Mosógépek javítása

A szabályozás blokkja (modul, tábla) a mosógép és a legsebezhetőbb rendszere számítógépes “szíve”. A szabályozók és érzékelők bejövő jeleinek megfelelően a vezérlőmodul aktiválja a lehetőségek bizonyos listáját. Eléggé univerzális. A gyártó ugyanazt az összetevőt határozza meg a különböző mosási egységek modelljein, amelyek különböző módon jelölik őket.

Miért nem sikerül a modul?

A vezérlőeszköz meghibásodása beállítható. A kulcsot az egyszerű javítás valószínű módjainak jelzésére hívjuk.

 • Gyártási hiba. Vizuálisan határozható meg – a rossz minőségű érintkezők, a peeling pályák, a fő chip telepítésének helyein történő beáramlás. Ha az autó jótállás alatt van, akkor nem kell eltávolítania a vezérlőegységet. A vezérlőberendezést a gyártó jótállási kötelezettségeinek megfelelően a javítóműhely alatt cserélik. A termelési hibát gyorsan gyorsan kiállítja – az első hetekben vagy a használat hónapjában.
 • Feszültség eltérése az elektromos hálózatban. Gyakori dobások, oszcillációk, a maximális feszültségek meghaladása képesek a mosóegység elektronikus vezérlésének meghibásodása. A legtöbb elektronikus blokkok nagyon érzékenyek a feszültség hibák és autópályák oszcilláció kell telepíteni stabilizátort vagy egy relé ellenőrzésében. A követendő szabályokat általában a gyakorlati kézikönyvben kell feltüntetni.A legtöbb esetben az áramellátás hátrányainak hiánya könnyen meghatározható a tábla ellenőrzésének folyamatában. A karbantartási központok minden útra törekszik arra, hogy felismerjék az ilyen precedens hibát, nem garanciát.
 • Egy vagy több érzékelő nem megfelelő működése vagy meghibásodása. Ez a baj gyakran nagyon egyszerűen megoldódott, hogyan – beszéljünk alább.
 • A folyadék behatolása az elektronikában. Azt kell jelölni, hogy az egyes gyártók megpróbálják végül megszüntetni az ilyen problémát. Különösen, a vezérlő modul egyes Samsung, LG módosítások, Beko öntjük, amelyet egy vegyület (elektromos szigetelő anyag), sealedized. A fennmaradó gyártók lehetővé teszik a víz behatolását a mosási ciklusok közötti intervallumban.A nedves tábla elindításakor a védelem be van kapcsolva, és a modul blokkolva van. Például a gép javítási munkája ebben az esetben korlátozható a WIP blokkra és alaposan száríthatja az eszközt. A nedvesség mind a vészhelyzeti rezsimek, mind a gép szállításának folyamata során, különösen a lakóhely megváltoztatásának folyamata során.
 • “Flares firmware” – beépített szoftver egy algoritmussal a mosógép működéséhez speciális memória chipen. Meg kell programozni a memóriát egy speciális eszköz vagy programkód a számítógépen (következtetések forrasztva a memória chip, és ez csatlakozik egy személyi számítógép). Néha a szoftvert a modul központi processzorjában helyezik el, amely esetben a “Flash” ilyen.
 • A fedélzeti processzor nem működik – az elektronikus modul fő összetevője. A processzor megváltoztatható, ha pontosan ugyanazt találja. Csak, általában egy sérült processzorral, az elektronikus vezérlőmodul helyettesíthető.

A fennmaradó tényezők közé tartoznak a túlzott naugerek, a hazai rovarok (csótányok), egerek (csótányok), egerek, valamint a rovarok vagy a kis rágcsálók közötti rövid áramkörök jelenléte. Az ilyen problémák kiküszöbölése abban az esetben, ha a védelmi rendszerek nem engedélyezték, könnyű. A díj csak a tisztításhoz szükséges.

Hibák jelei

Értsd meg, hogy a díjat valami rossz, akkor követheti a következő jeleket.

 1. A mosógép nem nyomja meg a dolgokat, és lefagyassza a kezelőpanelt, és nem reagál teljesen a felhasználó műveleteire, a hibakód nem jelenik meg a kijelzőn.
 2. A kezelőpanelen bekövetkező összes LED viszont, és az összes villog, ugyanakkor cselekvés közben bármilyen mosási program lehetetlen.
 3. A szennyeződéses program telepítve van és elindul, ugyanakkor vízzel, vagy nem tárcsázza a tartályt, vagy a víz önálló vízelvezetését azonnal elvégzik, ráadásul a “fagyasztja” gépet, és csak visszaállítja az újbóli betöltést. Ezzel együtt, a másodlagos indítás után mosás normál üzemmódban készülhet.
 4. Gép, függetlenül attól, hogy a mosóprogram hogyan működik 3-4 órával a sorban, anélkül, hogy leállna, anélkül, hogy öblítésre kerülne. A leeresztő szivattyú nem tesz erőfeszítéseket a vízből való víz szivattyúzására. A lejárati idő után a készülék leáll.
 5. Az eltávolító program konfigurálásához való csatlakozás után a gép lefagy és kikapcsol.
 6. Az eltávolítási program be van állítva, a mosási folyamat megjelenik a kijelzőn, csak a gyakorlatban semmi sem történik, a víz nem kerül felvételre a tartályba, a dob nem forog – semmi sem történik.
 7. Az elektromos motor önkényesen megváltoztatja a dob mozgási sebességét annak ellenére, hogy a gyorsváltozás nem előre meghatározott a program. A dob viszont, és meglehetősen hosszú forgatás egy irányban, akkor egy másikban.
 8. A mosógép termoelektromos fűtője túlságosan meleg víz, hideg hagyja, elhanyagolja a hőmérséklet-érzékelő jelzéseit.

A hibás működés meghatározása?

A fenti hibák bármelyike ​​képes meghatározni mind a vezérlőpult hibákat, mind a csomópontok vagy a mosógép érzékelőinek meghibásodását.

Annak érdekében, hogy megbizonyosodjon arról, hogy ez pontosan az elektronikus egység, először a mosóegység automatikus tesztjének bekapcsolásához szükséges, majd ellenőrizze a gép csomópontjait kézzel.

Csak ezt követően lehetővé válik a probléma megfelelő következtetései.

A mosóegységek különböző módosításairól az automatikus teszt különböző módon történik. E tekintetben azt tanácsoljuk, hogy alaposan megismerje magát az automatikus mosógép márkájának használatával kapcsolatos utasításokkal.

Fontolja meg az ARDO mosóegység példáján lévő automatikus tesztelést.

 1. A hardver- és szoftvereszköz nyílát szigorúan függőleges helyzetbe kapcsoljuk úgy, hogy a nyíl a könyvre irányuljon.
 2. Tegye nulla hőmérsékletet.
 3. Ellenőrizzük, hogy nincsenek dolgok a dobban, és a tartályban – víz.
 4. Kattints a kulcsok a központ azonnal, majd az automata tészta üzemmód kell kezdeni.
 5. A diagnosztika végén a kijelzőnek hibakódot kell megjelenítenie, amely felelős vagy a mosógép összetett részének vagy elektronikus blokk kompozit részének meghibásodásához.

Az automatikus teszt nem mindig teszi lehetővé a megfelelő eredmény elérését.

Annak érdekében, hogy az elektronikus blokk lebomlása, az ampervoltiméter csípése szükséges.

Szükséges teljesíteni az összes kétes csomópontot, felhívva őket viszont. Természetesen a foglalkozás nagyon óvatos, de csak egy lehetőség van arra, hogy 100% -ot biztosítson az elektronikus egység meghibásodásában.

Hogyan kell felújítani?

Annak érdekében, hogy az eszközök javítsák a készüléket, hogy produktív és gyorsan megvalósítható legyen, ajánlott leállítani a rendszereket. Gyakorlati útmutatásban vannak, és kiemelkedő fontosságúak.

A vezérlőmodul viszonylag könnyű lesz. Szükséges eltávolítani az elülső panelt, vagy el kell jutnia a telepítési területen a gép felső fedelének eltávolításával, majd a tábla lebontása után.

A legújabb módosításokban vannak védelem a “bolondoktól” – a terminálok nem lehet rossz helyzetbe kerülni.

Mindazonáltal, amikor szétszerel, gondosan nézze meg, hogy melyik hely van csatlakoztatva a korrigált blokk helyesen történő telepítéséhez.

Javasoljuk az eljárást. A táblát lebontják a rögzítő léc eltávolítása után, amely szabályként önszabályozással van rögzítve az öntapadon vagy a számlálócsavarok.

Azonban a hibák egy része, amely a vezérlőegység kezelésének hibás működését provokálhatja, önmagában megoldható. Ezek károsodott érzékelőkkel vannak konjugálva.

 1. A programbeállítás érzékelő sikertelen. A beállító gombban lévő érintkezési csoportok szennyezésének és szennyezésének köszönhetően jelenik meg. Jelek: A szabályozó keményen fordul, nem üres Clear Click. Megköveteli a szabályozót és tisztítsa meg.
 2. Nagara felvétel. Árak régi autókkal. Sok erőfeszítés nélkül határozható meg: a szűrő tápcsatlakozók az áramellátás interferenciájának elnyomásához egy zsálya réteggel ragadnak meg. Alaposan tisztítják egy zörög és száraz ruhával.
 3. Zárzár érzékelő hiba. Ugyanúgy jelenik meg, mivel a mosószerek maradványai, kitéve. Luke Blocker-t kell tisztítani.
 4. Az elektromos motor elindításának elmulasztása rövid távú görgetés után, amely nem különböztethető meg a forgalom stabilitása. A meghajtószíj gyengülése által kiváltható. Az autónak meg kell vágnia és húznia kell a kereket.
 5. Interferencia hálózati tápegység. A “föld” hiánya “verte” az elektromos korlátok, amelyek befolyásolják, hogy a vezérlőegység blokkolja az eszköz működését.
 6. Egy másik hihetetlen probléma jelen van az indesit gépek által – instabil folyadéknyomás jellemzői. Abban a pillanatban, amint a felhasználó megpróbálja megoldani a problémát, elvégzése a fő egységet a vezérlőegység a mosó egység, a kérdés kizárólag a kézi hajtású tömlő, megtörve a tojótyúk vagy szerezte a szűrés eszköz.

Ha szükséges a szakemberekre?

A mosóegység elektronikus vezérlőegységének helyreállítása speciális tudás kérte. Az elemek jellemzőinek ellenőrzése, az elektromos sapkák integritásának vizsgálata.

Meg kell állapítani a szakmai részvétel szükségességét kellően egyszerű:

 1. Ha a tábla szekciói megváltozott színű, sötétített pályák, letett hely;
 2. Kapacitorok fejei egyértelműen domborúak vagy szakadtak a keresztkötés területén;
 3. A csillapított tekercseken a lakk kiégése nyomai vannak megadva;
 4. A központi processzor telepítési helye sötét volt, a mikrochip lábai heterogén színben különböznek egymástól.

Ha az egyik hasonló mutató megtalálható, és a forrasztás és az ampervoltimema állomás tapasztalatai hiányoznak, akkor használni kell egy magasan képzett varázsló segítségével.

És mégsem: Ha a háztartási készülékek nem rendelkeznek garanciális időszakra, akkor természetesen nem szenvednek problémát, hogyan kell javítani, de azonnal menj a szervizközpontba. És a saját kezével javíthatja a technikát.

A mosógép vezérlődobozának javítása videóban.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: