A Maple Tatar jellemzői és termesztése

A GYERMEKEK MARLE TATAR termesztésével növekszik, bármilyen kertész számára. A kultúra nem igényel különleges ellátást, és jól érzi magát Oroszország legtöbb régiójában.

Leírás

Maple Tatar több névvel rendelkezik: a növény is Islane, Nonken és Ginnala néven ismert. A kultúra úgy néz ki, mint egy kis fa vagy cserje, akinek a szárai 2-12 méterre nőnek. Elég vékony, szürke-barna vagy majdnem fekete árnyalatú kéreg az első növekvő sima és kis hornyok, majd a repedések borítása. Az elegáns bordázott ágak vöröses színűek lehetnek kissé vetíthetők. A növény rövid és széles, gyakorlatilag gömbölyű veséje is telített árnyalattal rendelkezik, amely vörös és barna keveréket képvisel. A méretük 4 milliméterrel érhető el.

Az 5-11 cm hosszúságú ovális vagy deltoid levelek és 3-7 centiméter szélessége szilárd vagy szilárd vagy 2-5 pengével nő. Zöld a tavasszal az őszi, világos piros színű, majd esik. A rózsaszínű vágók nem haladják meg a 2-5 centimétert. Amikor a juhar virágzik, könnyű telített illatú boutons borítja, amelynek átmérője nem megy túl az 5-8 milliméter határon. Fehér és sárga virágok vöröses mintavételrel összegyűlnek egy sűrű hóviharban a gally végén. A kopott magzat egy cruisefront, amely két féltől körülbelül 2 cm-es hosszúságú, akut szög alatt eltérő.

A nyár végén vagy kora ősszel érlelő növényi magvak barna-vörös árnyalattal rendelkeznek. A domború anyákat egy kis kiterjesztés jellemzi.

A fa egy vastag tojás alakú vagy gömb alakú korona átmérője 6 méter lehet. A gyökérrendszer erősen ágai a talaj felső rétegeiben. Nem lehet mondani, hogy a juhar képviselője gyorsan növekszik, de nem fél az aszálytól, a város szmog és a talaj sótartalmától. Magasságban a növény elérheti a 10 métert. A felnőttkorban nagyon ellenáll az erős fagynak is. A növény várható élettartama kedvező körülmények között átlagosan 100 év, bár egyes példányok akár 300-ig élnek. A virágzó kultúra ideje nem megy túl a páros trojka hetek határain Május második felében, a levelek feloldása után.

Érdekes módon a nonszensz lemezlemezei néhány héttel korábban jelennek meg, mint a “rokonai”, de virágzik, éppen ellenkezőleg, később kezdődik.

Annak ellenére, hogy a kultúra szeptemberben gyümölcs, a telek szinte a fagyok kezdete előtt maradhatnak a fán. A természetben az üzemet megzavarja a magok, és a gazdaságban a gyökérpigery és a hornyok egyre inkább használják.

Terjesztés

Nonlen elterjedt Oroszországban, főként az európai részében. Megtalálhat egy növényt Kuratovba, valamint az Észak-Kaukázusban és a Nyugat-Szibériában. Ezenkívül a Tatar juhar egyre növekszik Közép- és Kelet-Európában, a Balkán-félszigeten, Malaya Ázsiában, Iránban, Törökország hegyeiben és Görögországban, a világ más részein. Az élőhelyének főbb helyei széles méretű erdők, valamint a partok és a bankok mentén. Miután előnyben részesített nedves helyeket a világ északi részén, feláll a taiga-ba.

Leszállás

A juhar egy nyitott talajba történő ültetése korai tavasszal ajánlott, amíg a vese még nem haladt meg, vagy a késő ősszel, várva a hűtést és a lombozat lombozatot. A leszállási területnek jól lefednie kell és száraznak kell lennie. Elvileg a kultúra képes lesz az árnyékban kialakítani, de a leveles rekordok árnyéka, majd sápadt. Elengedhetetlen, hogy a nedvességet ne tárolja a kiválasztott területen, így ha a talajvíz közel van a felület közelében, akkor szükség lesz a vízelvezető rendszer megszervezésére. Használhatja a zúzott kő, kavicsok vagy töredékek téglák, elhelyezve, hogy 10-20 cm-es réteget képezzen a mélyedés alján.

A blackland optimális talajja a gyep, nedves és homok keveréke 2-3 és 1 arányban. A Föld optimális savanyúsága 6,0-7,5 pH-értéket tartalmaz. A talajkibocsátások mindegyike azonnal 120-150 g nitrát-összetétellel, például nitroammosz-t dúsítva van. A csemeték a gödrökben 50-70 centiméter mélységben helyezkednek el, és megközelítőleg ugyanolyan szélességben, hogy a gyökér nyak nem részeg. A leszállást nehéz öntözéssel és a gördülő kört egy vékony tőzeggel töltik ki.

Meg kell említeni, hogy a tavaszi leszállás esetében a talajt az előző ősszel készül.

Ha a tatár juhar az élő sövény részévé válik, akkor Az egyes példányok között szükség lesz az 1,5-2 méteres rés ellen. Az egyes fák közötti egyetlen leszálló távolság 1,5-2 méterre kerül.

Gondoskodás

Annak ellenére, hogy a felnőtt becslése szerint a felnőtt a Kultúra a Szervetlen, Először a leszállás után rendszeres öntözésre van szüksége. Minden nap a kertésznek körülbelül 20 liter vizet kell öntenie mindegyik palánta alatt, és gondosan figyelemmel kell kísérnie a talaj állapotát. Az eljárást a talaj és a diófélékhez kell csatolni. A jövőben az öntözés fa van elrendezve, ahogy a föld száraz lesz. Általában, A fiatal másolatok csomagolása hetente egyszer, és a felnőtt fák – minden hónapban. A forró és száraz időjárás telepítésekor az öntözési mód változásai gyakoribbá válnak, És minden egyes üzem esetében, akár 10-20 liter fluid, hetente egyszer kiáramlott. Normál esőzések során ugyanazokat a 10-20 liter havonta egyszer szállítják.

Ha a kultúra nem kapta meg a szükséges műtrágyákat a leszállás során, akkor a táplálékkiegészítők később az öntözés során szerepelnek. Például tavasszal a tatarsky-t javasoljuk, hogy 40 gramm, koszorúkatömítésű, 15-25 gramm és 30-50 g szuperfoszfátot. Ez a mennyiség elegendőnek kell lennie a kert 1 négyzetméteréhez. Nyári idő kultúrájában Ez lesz a komplex műtrágya “Kemira Universal”, 100 gramm, melyek a helyszín négyzetméterén belül vannak elosztva. Nem szabad elfelejtened a tőzeg vagy a föld prioritási körét, amely 3-5 centiméter rétegmagasságot képez.

A szárított ágak vágása és a korona kialakulása a tavasz elején vagy az ősz végén történik. Emlékeztetni kell arra, hogy nem csak az idősebb vagy sérült hajtások megszüntetik, hanem azok, amelyek nem a másik oldalon nőnek, megsértik a “képek” integritását. Mivel a fiatal növények téli keménysége kicsi, a hideg évszak előtt szükségszerűen a gyökérnyugati fenyő ágak közelében van. A Stambal Növények is követik az első pár évet, hogy megvédjék a burkolatot (1-2 réteg a hordó területen).

Betegségek és kártevők

Leggyakrabban a Wornoklin szenved Korall pecsételés. A betegség elsősorban a fa hajtásokat érinti. Annak ellenére, hogy csak foltok lehetnek, leggyakrabban a juhar megfosztják ágakat, és még meghalnak. A sérült részeket azonnal vágják, és az így kapott sebeket aktivált szénnel vagy kerti borján bevonják.

Annak megakadályozása érdekében, hogy a betegség a támogatáshoz jön réz-szulfát, permetezés, amelyet tavasszal végeznek el a vesék kinyilatkoztatása előtt.

Gyakran előfordul, hogy a kultúra étkezési harmatnak van kitéve. A betegség fő tünete az, hogy megváltoztassuk azokat a lemezlemezek állapotát, amelyek egy fehér láncúak. A porított harmat szaporításának megakadályozása érdekében a szóda-oldat permetezését végezzük, és a lemezeket feltétlenül mindkét oldalon feldolgozzák. Az összes előkészített kompozíciót egyszerre eltöltik, hogy ne tűnjenek meg hasznos tulajdonságainak. Ha a betegség már megütötte a kultúrát, akkor csak a kémiai gombaölő szerek kihasználására szolgál.

A juhar tatáron Sokféle cselekedhetgombák, a lemezlemezek deformációját vagy a forgó folyamatok kialakulását okozza. A lépcsőzetes rák miatt a fa kéreg számos sebet érint, és mozaiknak köszönhetően a levelek először észrevették, és a csavarás után. Végül, jellemezve a kultúra és a nekrózis, amelyet gyakran egy fa halálához vezetnek. A betegségekkel való küzdelem A megfelelő gombaölő szerek alkalmazásával, És a megelőzés szükségszerűen tartalmazza a kert rendszeres vizsgálatát és a növény fertőzött részeinek időben történő megszüntetését.

Időnként a Wornokin a kártevők célpontjává válik. Olyan szopás rovarok, mint például Tll, feketék és tüskék, A lapokból, hordókból és ágakból húzza ki az összes gyümölcslevet.Csipesz megszakítja a lemezlemezek fejlesztését, és a lárvák diója károkat okoz. Hernyó és Pilóta Felsorolt ​​levelek, és néhányan is elpusztítják magokat. Az összes rovarokkal való küzdelem történik Rovarirtók segítségével.

Alkalmazás

A Maple Tatar nem különösebben használják a tájkép kialakításában, bár még mindig sikerül találkozni az európai kertek és parkok, néha még egy bon formájában is. Gyakran másolatai az élő sövény részévé válnak, beleértve a többszintű. Sokkal több proliferáció, a kultúra a forrás hasznos ásványi anyagok és vitaminok. Tehát a kéregfa aktiválódik az orvostudományban, és a lé a szirup alapjaként működik. A kapott tápláló infúzió sikeresen erősíti az immunrendszert, megakadályozza a periodontalizmus fejlődését, erősíti az ereket, és nem teszi lehetővé az elhízás kialakulását.

A bark és a levelek szárított nyersanyagok segítenek megbirkózni sok betegséggel, beleértve a tuberkulózis és a tüdőgyulladás, valamint a sebek gyógyítását.

A maples családjának képviselője mézként helyezkedik el. Méz, “létrehozott” fa, masszív tulajdonságokkal rendelkezik, ezért tökéletesen támogatja a testet az off-szezonban, és erősíti az idegrendszert. A tatár juhar mézét és szirupját is aktívan használják a kozmetológiában. A növény fát gyakran használják az iparban a bútorok, dekoráció, hangszerek és kis gazdasági részek gyártásához. Mivel antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, és képes gyógyítani a sebeket, részt vesz egy fürdő és szauna seprű létrehozásában. A pihentető eljárások tartós és rugalmas tartozéka kellemes aroma, hatékony mérgezés és ellazítja a testet.

Érdekes tények

Második neve – “Chernoklen” – a beérkezett növény a kéregének megjelenése miatt: Sima és festett szinte fekete árnyékban. Ami a “Nelen” -et illeti, mindent megmagyaráznak itt a leveles lemezek formájában. Egész, tojásszerű, nem haladja meg a 6-10 centimétert, a nagy ruhadarab szélén díszített – nem nagyon jellemző a juhar család számára.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: