A program hozzáadása a Windows 7 automatikus indításához

Az automatikus programbetöltés lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a számítógép bekapcsolásakor számos rutinműveletet kihagyjon. Beállíthatja például, hogy a webböngésző vagy a zenelejátszó a bejelentkezés után azonnal elinduljon. Szakértőink elmondják, hogyan adhatunk hozzá programokat a Windows 7 automatikus indításához.

Szoftver beállítása

Az első dolog, amit ellenőrizni kell, az automatikusan futtatni kívánt szoftver beállításai. Egyes fejlesztők úgy gondoskodtak erről a lehetőségről, hogy egy alkalmazást integráltak a rendszerbe.

Szakértőink az AIMP zenelejátszót vették példának. Nyissa meg az alkalmazást, és jelenítse meg a főmenüt az egység által jelzett területre kattintva. A kibővített listából válassza a “Beállítások” lehetőséget.

Az oldalmenüben keresse meg és jelölje ki a “Rendszer” bejegyzést. Ez a szakasz különböző beállításokat gyűjt össze a Windows rendszerrel való mély integráció érdekében. Jelölje be a “2” jelölésű és egy jelölőnégyzettel kiemelt négyzetet. Kattintson az “Alkalmazás” gombra a módosítások alkalmazásához és a beállítások bezárásához. Mostantól az AIMP automatikusan elindul indításkor vagy újraindításkor.

Rendszerkonfiguráció

Minden Microsoft operációs rendszer tartalmaz egy konfigurációkezelő segédprogramot. Az egyik feladata az indítási beállítások beállítása.

A “Win+R” billentyűkombinációval nyissa meg a Futtatás párbeszédpanelt. Írja be az “msconfig” szót a szövegmezőbe. Indítsa el a konfigurációs segédprogramot az “OK” gombra kattintva.

Váltson az “Automatikus betöltés” fülre. A “2” szám a fő mezőben azokat a kapcsolókat jelzi, amelyek az operációs rendszer indítása során a programok futtatásáért felelősek. Jelölje be a szükséges alkalmazások jelölőnégyzeteit. A három gomb az automatikus indítás engedélyezésére és letiltására szolgál minden olyan alkalmazás esetében, amely képes az automatikus indításra. Ha befejezte a konfigurációt, mentse a módosításokat az “Apply” gombra kattintva, majd zárja be a segédprogram ablakát.

Autorun mappa

Az operációs rendszerrel nem mélyen integrált programok automatikus üzemmódban is futtathatók, ha egy parancsikont helyezünk el a Startmappájukban.

Olvasson tovább  A Fájlkezelő újraindítása a Windows 10 rendszerben

A kívánt könyvtár alapértelmezés szerint el van rejtve. Ha változatlanul szeretné hagyni az Explorer beállításait, használja a “Futtatás” párbeszédpanelt. Válassza ki, és írja be a “shell:startup” szót a szövegdobozba, ahogy a képernyőképen látható. Az “OK” gombra kattintva megnyílik a szükséges könyvtár a Windows fájlkezelőben.

Vegyük a program parancsikonját, amelyet előre elkészítettünk az asztalon, és húzzuk az egérrel a mappába. Amikor megjelenik mellette a “Move to “Autorun” üzenet, engedje el a gombot. A képernyőkép azt mutatja, amikor a Firefox parancsikon áthelyezésre került.

Feladatütemező

A Windows 7 operációs rendszer csomagjának részét képező feladatütemezővel a felhasználó beavatkozása nélkül is elindíthatja a programot.

A hozzáférés felgyorsításához használja a “Futtatás” párbeszédpanelt. Írja be a “taskschd” szót a szövegmezőbe.Kattintson az “msc” gombra, majd nyomja meg az “OK” gombot az ütemező elindításához.

A programablak három részre oszlik. A bal oldalon kattintson a “Könyvtár”, a jobb oldalon pedig a “Létrehozás” területre.

Megnyílik a varázsló ablaka. Az első “Általános” lapon a kiemelt zöld kockás táblán válasszon egy megfelelő nevet. Jelölje be a “Futtatás a legmagasabb jogosultsággal” jelölőnégyzetet. Az utolsó művelet lehetővé teszi a program futtatását az UAC rendszerbiztonsági kérés figyelmen kívül hagyásával.

Válassza a “Triggers” lapot. Kattintson az “Új” gombra az indítási beállítások testreszabásához.

A legördülő listabox segítségével a “Menetrend szerint” módot “Bejelentkezéskor” módra módosíthatja. Az operációs rendszer indításakor a felesleges terhelés elkerülése érdekében állítsa be a késleltetési időt. Jelölje be a “Felfüggesztés” mezőt. A hárommal jelölt menüben válassza a “30 másodperc” lehetőséget. Mentse a módosításokat az “OK” gombra kattintva.

Lépjen a “Műveletek” fülre. Kattintson az “Új” gombra, hogy kiválassza a szoftvert, amelyre az új automatizálási szabály érvényes lesz.

Válassza ki a “Program futtatása” lehetőséget a legördülő listából. Kattintson a “Tallózás” gombra, és adja meg a futtatható fájl elérési útvonalát. Végül meg kell jelennie a zöld színnel kiemelt mezőben. Mentse a beállításokat az “OK” gombra kattintva.

A laptop-felhasználók a “Feltételek” lapot is kiválaszthatják. Korlátozások nélküli feladatvégrehajtás akkumulátoros üzemmódban. Először törölje a második szintű menü jelölését. A módosítások mentése és a feladatvarázsló ablakának bezárása.

Az Ütemező ablak középső részén megjelenik egy új feladatot tartalmazó bejegyzés, amelyet a nyíl jelez.

A rendszerleíró adatbázis szerkesztése

Az utolsó módszer az operációs rendszer registry közvetlen szerkesztését jelenti, és csak olyan felhasználók számára alkalmas, akik biztosak a dolgukban.

Olvasson tovább  Linux shutdown parancs

A “Futtatás” párbeszédpanel meghívása. Írja be a “regedit” szót a szövegmezőbe. Kattintson az OK gombra a beállításjegyzékszerkesztő elindításához.

Menjen a HKLU mappába, és egymás után bontsa ki a “Szoftver” – “Microsoft” – “Windows” – “CurrentVersion” mappát. Válassza ki a “Run” könyvtárat az egérrel. Ez a jobb oldalon megjeleníti azokat a programokat, amelyek a rendszerleíró kulcsokat használják az indításukhoz. Az indítási mappába hozzáadott vagy az ütemező által ütemezett feladatok nem kerülnek ide. Kattintson a jobb egérgombbal a mezőn a “Create” (Létrehozás) menü megnyitásához. Nyissa meg, és válassza ki a “String paraméter” lehetőséget.

Jelölje ki a létrehozott értéket. A műveleti lista kibontása jobb gombbal kattintva. Válassza a “Módosítás” lehetőséget.

Töltse ki az “Érték” mezőt a megnyíló szerkesztőablakban. Adja meg benne a futtatható fájl teljes elérési útvonalát. Írja le az adatokat az “OK” gombra kattintva.

Ezeket a lépéseket követően az alábbi képernyőképen látható bejegyzéshez hasonló bejegyzésnek kell megjelennie az ablak jobb oldali részén. A HKLU alatt létrehozott indítási kapcsoló csak az aktuális felhasználó számára fog működni. Egy közös szabály ugyanígy jön létre a HKLM ágban.

Összefoglalva

A szakértőink által leírt módok lehetővé teszik, hogy tetszőleges programot indíthassunk el. Válassza a legkényelmesebbet, hogy automatizálja a rendszer indításakor folyamatosan végzett műveleteket.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Comments: 1
  1. Kristóf

    Hogyan tudok egy programot hozzáadni a Windows 7 automatikus indításához?

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: