A Salita Roses jellemzője és termesztése

  Sok évszázadok óta a Scarlet rózsák lenyűgöző és jól megérdemelt népszerűséget használnak mágnesként, lelkes nézeteket vonzanak. Ez az értekezés igaz a “Salita” -ra – egy olyan fajta, amelynek termesztése egyre nagyobb számú hazai kertész. A dekoratív jellemzők és a leírt fajta megsértése lehetővé teszi számunkra, hogy ajánljuk mindenkinek, aki látványosan díszíti a helyi területet mérsékelt idővel és erővel.

  Sajátosságok

  A FELHASZNÁLOTT RÖGZÍTETT A Híres Német Társaság “Wilhelm Cordes és Sonov” tenyésztői erőfeszítései miatt 1987-ben. A szakemberek a Salitához tartoznak a hegymászó csoportba, amely lehetővé teszi, hogy biztosítsa annak jellemzőit, nevezetesen:

  • Raskidy Bush, amelynek magassága eléri a 2,5-3 métert, és szélessége – 1,5 m;
  • Terry Scarlet virágok narancssárga vagy korall árnyalattal;
  • Hosszú és erős hajtások;
  • A virágok átmérője – 8-9 cm;
  • Nagy sötét zöld levelek jól látható ragyogással;
  • A szárak száma a száron – 2-5;
  • Növekvő zóna – V (USDA);
  • A virágzás jellege folyamatos;
  • Aroma – gyümölcs, diszkrét;
  • A virágon lévő szirmok száma legfeljebb 40.

  A bemutatott növények rügyek formája, akik tea-hibrid fajtái által megérdemlik a figyelmet.

  Érvek és ellenérvek

  A Rose “Salita” egyik legfontosabb előnye a virágok világos és telített színe, amelynek köszönhetően a bokor hasonlít egy tomboló lángra. Ami a vizsgált üzem egyéb előnyeit illeti, érdemes megjegyezni a következőket:

  • a virágok kimondott terasza, a legtöbb lelkesedés elvárásainak igazolása;
  • a vágás használatának lehetősége;
  • jó téli keménység, amely lehetővé teszi a fagyát -26 ° C-ra a kiváló minőségű menedékhely elrendezésének feltétele alatt;
  • hosszú és bőséges virágzás, amely a bokor különböző szintjét érinti;
  • A paraziták invázióinak ellenállása;
  • Semmihetetlenség, köszönhetően, amelynek köszönhetően a “Salita” termesztése képes a legtöbb kertész túlterhelésére;
  • A virágok stabilitása erős esőre.

  A vizsgált rózsa egyetlen kézzelfogható hátránya viszonylag alacsony fordulatszám a hajtások fejlődésének, különösen a hűvös éghajlatú régiókban észrevehető.

  Hely kiválasztása

  A fény iránti szeretetének ellenére a “Salita” rosszul tolerálja az egyenes napsugarakat. Az utóbbi a virágok kiégését és az égési sérülések megjelenését eredményezi, ezért az üzemet fele kell elhelyezni. A második feltétel, amely hozzájárul a rózsák felgyorsult fejlődéséhez – termékeny és lélegző talaj, amely gyengén savas reakcióval rendelkezik (pH 5,6 és 6,5 között). Ha a talaj hiányzik a könnyedség, a homok, a komposzt, a tőzeg és a humusz, valamint a mérlegelés, az agyag és a gyep kombinációjával. Ezenkívül érdemes megvédeni az üzemet a felesleges nedvesség káros hatásától, elkerülve a klaszter helyeit és a hideg levegő stagnálását, amely a szakadékokra jellemző.

  Készen áll a talajvíz előfordulásának szintjére, amelynek megengedett értékei a Salita esetében a mérőjel alatt vannak.

  Leszállás

  A vizsgált probléma megoldásához áprilisban kezdődhet, májusban vagy az október végén évtizedben. A második lehetőség kevésbé előnyös, mivel a fiatal növénynek szüksége van ideje, hogy gyökerezzen a fagyokig, ami nem mindig. Az előkészítő tevékenységeket naponta tartják a leszállás előtt, és javasolják a gyökér rendszerének sérült területeinek eltávolítását. Ezenkívül a szakértők azt javasolják, hogy az utóbbit feloldódott biosztimuláns vízben, hozzájárulva a fiatal rózsa kiigazításához egy új helyen.

  A további intézkedések sorrendje a következő:

  1. ásni egy gödöröt, amelynek mélysége 40-60 cm, és a vízelvezető réteg alján található (kb. 10 cm kavics vagy ruha);
  2. Ha a webhely tulajdonosa több rózsát helyez el a leírt fajta, kívánatos, hogy megfigyelj egy mérő távolságot közöttük;
  3. Szerves műtrágyák – túlterheltek vagy az érett komposzt és tőzeg kombinációja (ajánlott vastagság – 10 cm);
  4. Helyezzen egy palántát 30 ° -ra a támasztószögre, óvatosan kiegyenesítse a gyökereket, és elaludjon a talajjal, óvatosan lezárva;
  5. Győződjön meg róla, hogy a gyökér nyak 3 cm a földfelszín szintjén;
  6. Alaposan öntsön egy fiatal növényt.

  A végső szakasz – a talaj tőzege a gördülő gallérban.

  Gondoskodás

  Mivel a gyakorlati bemutatók, az egészséges és gyönyörű rózsák “Salita” egy érdekes és elég egyszerű. A növény tulajdonosainak felülvizsgálata alapján azzal érvelhető, hogy mindenki csodálatos és világos virágzását kedveli, aki megfelel az agrotechnológiájának alapvető szabályainak.

  Locsolás

  Attól függően, hogy a csapadék mennyisége, a szélenergia és a hőmérséklet öntözése A figyelembe vett Rose mindkét napon és hetente 1 alkalommal hajtható végre. Meg kell kezdeni ezt az eljárást, miután a talaj a gördülő körből kiszárad 10 cm mély, 25 liter puha vizet töltött 1 felnőtt bokor. A nedvesség párolgási sebességének csökkentése érdekében a talajnak alaposan kell lennie. Az ősz kezdetével az öntözésnek fokozatosan vágnia kell, tekintettel a változó időjárási viszonyokra.

  Műtrágyák készítése

  Egy fiatal növény életének első évében egy havi keveréket kell felvenni, amely magában foglalja a következő összetevőket:

  • Corobyan és madár alom feloldódott vízben (1: 10 és 1: 20);
  • Fa hamu;
  • Kárt okoz.

  A jövőben a “Salita” műtrágya szükséges, amelyet a következő rendszer szerint hajtanak végre:

  1. karbamid – a tavasz elején;
  2. Ammónium selith – 2 hét elteltével az első etetés pillanatától;
  3. Boronot tartalmazó komplex készítmények a bootonizáció szakaszában;
  4. Szervező – a virágzás kezdete előtt;
  5. Foszfor- és potash etetés – ősz, hogy készítsen bokor a közelgő telek.

  Ezenkívül a virágzás végén megengedett, hogy újra bevezetni az unalmas gyógyszereket.

  Harisnyakötő

  Amint korábban említettük, a salit fajtát erős hajtások jellemzik. Tekintettel arra, hogy ez a körülmény, egy ilyen bokor támogatás nélkül növekedhet, ami időt és erőt takarít meg a tulajdonosának. Ha a rózsát a régióban termesztik, amelyet erős szél jellemez, akkor jobb, ha nem megtagadják. A tanácsadás után minimalizálja az erős lengésük által okozott termelékeny hajtások károsodásának valószínűségét. Ami a harisnyakötőt illeti, óvatosan kell elvégezni, elkerülve a túlzott szálak nyomását a száron.

  Ennél figyelmen kívül hagyva Ez az ajánlás degradációhoz vezethet, és az utóbbit meghalhatja a teljes körű szaxáció lehetetlenségének köszönhetően.

  Ritkítás

  Az élet első évében a Salita felállt a rügyeiből, hogy megszabaduljon augusztus elejéig. Ezt magyarázza az a tény, hogy a Bloom a fiatal növény hatalmát veszi ki, amely meg kell erősítenie és fájdalmasan télen. A jövőben a bokor minimális vágásnak van kitéve az elsőrendű bazális hajtások megőrzésével. Külön figyelmet kell fordítani a növény megfiatalítására, amelyet úgy kell végrehajtani, de viszonylag ritkán, általában 4 évenként.

  Téli előkészítés

  A középső zenekar “Salita” növekedése magában foglalja a téli menedék kötelező elrendezését. A vizsgált probléma megoldása, miután a hőmérséklet -7 ° C-ra csökken, az alábbi algoritmus után:

  1. Óvatosan jelölje ki az üzemet a támogatástól;
  2. Helyezze a nestballot a bokor és a föld felszíne között;
  3. Ugyanazon anyagi hajtások fedezésére (fokozatosan, hogy károsodás nélkül rohanjanak);
  4. Építsen egy fém vagy fából készült képet egy védett rózsa fölött, és nem szőtt anyaggal.

  Ha nem hajlíthat egy erős “Salita” vákuumot, akkor nem sikerül, csak a rózsa bokor aljára terjedhet ki. Ehhez a megoldáshoz végső megoldásként kell igénybe venni, mivel növeli a védelem nélküli hajtások halálának kockázatát erős fagyból. Nyitott és szétszerelje a szükséges menedéket, amit tavasszal kell, márciusban vagy áprilisban. A nemszövött anyag és a szalvéta eltávolítása után a nyüzsgésnek időt kell adnia a független egyenesítésre (amennyire csak lehetséges), és aztán – szépen megkötözze a támogatást.

  Közös betegségek

  Annak ellenére, hogy a leírt fajta viszonylag ellenáll a gombás betegségeknek, bizonyos esetekben zavarhatják. Leggyakrabban a “Salita” Rose fekete foltos és penész, amely a túlzott nedvesség vagy a túlzott leszállás miatt fejlődik ki. A megadott aggodalomhoz való hatékony ellenzék az összes érintett terület és a növényfeldolgozás szisztémás gombaölő szerrel történő eltávolítását biztosítja. A megelőző eseményeket szezonban kétszer tartják, tavasszal és ősszel. A kontakt fungicidek – burgundia folyadék vagy réz használatát feltételezik.

  Használat a tájtervezésben

  Először is, a “Salita” Rose a függőleges kertészkedéshez készült. A lenyűgöző díszítésnek köszönhetően hatékonyan díszítheti a szerkezet fala, kerítés, ív vagy pavilon. Ezenkívül ez a fajta jól néz ki az oszlopok és oszlopok, amelyet a bőséges virágzás több szinten magyarázza. Alternatív megoldás – Az üzem helye a gyepen. Különösen a “Salita” kombinációjának megnyerése a hófehér virágokkal díszített talajösszetevőkkel. Ha a Rose tulajdonosa egy scrábal fog növekedni, meg kell teremtenie a sötétzöld lombozat vagy tűk megfelelő hátterét. Figyelembe véve a vizsgált osztály bokrok méretét és megjelenését, nem meglepődnek, hogy lehetővé teszik, hogy megvalósítsa a legoldogassabb tervezési ötleteket. A Salita alkalmas a szépségszigetelő és az eredetiség túlnyomó többségére, aki élvezni kívánja a telek, és megcsodálja az eredményt évente.

  Arról, hogy a Rose “Salita” Rose, nézze meg az alábbi videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: