A feladatsor színének megváltoztatása a Windows 7 rendszerben

Az Aero felület jellemzője a félig átlátszó elemek használata az ablakok kialakításában. A felhasználók kiválaszthatják a kívánt színsémát a kész megoldások közül, vagy maguk határozhatják meg azokat. Szakértőink megmutatják, hogyan változtathatja meg a Windows 7 tálcájának színét.

Személyre szabás és témák

Az operációs rendszerben hét Aero téma van előre telepítve, és a személyre szabási menü segítségével állítható be.

Kattintson a jobb gombbal a programikonoktól mentes asztali területre. A megjelenő kontextusmenüben válassza ki a képernyőképen látható utolsó elemet.

Az aktuális tálca színe az “1”-gyel jelölt területen jelenik meg. Az ablak központi területének oldalán lévő csúszkát görgesse lefelé az előbeállítás kiválasztásához.

Görgessen lefelé az “Aero téma” menüponthoz, és válassza ki az alapértelmezett dizájnstílust a kívánt panelszínnel. A módosítások a színséma kiválasztása után azonnal hatályba lépnek.

Kézi hangolás

Ha az előre beállított témák egyike sem felel meg Önnek, a színsémát kézzel is beállíthatja.

A személyre szabási beállítások megnyitása után kattintson a képernyőképen kiemelt “Window Color” területre.

Válassza ki az “1” jelű előbeállításban rendelkezésre álló tizenhat tervezési alternatíva egyikét.

A következő képernyőkép a “kékes szürke” és a “lombozat” közötti különbséget mutatja.

A csúszkán lévő nyíl a kiválasztott szín intenzitását állítja be. A bal szélső pozícióba való elmozdulással a panel majdnem teljesen átlátszóvá válik. A színtelítettséget a jobb szélső pozícióban maximális értékre állítottuk be.

A képernyőképen látható a különbség a kialakításban az intenzitáskapcsoló szélsőértékeinél.

A Microsoft előre meghatározott színei mellett a felhasználó kiválaszthatja a megfelelő színsémát a tálcához. Az alapértelmezés szerint rejtett “színbeállítások” mező kibontása. A felső sorban válassza ki a színárnyalatot. A következő kettő a telítettséget és a fényerőt állítja be.

A végén

Szakértőink útmutatásait követve könnyedén beállíthatja a Windows 7 tálcájának színét a saját ízlése szerint.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: