A Maxilac és a Linex összehasonlítása | A legjobb termék kiválasztása

Az emberi emésztőrendszer nem csak egy üreges cső, amelyen keresztül az étel halad. Ez egy olyan tér, amelyet számtalan mikroorganizmus – hasznos és káros – lakik. Az ember vagy kedves gazdaként viselkedik, aki befogadja a kóbor állatokat, vagy földbérlőként. A második típus gyakoribb. A legtöbb mikroszkopikus szomszédunk “fizet” a biztosított szállásért – és segít a gyomor-bélrendszer zavartalan működésében.

Az ember nemcsak természetes úton, hanem gyógyszerek és étrend-kiegészítők szedésével is hozzájuthat a jótékony baktériumokhoz. A kapszulába zárt mikroorganizmusokat probiotikumoknak nevezik. Sok probiotikum van a gyógyszerpiacon, de ma csak a legnépszerűbbekre összpontosítunk – Maxilac és Linex.

A Maxilac egy szuperhős a probiotikumok között. 9 baktériumtípust tartalmaz – többet, mint bármely más hasonló termék. A Linex csak három baktériumtípust tud képviselni, és a hatásspektruma valamivel alacsonyabb. Mindkét terméket az emésztőrendszer mikrobiális tájképének helyreállítására írják elő gyermekek és felnőttek számára – bélbetegségek, antibiotikumok és egyéb állapotok után. Hogyan különböznek ezek a gyógyszerek, megmondjuk a cikkben.

Ki van a csapatban? Hasonlítsuk össze a probiotikumok összetételét

probiotikumok

A Linex törzskönyvezett gyógyszer. A bélflóra egyensúlyát szabályozó gyógyszerek csoportjába tartozik, és probiotikus hatású.

A Maxilac nem minősül gyógyszernek. Ez egy étrend-kiegészítő. Az utasításban a gyártó a Maxilacot szinbiotikumként (probiotikum + prebiotikum) határozza meg.

Tisztázzuk a terminológiát:

 1. A prebiotikumok olyan termékek, amelyek élő mikroorganizmusokat tartalmaznak. Az emésztőrendszerben ezek a baktériumok teljes mértékben létezhetnek és teljesíthetik fő feladatukat – a bél mikrobiális tájképének fenntartását.

 2. A probiotikumok nem tartalmaznak élő baktériumokat. Olyan szubsztrátot tartalmaznak, amely segíti a mikroorganizmusok szaporodását a bélben. A prebiotikum nem egy jótékony baktérium, hanem csak egy tápközeg számukra.

 3. A szinbiotikumok egyszerre tartalmaznak pre- és probiotikumokat. A farmakológusok úgy vélik, hogy ez a gyógyszer legsikeresebb változata. Amikor szinbiotikumokat írunk fel, azonnal bejuttatjuk a szervezetbe a hasznos baktériumokat és a számukra szükséges tápközeget.

A gyógyszerek egyéb jellemzői a táblázatban láthatók.

A termék és tulajdonságai

Maxilac

Linex

Összetétel

Bifidobaktériumok (Bifidobacterium longum, Bifidobacterium
Bifidobacterium bifidum);

Lactobacillus (Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus casei, Lactobacillus plantarum);

Tejsavbaktériumok (Lactobacillus lactis, Streptococcus thermophilus);

prebiotikum (fruktooligoszacharidok)

Lactobacillus acidophilus

Bifidobacterium infantis;

Tejsavbaktériumok (Enterococcus faecium);

laktóz.

A termelés formája

A kapszulák

Kapszulák

Gyártó

Obolenskoye Pharmaceutical Enterprise (Oroszország)

“Sandoz (Svájc)

Költségek

250-350 rubel

300-400 rubel

Megszűnt a gyógyszertárban

Vény nélkül

Nem vényköteles

A baktériumok csatája: hogyan segítik a probiotikumok a bélrendszert

Az emésztőrendszer megfelelő működéséhez az emésztőrendszerben jótékony mikroflórának kell élnie. Ezek a baktériumok pótolhatatlan segítők, nélkülözhetetlenek az emberi egészséghez. Nélkülük a belek nem működnek – ahogyan egy nagyfőnök sem tud titkárság, könyvelő, közgazdász és humánerőforrás-osztály nélkül. De ha a jótékony baktériumok saját személyzete nem elég, a nagyfőnöknek új szakembereket kell felvennie. Erre valók a probiotikumok. Egy kapszulában, akár egy toborzási ügynökségben, baktériumok várnak arra, hogy helyreállítsák a mikrobiális egyensúlyt a belekben – egy kialkudott díjért, táplálék és menedék formájában.

Tanulmányoztuk a Maxilac és Linex baktériumok működését, és készen állunk arra, hogy megosszuk önnel a folyamat fortélyait.

Maxilac

maxilac

A gyógyszer hatása az alkotórészeinek köszönhető:

 1. A bifidobaktériumok harcosok a frontvonalban. Gátolják a patogén flóra növekedését és helyreállítják a mikroorganizmusok egyensúlyát a bélben. A nyálkahártya védő tulajdonságainak erősítése, az anyagcsere-folyamatok aktiválása és az emésztés normalizálása. Növeli a fertőző betegségekkel szembeni általános ellenállóképességet – serkenti az immunrendszert.

 2. A Lactobacillus és a tejsavbaktériumok hátsó dolgozók. Részt vesznek az anyagcsere-folyamatok szabályozásában, serkentik a bél összehúzódását és erősítik az immunrendszert. Elnyomja az ételallergiák kialakulását és elősegíti a tápanyagok, például a D-vitamin és a kalcium felszívódását.

 3. A fruktoolooligoszacharidok táptalajt jelentenek a megfelelő baktériumok számára. Felgyorsítják az egészséges mikroorganizmusok szaporodását és fejlődését, és gátolják a patogén flóra tevékenységét.

A Maxilac kapszulákban lévő jótékony baktériumokat egy speciális SFERA (Surrounded Freeze Release Armour) technológia védi. Mindenoldalú védelmet nyújtanak a fagyasztás és a késleltetett felszabadulás révén. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy a mikroorganizmusok hosszú ideig működőképesek maradjanak, beleértve a magas páratartalmat és hőmérsékletet is. A kapszulákat nem szükséges hűtőszekrényben tárolni – bármilyen sötét és száraz, 25 ° C-ot nem meghaladó hőmérsékletű hely megfelel.

Az innovatív DRkapszula nemcsak a fénytől és a hőtől védi a jótékony baktériumokat. Nem engedi, hogy a mikroflóra a gyomor agresszív környezetében elpusztuljon, és az epesók hatására feloldódjon. A kapszula védelme alatt a baktériumok sértetlenül jutnak be a bélbe, könnyen alkalmazkodnak és gyökeret eresztenek a bél lumenében. Ez biztosítja a Maxilac synbiotic magas biológiai aktivitását.

Linex

Linex

A termékben található baktériumok így működnek:

 1. A bél pH-értékének savasra változása a laktóz erjedése miatt. A savas környezet gátolja a patogén és opportunista flóra szaporodását, és felgyorsítja a jótékony baktériumok fejlődését.

 2. Aktiválják az emésztőenzimek szintézisét és megkönnyítik az emésztést.

 3. Serkenti az emésztőrendszert.

 4. Aktiválja a helyi és az általános immunitást, növeli a szervezet ellenálló képességét a fertőzésekkel szemben.

 5. Részt vesz a K- és C-vitamin, az epepigmentek és az epesavak szintézisében.

Gyenge antibakteriális hatásuk van.

A Linex nem büszkélkedhet ultra-stabil kapszulával. Az orvosi szakirodalom szerint az aktív baktériumok alig fele jut el a bélbe. A gyártó nem nyilatkozott erről a tényről: a farmakokinetikára (a készítménynek a szervezetben való felhasználási módja) vonatkozó adatok nem kerültek bemutatásra.

A gyógyszerek hatékonyságának értékelése: mit mond a bizonyítékokon alapuló orvostudomány

A probiotikumokat a dysbacteriosis kezelésére írják fel. Az orvosi szakirodalomban ez a kifejezés hasmenéssel vagy székrekedéssel, haspuffadással, puffadással, böfögéssel, hasi fájdalommal és egyéb diszpepsziás reakciókkal járó szindrómára utal. Ezek a tünetek különböző gyomor-bélrendszeri rendellenességeknél fordulnak elő, és nem utalhatnak egyértelműen dysbacteriosisra. És nincs ilyen betegség – az ICD-ben (a betegségek nemzetközi osztályozásában) a dysbacteriosis nem szerepel.

Ha nincs betegség, miért kezeljük?? Tisztázzunk valamit.

A Cochrane adatbázis, amely az orvosok számára hiteles információforrás, áttekintést nyújt a hasmenés kezelésére használt probiotikumokról. Ezt a dysbacteriosis egyik megnyilvánulásának tekinthetjük – a mikrobiális tájkép megzavarodott, és az emésztőrendszert patogén flóra lakja. A szerzők a probiotikumok szedésének hatásait vizsgálták a korábbi antibiotikumos kezeléssel összefüggő hasmenés esetén. A probiotikumok az esetek 64%-ában csökkentik a diszbakteriózis kockázatát. A szerzők a bizonyítékok minőségét közepesnek határozták meg.

Egy másik Cochrane-áttekintésben a tudósok a probiotikumok hatását értékelték akut fertőző hasmenés esetén. Arra a következtetésre jutottak, hogy a probiotikumok lerövidítik a betegség időtartamát (25 órával), könnyebben kezelhetővé teszik azt, és csökkentik a szövődmények kockázatát. A szerzők hangsúlyozzák, hogy a probléma további vizsgálatot igényel – a gyógyszer adagolását tisztázni kell.

Ne gondolja, hogy a probiotikumok bármilyen problémával megbirkóznak, vagy mindenre gyógyírt jelentenek. A klinikai vizsgálatok azt mutatják, hogy az ilyen gyógyszerek kevéssé hatékonyak az elhúzódó hasmenés esetén. A probiotikumok nem segítenek a krónikus emésztési állapotoknál. Tudományos áttekintések írják: először elpusztítják a patogén flórát antibiotikumokkal, majd a felszabadult bélrendszert jótékony mikroorganizmusokkal – probiotikumokkal és prebiotikumokkal – újratelepítik. A bifidobaktérium és a laktobacillus állítólag támogatja egyes betegségek remisszióját, de eddig nem találtak bizonyítékot arra, hogy.

Használati utasítás

Használati rend

A Linex esetében az utasítások csak egy javallatot jelölnek – a dysbacteriosis megelőzését és kezelését. A Maxilac gyártói részletesebben elmagyarázzák:

 1. a bél mikroflóra normalizálása a mikrobiális tájat befolyásoló gyógyszerek szedése alatt vagy után;

 2. immunitás támogatása a fertőző betegségek szezonális csúcspontja idején;

 3. a funkcionális diszpepszia komplex kezelése;

 4. a hasmenés megelőzése az éghajlatváltozástól függően.

Az orvosi szakirodalomban számos cikket szentelnek a drognak. Számos szerző javasolja a Maxilac használatát akut légúti fertőzések, atópiás dermatitis, emésztőrendszeri betegségek kezelésére. Bizonyítottan hatásos az utazók hasmenése esetén.

A gyógyszerek adagolása változó:

 1. A Maxilacot naponta egyszer szájon át, lehetőleg este, étkezés közben kell bevenni. 3 évesnél idősebb gyermekek számára engedélyezett, de csak akkor, ha a gyermek képes lenyelni a kapszulát.

 2. A Linexet naponta 2-3 alkalommal szájon át, étkezés után írják fel. Gyermekeknek és olyan betegeknek, akik nem tudják lenyelni a kapszulát, a tartalmát vízben kell feloldaniuk.

 3. A terápia időtartamát egyénileg határozzák meg. Általában 10 naptól egy hónapig tart.

Óvintézkedések

A Maxilac és a Linex jól tolerálhatók. A használati utasítás nem tartalmazza a lehetséges mellékhatásokat. Csak az összetevőkkel szembeni egyéni intolerancia megengedett.

A Linex a terhesség és a szoptatás ideje alatt, gyermekeknél az első életévben történő alkalmazásra engedélyezett. A Maxilac étrend-kiegészítő készítmény betegtájékoztatójában nem szerepelnek ilyen adatok. További információért tanácsos orvoshoz fordulni.

A Maxilac nem tartalmaz laktózt, glutént vagy tartósítószert, ezért az ezekre az összetevőkre allergiás emberek számára is biztonságos. Előállításához nem használnak zselatint, és vegetáriánusok számára is alkalmas.

Következtetés

Röviden a lényegről:

 1. A Maxilac egy szinbiotikum. Kész hasznos baktériumokat és tápközeget tartalmaz számukra. A Linex egy probiotikum; csak élő mikroorganizmusokat tartalmaz.

 2. A Maxilac hatóköre szélesebb körű. Ez a legnagyobb dózisú probiotikum az orosz gyógyszerpiacon – 9 féle baktériumot tartalmaz.

 3. A Maxilac védett a gyomornedv és a hőmérséklet-változás káros hatásaival szemben. Szinte teljesen emészthető, és nem igényel különleges tárolási körülményeket. A Linex részben elpusztul a gyomorban, és nem minden baktérium jut el a bél lumenébe.

 4. Mindkét gyógyszert a bélrendszeri diszbakteriózis kezelésére és megelőzésére írják fel. Számos forrás hivatkozik a probiotikumok hatékonyságára.

 5. Mindkét termék jól tolerálható, és általában nem okoz mellékhatásokat.

Fontos megjegyezni: a probiotikumok nem teljes értékű gyógyszerek. Önmagukban nem képesek megszabadítani az emésztőrendszert a patogén flórától. Segítségre van szükségük – antibiotikum-terápia és más módszerek. Először kezelje az alapbetegséget, és távolítsa el a kórokozó flórát a belekből, és csak ezután népesítse be a felszabadult helyet jótékony baktériumokkal.

Olvasson tovább  A Dufalac és a Forlax összehasonlítása | A legjobb termék kiválasztása
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: