A zuhany felszerelése: Rendelési és telepítési finomságok

  Sokan fordulnak szakemberekhez, hogy zuhanyozzanak. De a legtöbb lakástulajdonosok képes megbirkózni, hogy a saját, a szükséges eszközöket, valamint tanulmányozta a módszerek ilyen létesítmény.

  Ma a piac különféle formájú és méretű zuhanykabinokat kínál. Néhányat már összeszerelték, és egyszerűen helyesen kell telepíteni. De nem élvezik népszerű. Az a tény, hogy nem mindig kényelmesek a méretük miatt, ami nem halad át az ajtóban. A szerelést igénylő zuhanykabinok a legigényesebbek. Sok szakértő tanácsot ad főként ezeknek a modelleknek.

  A kabinok és berendezések típusai

  Azonnal meg kell jegyezni, hogy mindenféle zuhanykabin különbözik alakú, gyártóanyagokat és egy módszert a fürdőszoba helyének telepítésére. Mindenféle információt elemezünk:

  Zárt modellek

  A leggyakoribb lehetőség. Minden második személy, aki a zuhanykabinokat preferálja, pontosan megtalálható. A zárt falak jellemzik, és egy külön kis szoba. A zárt zuhanykabin is van egy ajtó, raklap, tető és öntözés. A lélek kényelmes felvételéhez szükséges kiegészítő funkciók belsejében. Adott esetben a vízmelegítőt és a rádiót is telepítheti. Az ilyen típusú zuhanykabin fő hátránya az a költség, amely magasabb, mint az átlag a piacon.

  Sokan függnek a gyártótól, valamint az anyagtól, amelyből a kabin készül. Az ilyen modellek egyik fő előnye jó hangszigetelés. Az előnyök tartalmaznak további funkciókat, számos modellt a piacon és a gyors telepítésen.

  Nyitott kabinok

  Hasonló esetben a fal a szoba fala lesz. Az ilyen típusú zuhanyzó teljes készlete csak az ajtót, a raklapot tartalmazza, amelyhez a személy válik, és a zuhanyzó. Az opció meglehetősen egyszerű, és nincs további funkciója. Az ilyen modellek előnyösen a fürdőszoba sarkában vannak felszerelve. Természetesen a fő előnye a költség a költség. Az ilyen kabin a piacon képviselt összes fiskális. Lehetőség van bármely négyzetméti kabin építésére is, amely a kényelmes használathoz szükséges lesz.

  A fő hátránya a csatorna és a vízellátó egységek károsodása. A nyílt modellek nem rendelkeznek felső bázissal, azaz a tető. Így a “trópusi zuhany” ebben az esetben lehetetlen. Használta a szokásos zuhanyt, amely a keverőhöz csatlakozik. Ez a nézet a zuhanyozás csak egyszerűen mosható, de ne lazítson meleg víz alatt.

  Raklapra van szükség a víz összegyűjtéséhez, valamint a csatornába való csatornába. Raklap formájában szögletes és téglalap alakúak.

  Amikor kiválasztásra kerül, először figyeljen a mélységre, amely a következőkre oszlik:

  • Mély vagy nagy raklapok. Nagyon hasonlít a kis fürdőhöz, amelyben vízzel lehet ülni és tárcsázni.
  • Középső raklapok. A leginkább sokoldalúnak tekintik, és sokkal gyakrabban használják, mint más fajok.
  • Alacsony raklap. Elég kompakt. Gyakran laposnak nevezik. Annak köszönhető, hogy gyakorlatilag láthatatlanok. Az ilyen raklapok speciális vízelvezető technikákat igényelnek. Ellenkező esetben a problémák merülhetnek fel, és a víz nem megy a csatornába.

  Leggyakrabban az akrilből készült raklapot találtak.

  Más anyagokból származó termékek is megtalálhatók:

  • öntöttvas;
  • acél;
  • faiences;
  • mesterséges márványból;
  • Természetes kő.

  Általános szabályként a legnépszerűbb és gyakran használt az akril raklap. Ez megkülönböztethető az erő, az egyszerű gondosság és az olcsó költségek. A legdrágább a természetes kőből készült raklap. A fő előnye – gyors fűtés. Általános szabályként a raklap hosszú ideig hőt tart, ami kényelmesebbé teszi a zuhanyzóban.

  A falak a zuhany szükséges összetevői. Fő funkciójuk – a víz elleni védelem, amely messze túlmutat a standon. Az ajtók előállítására szolgáló nyersanyag műanyag, üveg vagy alumínium. Az üvegajtók a legkeresettebbek. A piacon két változatban jelenik meg: matted és színezett üveg.

  A zuhanykabin szabványos beállítása a következő elemek:

  • raklap;
  • hátsó panel;
  • tető;
  • Áll.

  Dimenziók

  A piac számos különböző méretű zuhanykabinokat mutat be. A választáskor fontos, hogy először meghatározzuk a méretet, majd nézd meg a tervezést és a teljes készletet. Az apartmanok kis méretének köszönhetően sokan inkább a zuhanykabinok beállítása, és nem fürdő. Ez jelentősen megmenti a helyet, és a legmegfelelőbb módja a zuhanyozásnak.

  Abban az esetben, sem a bemutatott modellek bemutatott fogja közelíteni a vevő, hogy mindig lehet gyártani zuhanykabinnal rendelésre nem szabványos és nagyságát.

  Szélesség

  A legkisebb szélességi paraméter 0,75 m. Csak aszimmetrikus modellekkel lehetséges. Jól illeszkedik egy kis fürdőszobában. Az ilyen kis méret jelentősen megmenti a helyet a fürdőszobában, ami lehetővé teszi a legkisebb szobában is. Az egyetlen mínusz a teljes pihenés képessége.

  Ilyen zuhanykabinban csak az állandó helyzetben lehet. Az üléséről vagy hazugságról, még nem is lehet beszéd. További funkciók általában nem szerepelnek a csomagban. De azonnal meg kell jegyezni, hogy az ilyen méret csak a kis emberek számára alkalmas. Például a magas és a hatalmas férfiak kényelmetlenül érzik magukat. Ezért, mielőtt megvásárolná, be kell menned, és értékelni kell a helyzetet. Az ilyen cselekvés nem fog semmisíteni a választást.

  A szabványos modellek szélességének minimális mérete 0,8 m. Nagyon népszerűek a felhasználók körében. Ez annak köszönhető, hogy a fürdőszobában kiosztott szobák közül a legnagyobb számú szoba kicsi. Ez az opció jól mentheti a helyet, és lehetővé teszi, hogy további technikákat vagy bútorokat telepítsen a fürdőszobában. Az ilyen zuhanykabin költsége alacsony, és átlagos személynek engedheti meg magának. A kabinban lehet olyan funkciók, amelyek ideális légkört teremtenek a lélek bevételének.

  A zuhanykabinok maximális szélessége elérheti az 1,8 m-t. Ez a legkényelmesebb lehetőség, amely lehetővé teszi, hogy egyszerre két emberben maradjon. Ezt a modellt általában a WC-vel csatlakoztatott nagy szobákban használják. A nagy méretek miatt a zuhanykabin számos további funkciót tartalmazhat, mint például a hidromasszázs, aromaterápia, rádióvétel, telefon és egyéb. Az ilyen kialakítás költsége jelentősen magasabb, mint az előző. De igazolja a beruházást.

  A fürdőszobában készült zuhanykabinok modellek is rendelkezésre állnak. Ezeket is nevezik. A fürdő kerületén falak vannak, és a teteje nyitott és zárva lehet. A szokásos zuhanykabinokkal ellentétben az ilyen kialakítás elég nagy, így csak nagy méretű. A felhasználónak lehetősége van arra, hogy nemcsak a zuhanyozáshoz áll, hanem lazítson vízszintes helyzetben is. Ez a design előnyei és hátrányai vannak.

  Előnyök:

  • Mind a zuhanyzó, mind a fürdő. Tökéletesen alkalmas a szerelmeseinek meleg vízben.
  • Tágas zuhanyzó. Ez egy meglehetősen fürdő.
  • Legmegbízhatóbbá tette. A magas oldalak biztonságot nyújtanak, és szabályozzák a vízszintet a raklapban.

  Minuszok:

  • Ha ilyen zuhanykabát hagy, akkor szükség van egy nagy raklapra, ami kényelmes nem minden ember számára.
  • Ár. Az ilyen lehetőség ára elég magas ahhoz, mint a hagyományos zuhanykabinhoz képest, még a legnagyobb méretű.
  • A design elég magas, és elérheti a 2,5 m-t.

  Érdemes megérteni, hogy a szélesebb kabin zuhany, annál kényelmesebb használni. A belsejében lévő helyeknek elegendőnek kell lenniük ahhoz, hogy zuhanyozzon.

  A zuhanykabin magassága is fontos tényező a kiválasztáskor. A legkisebb magasságot 1,98 m-re tekintik. Kényelmes, de nem alkalmas. Maga a kabin 2,3 m. A kényelmes függöny magasság 2 méter.

  Érdemes megjegyezni, hogy a magasság egyedileg van kiválasztva. Ugyanakkor figyelembe kell venni az egyes családtagok növekedését a vásárláskor. Kívánatos, hogy a “készlet” maradjon. Ezért javasoljuk, hogy azonnal vegye fel a legnagyobb zuhanykabát. Rendszerint a fürdőszobában lévő mennyezetek lehetővé teszik az ilyen kialakítás telepítését.

  Ha a zuhanykabin méretét helyesen választják ki, akkor a telepítés nem lesz problémás a felhasználó számára. A legfontosabb dolog az, hogy navigáljon a bemutatott modellek piacának. A zuhanykabinok oldalsó modelljei a legnépszerűbbek és keresletben maradnak. Ez annak köszönhető, hogy faluk szorosan szomszédos a fürdőszoba falaihoz, amely a legkényelmesebb és biztonságosabb lehetőség. Az ilyen kabin telepítése szintén nagyon egyszerű.

  A széles körben ábrázolt opció pontosan a zuhany négyzet alakú. De ez nem használ sok népszerű, bár a modell telepítése nem nehéz.

  Előkészítés és eszközök

  A telepítés legfontosabb gyakorlata a munkában részt vevő összes szükséges eszköz előkészítése. Így a zuhany telepítése nem tűnik komplexum és problémás foglalkozásnak.

  A következőkre van szükséged:

  • különböző típusú csavarhúzók;
  • Gázkulcs;
  • vízvezeték tömlők;
  • tömítőanyag;
  • szifon;
  • fúró;
  • Habszerkezet.

  A telepítés megkezdése előtt meg kell győződnie arról, hogy a padló meglehetősen sima. Problémák esetén be kell igazítani a felületet, például a csempe elhelyezését.

  A munka szakaszai

  Általános szabályként a zuhany összeszerelése mindig a raklap felszerelésével kezdődik. A saját kezével összekötő dobozok mind a kereten is előfordulhatnak, és anélkül, hogy.

  Minden módszernek van néhány árnyalata, amelyet figyelembe kell venni.

  Raklap összeszerelése

  Szerelt raklap a kereten, amely fémből készült. A legfontosabb – megbízható tervezési rögzítés. A keretet olyan fémgerendákból álló keret kialakítás formájában ábrázoljuk, amelyek keresztirányban vannak rögzítve.

  Minden műveletet egymás után kell végrehajtani:

  • A raklapon kifejezetten kijelölt lyukakban a csapok a stopra csavarnak.
  • Két dió fel van fel. Az egyik az alulról van csatlakoztatva, a másik pedig támogatást nyújt.
  • A keret támogatása az előző csapok és diófélékre van felszerelve.
  • A központi lábat az alátét segítségével csavarozzák és rögzítik.
  • Ezután előfordul a rögzítő sugár csavarok rögzítése.
  • A képernyő funkciótámogató zárójelét helyettesítik.
  • Helyezett raklap.

  A kiáramlás megfelelő szervezése a raklap felszerelése során a fő feladat. Ha nem írta meg a szifont. A legfontosabb dolog az, hogy ellenőrizze a tömörséget a raklap és a szifon csomópontjánál. A szivárgás észlelése esetén a tömítőanyag könnyen kiküszöbölhető.

  Ha a raklap kicsi, a keret nem szükséges. Ebben az esetben helyesen telepíteni kell a szifont. A tömlő le van választva a bilincsből. A szifon csatlakozik a raklaphoz, előzetesen áthaladó tömítés az ízület helyén, hogy elkerülje a szivárgást. Meg kell várni, ha a tömítőanyag megszárad. Utána a tömlő és a bilincs visszatér a helyre.

  Miután minden rendben van, ellenőrizni kell a szűkösség kialakítását. Ehhez a vizet öntjük és ellenőrizzük, hogy van-e szivárgás. Ez egy meglehetősen fontos pont, és jobb, ha a problémák esetén rögzíthető. Ezután a kialakítást körülbelül 5 cm-rel kell emelni, és öntsük a rögzítőhabot.

  A raklapot betölteni kell. Ráadásul a súlynak meglehetősen nagynak kell lennie. Ehhez a cementgel töltött táskák. Ajánlatos az egész rakományt egyenletesen lebontani.

  Kommunikáció

  A zuhanykabin telepítésének fontos része az, hogy összefoglalja a szennyvízbe.

  Ehhez számos munkát kell végrehajtania:

  • A leeresztő nyílás körül olyan védőfólia, amelyet törölni kell.
  • Gumi tömítés, amely a tetején található, a legjobban helyettesíti a szilikon tömítőanyagot.
  • A következő illeszkedik a szifonhoz.
  • Az alsó csatlakozás és a menet a megbízható tömítőanyagok feldolgozása.
  • Ezután a szifon csatlakozik a szennyvízhez. Érdemes megjegyezni, hogy a kapcsolatot a megfelelő tömítőanyaggal kell kezelni.

  Fontos kiválasztani a zuhany megfelelő helyét a fürdőszobában, és vegye figyelembe, hogy a kabin mellett tervezik. El kell szigetelni a vízellátó és a vízmelegítőhöz tartó áramerősség. A kis méretű lakás vízszigetelése rendkívül megbízhatónak kell lennie.

  Falak, ajtók és tető

  Ez a szakasz a legegyszerűbb telepíteni a zuhanyt. De még mindig jobb, ha egy másik személy segíti Önt. Tehát a telepítési folyamat még könnyebb lesz. A telepítés során kívánatos a gyártó ajánlásainak követése, mivel minden zuhanyzónak van néhány különbsége egymástól. A falak rögzítése speciális csavarokkal történik.

  A munka szakaszai:

  • A raklap tetejéről eltávolítjuk a védőfóliát, de az alsó marad védett.
  • A falat a raklap elhelyezése után telepítve van.
  • A raklap lyukakat kell csatlakoztatni a sarokhoz, és rögzítik a csavarok segítségével. Javasoljuk, hogy ne alkalmazzanak különleges erőfeszítéseket erre. Ebben az esetben a mozgásoknak lágyaknak kell lenniük.
  • Meg kell jegyezni, hogy különleges lyukak vannak.
  • Ezt követően el kell távolítani a partíciót, és alkalmazzon egy kis szilikonréteget.
  • A partíciót visszaküldi a helyre, és szükségtelen szilikondarabok eltávolításra kerülnek.

  • A partícióval ellátott raklap a falra és a központi részre található.
  • A szilikont az oldalfal és a központi panel oldalán kell alkalmazni.
  • Bind fal- és központi panel.
  • Hasonlóképpen, az első fal csatlakozik.
  • A profilot szilikon és a partíció telepítésének folyamata választja ki.
  • Az alsó és felső profil telepítését elvégzik. A szilikont az aljára kell alkalmazni.

  Tetőszerelvény:

  • A szellőztető rácsok feltárásával eltávolítjuk a védőfóliát.
  • A tömítőanyagot kell kezelni. Ezt úgy végezzük, hogy szorosan illeszkedjen a melléklet helyéhez.
  • A mennyezet eddig szilikon nélkül van felszerelve. Twisted az alulról négy csavar segítségével.

  • A tömlők a lécekhez kapcsolódnak a klipek segítségével.
  • A vezetékeket színek és címkék alapján kell csatlakoztatni.
  • Ezután csatlakoztassa a fülkét, és ellenőrizze a vizet és a villamos energiát.
  • Az alsó kerület és a központi állvány szilikonnal van kezelve.

  Ajtó telepítése

  Az ajtó telepítése a zuhanyzóval való munka végső szakasza. Általában soha nem merül fel vele.

  A következő lépések:

  • Először is, meg kell csavarni a gumi korlátozókat az önálló csavarok belsejéből;
  • KDVERS csavarja a fogantyúkat;
  • Speciális díszlécek csatlakoztatva vannak az ajtókon, mágnesekkel felszerelt görgőkkel, kerekekkel kifelé;
  • Az ajtók a felső hengerekre vannak felszerelve, így rögzítve őket;
  • Telepítés befejezve. Azonnal ellenőrizze az ajtó simaságát, valamint a szomszédos sűrűségét.

  A képernyő telepítése jellemzői:

  • Az ékek megnyomása, a képernyő telepítése megtörténik;
  • A kialakítást el kell távolítani, és ellentétes a zárójelekkel, hogy speciális címkéket készítsenek, amelyek megkönnyítik a további munkát;
  • Ezután be kell állítania a telepítőelemet;
  • A design szintező és fúrt nyílások a jelekkel szemben;
  • A képernyőt az öntapító csavarra csavarják.

  A telepítés után ellenőrizze a zuhanykabát a munkaképességen, valamint a feszességen. Fontos, hogy bárhol bárhol. Abban az esetben, ha minden alkatrészt tömítőanyaggal kell kezelni.

  Működési tippek

  A zuhanyzók mosásához és törléséhez tanácsos folyékony mosószert és puha ruhát használni. Ne használja az ammónia, az aceton és a szerves oldószereket tartalmazó eszközöket. Vannak olyan speciális alapok is, amelyek a zuhanykabinok polírozására szolgálnak, és glitteret adnak nekik.

  Gyakran a víz egy fehér láng, amely az ajtókon helyezkedik el. Eltávolítható, előkeverjük egy puha anyagot egy nem erősen koncentrált citromlében.

  A fém alkatrészeket csak puha pamut ruhával kell törölni. Semmilyen esetben nem használható kemény anyagot.

  Üvegpaneleket és ajtókat kell törölni ruhával, Előre mártott egy speciális mosószerbe. A tolóajtókat gyakran eltávolítják a keretből a mosás előtt. Ne használjon speciális kaparókat a tisztításhoz.

  A tisztanak nem csak ajtókat kell tartalmaznia, hanem raklap is. Lehetetlen károsítani a lefolyót. Kövesse a kívülállókat, akik odaérhetnek.

  A hidromasszázs rendszer tisztításához meg kell töltenie a fürdőt, adjon hozzá folyékony mosószert, és hagyja 5 percig, majd kapcsolja be a zuhanyzót. Ezután az eljárás megtörtént, meg kell ismételni mindent ugyanabban a sorrendben, csak kémia nélkül.

  A zuhany egy fából készült házba történő felszereléséhez bizonyos feltételeket tiszteletben kell tartani. A kiváló minőségű vízszigetelésnek jelen kell lennie, és a vízellátást egy speciális rendszer szakmai mesterével kell elvégezni, amely kizárja a szivárgást.

  A zuhanykabin összegyűjtéséről, nézd meg a következő videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: