kifinomultabbá teszik őket és a kezeket. A rövid lábujjak ezzel szemben optikailag vastagabbnak tűnnek.

 2. Ha hosszú ujjaid vannak, bármilyen formát választhatsz.

 3. Ha zenélsz (vonósok, billentyűsök), sokat dolgozol és gépelsz, sportolsz, akkor rövid manikűrt kell viselned. Ez azt jelenti, hogy a körmöket a lehető legközelebb kell vágni a növekedési vonalhoz, és ragaszkodni kell a természetes formához. Ugyanez vonatkozik a fiatal, kisgyermekes anyákra és bizonyos szakmákra (pl. orvosok, szakácsok). Azonban megengedett a dekoratív bevonat, beleértve a zselés körömlakkot, a sellakot, az akrilt és így tovább.

 4. Az éles körmök elegáns megjelenést kölcsönöznek egy kis agresszivitással, extravaganciával és extravaganciával. Ez az alak hasonlít az állatok karmaira, így a környezet következtetései a nő megjelenéséről ennek megfelelően alakulnak ki. Az ilyen modellt “macskakörmöknek”, “stiletto”, “stiletto”, “pique” -nek nevezik, és csak keskeny körömlemezekkel rendelkező nők használhatják, mivel durva és nevetségesnek tűnik a széles körmökön és a vastag lábujjakon.

 5. Ha szereted a mandulaformát, akkor ügyelj arra, hogy elég hosszú körmöket növessz, mert a rövid körmökön furcsán fog kinézni.

 6. Az ovális körmök hosszú és rövid lábujjakhoz egyaránt ideálisak. Ha az ujjai rövidek és hosszúak, az ovális egy kis előkelőséget kölcsönöz, míg ha rövidek és vastagok, az ovális hosszabbá teszi és lágyítja a megjelenést.

 7. A nagyon hosszú, szabad szélű köröm négyzet alakja a legkevésbé természetesnek tűnik, mivel nem jellemző egy személyre, és csak hosszabbítással lehet megtenni.

 8. Szintén extravagáns a körmök ferde formája, amelyek egyenes vonalban vannak vágva, de a köröm egyik oldala hosszabb, mint a másik. Ez a modell csak olyan fiatal lányok és nők számára alkalmas, akik ki akarnak tűnni a tömegből, és megpróbálnak eredetinek tűnni.

 9. Az ovális, mandula és téglalap alakú, lekerekített szélű körmök a legtermészetesebbek. Ez a forma illik a dolgozó nőkhöz, diáklányokhoz és diáklányokhoz, mivel nem vonzza túlságosan mások figyelmét, nem tűnik provokatívnak, de nem is túl könnyű. Az éles szögek hiánya a lágyság és a kifinomultság benyomását kelti.

 10. Vannak olyan manikűr lehetőségek, ahol minden egyes körömnek a kezén saját formája van, elég szokatlanul néz ki, és nehéz elképzelni egy nőt, aki a mindennapi életben akarja nézni.

 11. Minél hosszabbak a körmök, annál provokatívabb a manikűr és annál kényelmetlenebb a kézimunka. De még ha nem is akarja túl hosszúra növeszteni a körmeit, akkor is ügyelnie kell arra, hogy minden ujján egyforma hosszú legyen. A legrövidebb körömforma a megfelelő választás. Ezért kell a körmöket gondosan egy méretre vágni, a legkisebb hiba is az egész köröm jelentős megrövidüléséhez vezethet. Azonban, ha a hosszabbító gél, az eredeti méret nem számít, a mester meghosszabbíthatja a lemezt, amennyire csak szükséges.

 12. Függetlenül a köröm formájától, a köröm hossza legyen kicsi vagy közepes, ha a saját lemezeken manikűrözik, és nem a hosszabbítókon.

 13. Minél élesebbek a szögek, annál könnyebben törnek, még az erős műanyagokkal is. A legstabilabb, legpraktikusabb és legmegbízhatóbb formák a négyzet, a téglalap és ezek változatai.

Olvasson tovább  Interbrow ránc: hogyan lehet eltávolítani és megszabadulni a ráncoktól és ráncoktól a homlokon

Ha nem tudod eldönteni, hogy melyik körömforma illik hozzád a legjobban, próbáld meg praktikusan kitalálni. A legegyszerűbb módja az, hogy kivágja az összes létező lehetőség papírmodelljét, és a körmökre helyezi őket, mintha felpróbálná őket. Vagy vegyen néhány olcsó körömkészletet, reszelje őket az adott modell formájához, és próbálja fel őket magára. De a legszebb körömformát akkor kapjuk, ha a szabad szélnek ugyanaz a kontúrja, mint a körömágybőr kontúrja, tükörképesen.

Milyen formák alkalmasak a természetes körmökre és hogyan készítsd el őket magad?

Milyen formák alkalmasak a természetes körmökre

Ha természetes körmeid vannak, és nem szándékozol építeni, a négyzet, a puha négyzet, az ovális, a kör és a mandula optimális a körmeidhez. Ez utóbbi változat csak hosszabb körmökhöz alkalmas, az összes többi univerzális. Az olyan modelleket, mint a háromszög, a csuka, a stiletto, a trapéz és más szokatlan lehetőségek csak egy mesterépítő végezheti el, és csak a lemez meglehetősen hosszú meghosszabbításán.

Bármelyik formát is szeretné létrehozni, kezdje egy négyzettel, majd körömreszelővel hozza a lemezt az optimális kontúrokhoz. A négyzet alakú egyszerű: először reszelje az összes körmöt egyforma hosszúra. Annak megállapításához, hogy van-e különbség a méretben, megnézheti a körmöket a fényen keresztül, a tenyeret a fény irányába fordítva, mintha egy kézzel mutatna egy megállási jelet. Ezután körömreszelővel óvatosan menjen át a körmökön a lemez oldalaihoz, szép négyzet alakot adva nekik.

A négyzet alakú köröm könnyen faragható bármilyen más formára:

 1. Puha négyzet – körömreszelővel kerekítse le a körömlemez szabad szélének éles sarkait.

 2. Ovális – a széleket 45 fokban lekerekíti egy reszelővel. Először az egyik oldalon dolgozol, majd a másikon. A fájl mozgatása mindig csak egy irányban történik – a szélektől a középpont felé.

 3. Mandula alak – az eljárás ugyanaz, mint az ovális alak esetében, de a reszelőt 60 fokos szögben kell tartani a körömhöz képest.

 4. A kör ebben az esetben egyszerűen csak egy hangsúlyosabb ovális, tehát a második ponthoz hasonlóan járjunk el.

Mint látható, semmi nehézséget nem okoz, hogy a körmöknek megfelelő formát adjunk. Még a tapasztalatlan felhasználók is megbirkóznak vele, ha van kéznél körömreszelő.

Hogyan válasszuk ki a körömlakk színét a köröm alakjának megfelelően?

Hogyan válasszuk ki a körömlakk színét a köröm formájától függően?

Mint azt minden szakértő megmondja, a körömlemez formája semmiképpen sem fontos döntő tényező a körömszín kiválasztásakor. Sokkal fontosabb, hogy figyelembe vegye saját preferenciáit, ruházati stílusát és bőrszínét. De még mindig vannak olyan ajánlások, amelyek segítenek abban, hogy a körömművészet a körmökön ez vagy az a konfiguráció szebbé váljon:

 1. A pasztellszínek – a fehértől és a hússzíntől az égszínkékig és a halvány rózsaszínig – remekül mutatnak a kerek, kis körmökön. Telítettebb színek díszítik a hosszú, kerek körmöket, ebben az esetben használhat piros, fekete, sötétkék és más gazdag és sötét színeket.

 2. Az ovális körmökön jól néz ki a pasztell bevonat, kiegészítve egy élénk színekben készült rajzzal. A minták motívumai a csipkétől és a virágoktól a szigorú geometriai formákig változhatnak.

 3. A négyzet és téglalap alakú körmök ideálisak a világos, mély, sötét tónusok, valamint a matt lakkok használatához.

 4. A mandula alak jól illik a pasztellszínekhez és a részleges fémes kivitelhez, a fényes csíkokhoz.

A körömlakk kiválasztásakor is, amikor egy adott körömformát szépít, nem szabad megfeledkezni a sötét és világos tónusokra vonatkozó szabályokról:

 1. A világos árnyalatok vizuálisan növelik a tányér felületét, és felhívják a figyelmet a kezekre.

 2. A sötét árnyalatok optikailag elrejtik a térfogatot és a hosszúságot, csökkentik, szűkítik a lemezeket.

Hogyan határozzuk meg a manikűr jellegét?

Hogyan határozzuk meg a manikűr jellegét

Ahhoz, hogy olyan manikűrhöz jusson, amely megfelel Önnek, fontos, hogy tudja, milyen gyakran csináltatja meg a körmeit. Például egyáltalán nem végeznek manikűrt, vagy csak higiénikus manikűrt végeznek. Ez arra utal, hogy a lány nem akarja felhívni magára a figyelmet, fontosabb dolgokra összpontosít, vagy nem akar pénzt/időt költeni ilyen manipulációkra. A manikűr hiánya is jelezheti, hogy a lány rajong a természetes, természetes és ennek megfelelően képezi a képét. Ha azonban a körmök nincsenek levágva, és rendezetlennek tűnnek, alatta szennyeződéssel, ez azt jelezheti, hogy nem akar másoknak tetszeni, beleértve az ellenkező nemet is. Nem érzi magát vonzónak, szépnek és ápolatlannak, ami közömbösséget jelez önmagával, az élettel szemben általában.

Olvasson tovább  Mit tegyen, ha zsíros az arcbőre: tanácsok és 12 termék áttekintése

Néha hetente vagy 10-14 naponta egyszer manikűrt végeznek, amit a köröm alján lévő kinőtt köröm úgynevezett “mosolyának” hiánya jelez. Ez azt mutatja, hogy vigyáz magára és tisztában van az értékével. Az ilyen hölgyek túl büszkék és arrogánsak lehetnek, de általában a vágy, hogy 100% -osan szépek legyenek, nem bűncselekmény, hanem az önszeretet jele és a vágy, hogy megnyerjék mások, köztük a férfiak jóváhagyását.

A manikűr megvan, de furcsán néz ki: a festék itt-ott leválik vagy lepereg, a körmök hossza változhat. Ha a manikűr zselés körömlakkal készült, akkor a köröm tövében van egy terület, ahol nincs díszítő bevonat. Ez azt jelzi, hogy a manikűr nagyon ritkán – 3-4 hetente egyszer – történik. Ez azt jelenti, hogy a nő próbál vigyázni a külsejére, de vagy nincs rá ideje vagy pénze, vagy egyszerűen túl lusta ahhoz, hogy rendszeresen orvoshoz járjon. A szépség iránti vágy jelen van, valamint a vágy, hogy mások jóváhagyását kapja, de a jellem szilárdsága nem elég, vagy az ember mindig az ügyekben van. Ez lehet az ízlés hiánya is, mivel egy nő nem érti, hogy jobb, ha egyáltalán nincs manikűr, mint gél lakkot viselni a körmökön, amelyek már 2-3 milliméteresek vagy több.

Hogyan határozzuk meg egy lány karakterét a köröm hossza szerint

Amit egy megfigyelő meg tud mondani a lány körmének hosszáról:

 1. A hosszú, különösen a nagyon hosszú körmök általában azt jelzik, hogy a lány szeszélyes, játékos és szeszélyes. Magáról magas, másokról alacsony a véleménye. Nem tudnak semmilyen hasznos funkciót ellátni, mivel nagyon problematikus ilyen körmökkel dolgozni vagy háztartást vezetni. Valószínűleg a lány lusta, és mindent meg akar kapni az élettől, amire szüksége van, a körülötte lévők kárára, a legtöbb esetben a férfiak kárára. Ezek a hölgyek szeretnek szépségszalonba és vásárolni járni, mindig “szocializálódnak”, kedvelik a csillogást és a luxust.

 2. A rövid, gyökérig lenyírt körmök azt jelezhetik, hogy az illető bizonyos foglalkozást űz, és egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy hosszabb körmöket viseljen. A rövid körömlemezek díszítő bevonat nélkül nemcsak munkahelyi követelmény, hanem annak mutatója is, hogy a nő professzionális sportot folytathat. De ha biztosan tudod, hogy az ilyen hosszúság nem a munkakörülmények miatt van, akkor azt mondhatod, hogy a lány célorientált, tiszta, és mindenre összpontosít, csak arra nem, hogy vonzza a férfi figyelmet. oktatás 1 Ha a lány nem a munkakörülmények miatt van, akkor a lány nem a munkakörülmények miatt van. A nőiség idegen számára, férfias gondolkodásmódja és merev jelleme lehet.

 3. A legtöbb nő közepes hosszúságú körmöket visel, mivel ez egy általánosan elfogadott norma, a megjelenés szabványa. A természetéről a kevés, hogy azt mondhatjuk, kivéve, hogy egy személy nem hajlamos arra, hogy álljon ki, vagy zárja be önmagában.

A körmök méretének meghatározása a természet megismerése érdekében fontos megérteni, hogy csak az a hossz, amelyet egy nő visel egész idő alatt, minden nap jelentőséggel bír. Valójában a rövid körmök egy ribanc hölgy körmei lehetnek, ha véletlenül letöredezett, és még nem volt ideje újranöveszteni őket. Hosszú körmök díszíthetik egy félénk és szerény lány kezét, ha tegnap részt vett egy barátja esküvőjén, és a körmök úgy készültek, hogy az alkalomnak megfelelően nézzenek ki.

Hogyan határozzuk meg a körömlányok formájának és hosszának jellegét?

Hogyan határozzuk meg egy lány karakterét a körmök alakja és hossza alapján?

A körömlemez szabad szélének alakja, különösen, ha figyelembe vesszük a hosszát, sokat elárulhat a megfigyelőnek egy személy jelleméről:

 1. A négyzet vagy téglalap alakú, éles sarkokkal rendelkező szabadszélű formák azt jelzik, hogy a körmök tulajdonosa célorientált személy. A fő jellemvonások – gyakorlatiasság, intelligencia, komolyság, függetlenség, önállóság, cinizmus, józan ész… Ha a körmei szögletesek és hosszúak, akkor vezető szerepet követel magának, despotikus lehet, és hajlamos uralkodni. Ha a szögletes körmök közepes hosszúságúak, ez azt jelezheti, hogy tulajdonosuk sebezhető természetű, nem teljesen érett, nem hagyta el teljesen a kamaszkori romantikus álmokat.

 2. A kis kerek körmök azt jelzik, hogy a lánynak gyermeki, infantilis, naiv, kedves, bizalomteljes vonásai lehetnek. Szüksége van szeretetre, gondoskodásra és figyelemre, szeretetet mutat mások iránt, szereti az állatokat és a növényeket, hajlamos élvezni az életet, és nem avatkozik mások ügyeibe. Lehet félénk és szerény, nyugodt és kedves.

 3. Az ovális vagy erősen lekerekített, téglalap alakú körmök női, érzékeny, sebezhető természetre utalnak. Az ilyen lány keresi a megoldásokat, és soha nem vágja le a sarkokat, sikeresen használja saját báját és kacérságát. Jó barát, a másik nem legtöbb tagja kedveli, és általában bölcs és megértő feleséggé válik. Ha a lánynak hosszú ovális körmei vannak, az azt jelzi, hogy bár nyugodt és kiegyensúlyozott, a szenvedélye forrong.

 4. A hegyezett körmök, mandula, stylet, ásó alakúak, azt jelzik, hogy ez egy olyan lány, aki igényes és hajlamos a szajhaságra, a gyakori hangulatváltozásokra, a szenvedély, a harag, az öröm és más erős érzelmek élénk megjelenítésére.

 5. Ha szokatlan (ferde) körmei vannak, vagy minden ujján különböző formájú körmök vannak, akkor egy különc személyiséggel van dolgod, akinek teljesen kiszámíthatatlan személyisége van. Az ilyen nő ki akar tűnni a tömegből, fel akarja hívni magára a figyelmet, szembe akar menni a szabályokkal, meg akarja szegni a szabályokat. Vele nagyon könnyű, szórakoztató és nem unalmas lehet, mivel széles körű érdeklődéssel és ismerősökkel rendelkezik, valószínűleg művészi hajlamokkal rendelkezik.

Olvasson tovább  4 módja a gyönyörű ceruzás szemöldöknek

Alak és szín, köröm design, kapcsolatuk a lány karakterének jellemzőivel

Hogyan határozzuk meg egy lány karakterét a körmök alakja és hossza alapján?

Ahhoz, hogy többet tudjon meg egy lány karakteréről, nemcsak a körmök alakjára és hosszára kell figyelnie, hanem a körömlakk színére, a mindennapi életben használt dekoráció jellemzőire is. Természetesen nem egy ünnep vagy különleges esemény előtt végzett manikűrről beszélünk, mivel az egynapos körömművészet nem adhat elegendő információt a karakter jellemzőiről.

Gondolja végig, hogy mit jeleznek azok a színek és minták, amelyeket egy lány a mindennapi életben leggyakrabban használ:

 1. A francia manikűr természetes, pasztell árnyalatú körömlakkokkal azt jelzi, hogy egy stílusos és öntudatos lánnyal van dolgod. Jól kijön az emberekkel, visszafogott és gyakorlatias, barátságos és jól nevelt, jó ízlése van. A vele való kommunikáció örömet okoz másoknak.

 2. A hosszú piros körmök, beleértve a hegyes körmöket is, azt jelzik, hogy tulajdonosuk – egy erős és önellátó nő, akinek nehéz a kedvében járni, és akinek nehéz lesz megközelítést találni. Nem bocsátja meg mások gyengeségeit, és nem engedi meg magának, hogy lazítson. Ezt a manikűrt gyakran viselik az üzletasszonyok és azok a nők, akik mindent elértek az életben.

 3. Ha egy nő szilva vagy cseresznye körömlakkot használ a közepes hosszúságú körmökön, az azt jelenti, hogy nyugodt és kiegyensúlyozott természete van. Ez a józan, üzleti gondolkodású lány, akit a célszerűség vezérel, és kevés figyelmet fordít a romantikus álmokra és a gyengéd érzelmekre. De könnyű vele bánni, mert a körülötte lévő embereket egyenrangúnak tekinti.

 4. A fekete és nagyon sötét körmök, különösen a nagyon rövidek, azt jelezhetik, hogy a lány visszahúzódó, feszült, depressziós vagy lehangolt. A fekete körmöket gyakran látják a fiatal lányok kezén, de ha egy ilyen manikűr, különösen a hosszú körmökön, egy felnőtt nő visel, akkor jelezheti a stílusérzékének jellemzőit. oktatás 1 A fekete körmöket gyakran a fiatal lányok kezén látják.

 5. A világos árnyalatú lakkokat a különböző hosszúságú körmökön általában a finom, romantikus, nőies, érzékeny és sérülékeny természetűek használják. De néhány esetben ezt a manikűrt nem azért végzik, mert egy nő a világos színeket kedveli, hanem azért, mert így a kezek rendezettnek tűnnek, és a megjelenés jó benyomást kelt a körülötte lévő emberekre. oktatás 1 A manikűr nem a világos színeket kedveli.

 6. Élénk és szokatlan színű körömlakkok, amelyeket ilyen élénk és szokatlan természetűek használnak. A sárga, kék, lédús rózsaszín, türkiz, világoszöld, lila és fukszia színek használata a kreatív, szeles és instabil karakterekre jellemző. Az ilyen lányok gyakran fényes rajzokkal, díszekkel és mintákkal manikűröznek. Minél élénkebbek a színek, minél változatosabbak a minták, annál erőteljesebben fejeződik ki a kreativitás. Nyugodt, társadalmilag elfogadható és pozitív hozzáállással rendelkeznek.

A használt körömlakk színének, valamint a körmök mintázatának értékelésekor szem előtt kell tartania, hogy sok nő a hangulatának hatása alatt manikűrözik. Ha jó és vidám – világos tónusokat és élénk színeket használnak, ha rossz és komor – sötét paletta használható. A kérdés kétértelmű, és a lány manikűrjének természetének megismeréséhez értékelnie kell a különböző élethelyzetekben hozott választásait, figyelembe kell vennie további szempontokat és árnyalatokat.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: