A ciklonszűrővel ellátott porszívók előnyei és hátrányai

A porszívó valószínűleg az egyik legnépszerűbb háztartási készülék a háztartásban. Nehéz elképzelni a jó tisztítást e készülék nélkül. A megfelelő kiválasztásakor szembesül a nyilvánvaló kérdéssel: Melyik modell legyen az első?? Szakértőink ma elmondanak minden fontos dolgot, amit a ciklonporszívókról tudni kell.

A ciklonporszívók tervezési jellemzői

Ahhoz, hogy pontos képet kapjunk arról, hogyan működik egy ciklonporszívó, fontos megérteni a működését. Ez a hazai “segítő” ilyen típusú viszonylag nemrégiben jelent meg, de már különleges népszerűségre tett szert a fogyasztók körében. oktatás 1 Az ilyen típusú “segítő” a közelmúltban jelent meg. Ez a működésével függ össze.

A szóban forgó szűrő az azonos nevű szűrőn alapul, és a centrifugális erőn alapul. A szűrőbe kerülve a szennyezett levegőt a spirálban való gyors forgás választja el a durva porszemcséktől. A fent említett erők az első izzó falához nyomják őket, és fokozatosan, lassabb ütemben ülepednek le a porgyűjtőben. A kisebbek a második izzóba kerülnek. Ez a por mintegy 97%-át felfogja. A többit a kiegészítő HEPA-szűrő “elkapja”.

FONTOS!A szoba porból való tisztításának hatékonysága a ciklon porszívóval nagymértékben nem a rendelkezésre álló szűrők számától, hanem magától a termék teljesítményétől függ. Minél magasabb, annál nagyobb a centrifugális erő, amely összegyűjti a port.

ciklon szűrő porszívó

A ciklonszűrővel ellátott porszívók előnyei és hátrányai

Bár a ciklonikus porszívók még mindig népszerűek, ez inkább a divat, mint a hatékonyság kérdése, mivel a készülék használat során azonosított számos hiányosságát alig kompenzálják az előnyei.

A ciklonszűrő modellek nagy előnyei

 1. nagy teljesítmény;

 2. számos modell megfizethető ára (egyébként minőségben nem rosszabbak a drágábbaknál);

 3. könnyű használat – nincs szükség az aqua szűrő karbantartására vagy a porzsákok cseréjére;

 4. Könnyen használható – nincs szükség nagyszámú fúvókára és klipszre;

 5. alacsony zajszint;

 6. Könnyen felvehetőek a tisztítás közben véletlenül “elkapott” idegen tárgyak;

 7. Nagy hatékonyság a durva részecskék levegőből való kitisztításában – a ciklonporszívó ideális ipari takarításhoz (az építkezéseken található betonpor, fűrészpor és egyéb törmelék több mint 5-szörösével tisztítja a megtisztított felületeket).);

 8. Sokoldalú felhasználhatóság – a szóban forgó termék egyaránt alkalmas padlóburkolatok, szőnyegek, ruhák, bútorok stb. tisztítására.;

 9. kompakt kialakítás – a termék könnyen tárolható nemcsak a szekrényben, hanem az ágy alatt, egy kis szekrényben is;

 10. elegáns megjelenés, ergonomikus kialakítás.

Olvasson tovább  Milyen gyakran kell leolvasztani a hűtőszekrényt: cseppmentes és leolvasztás nélküli leolvasztás

A ciklonszűrővel ellátott modellek alapvető hátrányai

 1. Hatástalan a könnyű porszemcsék – haj, szálak, háziállatok szőre stb. – felszedésére.;

 2. lehetséges áramütés a készülék bekapcsolásakor – ez a felületén felgyülemlett statikus elektromosság miatt következik be;

 3. A készülék használat közben kikapcsolhat – ez a motor túlmelegedése miatt következik be;

 4. Nem alkalmas nedves porszívózásra – a ciklonporszívó csak száraz porszívózásra alkalmas;

 5. az alacsony energiafogyasztás, amikor a portartály tele van – ez a kis portartállyal rendelkező modellekre jellemző;

 6. nem higiénikus takarítás – a takarítás után ki kell mosni a szemetesládát;

 7. a termék nem birkózik meg a háziállatok szőrével és hajával – a tisztítás során sürgős tisztítást igényelhet (kézzel) a portartály;

 8. Maga a szűrő nem alkalmas időszakos tisztításra, mivel eldobható, és az ára egyébként sem kicsi;

 9. a hatalom szabályozásának lehetetlensége;

 10. a tömlő a porszívó használata közben összegabalyodik – ez a porszívófedél csatlakozójának forgáshiánya miatt következik be;

 11. Alacsony minőségű anyagok – különösen a ciklonporszívók testéről beszélünk – sajnos még a drága modellek sem büszkélkedhetnek a műanyag minőségével;

 12. Nem alkalmas allergiásoknak – hosszú porral való érintkezés a porzsák porszívó utáni tisztítása során.

E hátrányok többsége az olcsó porszívómodellekre jellemző. Amikor tehát egy ciklonmodell mellett dönt, gondosan mérlegelni kell az előnyöket és hátrányokat. Fontos, hogy ne csak az Ön kívánságait vegye figyelembe, hanem a helyiségek sajátosságait is, amelyekre a terméket használni fogja.

Fő kiválasztási kritériumok

A legjobb otthoni használatra szánt ciklonporszívó kiválasztásakor több kritériumot is figyelembe kell venni:

 1. A készülék teljesítménye talán az egyik legfontosabb mutatója a szóban forgó eszköz hatékonyságának. A porszívó kiválasztásakor figyelembe kell venni az energiafogyasztást és a szívóképességet. Az előbbi közvetlenül terheli az elektromos hálózatot. A második a készülék hasznosságának mérése. Figyelemre méltó, hogy a ciklonos porszívóknál a teljesítmény a teljes munkaciklus alatt szinte azonos.

 2. Porgyűjtő tartály kapacitása – egy nagy porgyűjtő tartály sokkal nehezebbé teszi az egészet, míg egy kicsi gyorsan megtelik porral, ami csökkenti a készülék teljesítményét.

 3. A kiegészítő szűrők jelenléte fontos eleme annak, hogy az építményen átáramló levegő a lehető legpormentesebb legyen. A HEPA-szűrők jelenleg a legjobb.

 4. A tartozékok elérhetősége – a funkcionális modellekről beszélve nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy a teljes készletükben jelentős számú tartozék van jelen, amelyek maximális kényelmet biztosítanak a készülék használatakor.

 5. Tartozékok – hogy csak néhány dolgot említsünk, amire érdemes odafigyelni: görgők típusa (gumibevonat), zsinór hossza, hátrafelé fordulás stb.

Olvasson tovább  A 8 fő ok, amiért a mosógép nagy zajt csap csavarás közben
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: