Bell vásárolt (előregyártott): Leírás, leszállás és gondozás

A kerti telek számára gyakran kiválasztott csengő buggy. A nagyszámú többszínű fajták lehetővé teszik az egész virágköltség létrehozását, csak egy kultúrát használva, de más növényekkel kombinálva az előregyártott harang nagyon látványosnak tűnik.

Sajátosságok

A harang zsúfolt, akinek a neve latinul hangzik, mint a Campanula Glomerata, a Bell kollégának is ismert. Ez a növény a harangok családjához tartozik. A növényi leírás azt sugallja, hogy a szárak magassága 20-100 centiméter. Ezeket az alkatrészeket ezüst árnyalattal bevontuk, bár néha csupasz. A szár színe szürke-zöld vagy piros lehet.

A lemezlemezek alakja, a fajta függvényében, az ovoid vagy hosszúkás lándzsa. Megjelenő virágok festett kék, hófehér, könnyű vagy sötét lila színű. A nyitott bimbó átmérője csak 3 centiméter. A virágzatokat a megjelenési golyóikkal emlékeztetik, és a szárak tetején találhatók.

A sült csengő évelő, a virágzás júniusban kezdődik, és az ősz elejéig folytatódik. Az üzemnek jó fagyállósága van, és teljesen szerény, nem fél az öntözés ideiglenes távollététől.

Fajták

A kerti helyeken szokásos, hogy nagy számú fajtát növeljük a harangszalagból. “Gnombic” fajta, törpe, a nevét alacsony szárak miatt kapta meg, amelyek magassága csak 20 centiméterrel érhető el. A lila virágok olyan buja virágzatokat képeznek, amelyek elrejtik a cserje többi részét. Grand “Alba” Legfeljebb 25 cm-es magasságban nő, és gyorsan növekszik a szélességben. A virágzatokat hófehér árnyalatban festik, és a cserjéken gyorsan megjelennek, gyorsan cserélve elhalványult.

Származik “Carolina” fajta Szinte 60 centiméterrel. A rügyek lila vagy kék színűek. “Kék”, Hogyan lehet megbecsülni a néven, virágok egy fényes kék árnyalatú. Egyenes szárak nőnek a Sixtiethishietiméterrel. Rendezés “SUPERBA” A kék lila-tónus virágzatának megjelenését jellemzi, amelynek átmérője 2,5 centiméter.

A szár magassága egyenlő 60 centiméterrel. “Belfler Blue” fokozat Felelős egy gyönyörű lekerekített kék virágzat megjelenéséért. Bellefleur kék legfeljebb 25 centiméterig húzódik. DE Bellefleur White Ugyanez úgy néz ki, de fehér rügyeket ad. A kirakodás is alá kerülnek “Flipper”, “Freya” és “Emerald”.

Olvasson tovább  Angarsk fenyő: Leírás és különbség a szokásos

Hogyan kell ültetni?

A Bell Tape-t vásárolják meg, több fontos feltételnek megfelelően történik. Válasszon nyitott és jól megvilágított területeket vagy részleges árnyékterületeket. A leszállást azonnal elvégezhetjük a virágágyásokon vagy a dekoratív tartályokban, amelynek térfogata 1-3 liter lesz. Mivel a cserje a jövőben fog növekedni, szükség van az egyes esetek közötti bizonyos időszakra. Körülbelül négy év múlva aktívan fejlődő kultúrát alkotnak felosztásra, külön keresve külön.

Fontos megakadályozni a nedvességet a stagnálás, így ha a leszállás ajánlott elkerülni az alföldeket. Mivel a gyomnövények jelenléte negatívan befolyásolja a harang állapotát, szintén rendszeresen meg kell adnia a gyomnövényeket. Elvileg a kultúra képes különböző talajokon kifejleszteni, de a semleges vagy enyhén lúgos reakcióval rendelkező talajok a legmegfelelőbbek.

Érdemes elkerülni agyag talajokat a felszín alatti víz hasonló helyével. A harang unalmas jól fogja érzékelni a lookokat, de a csernozozomnak be kell állítania a homokot és a humuszt. A szegény primer is gazdagodik, és elhalványul.

Hogyan kell törődni?

A csengő gondozása zsúfolt, nincs különleges nehézség.

Locsolás

A harang öntözése mérsékeltnek kell lennie, és a frekvencia érthető a talaj állapotának megfelelően. Ideiglenes aszály különleges kár, hogy a növény nem hoz.

Podkord

A kultúra jól reagál a szuperfoszfát bevezetésére a földön vagy egy átdolgozott trágya. A friss trágya szigorúan tilos, valamint tőzeg, mivel hozzájárulnak a gombás betegségek kialakulásához. A termékeny vagy gyengén savas talaj csak gazdagodik a fa hamu. Általánosságban elmondható, hogy az adagolót úgy hajtják végre, hogy az egyszeri mérő legfeljebb 5-10 gramm ásványi anyagot számolt be. A műtrágyák üzembe helyezése általában a virágzás kezdete előtt történik, amikor a rügyek virágzik, és utána.

Fontos megemlíteni, hogy a szárított rügyek rendszeres eltávolítást igényelnek. Csak azokat a példányokat hagyja, amelyeket a jövőben használnak, hogy vetőmagot kapjunk. A magas cserjék a virágok kardjával együtt eltávolítják és hajtják. Télen a Bell Csempe a legtöbb esetben nem igényel további menedéket.

Ha a hőmérsékletek alacsonyak, akkor öntsük a tőzeget, édesem vagy száraz lombozatot. Ezenkívül az ősz végén ajánlott vágni az összes szárat, így csak kis kender.

A tapasztalt kertészek gyakran említik, hogy a növekvő szezon képes lesz a világítással beállítani. Ha egy árnyék jelenik meg az oldalon, a Bell Bloom később virágzik, de maga a folyamat bőségesebb lesz és szép lesz. Ezenkívül fontos, hogy az a tény, hogy jobb, ha kissé vágja le a talajt, mint a túlzottan megnedvesedett. Feed A harang jobb korai, nem csak az ásványi komplexumokról, hanem a szerves. A transzplantáció az egész nyári hónapokban végezhető el. Elvileg a virágzás során még a virágzás sem hajlandó, de ebben az esetben rügyeket kell megszüntetni.

Olvasson tovább  MOTOR PISHER "GEYSER": A modellek és a modellek jellemzői

A tenyésztési módszerek

A harang új példányai többféleképpen zsúfoltak. Nem csak a szokásos magokat, majd a dekontokat vagy a dugványokat használhatja. A megosztást csak olyan növényekre használják, amelyek már elérte a négyéves korát. Az eljárást közvetlenül a termesztési szezon előtt hajtják végre, amíg a lé mozgalom megkezdődik, vagy annak végén, azaz augusztus elején vagy végén. A mártott méh bokor teljesen felszabadul a hajtásoktól, majd a rizóma a szükséges részekre oszlik.

A kapott bokrokat sekély gödrökben elbocsátják, és bőségesek. Nem kovácsolták a keletkező deceneket nem a földön, hanem külön tartályokban.

Ha a tömítés a csengő tenyésztéséhez van kiválasztva, akkor csak azokat a hajtásokat kell vágni, amelyeket a vesék már birtokoltak. Minden egyes gally háromkamrás darabokra van osztva, amely után minden szakasz szükségszerűen szárítható. Cherenkov leszállása homok és tőzeg keverékében történik, majd a leszállást gyenge mangánoldattal vízzel öntözik. Ha a palánták időben történő elrendezésűek, akkor 20 nap elteltével a harangokat nyitott földre átültetik. Míg a gyökérrendszer még mindig kialakul, a teljes öntözés jobb a permetezés helyett.

A vásárolt csengő magjai nyílt talajon ültethetők, amint a föld felmelegszik. Az álmodott földön a kutakat 5 centiméter mélységgel állítják elő, egymástól 20 centiméter után. A gödrök először kiöntenek, majd a magokat homokkal keverjük össze, és a mélyedésbe helyezik. A magokat magukat azonnal összegyűjtik, hogy a doboz érlelődik, és fontos, hogy az önszennyezés elinduljon, amíg az önszennyezés elindul. A nyílt talajon a leszállást bármikor lehet elvégezni májustól augusztusig. Ha a harangot jól megvilágított helyen ültetik, akkor a csírázás néhány hét elteltével, és amikor az árnyékba kerül, három hétig várnia kell.

Betegségek és kártevők

A harang unalmas, mind a betegségek, mind a kártevők számára. A fuzariózis leggyakrabban a magok vagy a föld következménye miatt merül fel. Első könyörgött gyökerek, majd az egész növény, és gyorsan meghal. Segíthet a fungicidek kezelésében, például “fundazole”. A sclerotiniosis képes lesz meghatározni az ebből eredő Whispel RAID-t a cserje felületén. Sajnos a beteg másolatot azonnal meg kell pusztítani, amely után túlterheli a földet, és használja a vetésforgás szabályait.

Olvasson tovább  Hortensia "Kiuha": leírás, ajánlások a növekedésre és a reprodukcióra

Botritia szinte lehetetlen gyógyítani, így jobb a megelőző intézkedésekre összpontosítani. Mivel a betegség feltűnő leveles lemezek, 15% -os betörő folyadékkal vagy zöld szappan és réz sipop keverékével kell permetezniük.

Ami a rovarokat illeti, leggyakrabban a webes kullancs, hernyók vagy csigák, hogy megbirkózzanak a rovarölő szerek segítségével.

Használat a tájtervezésben

A csengő dekorációja zsúfolt, lehetővé teszi a növény tájképét. Például magas fajták (“Carolina” és “Superb”) jobban rendeznek a virágágyak közepén, vagy a fák koronái alá helyezik.

Kompakt cserjék, például a “Belfler Blue”, határokként leszálltak. Ők is jól néz ki a köves csúszdákon vagy a rózsárisak.

Az Alpesi Gorka-on a szakértők a kék, hófehér, kék és lila színezéssel váltakozó virágokat ajánlják.

Gyönyörűen úgy néz ki, mint a zsírok kombinációja zsúfolt különböző árnyalatok, például sötét lila és fehér, valamint kombinációi Veronica, Clearotka, Margish vagy Anysin.

Az alábbi videóban unatkozik a csengőn.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: