Mosógép szivattyújavítás: hibák jelei, problémák megoldása, speciális tippek

A mosógépek automata típusú különböző gyártóktól származó, a víz befecskendezése a tartályt és annak leeresztő a csatornába végzi szivattyú. Ez a csomópont az egyik legfontosabb. Amikor a szivattyú sikertelen, a megfelelő hibakód jelenik meg a képernyőn. A bontás megszüntetéséhez használhatja a szakemberek segítségével. Kívánt esetben azonban a mosóegységben lévő szivattyú javítása önállóan hajtható végre az egyszerű utasítások után.

A bontás jelei

Ha a mosógép üzemeltetése során meg kell találni a lefolyóhoz való működési zavarokat. Ebben az esetben a szivattyú elhagyja vagy eltömíti a leeresztő rendszer szennyeződését. A probléma akkor határozható meg, ha a szivattyú rendszer nem kapcsol be a víz szilva módban. Ugyanezek a problémák állnak rendelkezésre, ha a zümmögés vagy a gép túl sok zajt melegít. Természetesen a víz a kipufogó folyadék szilva tömlőjéből Nem folyik vagy szivárog túl lassú.

Ezenkívül a leeresztő folyamat során a mosógép kikapcsolhat. Gyakran vannak olyan esetek, amikor a szivattyú motor működik, de ugyanakkor a víz nem önt.

A felsorolt ​​funkciók egyedileg nyilvánulhatnak meg magukat, és több azonnal. Sokan közülük tanúskodik a szivattyú hibáinak. A szivattyúval való foglalkozás előtt ki kell zárnia más bontásokat.

Ehhez ellenőrizze a leeresztő tömlőt és a szűrőt. A szemét jelenlétében törölni kell. Ha tisztaak voltak, akkor húzzuk le és vegye le a szivattyút, szétszerelje, tisztítsa meg vagy módosítsa azt.

Leggyakrabban a szivattyú nem működik, ha a motoroszlopok erősen kopottak. És a motor bezárása és a tekercselés megszakítása. A szivattyú rossz hibája törött vagy blokkolt járókerék lehet. Gyakran az utolsó ok arra vezet, hogy a mosóeszköz folyik.

kívül, A szivattyú nem tölthető le, ha helytelenül csatlakoztatott vagy hibás vízszintérzékelő van. Ebben az esetben a szivattyú folyamatosan működik. A szűrőpadok gyakran egy szivattyú lebomlásához vezetnek, mint egy idegen objektum elérése.

A külföldi tárgy elpusztíthatja a járókereket. Ezekben az esetekben a szivattyú működtetése félelmetes hangokat hall.

Hol van a szivattyú?

A szivattyú helye a mosóeszköz modelljétől függően eltér. Egyesekben, hogy megkapja a törött szivattyút, elegendő az alsó panel megnyitása. Más modellekben szinte teljesen szétszerelnie kell a készüléket, mielőtt hibás mechanizmust kaphat.

Például, A mosógépek modelljei LG, Candy, Beko, Whirpool, Ariston szivattyú található. Megkaphatja, beállíthatja a készülék oldalát és eltávolítja az alsó panel. Ezután elegendő ahhoz, hogy a szűrővel meg lehessen csavarni a csiga csavarjait a szivattyúval.

A Zanussi és az elektrolux szivattyú háztartási készülékek mosására a hátsó fedél mögött van. Ez lehetővé teszi, hogy gyorsan elérje. Csak bontsa ki a készüléket, és csavarja le a hátsó panel rögzítését.

A legbonyolultabb szivattyú rendelkezésre állása a Siemens, a Bosch és az AEG gyártók. Teljesen lesznek Szétszerelje az eszköz elülső részét és a kezelőpanelt.

Hogyan kell szétszerelni a szivattyút?

Távolítsa el a szivattyút, és meglehetősen egyszerű, különösen akkor, ha tudod, hogy milyen típusú típusra utal. A modern modellek keringésre és lefolyásra vannak osztva. A szivattyúeszköz tartalmaz egy motort, járókeréket és műanyag csövet.

Szétszerelés kezdődik azzal a ténnyel A mosóegység kikapcsol a hálózatból. Ezután szükséges Távolítsa el a vizet a tartályból. Ez akkor fontos, ha a szivattyú közvetlenül a mosás során tört ki.

A szivattyút könnyedén szétszerelje, elegendő bizonyos ajánlások követésére.

  • Először is, a tömlő le van választva a folyadék kimenetre.
  • Ezután meg kell nyitnia a technikai kikapcsolás ajtaját, és megkapja a szűrőt.
  • Ezt követően helyezze el a mosóegységet a bal oldalon, hogy az aljához való hozzáférés kényelmes legyen.
  • Ezután eltávolítjuk a készülék alján lévő védőburkolatot. A legjobb, ha egy éles késsel. A pad a felső és az alsó reteszelésre van rögzítve, amelyet egy késsel kell nyomni. Végezze el a bélés eltávolítását, gondosan kell lennie, hogy a szerelési lyukak ne kapjanak kárt.
  • A bélés alatt látható csavarok lesznek, amelyeknek ki kell csavarniuk.
  • Most leválaszthatja a szivattyút a hálózati vezetékekből. A szivattyú csigát csavarokkal vagy fényfordulattal távolítjuk el az óramutató járásával megegyező irányban.
  • A szivattyú eltávolítása előtt fontos, hogy fényképezzen, hogy nincsenek hibák a telepítéskor.

Az eszközök egyes modelljeiben a motorok megalapozatlannak tűnnek. Azonban eltávolíthatók az alacsony fűtési hőmérsékletű építési hajszárító használatával is. Meg kell melegíteni a szárat, majd helyezzen egy csavarhúzót egy keresztesnek, és óvatosan távolítsa el a házból. A szivattyú eltávolítása után alapos tisztítást kell végezni az adóból és a szennyeződésből.

Hogyan kell javítani?

Amikor saját kezével leeresztő szivattyú javítása, fontos, hogy először ellenőrizze a járókereket. Meg kell felelnie a tengelyhez. Például megszakíthatja a kötőelemek réseit. Ennek eredményeként a járókerék kialszik az ülésen. A legegyszerűbb esetben elég csak a járókerék rögzítésére ugyanazon a helyen.

Meg kell görgetni a járókereket az ujjaival, hogy ellenőrizze a stroke helyességét és simaságát. Ha szoros görgetés vagy szükséges, hogy helyettesítse az új részét az új tengelyről.

Azonos Fontos megvizsgálni a szivattyú elektromos részét, miközben különös figyelmet fordít a tekercselő tekercsek integritására. Végtére is felelősek a szivattyú rotorjának munkájáért.

A hibákról a GARY jelenlétét a tekercseken vagy a rézhuzal látható összekapcsolásával jelzi. Ez a csomópont a legjobban megváltozik, mivel a részleges javítás nem ad megfelelő hatást.

A kapcsolattartó csoportba tartozó terminál csatlakoztatására szolgáló helynek alapos ellenőrzésre van szüksége. Ebben a kerületben Az oxidfilm lehetséges kialakulása. Ilyen hibával elég könnyű termelni Sztrippelő érintkezők.

A kopott csapágyak ütéshez vezethetnek, ahol a járókerék a csiga burkolatról fut. Ennek eredményeként a szivattyú szükségtelenül hangosan zajlik, és nem működik jól. Néha még a teljes megáll. Ez a bontás könnyen eltávolítható, A betűtípusok cseréjével. Megvásárolhatja őket különleges üzletekben vagy szervizközpontokban.

Az elektromos szivattyú motorláncát is ellenőrizni kell. Meg kell nyomnia egy voltmérővel, hogy felfedje a kapcsolatot. Az ilyen bontás az eszközön lévő jelzések hiánya miatt értendő.

Néha hibás működés kopott strobe. A víz szivárgása miatt észrevehető lesz. Távolítsuk el az ilyen pillanatot egy új tömítőelem telepítésével.

Ha ideiglenesen kiküszöböli a járókerék zaját a csere alkatrészek hiánya miatt Megpróbálhatja vágni a pengéket. Ehhez éles késsel kell megtenni, és a szelet nem haladhatja meg a 2 millimétert. És jobb, ha egy kicsit kevesebbet vágunk. Ellenkező esetben az egység termelékenysége csökken.

A szivattyú felújíthatónak tekinthető, ha tisztítja és kicseréli az összes részletet. A végén telepítheti a házat a lapátokkal és a zárral a retesz segítségével. A biztonsági szabályokat követve a feszültséget az eszköz érintkezőkhöz kell csatlakoztatnia, majd ellenőrizze működését. Ha minden normál üzemmódban működik, akkor Csatlakoztassa a csiga, és teljesen visszaadja a szivattyú összes részét a mosógép házában.

Tippek szakemberek számára

Számos ajánlás van a szakemberektől, amelyek ragaszkodnak, amelyhez elkerülheti a szivattyú lebontását, és kiterjesztheti a mosóegység élettartamát. A legfontosabb dolog az, hogy a mosás előtt ellenőrizze a ruhák zsebét. Végül is különböző idegen tárgyak, különösen fémes, jelentős károkat okozhatnak a készülékben.

És képesnek kell lennie arra is, hogy gondoskodjon a háztartási készülékekről. Gyakran a szivattyú sikertelen, mivel a szemét és a különböző kis alkatrészek esnek a leeresztő rendszerbe. A Pomple rosszul tolerálja a dolgok mosását, amelyeken nagy mennyiségű szennyeződés van. Mechanikai hatás, amely képes a szivattyúnak kézzelfogható kárára.

A bontások megelőzése érdekében a szakértők javasolják Telepítse a vízszűrőt előre. A helyes cselekvés lesz szeletelve és a dolgok gondos vizsgálata minden mosás előtt. Abban az esetben, ha a ruhák jelentős szennyeződésekkel rendelkeznek, a legjobb, ha előzetesen meg kell adnod.

Ha vannak csaták vagy szegecsek ruhákon, akkor Az ilyen dolgokat ki kell kapcsolni. Nem szabad elfelejtenünk a mosáshoz speciális zsákok használatára.

A Skip többszörös bontást okozhat. Annak érdekében, hogy elkerüljék ezt, elegendően adjunk hozzá speciális anyagokat mosáskor, ami megakadályozza a skála kialakulását.

Mosógép szivattyújavítás.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: