Mosógépek javítása

A szabályozás blokkja (modul, tábla) a mosógép és a legsebezhetőbb rendszere számítógépes “szíve”. A szabályozók és érzékelők bejövő jeleinek megfelelően a vezérlőmodul aktiválja a lehetőségek bizonyos listáját. Eléggé univerzális. A gyártó ugyanazt az összetevőt határozza meg a különböző mosási egységek modelljein, amelyek különböző módon jelölik őket.

Mosógépek javítása

Mosógépek javítása

Miért nem sikerül a modul?

A vezérlőeszköz meghibásodása beállítható. A kulcsot az egyszerű javítás valószínű módjainak jelzésére hívjuk.

 • Gyártási hiba. Vizuálisan határozható meg – a rossz minőségű érintkezők, a peeling pályák, a fő chip telepítésének helyein történő beáramlás. Ha az autó jótállás alatt van, akkor nem kell eltávolítania a vezérlőegységet. A vezérlőberendezést a gyártó jótállási kötelezettségeinek megfelelően a javítóműhely alatt cserélik. A termelési hibát gyorsan gyorsan kiállítja – az első hetekben vagy a használat hónapjában.
 • Feszültség eltérése az elektromos hálózatban. Gyakori dobások, oszcillációk, a maximális feszültségek meghaladása képesek a mosóegység elektronikus vezérlésének meghibásodása. A legtöbb elektronikus blokkok nagyon érzékenyek a feszültség hibák és autópályák oszcilláció kell telepíteni stabilizátort vagy egy relé ellenőrzésében. A követendő szabályokat általában a gyakorlati kézikönyvben kell feltüntetni.A legtöbb esetben az áramellátás hátrányainak hiánya könnyen meghatározható a tábla ellenőrzésének folyamatában. A karbantartási központok minden útra törekszik arra, hogy felismerjék az ilyen precedens hibát, nem garanciát.
 • Egy vagy több érzékelő nem megfelelő működése vagy meghibásodása. Ez a baj gyakran nagyon egyszerűen megoldódott, hogyan – beszéljünk alább.
 • A folyadék behatolása az elektronikában. Azt kell jelölni, hogy az egyes gyártók megpróbálják végül megszüntetni az ilyen problémát. Különösen, a vezérlő modul egyes Samsung, LG módosítások, Beko öntjük, amelyet egy vegyület (elektromos szigetelő anyag), sealedized. A fennmaradó gyártók lehetővé teszik a víz behatolását a mosási ciklusok közötti intervallumban.A nedves tábla elindításakor a védelem be van kapcsolva, és a modul blokkolva van. Például a gép javítási munkája ebben az esetben korlátozható a WIP blokkra és alaposan száríthatja az eszközt. A nedvesség mind a vészhelyzeti rezsimek, mind a gép szállításának folyamata során, különösen a lakóhely megváltoztatásának folyamata során.
 • “Flares firmware” – beépített szoftver egy algoritmussal a mosógép működéséhez speciális memória chipen. Meg kell programozni a memóriát egy speciális eszköz vagy programkód a számítógépen (következtetések forrasztva a memória chip, és ez csatlakozik egy személyi számítógép). Néha a szoftvert a modul központi processzorjában helyezik el, amely esetben a “Flash” ilyen.
 • A fedélzeti processzor nem működik – az elektronikus modul fő összetevője. A processzor megváltoztatható, ha pontosan ugyanazt találja. Csak, általában egy sérült processzorral, az elektronikus vezérlőmodul helyettesíthető.

A fennmaradó tényezők közé tartoznak a túlzott naugerek, a hazai rovarok (csótányok), egerek (csótányok), egerek, valamint a rovarok vagy a kis rágcsálók közötti rövid áramkörök jelenléte. Az ilyen problémák kiküszöbölése abban az esetben, ha a védelmi rendszerek nem engedélyezték, könnyű. A díj csak a tisztításhoz szükséges.

Mosógépek javítása

Mosógépek javítása

Mosógépek javítása

Mosógépek javítása

Hibák jelei

Értsd meg, hogy a díjat valami rossz, akkor követheti a következő jeleket.

 1. A mosógép nem nyomja meg a dolgokat, és lefagyassza a kezelőpanelt, és nem reagál teljesen a felhasználó műveleteire, a hibakód nem jelenik meg a kijelzőn.
 2. A kezelőpanelen bekövetkező összes LED viszont, és az összes villog, ugyanakkor cselekvés közben bármilyen mosási program lehetetlen.
 3. A szennyeződéses program telepítve van és elindul, ugyanakkor vízzel, vagy nem tárcsázza a tartályt, vagy a víz önálló vízelvezetését azonnal elvégzik, ráadásul a “fagyasztja” gépet, és csak visszaállítja az újbóli betöltést. Ezzel együtt, a másodlagos indítás után mosás normál üzemmódban készülhet.
 4. Gép, függetlenül attól, hogy a mosóprogram hogyan működik 3-4 órával a sorban, anélkül, hogy leállna, anélkül, hogy öblítésre kerülne. A leeresztő szivattyú nem tesz erőfeszítéseket a vízből való víz szivattyúzására. A lejárati idő után a készülék leáll.
 5. Az eltávolító program konfigurálásához való csatlakozás után a gép lefagy és kikapcsol.
 6. Az eltávolítási program be van állítva, a mosási folyamat megjelenik a kijelzőn, csak a gyakorlatban semmi sem történik, a víz nem kerül felvételre a tartályba, a dob nem forog – semmi sem történik.
 7. Az elektromos motor önkényesen megváltoztatja a dob mozgási sebességét annak ellenére, hogy a gyorsváltozás nem előre meghatározott a program. A dob viszont, és meglehetősen hosszú forgatás egy irányban, akkor egy másikban.
 8. A mosógép termoelektromos fűtője túlságosan meleg víz, hideg hagyja, elhanyagolja a hőmérséklet-érzékelő jelzéseit.

Mosógépek javítása

Mosógépek javítása

Mosógépek javítása

Mosógépek javítása

A hibás működés meghatározása?

A fenti hibák bármelyike ​​képes meghatározni mind a vezérlőpult hibákat, mind a csomópontok vagy a mosógép érzékelőinek meghibásodását.

Annak érdekében, hogy megbizonyosodjon arról, hogy ez pontosan az elektronikus egység, először a mosóegység automatikus tesztjének bekapcsolásához szükséges, majd ellenőrizze a gép csomópontjait kézzel.

Csak ezt követően lehetővé válik a probléma megfelelő következtetései.

A mosóegységek különböző módosításairól az automatikus teszt különböző módon történik. E tekintetben azt tanácsoljuk, hogy alaposan megismerje magát az automatikus mosógép márkájának használatával kapcsolatos utasításokkal.

Mosógépek javítása

Mosógépek javítása

Mosógépek javítása

Mosógépek javítása

Fontolja meg az ARDO mosóegység példáján lévő automatikus tesztelést.

 1. A hardver- és szoftvereszköz nyílát szigorúan függőleges helyzetbe kapcsoljuk úgy, hogy a nyíl a könyvre irányuljon.
 2. Tegye nulla hőmérsékletet.
 3. Ellenőrizzük, hogy nincsenek dolgok a dobban, és a tartályban – víz.
 4. Kattints a kulcsok a központ azonnal, majd az automata tészta üzemmód kell kezdeni.
 5. A diagnosztika végén a kijelzőnek hibakódot kell megjelenítenie, amely felelős vagy a mosógép összetett részének vagy elektronikus blokk kompozit részének meghibásodásához.

Az automatikus teszt nem mindig teszi lehetővé a megfelelő eredmény elérését.

Annak érdekében, hogy az elektronikus blokk lebomlása, az ampervoltiméter csípése szükséges.

Szükséges teljesíteni az összes kétes csomópontot, felhívva őket viszont. Természetesen a foglalkozás nagyon óvatos, de csak egy lehetőség van arra, hogy 100% -ot biztosítson az elektronikus egység meghibásodásában.

Mosógépek javítása

Mosógépek javítása

Mosógépek javítása

Hogyan kell felújítani?

Annak érdekében, hogy az eszközök javítsák a készüléket, hogy produktív és gyorsan megvalósítható legyen, ajánlott leállítani a rendszereket. Gyakorlati útmutatásban vannak, és kiemelkedő fontosságúak.

A vezérlőmodul viszonylag könnyű lesz. Szükséges eltávolítani az elülső panelt, vagy el kell jutnia a telepítési területen a gép felső fedelének eltávolításával, majd a tábla lebontása után.

A legújabb módosításokban vannak védelem a “bolondoktól” – a terminálok nem lehet rossz helyzetbe kerülni.

Mindazonáltal, amikor szétszerel, gondosan nézze meg, hogy melyik hely van csatlakoztatva a korrigált blokk helyesen történő telepítéséhez.

Javasoljuk az eljárást. A táblát lebontják a rögzítő léc eltávolítása után, amely szabályként önszabályozással van rögzítve az öntapadon vagy a számlálócsavarok.

Mosógépek javítása

Mosógépek javítása

Mosógépek javítása

Mosógépek javítása

Azonban a hibák egy része, amely a vezérlőegység kezelésének hibás működését provokálhatja, önmagában megoldható. Ezek károsodott érzékelőkkel vannak konjugálva.

 1. A programbeállítás érzékelő sikertelen. A beállító gombban lévő érintkezési csoportok szennyezésének és szennyezésének köszönhetően jelenik meg. Jelek: A szabályozó keményen fordul, nem üres Clear Click. Megköveteli a szabályozót és tisztítsa meg.
 2. Nagara felvétel. Árak régi autókkal. Sok erőfeszítés nélkül határozható meg: a szűrő tápcsatlakozók az áramellátás interferenciájának elnyomásához egy zsálya réteggel ragadnak meg. Alaposan tisztítják egy zörög és száraz ruhával.
 3. Zárzár érzékelő hiba. Ugyanúgy jelenik meg, mivel a mosószerek maradványai, kitéve. Luke Blocker-t kell tisztítani.
 4. Az elektromos motor elindításának elmulasztása rövid távú görgetés után, amely nem különböztethető meg a forgalom stabilitása. A meghajtószíj gyengülése által kiváltható. Az autónak meg kell vágnia és húznia kell a kereket.
 5. Interferencia hálózati tápegység. A “föld” hiánya “verte” az elektromos korlátok, amelyek befolyásolják, hogy a vezérlőegység blokkolja az eszköz működését.
 6. Egy másik hihetetlen probléma jelen van az indesit gépek által – instabil folyadéknyomás jellemzői. Abban a pillanatban, amint a felhasználó megpróbálja megoldani a problémát, elvégzése a fő egységet a vezérlőegység a mosó egység, a kérdés kizárólag a kézi hajtású tömlő, megtörve a tojótyúk vagy szerezte a szűrés eszköz.

Mosógépek javítása

Mosógépek javítása

Mosógépek javítása

Ha szükséges a szakemberekre?

A mosóegység elektronikus vezérlőegységének helyreállítása speciális tudás kérte. Az elemek jellemzőinek ellenőrzése, az elektromos sapkák integritásának vizsgálata.

Meg kell állapítani a szakmai részvétel szükségességét kellően egyszerű:

 1. Ha a tábla szekciói megváltozott színű, sötétített pályák, letett hely;
 2. Kapacitorok fejei egyértelműen domborúak vagy szakadtak a keresztkötés területén;
 3. A csillapított tekercseken a lakk kiégése nyomai vannak megadva;
 4. A központi processzor telepítési helye sötét volt, a mikrochip lábai heterogén színben különböznek egymástól.

Ha az egyik hasonló mutató megtalálható, és a forrasztás és az ampervoltimema állomás tapasztalatai hiányoznak, akkor használni kell egy magasan képzett varázsló segítségével.

Mosógépek javítása

Mosógépek javítása

Mosógépek javítása

És mégsem: Ha a háztartási készülékek nem rendelkeznek garanciális időszakra, akkor természetesen nem szenvednek problémát, hogyan kell javítani, de azonnal menj a szervizközpontba. És a saját kezével javíthatja a technikát.

A mosógép vezérlődobozának javítása videóban.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása