A Windows 10 biztonsági mentése

Az operációs rendszer biztonsági mentése egy pillanatfelvétel az aktuális állapotról az összes telepített programmal és beállítással együtt. Használja ezt hardverhiba utáni helyreállításhoz vagy a változtatások visszavételéhez. Szakértőink elmondják, hogyan teheti ezt meg a Windows 10-ben rendelkezésre álló eszközökkel.

Vezérlőpanel

A grafikus felületen a biztonsági mentés a klasszikus vezérlőpult egy speciális appletjével jön létre.

Nyissa meg a “Futtatás” párbeszédpanelt a Win+R billentyűkombinációval. Írja be a “control” szót a szövegdobozba. Nyomja meg az OK vagy az Enter billentyűt a Rendszer vezérlő sáv megnyitásához.

Menjen a képernyőképen kiemelt részhez.

Kattintson a kiemelt linkre a képkészítő varázsló elindításához.

A megnyíló ablakban válassza ki a biztonsági mentés helyét. Ebben az esetben egy további merevlemezt fogunk használni. Mivel a másolat mérete megfelel a rendszer alapterületének, a meghajtónak képesnek kell lennie a másolat tárolására.

A következő lépésben a varázsló megjeleníti a végleges képbeállításokat. A kiemelt terület a másolat teljes méretét mutatja. Alatta az archívumba felvenni kívánt meghajtók vannak felsorolva. Kattintson a szegélyezett gombra a biztonsági mentés elindításához.

A biztonsági mentés befejezése után a Windows felkér egy helyreállítási lemez létrehozására. Törölje a “Nem” gomb megnyomásával, és zárja be a varázsló ablakát.

Parancssor

A biztonsági mentés parancssorból is elvégezhető.

Nyissa meg a Start speciális menüt a Win+X billentyűkombinációval. Kattintson a megadott négyzetre a PowerShell emelt jogosultságokkal történő indításához.

A parancssorba írja be a “wbadmin start backup -backuptarget:D: -include:C: -quiet -allcritical” parancsot. Ennek megfelelően a “D” jelöli azt a meghajtót, ahol a biztonsági mentés készül, a “C” pedig a forrást, a telepített rendszert tartalmazó merevlemezt. Nyomja meg az Entert az archiválási folyamat elindításához. A parancsok végrehajtásának sorrendje a képernyőképen látható. A triplett a biztonsági mentési eljárás végén kimenő végleges jelentést jelöli.

DISM kép

A fenti módszereken kívül a DISM konzolos segédprogramot is használhatja a rendszer pillanatfelvételének elkészítéséhez.

Hívja elő a Windows opciós panelt a “Win+i” billentyűkombinációval. Menjen a képernyőképen látható partícióhoz.

Válassza a “Visszaállítás” lehetőséget az oldalsó menüből. Keresse meg a kiemelt blokkot az ablak jobb oldalán. Nyomja meg a “dupla” gombot a rendszer újraindításához.

A számítógép helyreállítási módban indul. Keresse meg a kerettel jelölt négyzetet a bővített beállítások blokkban. Kattintson az egérrel a leíró területre, és futtassa a parancssort.

A promptba írja be a “diskpart” parancsot. Nyomja meg az Enter billentyűt a konzol Lemezkezelés segédprogramjának elindításához. Adja meg a “

Olvasson tovább  Főzzük meg helyesen a brokkolit | Szakértői anyag
 • A “st volume” értéket egy dupla. A csatlakoztatott meghajtók listájában keresse meg a rendszerpartíciót (C, System) és a másolatok tárolására használt meghajtót (D, Shadow). Jegyezze meg a betűket, és lépjen ki a konzolos segédprogramból az “exit” beírásával.

  Adja meg a “dism /capture-image /imagefile:D:\WinXbackup.wim /capturedir:C:\ /name “Windows 10″”. A változó ebben a “imagefile” blokkban van. Adja meg a biztonsági mentés tárolására használt meghajtó betűjelét és nevét. Ebben a példában ez a “D:\WinXbackup”.wim”. Nyomja meg az enter billentyűt, és várja meg, amíg a szaggatott vonallal jelölt grafikus kijelző 100%-ra töltődik. Lépjen ki a parancssorból az “exit” billentyűvel, és indítsa újra a számítógépet normál üzemmódban.

  Összefoglalva

  Szakértőink három módszert soroltak fel a biztonsági mentés létrehozására a Windows 10-ben, harmadik féltől származó programok nélkül. Válassza ki a legkényelmesebbet és tárolja a helyreállítható operációs rendszer pillanatfelvételét.

 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Cybulya Guculka

  Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: