A fúróbitról

A fúrási módszer a különböző ipari ágazatokban kereslet. Különleges létesítmények használata Különleges berendezések az olaj- és gáztermeléshez. Az ilyen berendezések egyik eleme a fúróbit. A cikk beszélni fog az eszköz sajátosságairól, népszerű gyártóinak és kiválasztási kritériumairól.

Ami?

Fúró vésők – Speciális eszközök fúrási kutakhoz. A berendezés zúzó- vagy vágási hatást eredményez, amely a kívánt átmérőjű lyukat alkotja. A design komplex szerkezete van. Az eset fő eleme a rotor egy speciális fúvókával, amely biztosítja a mechanizmus működését. A Chisses ipari gépeken készülnek, kiváló minőségű acélot használnak nyersanyagként.

A csapágyak csapágyakkal rendelkeznek. Ezek kis elemei zúzás formájában kúp alakú fogakkal. A fogak vágásának gyártásához gépeket használnak, és maga a csapágyat a sütőben fizetik. A csapágy a raklapon található.

Az elemek számát a fúróberendezés célja alapján határozzák meg.

A szerszám forgási frekvenciája a kút mélységétől és a talaj plaszticitásától függ. Minél több mélység, minél alacsonyabb a forgás sebessége. Ez azért van, mert javítja a tömörítési nyomást minden oldalról. Ez nagyobb fajta megsemmisítést és hosszú távú érintkezést igényel a fogakkal. Ezért a forgás gyakorisága növekvő mélységgel csökken.

A fúró vésőket vízi, olaj- vagy gázkút fúráshoz használják. A szerszám elengedhetetlen, ha információt gyűjt a talaj állapotáról. Használják a talajfúráshoz, például, ha jól kell készíteniük.

Egyes típusú eszközöket egy speciális összetétel feldolgozza, vagy használja a megerősítési módszert. Ennek köszönhetően csökkenti a fajtákra gyakorolt ​​hatását, és a sima és sima falak megteremtésének esélye nő.

A berendezés főbb jellemzői:

 • Mély átjáró létrehozása;
 • Talajpusztítás;
 • A kút falainak összehangolása;
 • nagy teljesítményű;
 • hatékony munka nagy alagutak létrehozásakor;
 • Megbízhatóság és hatékonyság.

Osztályozás

A fúróbombok több kritériummal osztályozhatók.

Rendeltetési hely szerint

A berendezés céljától függően több faj is van.

 • Szilárd fúrás esetén. Az eszközöket egyetlen síkban dolgozhatunk.

 • Oszlopfúráshoz A felszerelést a perifériás pusztításhoz használják.

 • Speciális eszköz. A speciális berendezések összehangolják a már létrehozott alagút falát, vagy jól, elpusztítják a forgalmi dugókat a cementkőből.

 • A sokkkötélfúráshoz A berendezések súlyos eszközök segítségével fokozatosan a talaj deformációjára szolgálnak. A vésők viszont: lapos, külföldi, keresztes, kerekítés. Minden típusú eszközt a különböző talajkeménységű munkához tervezték. A nyakberendezés átmérője 112, 140, 165, 188, 220 mm.

 • A forgó fúráshoz Eszközök a fúrómechanizmus forgatásánál dolgoznak. A talaj deformálódása az oszlopon található tengely körül forgó rotor miatt következik be. A mechanizmust vízkút fúráskor használják.

A szilárd és oszlopos eljárások mechanizmusai is alkalmasak a vágóhíd elmélyítésére.

A munkagép típusával

A munkakör típusától függően a küzdelmek többféle típusra vannak osztva.

gyémánt

A szerszámot a közepes keménység fajtájának fúrására használják. A talaj azonban váltakozó puha és szilárd kőzetekkel van ellátva. Ezért az optimális az átlagos talajkeménységgel való együttműködés mechanizmusa.

A talaj kopása a pusztításhoz vezet. A gyémánt véső olyan vágókból áll, amelyek a fajtában keresztreformálódnak. A munka teljesítménye az alkalmazandó gyémántok méretétől függ. A gyémántok helyén a készülék két alfajra oszlik: egyrétegű és többrétegű. A szerszámok szétválasztása és a mechanizmus helyszíne: radiális, spirál és lépcsőfokozó véső.

A berendezésnek inspirálója van, de meglehetősen igényes mechanizmusnak tekinthető. Ha túl szilárd talaj van az elemen dolgozik, a berendezés leáll. Gyémánt elem összeomlik vagy esik.

A gyémánt vésőnek kiváló minőségű öblítésre van szüksége. Ellenkező esetben a berendezés leállítja a működést, vagy alacsony teljesítményt ad.

Éles

A design golyóscsapágyakkal rendelkezik. Ezek olyan elemek, amelyek egy kúp vagy henger formájában vannak, működésük miatt, sokk vagy váltóhatás következik be. A fúrás utolsó módja hatékonyabb. A csapágy elérése megtörténik, és lehetséges a talaj további megsemmisítése. Tanulmány csoportok osztályozhatók jellege szerint a fajta pusztítás: az egy -fej használják mélyfúrás, duplex – geológiai vizsgálatok, három-fokozatú -, hogy hozzon létre olaj- és gázkutak, négy-fokozatú – bonyolultabb feltételeket.

Lapát

Ez a berendezésnek egyszerű tervezési eszköze van. A Bandal Chisel több pengével rendelkező eset. Használt A puha talaj fúrásához. A mechanizmust a nagy sebességű hatékony működés jellemzi. Az eszköz osztják alfaja: az egyik minőségű csúcs véső, két pengés, három penge, három penge koptató vágó, hexless. Minden típus, kivéve az egyfajta, a laza talaj fúráskor használják. Az utolsó három típus a kőolaj- és gázkútok létrehozására szolgál, mivel ezek nagy átmérőjűek.

Őrlés

A maró véső egy primitív szerkezet, tartósság, stabilitás, a dinamikus terhelésekkel szemben. A berendezésnek van egyfajta monolitikus, zúzási mechanizmusok, amelyek biztosítják a fúrási hatékonyságot. A szerszám alkalmas szilárd sziklákkal való együttműködésre, nem fél a fémből származó elemek bevitele. A cement vagy beton parafa áttörésére használják. A berendezések elengedhetetlenek az olaj, a gáz és a vízellátás fúrása esetén. Hatékonysága és nagy mutatói ellenére számos mínusz van. A maró véső nem használható laza sziklák fúrására. És kizárja a gyors átjárót is. A szerszámot primitív öblítés jellemzi, ami szintén kisebb mínusz.

Minden típusú szelet saját méretük van, beleértve a szerszám átmérőjét és az összekötő szál megnevezését. A berendezések a GOST 20692-2003 szabvány szerint sorolhatók.

Annak érdekében, hogy a mechanizmus ne kopogjon, a racionális fejlődés módja minden típusú eszköz esetében kiszámítható. A képlet tartalmazza az alsó hólyúra-szerkezet forgalmát, a terhelést és a nyomást a szivattyúkban. A megfelelő műhelyhez a terhelésnek az oszlop súlyának legalább 75% -ának kell lennie. Ellenkező esetben túlterhelés és korai kopás történik. Az alulterhelés a behatolás csökkenéséhez vezet.

Népszerű gyártók

A fúróberendezések felszabadulása kis számú céggel foglalkozik. Ez a jelentős gyártási költségek, valamint a fúró növényi piac alacsony kapacitásának köszönhető.

Néhány népszerű véső gyártója a hazai márkák OJSC Volgaburmash és NPP “Burintech”. Növények ipari ági szerszámok agrogén mechanizmussal és gyémántvágókkal. A termékek az olaj és a gáz kivonására irányulnak, ezért meg kell felelniük az összes technológiai követelménynek. A berendezést magas technológiák segítségével állítják elő.

Minden modell 6000 m mélységben használható. A bitek alkalmasak polcfúrásra és fúrásra az expozíciós környezetben.

A termékeket a megbízhatóság és a hosszú élettartam jellemzi. Az ügy megerősített részekből áll. Egyes tengeri modellek speciális tömörítéssel vannak felszerelve a tartócsapágy védelme érdekében.

A szerszámot őrlési és karbidfegyverekkel használják, fúrási kutakra használják, bővítve a vágóhíd átmérőjét és más típusú munkát.

Egy másik cég “Targin” A saját termelésének vésőinek kiadásában. A modellek Targinbite címkézéssel készülnek. A fúróberendezések és a fejek 43-490 m mélységben alkalmasak. És a vállalat a kopott berendezések helyreállítása és a deformált PDC vésők.

A vízellátó és bányászati ​​rendszerek építéséhez a vésők fő gyártóit figyelembe veszik OJSC “Uralburmash” és ZAO “Gormash”. A geológiai és építési munkákhoz használt eszköz nem nagy terhelésnek van kitéve. Ezért a vállalatok olcsó szabványos eszközöket állítanak elő a vízkutakból 30-300 m. A bányászati ​​ipar márkák számára agrogén és lapátberendezéseket termelnek. Magas technológia és kiváló minőségű anyagok gyártása során.

LLC “Fúrási technológiák gyárja” – Vállalat, amely a vésők gyártásában is részt vesz. A tartomány a márka áll mechanizmusok kereső, bányászati ​​munka, hidrogeológiai ipar, valamint telepíteni az alapítvány és az eltömődés cölöpök. A vállalat agrogén és pengéi bitet termel a laza, puha talaj fúrásához. A szilárd talaj és az alacsony csiszoló talaj klasszikus modelljei vannak.

A viszkózus talajszalagok egy eredeti szerkezete, amely biztosítja a hatékonyságot nagy sebességgel és növeli a kopásállóságot.

A fúrómechanizmusok felszabadítása Márka “fúróeszköz”. A növény kis fúróberendezésekhez készít biteket: Auger eszköz és berendezések oldalsó és központi mosás. A geológiai ipar számára a csiszoló talaj fúrására szolgáló penge mechanizmusok gyártása.

A márka a PDC eszközök gyártója. A gyémántvágóknak polikristályos tulajdonságai vannak, és a legkisebb pengék számán találhatók. Ez lehetővé teszi a nagy sebességgel való munkát. Kopásálló elemek nem félnek a keménység talajának expozíciójától.

Gyermek árnyalatok

A fúrás kiválasztásához három fő kritériumot kiemelhet.

Célja

A puha talaj fúrásához és az alacsony terhelésű munkához jobb választani Agrogént vagy penge vésőt. A berendezést a megbízhatóság és a hatékony működés nagysebességgel megkülönbözteti. Mindkét típusú eszközt a talajminták geológiai keresésére használják, és a közepes keménység talaját fúrják.

A bonyolultabb fúrási körülmények a gyémánt vagy marószeletek használatát jelentik. Alkalmazhatók az alapítványok és fúráskútok telepítésére különböző célokra.

Anyagi és minőségi

A megbízható berendezések ellenállnak a nehéz terheléseknek, nem pedig deformációnak vannak kitéve. A mechanizmusok előállításánál szénacél. Ez az anyag más minőségű. A választáskor különös figyelmet fordítanak a vágók minőségére. A szélüknek nincs zsetonjaik, karcolása, az anyagnak nem szabad összeomlani.

Egyes gyártók speciális összetételt használnak, amely lefedi a motor fő részeit és a vágóelemeket. A bevonat növeli az élettartamot, és megakadályozza a talaj negatív hatását.

Divatmosás

A bitek többféle öblítése létezik – Központi és oldal. Mindkét rendszer előnye és hátránya van. Az öblítés központi típusa hűtés és fegyver tisztítás, de amikor a sugár van érintkezve, a nyomás elveszti a nyomást. Az oldalsó mosás plusz magas sugárnyomású, ami növeli a fúrási sebességet. Azonban a folyadék hatása a periféria egy részére esik, amikor a csapágy zónájában folyékony és iszap levegő van kialakítva.

Nagy telepítések esetén jobb, ha kombinált öblítés. Ezt annyira tisztítja az arc központi eleme, a csapágyakkal együtt, az iszap ragaszkodása megszűnik.

Véső a fúrásra – integrált eszköz az ipar különböző területeihez. A berendezés típusaira és alfajokra oszlik. Minden eszköznek van célja és jellemzői. A bit kiválasztása több szempont alapján történik. A fenti anyagok sok kérdésre válaszolnak, és segítenek kiválasztani a kívánt eszközt egy bizonyos típusú fúráshoz.

A következő videóban megtudhatja, hogy mit használnak a kőolajkútok fúrásához.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: