A mosógép öntisztítása Hotpoint-Ariston: Mi az, és hogyan kell futtatni?

A mosógép korai lebontásának megakadályozása érdekében rendszeresen tisztán kell lennie. A Háztartási készülékben a Hotpoint-Ariston képes automatikusan tisztítani. Ennek az üzemmódnak az aktiválásához bizonyos műveleteket kell végrehajtania. Ne mindenki tudja, mit tegyen, és az utasításokban ebben a pillanatban hiányozhat.

Mi a szükséges öntisztítás?

A működési folyamat során a mosógép fokozatosan elkezd eltömődni. A normál működés megakadályozza, hogy ne csak egy kis szemetet, amely kimarad a ruhákból, hanem. Mindez károsíthatja az autót, ami végül a bontáshoz vezet. Ehhez nem történik meg, a mosógépen Hotpoint-Ariston az automatikus tisztítás elindításának funkciója.

Természetesen a tisztítási eljárást végre kell hajtani “az üresjáratban”. Vagyis a tartályban lévő ágynemű ebben a pillanatban nem lehet. Ellenkező esetben néhány dolgot meg lehet sérülni egy tisztítóanyag, és az eljárás maga nem lesz teljesen helyes.

Amint azt jelzik?

Különleges megnevezés erre a funkcióra a tálcán nem. A program aktiválásához egyidejűleg nyomja meg és tartsa lenyomva a két gombot néhány másodpercig:

  • “Gyors mosás”;
  • “Re-öblítés”.

Ha a mosógép normálisan működik, akkor az öntisztító üzemmódra kell váltani. Ugyanakkor a háztartási készülékek kijelzőjén megjelennek az AUT, UEO ikonok, majd az EOC.

Hogyan kapcsoljuk be?

Az öntisztító program aktiválása meglehetősen egyszerű. Ehhez meg kell tennie a következőket.

  1. Távolítsa el a fehérneműt a dobból, ha ott van.
  2. Nyissa ki a daru, amelyen keresztül a vízáramlást mosógépben végezzük.
  3. Nyissa ki a vevőt porhoz.
  4. Kivonni a tálcát mosószerek a vevőből – szükséges, hogy a gép gondosan vegye be a tisztítószert.
  5. A porvevőben öntsük a Calgont vagy egy másik eszközt, hasonló hatással.

Fontos pillanat! A tisztítószer hozzáadásával óvatosan olvassa el a csomagoláson elérhető utasítást. Az elégtelen mennyiségű eszköz vezethet, hogy az elemek nem tisztíthatók eléggé. Ha túl sokat öntesz, nehéz lesz mosni.

Ez csak előkészítő intézkedések. Ezután meg kell futtatnia az automatikus módot. Ehhez tartsa a “gyors mosás” és a “további öblítés” gombokat, amint azt már említettük. A képernyőn megjelenik az e módnak megfelelő feliratok megjelenítése.

Ha minden rendben van, akkor az autó egy jellegzetes “csúcsot” tesz közzé, és a sraffozás blokkolva lesz. Ezután egy halmaz egy sor víz, és ennek megfelelően tisztítja a dob és a gép más részeit. Idővel ez az eljárás csak néhány percet vesz igénybe.

Ne meglepődj, ha az autó belsejében lévő víz piszkos sárga vagy szürke lesz a tisztítás folyamatában. Az elindított esetekben jelenléte sár szelet lehetséges (egy kövér összhang, hasonló a vérrögök az iszap), valamint az egyes szeleteket skála.

Ha az első takarítás után a víz túl piszkos, akkor szükség lehet az eljárás végrehajtására. Ehhez újra végre kell hajtania a fenti műveleteket. Tartalmazza az öntisztító módot rendszeresen, például több hónap alatt 1 alkalommal (Az időszakosság közvetlenül a mosógép közvetlen használatának gyakoriságától függ). De ne tegye túlságosan. Először is, a túlzott tisztítás nem ad eredményeket. Másodszor, a tisztítás eszközei drágák, továbbá további vízfogyasztásra várnak.

Nem kell félni, hogy elrontja a mosógépet. Az automatikus tisztítás módja nem fog semmilyen kárt okozni. Azok, akik valaha is elindították az automatikus tisztítási módot, reagálnak a pozitív kulcs eredményeiről. A felhasználók megjegyzik a befogadás egyszerűségét és a kiváló eredményt, majd a mosási folyamat alaposabbá válik.

Az öntisztító funkció engedélyezésével nézzük meg a következőt.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: