Az ébresztőóra beállítása Windows 10 számítógépen

A számítógép beállítható, hogy egy előre beállított időpontban “felébredjen”. A beállításoktól függően képes lesz ébreszteni a tulajdonost, mint egy ébresztőóra, vagy csak a munkára való felkészüléshez, miközben megissza a reggeli kávéját. Szakértőink megmutatják, hogyan lehet ezt a funkciót a Windows 10-ben megvalósítani.

Rendszeralkalmazás

Az ébresztőóra funkció az azonos nevű, a disztribúciós csomagban található alkalmazásban érhető el. A Start menü programlistájában ezt egy nyíl jelzi.

A megnyíló ablak tetején megjelenik az “1” jelzésű figyelmeztetés. Az alkalmazott ébresztőóra csak akkor működik, ha a számítógép nincs energiatakarékos alvó vagy hibernált üzemmódban. Az ablak alján található eszköztár alapértelmezés szerint csak a műveleti ikonokat jeleníti meg. A feliratok megnyitásához kattintson a pont szimbólumra, amelyet egy kötőjellel jelölünk. Kattintson a “Hozzáadás” területre egy új ébresztőóra beállításához.

Állítsa be az időt az órák és percek kiválasztásával az “1” jelű menüben. A név megadása, az ismétlési gyakoriság kiválasztása. Kattintson az ikonnal jelölt linkre a hét napjait tartalmazó menü megnyitásához. A következő tétel a dallam kiválasztására szolgál. Csak a “3” jelölésű mezőben megjelenő listában szereplő előre beállított hangok használhatók. Az utolsó link egy legördülő listát nyit meg, ahol a felhasználó beállíthatja, hogy a riasztás mikor szólaljon meg. Nyomja meg a hajlékonylemez ikonját az ébresztőóra beállítása után.

Az egyes számmal jelölt kapcsoló az ébresztőóra aktiválására szolgál. Az újonnan létrehozott könyvtár alapértelmezés szerint “Be” van kapcsolva. A szerkesztési módba való belépéshez kattintson az eszköztáron a duplán jelölt ikonra.

Ebben az állapotban a tevékenység kapcsolók elhalványulnak, és minden egyes bejegyzés mellett megjelenik egy jelölőnégyzet. Jelölje be a nem kívánt elemeket, és kattintson a szemetes ikonra a törléshez.

Amikor az ébresztőóra aktiválódik, a következő képernyőképen látható ablak jelenik meg a tálcán. A hangerő nem állítható, és a rendszer általános hangszintjétől függ.

Energiatakarékossági lehetőségek

Ha biztos akar lenni abban, hogy a riasztó megszólal, ellenőrizze a teljesítménybeállításokat. Nyissa meg a “Futtatás” ablakot a Win+R billentyűkombinációval. Írja be a “powercfg” szót a szövegmezőbe.cpl”. Nyomja meg az “OK” gombot az applet elindításához a Klasszikus Vezérlőpultról.

Válassza ki a zöld színnel kiemelt linket az oldalmenüben.

A számítógép alvó üzemmódba kapcsolásának megakadályozása az “1”-gyel jelölt legördülő listák segítségével. Mentse a módosításokat, és zárja be a vezérlőpanelt.

Feladatütemező

Hívja fel a “Futtatás” párbeszédpanelt, és írja be a “taskschd” parancsot.msc”. Nyomja meg az Enter gombot a számítógép billentyűzetén, vagy nyomja meg az OK gombot a rendszer Feladatütemező elindításához.

A megnyíló MMC konzol ablak bal oldalán válassza ki a “Library” könyvtárat. A képernyő jobb szélső részén nyomja meg a dupla jellel jelölt területet, hogy elindítsa az Alapvető varázslót.

Írja be az új feladat nevét az eggyel jelölt mezőbe, majd kattintson a “Tovább” gombra.

Alapértelmezés szerint a napi végrehajtás javasolt. Válassza ki a lista felső négy elemének egyikét a kívánt periódusidő beállításához.

Adja meg az első munka dátumát és időpontját az eggyel jelölt területeken. Adja meg a szundi időszakot, ha nincs szüksége az ébresztőórára minden nap.

Ne változtasson semmit a következő lépésben. A rádiógombnak a képernyőképen látható nyíl által jelzett pozícióban kell maradnia.

A megjelölt gomb segítségével adja meg a futtatható fájl helyét. Ebben a példában a szakértőink az AIMP lejátszót használták. Másolja ki az Explorerből az ébresztőóra csengőhangként beállítandó dal elérési útvonalát. Írja be a kijelölt “Érvek” mezőbe. Kattintson a “Tovább” gombra az utolsó lépéshez.

Jelölje be a nyíl melletti négyzetet a teljesítménybeállítások módosításához. Fejezze be a varázslót a “Kész” gombbal.

A megnyíló tulajdonságok ablakban váltson az egyik fülre, amelyik az alábbiak szerint van jelölve. A jelölővel kiemelt mezőben jelölje be a feladatnak megfelelő négyzeteket. A módosítások írása az “OK” gombbal.

Összefoglalva

Szakértőink elmagyarázzák, hogyan állíthatja be az ébresztőórát a Windows 10-ben a rendszerben elérhető és minden felhasználó számára elérhető eszközökkel. Ha úgy találja, hogy az operációs rendszer alapfunkciói nem elegendőek Önnek, nézze meg a Microsoft Store-t.

Több tucat alkalmazást találhat az “Ébresztőóra” kérésen, amelyek többsége ingyenes.

Olvasson tovább  Új meghajtó hozzáadása a Windows 10 rendszerben
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: