A nárciszok fajták és fajták áttekintése

Az első tavaszi hőség kezdete a virágágyak virágzik a primrók. Közülük Narcissus vonzza a figyelmet az elegancia, a világos, színes és gazdag aromájukra. Bár a virágzásuk, és hamarosan jól megérdemelt szeretetet és népszerűséget használnak a virágvíz között.

Különböző árnyalatok

A virág az egyágyas hálószobás hagyma növények amarylline családjának képviselője. A Narcissus Bustice sok levél alakú levelekkel rendelkezik, amelynek szélessége kissé eltérhet a különböző fajokban. Hosszú szár levelek nélkül (virágosnő) hordozhat egy vagy több virágzást a tetején.

A vadfajok mellett sok kulturális, származtatott fajta van. Először is, a nárciszok különböznek a virágzatuk színében.

Nárciszok fehér

A növény szülőhelye a Pirenikai-félsziget, ahol a virág nő a hegyi lejtőkön. A fajok kulturális tenyésztése a XVI. Század végével kezdődött. A fehér Narcissa teljesen tiszta fehér, beleértve a belső koronát is. A szakácsok magassága elérheti a 35 cm-t, és a virágkészítő hossza körülbelül 25 cm. Növények vékonyak sok gazdag zöld leveleket. A növény megszorozódik, mint minden nárcisz, gömb alakú izzók, kis méretűek (kb. 4 cm).

Az aktív növekedés a tavasz közepén történik, és a Bloom május végén jön, és hosszú ideig tart – csak 10 napig tart.

Sárga narcissus

FALSE NARCISSUS – Még egy név. A vadvilág növekszik az európai országokban – Franciaország, Németország és Olaszország déli részén. A kultúra elég hosszú: a kerti virágtermesztés a XVI. Század elejétől nőtt. Ez a faj megkülönbözteti a kis méretét – a határ magasság 30 cm. A virágasztalnak csak egy virágzása van, amelynek mérete körülbelül 4 cm. Virágok emelkednek a sötét zöld színű vékony levelek felett körülbelül 10 cm-rel. Teljesen megszűnt virágzat világos sárga barna (korona) egyenetlen hullámos szélekkel. A virágzó sárga Narcissus május közepétől kezdődik, virágzó időtartam – körülbelül 2 hét. A kis méretű (legfeljebb 4 cm) izzók kerek alakúak egy tál formájában.

Rózsaszín nárciszok

Ez a faj elterjedt Olaszország nyugati régióiban, ahonnan a XVI. Században franciaországba került. Magas növény, növekedhet 45 cm-re és többre, ami jellemző különbség más fajoktól. A telített zöld levelek kissé szélesebbek (körülbelül fél centiméter), mint más nárciszok. A Floretia színezése a nárciszok számára nem jellemző, a korona gyengéd rózsaszínű színben festett, és a perianth hófehér szirmai keretében van.

A virágasztal csak egy bimbót hordoz, amely május első napjaiban virágzik. Az izzók mérete meglehetősen nagy – körülbelül 5 cm.

Böngészési csoport

A Narcissus virágzatának a tubuláris tölcsér (harang), egy darabból, egy darabból áll, vagy egyedi fragmensekből áll, amelynek alapja festett szirmok formájában megfordítja a képeket. A virág alakjától függően a növényfajok ilyen csoportokra (osztályok) vannak osztva.

 • Cső alakú. Ezt a csoportot csak egy booton jelenléte jellemzi a száron, amelynek hossza 15-45 cm lehet. A hosszú cső megjelenésének korona megegyezik vagy valamivel meghaladja a perianth hosszát. A virágzat fehér, sárga színű, sárga színű vagy kétszínű színnel festhető: a kefe és a pericher különböző módon festett. A csoport nárciszét korai virágzás jellemzi.

 • Nagy tag. A csoport jellemző jellemzője, hogy a korona hossza 3-szor kevesebb, mint a perianth szirmai mérete. A korona hullámos vagy sima lehet. A Narcissus adatai megkülönböztetik a kétszínű színező virágcsereszek, amelyek széles körű színkombinációval rendelkeznek: a fehér, a krém, a sárga hang, a fehér vagy krém koronája, sárga, narancssárga vagy rózsaszín árnyék Világosabb határ a szélén, amely hullámos és kissé hajlítható.

 • Kis tag. A csoport neve tükrözi a növények jellemző jellemzőjét: a hajtás mérete kicsi, és még nem éri el a perianther harmadik hosszát. A Colorosnak egyetlen rügye van. A fehér, sárga, krémes festés alsó szirmai. A korona színe leggyakrabban őszibarack, sárga vagy narancssárga, rózsaszín és még piros színű. Gyakran az él mentén fut a telített hang határán. A Blossom később, de bőségesen virágzik.

 • Terry. Ezek a nárciszok teljesen eltérnek a klasszikus növényfajoktól. A szár nem hordozhat, de több rügy. Machirov lehet periantole, és a korona, sőt e két lehetőség kombinációja is. A virágok monofonikus festett (fehér, sárga) és kétszínűek (fehér, vöröses koronával). A virágmodell gyakran nem ellenáll a terry kalapokkal, különösen a betegekkel, és rohant. Ez hátránya ennek a típusnak.

 • Trangrusov. A növényeket alacsony virágzás (kb. 25 cm) különbözteti meg, amely 2 vagy több virágzatot hordoz. Az alsó szirmok a korona alján kissé hajlították vissza. Virágok festettek leggyakrabban fehér, sárga, arany hangon.

 • Ciklamenia. A név maga a Narcissus számára szokatlanul beszél – egy rövid (15-25 cm), a virág egy virágzást, hosszú és keskeny koronával, leeresztve. A perianth szirmai alapításában erősen hajlott vissza. Lehet, hogy egy és kétszínű színe lehet. Fő árnyalatok – fehér, sárga, narancssárga.

 • Jokkillium. A viszonylag rövid virágkészítő 2-6 kis virágból áll. A Datrissus adatok különböznek az alsó szirmok lekerekített alakjában, amelyek egy kicsit hajlítottak. A korona is van egy kissé sajátos kilátás – kicsi és rövid, de széles tálak. A virágzat általában sárga vagy fehér.

 • Tatsetovoid. A 15-45 cm hosszú színtömítés narcisei több rügy (2-8). A nyílt szirmok hullámos felületen, lekerekített formájúak, és egy rövid korona – a glade alakja. Levelek Kusota széles zöld színben. Virágok maguk festett fehér, krém, sárga tónusok.

 • Költői. Ez a csoport széles körben elterjedt a Földközi-tenger partján. Növények – magas, elérve az 50 cm-t. Egy nyüzsgés legfeljebb 5 hosszú élénk zöld színű levelek lehet. Padló felett levél. A Colorhouse egy fehér virágot virágzik egy belső padon, egy lemez alakú, sárga színű. A középső lehet zöldes hang, egy fényes sárga árnyalatú, vöröses peremmel a szélén. A fúrófejek lefelé irányulnak. A virág mérete a teljes közzétételi fázisban körülbelül 6 cm. Virágok májusban 12 napig.

 • Körülvett. A Narcissus ezen csoportjának sajátossága az, hogy a korona nem szilárd, de külön fragmensekre oszlik egy peremélrel. A virágtáblán csak 1 virágzat. Két alfaj: Split-Corona (a hajtott részesedése a periantó és a szomszédos szirmai felett van), Papillon (a virág alakja pillangó formájú). A cső lehet a legkülönbözőbb szín – fehér, piros és rózsaszín, sárga és narancssárga.

 • Hibrid (N. Bulbocodium). Az osztályú növények alacsony szárú (legfeljebb 15 cm), egy virágzással. A perianth szirai szirmai elmaradnak, és nagyon kis méretben különböznek egymástól. A virágzat korona, éppen ellenkezőleg, széles, széles, nyitott, és különös formája egy crinolin szoknya.

Természetesen vannak más, kevésbé gyakori fajok, amelyek nem szerepelnek a fent felsorolt ​​csoportban. kívül, Vannak vad fajok Narcissus és hibridjeik természetesen természetes körülmények között. Országunkban az ilyen virágok rendkívül ritkán termesztenek, mivel nem tolerálják a kemény éghajlati viszonyokat.

A népszerű fajták leírása

A természetben mintegy 60 fajta nárcisz van. Szelekciós munka ezzel virág végzik a XVIII században, és ennek következtében nem volt egy nagy szám a fajta, amelynek kiszámítása több ezer. A legnépszerűbbek és gyönyörű fajták is sokat, köztük ilyenek.

 • “Kul Flame”. Ez a fajta a nagyméretű nárciszok csoportjához tartozik. Kommunikáció kétszínű: a telített-narancssárga árnyalatú korona, néha korallba fordulva, fényesen kiemelkedik a hófehér alsó szirmok hátterében. A korona jellemző erősen hullámos szélű. Magasság Kistica eléri a 40-45 cm-t, virágméretet – 10 cm.

Bloom áprilisban vagy májusban jön. A növény különlegessége szerény és jól érzi magát a nap- és árnyékos helyen.

  • Rip van winkle – A Makhrova Csoport képviselője. A növények rügyei alacsonyak, átlagosan akár 30 cm, és a széles levelek némileg a virág alatt van. Terry az alsó szirmok és a cső. Erős terepet hoz létre, mivel számos, különböző növekedési irányú szirmok. Csak egy virág, amelyet sűrű sárga árnyékban festett. A nyitott talajon mind a megvilágított területeken, mind az árnyékban termesztik.

  • Narcissus “menyasszonyi korona”. A fajta periantikus sziroma ellipszis formája, és hófehér vagy krémszínű. Lehet, hogy akár 4 rügy a száron, amely a teljes nyilvánosságra hozatal után sűrű frottírvirágokra fordult, pályázati krém alsó szirmokkal és sárga koronával a központban. A hullámos cső széle. Növénymagasság – 30-45 cm, szilárd virágzat – akár 4 cm átmérőjű. A virágzás május közepén történik.

  • “Dick Wilden” – nagyvirágú Terry osztály, amelynek jellemzője nagyon korai virágzás – már márciusban. A Kusta magassága körülbelül 50 cm, és a virágzat 15 cm méretű. Széles (legfeljebb 8 cm) Az alsó szirmok ovális alakúak és sárga színű, zöldes árnyalattal festettek. A virágzat közepén egy sűrű terry csodálatos, sötét sárga tónusú híd van.

  • Rendezés “Rosie Claud” – Rózsaszín Narcissus Machree csoport. Még a Terry között is kiemelkedik a szépségét és az atpicness-t. Alsó szirmok Pink-Pearl Color Frame Luxury Coron. A frottír korona enyhe rózsaszín alakul szorosan ül szirmok, amelyek elhelyezett egyszerűsége és a levegő, ami indokolja a nevüket – „Pink felhők”. A virágzat értéke 5-7 cm, és színe megváltoztathatja telítettségét az időjárásnak megfelelően. 7-10 napon belül bőségesen virágzik.

  • “Artik Bellaz”. A fokozat a bulbocodium hibrid csoporthoz tartozik. Különbözik korai és bőséges virágban. Magasság Koxy – akár 20 cm-ig. A szár magassága 25 cm-ben csak egy virágot hordoz, amely a levelek fölé emelkedik. Keskeny és kis zöldes pellet a perianth hajlított vissza. A nagy kefe kúpja (krinolin formájában), és mérete sokkal meghaladja az alsó szirmokat. Színes korona fehér vagy elefántcsont.

  Elhagyja Kiszista nagyon vékony, szinte szálas, gazdag zöld. Az egyik izzó kiadhat néhány fürdőt a rügyekkel. Virágok áprilisban és májusban.

  • “Albus Plius Obaratus”. Ez a fajta nárciszok a leginkább késő: Bloomja május utolsó évtizedében jön – június elején. A megjelenéssel kevéssé hasonlít a klasszikus nárciszhoz: könnyű hullámos szirmai több sorba nőnek, és nincs tiszta korona. De még egy kis és tiszta középső is kiemelkedik a világos sárga színével.

  • “Calgary” – Ez a különböző fehér frottír gyógyszerek. A virágcsonkok golyóai nagyon hasonlítanak a kis peoniesekhez. A Coloros legfeljebb 40 cm-ig terjed, és 2 bootont hordoz. A virága körülbelül 10 cm méretű, több fényes fehér szirmokkal, alig észrevehető zöldes árnyalattal. Sárga Stamens, amely a buja labda közepén található, mintha az arany fényt ragyogna. A KISTERA egy keskeny lencsi levelek zöld, kékes árnyalattal.

  A virágzás májusban 10 napig fordul elő. Nem szeszélyes a termesztésben, de a nyílt megvilágított területeket preferálja.

  • “Delnasho” – Terry kétszínű fajta. A növény szokatlanul gyönyörű virágokkal rendelkezik, pályázati levegővel. A virágon csak 1 virágzat, de ez elég nagy (akár 15 cm) nagy hófehér kerek szirmokkal, amely elhalványul egy buja rózsaszín-barack közepén. Szirmok (fehér perianth és krémszínű, többszintű koronák), ​​váltakozó, óvatosan rázzuk egymást. Virágok lehet hosszú, majdnem 2 hét. A telített szín a virágzás végéig megmarad.

  • Napos barátnő fajta – A viszonylag új fajták között már nagyon népszerű. Narcissus a Split-Dead csoportra utal. Eltér az osztály más fajtáitól, azzal a ténnyel, hogy a meghajtóját a bázisra vágják. Jól nyitott korona, sárga középső festett finom rózsaszín narancssárga árnyalatokban. Más-hullámos élek gazdag színűek. Alsó szirmok fehér hosszú korona. Narcissus “Elektru” ugyanazon csoporthoz tartozik. A korallszíne korona teljesen kinyílik egy fehér perianth-ig, és a hajtású fragmentum az alsó szirmokon fekszik.

  • Cum laude – Rózsaszín nárciszok sokfélesége. A növény eléri a magasságot 45 cm-re. A virágzatok szokatlan szépsége a rózsaszín korona látványos kombinációja miatt van kialakítva, fehér szirmokkal, amely úgy tűnik, hogy összefonódik. A cső fénysárga színének közepén fokozatosan mozog egy krémes rózsaszínbe, amely a szélén telítettebb lesz. A fajta magas fagyállóság jellemzi.

  • “Lyons büszkesége” – nagyobb narcissus a kusta magasságával kb. 45 cm és egy virág körülbelül 10-12 cm. A nagy virágzat citrom-sárga alsó szirmokkal és egy fényes narancs koronával rendelkezik, piros peremmel az alapon. Jól ismerteti, és egy csésze nézete van. Az illesztőprogramok nyitott élei egyenletesen hullámosítottak. Meg kell jegyezni, hogy a nárciszok minden fajtájának gyengéd finom aromája van.

  Tippek a választáshoz

  A Narcissus az egyik leggyakoribb színeknek tekinthető, amelyek könnyen alkalmazkodnak bármilyen körülmények között. Ha hatalmas fajta fajok és fajták vannak, akkor gyakran nehéz meghatározni, ha választja. Emlékeztetni kell arra, hogy a növény nem hosszú ideig virágzik. Lehetőség van arra, hogy meghosszabbítsák ezt a folyamatot, ha különböző virágzási periódusú nárciszokat adsz, majd márciusból díszítik a virágkert. Különösen látványosan figyelemmel kíséri a különböző színű és formák több fajtájának virágzó nárciszát. A szakemberek tanácsot adnak a Novice Gardener-nek, hogy az első tesztelt fajtát növeljék a tapasztalat megszerzése előtt.

  A kiválasztás során figyelembe kell venni a Narcissus kombinációját más növekvő virágokkal a virágban. Ők ültethetők, és nagyszerűen fognak kinézni a jácintok, a crocuses, de különösen látványosan a környéken a tulipánokkal.

  Ha alacsony színűek vannak egy virágágyásban, mint például a Viola, akkor biztonságosan választhat különböző fajtákat: Ők harmonikusan kombinálhatók.

  A tervezési virágágyások tulipán és vegyes tüdő választani a fajta sárga, és az alpesi csúszda – cyclamenia alakú nárcisz. Rózsaszín nézeteik bármilyen összetételűnek tűnnek. Lenyűs fajták díszítik a határokat. A frottírfajták még otthon is termeszthetők. Narcissus lehet tekinteni egy univerzális virág, mert minden faj és fajta kiválóan alkalmasak díszítésére pázsit, virág és Lunas.

  A Narcissus kirakodásához és gondozásához lásd a következő videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: