Droide Hortenzia: fajták, leszállás, gondozás és reprodukció

A kert egyik legszebb dísztársai – Dorbal Hortenzia. Maga az üzem először Észak-Amerikában jelent meg, és a világ sok pontjába ragadt. Ebben a cikkben a külvárosokban és a középső sávon való távozásról, leszállási lehetőségekről beszélünk, ez a szelíd, gyönyörű cserje, “ametiszt” és más fajták téli keménysége.

Leírás

A Hydrangea Dolisant szerény, ellenáll a kemény éghajlati viszonyoknak. A cserje mind a virágzás időszakában, mind a későbbi időben néz ki. Az elágazó cserje nagyra utal, a legtöbb fajta eléri a magasságot 2 méter. A dabuttunous texturált hortenzia, a levelek durva felületével. Formájuk távolról hasonlít a tölgyre, azonban a levelek szélén rámutat.

A hidrangea lombozat színezése nyáron, mint sok cserjék, zöld. De drámaian változik egy gazdag burgundi árnyalaton az ősz érkezésével, köszönhetően, hogy a kultúra kiváló kiegészítőnek tekinthető a kertnek. A virágzási időszak elég hosszú, és nyáron tarthat. A fehér kis virágokat kúp alakú virágzatokban gyűjtik össze. Ősszel egy kicsit jelenthetnek.

A növénynek jó téli keménysége van. Mind az orosz középső sávban, mind a külvárosokban ültetik.

A kertészek ünneplik a kultúra ilyen előnyeit:

 • a kártevők ellenállása;
 • betegségekkel szembeni ellenállás;
 • hideg ellenállás;
 • jó tolerancia tolerancia;
 • Széles választék a fajták;
 • bőséges és hosszú virágos.

  Néhány hátránya is kiosztott:

  • A megfelelő leszállási munkához való követelmény;
  • Követelmény a fény jelenlétére a fenntartott területen;
  • A nitrogéntartalmú műtrágyák rossz hordozhatósága.

  Fajta

  A Dorbal Hydrangea számos fajtával és fajtával rendelkezik, amelyek mindegyike saját jellemzői jellemzői.

  A következő fajták a legnépszerűbbek: Ametiszt (ametiszt), harmónia (harmónia), burgundia (bordó), “hópehely” (hópehely, hópehely), “Snow Queen”, “ruby papucs” (rubin papucs), “jégkristály” (jégkristály), “Pi VI “” Little Hani “(kis méz),” fehér kupolák “. Beszéljünk róluk többet.

  • “Ametiszt”. Mint a szokásos dabutanium hortenzia, az “ametiszt” nő, 2 méteres, lombozat, a lombozat, a változó szín csökkenése a bíborra. Azonban ez a fajta korall árnyalatú virágzatokkal rendelkezik.

  • “Harmónia”. A megfelelő gondossággal ez a fajta nem alacsonyabb, mint az “ametiszt”, és ugyanazt a gyönyörű skarlát leveleket tartalmazza.

  Egyedi fajta jellemző – nagy hófehér vagy szelíd krémflorroreszek.

  • Burgundia. Kissé csökkenti, akár 1,5 méteres. A lila-lila színű és lekerekített szórólapok fényes virágzatai vannak. Burgundy a lassú növekvő típusú hidrangeákra vonatkozik. A növény fagyállósága – -27 fokig.

  • “Hópehely”. Cserje fehér félig gramm, enyhén hegyes virágok, amelyek az őszi részben vagy teljesen jelentenek.

  • “Hókirálynő”. Fő különbsége gazdag, bőséges virágzás. Nagy méretű virágok, szelíd fehér árnyalatúak. A “Snow Queen” 2,5 méterre nő.

  • “Ruby papucs”. Először a fajta nem különbözik a Dabound rendes hortenziájától. Az ősz elején azonban egy mély skarlát színe megszerzi az egész bokrot, még a virágzatokat is.

  • “Jégkristály”. Ez egy ezüst-zöld, gyakorlatilag nem változó lombozat. A gyönyörű nagy virágzatban gyűjtött fehér virágokból a gyümölcsök esik. Növekszik “jégkristály”, 1,8 méterre.

  • “Pi VI”. Sötétzöld lombozat, kúp alakú, homályos virágzatok először tiszta és fehér, majd finoman rózsaszín. A fokozat nem haladja meg az 1,5 métert.

  • Kis Hani. Nagyon szereti a gyönyörű dekoratív tulajdonságokat. Kezdetben a kultúra sárga színű levelekkel rendelkezik, Burgundi árnyalattal rendelkezik az ősszel.

  Kis Hani – nagyon kis kultúra, nem haladja meg a 0,5 métert. Ezért ez a fajta törpe.

  • “Fehér kupolák”. Cserje nemes sötétzöld levelekkel, és a foltos fehér virágzat akár 2 métert is növekszik.

  A fenti fajtáknak jó télisége van.

  Leszállás

  A Hydrangea Druralom számos különböző leszállásának kell lennie. Tekintsük az alapelveket. A legjobb lehetőség a leszálláshoz (a világítás szempontjából) – Fél. A cserje még jobban, hogy a napos oldalra helyezze, mint egy teljesen árnyékos helyen. A kultúra jól növekszik a savanyúságban vagy gyengeségben. Tőzeg Hozzáadás a semleges földhöz. A növény nem tolerálja a lúgos talajt.

  Sizza Hortenzia tavasszal, valahol az intervallumban az elejétől a tavasz utolsó hónapjának közepéig, nyitott típusban. Bár a déli részen található területeken szeptemberben leszállási munkálatok végezhetők. Sózás hortenzia dolly magok, győződjön meg róla, hogy frissek. A mesterek ajánlják a vetőmaganyagot az óvodákban. A magokat egy tartályba ültetik, táplálkozási szubsztráttal, amely levélszalagból, tőzegnek és homokból áll, 4: 2 arányban: 1.

  Az első hajtás, feltéve, hogy a hőmérséklet nem alacsonyabb + 20 fok alatt, körülbelül egy hónappal később jelenik meg. Rostkov fejlesztése során ajánlott, hogy 2-szer végezzen merülést. Mielőtt a növényt a nyílt talajba viszik, a kultúra 2 évet növekszik. Ezúttal a Hydrangea jó fagyállósággal rendelkezik, legalábbis a moszkvai régióban, legalábbis az Oroszország középső csíkja bármely más pontján.

  A kultúra ellenáll -29-ig. A Szibéria Hydrangea Dolisnaya alaposabb gondoskodni kell, télen lefedni vagy átültetni egy edénybe.

  Bár az üzemet a legjobban fejlesztették ki, természetesen az országunk déli részén lévő régiókban.

  Gondoskodás

  A Dorisal Hortenzia, mint általában nem engedélyezett az ellátás szempontjából. Ez növelheti ezt a cserjét senkinek, még egy újonc kertész. Milyen gyakran kell a növénynek a víznek, befolyásolja:

  • évad;
  • A csapadékmennyiség.

  A tavaszi és őszi időszakokban a talajnak nincs szüksége nedvességre. Forró nyári doltenzia dolisant vízzel 1-2 alkalommal. Ezt követően ajánlott kissé csúsztassa a talajt, hogy végezze el a mulcsot.

  A növény nem közömbös a műtrágyák számára is – szezononként egyszer használható. Az egyszerű módszernek köszönhetően a buja virágzás elérheti.

  A kezdeti termesztéssel az etetést a kultúra havonta egyszer kell. Ebben az időszakban az első növényzet, bekövetkezte előtt rügyek, az infúzió cowboy használunk, és az idő a bootonization időszak – foszforsav és kálium műtrágya, ami hozzájárul a kultúra fejlődése és a gazdag virágoznak. A kultúrát meg kell vágni, hogy megszabaduljon a sérült és száraz ágaktól, a korona belső részére irányítva. Az őszi vágás során el kell távolítani a régi virágzatokat.

  Az első hideg, kis cserjék mozognak edényekbe, meleg és sötétített helyeken helyezkednek el. Télen a béke állapotába esnek, így a növények kevesebbet öntenek. Dorbal Hydrangea újra felébred a tavasz közepén. Ezért a fényre kerül, majd meleg vizet öntöz, és műtrágyákat készít. Ha a tél várható lesz, a fiatal növény megszórja a földet. A megerősített cserjék az őszi közép felé történő közepén vannak lefedve, hajlító ágak a földre, és egy kedvesét borítják.

  Reprodukció

  Doltene Dolisant sokféleképpen szaporodik. Tekintsük néhányat.

  • Növekvő magvakból. Ugyanakkor a módszer az őszi magvak először egy tápláló szubsztrátumba kerültek, ami a közel hónapban a hajtások megjelenését várja. A fiatal növény speciális tartályokban ül, hogy kibővítse a táplálkozás és a növekedés területét 2 alkalommal.

  • Shilling használatával. A hortenzia fragmensektől elválasztották az első nyári hónap közepén. Először olyan részekre oszlik, amelyeknek 3 pár levelei vannak. A dugványokat a gyökérképző stimulátorban áztatják, majd később átvisszük a szubsztrátumra.

  • Cserje megosztása. Hortenzia ásása és három vagy több növekedési pont részére osztva. Miután a növény a talajba kerül.

  • Ásás. Az utolsó tavaszi hónap elején a lefolyások, amelyek a földszinten vannak rövidnadrágot a vesék területén (a közelben, anélkül, hogy befolyásolnák őket), fából készült botok vágásba helyezve. A gumiabroncsok és a rögzítés, a talajjal megszórva. Az új gyökerek egy év alatt jelennek meg, és egy másik pillantás után ásás és transzplantáció után.

  Betegségek és kártevők

  A kultúra minden fent leírt előnye mellett saját problémái vannak az ellátás, a betegségek és a kártevők tekintetében. A kultúra beteg, és rosszul tolerálja a kártevők hatását ritkán. A dorbulációs hortenzia nem annyira érzékeny a betegségekre, rovarokról, hányan növekszik a termesztési időszak alatt. A cserjéknek ilyen nehézsége lehet.

  • A levelek klorosisja. Az ültetési növények lúgos földterületének elkerülhetetlen következménye, túlzottan nagyméretű műtrágya bejegyzés. A levelek klorosisját a lombozat sárgulása és csökkenése jellemzi. A nitrogén, a magnézium és a vas hiányából is felmerülhet. Ilyen esetekben a szerves műtrágyák eltérnek, valamint a műtrágyák, amelyek az üzemhez szükséges elemeket különböző ásványi sók formájában tartalmazzák.
  • Napsütéses égések. Előfordulhat, ha a növények azon a helyen találhatók, ahol nincs árnyék a nap folyamán.
  • Buton fagyasztás. Ez a patológia megfigyelhető, amikor télen cserje van menedék nélkül. Buton fagyasztás lehet az oka annak, hogy a cserje a nyáron nem virágzik.

   Dorisal Hortenzia – számos betegség kultúrájának ellenállása. Ha beteg, akkor leggyakrabban szürke rothadás vagy gombás fertőzések. A legtöbb esetben a túlzott párásító miatt merülnek fel. A probléma megoldásához az öntözés gyakoriságának csökkentéséhez szükséges. A Hydrangea Dabutant kártevők között érdemes megjegyezni:

   • Tru;
   • Weevils;
   • Egyéni kullancs.

   Lehetőség van arra, hogy inszekticid készítmények segítségével semlegesítse őket.

   Példák a tájtervezésben

   A Dorbal Hydrangea számos tervezőt kínál egyedülálló kompozíciók létrehozásában. Ez a kultúra jól kombinálható más növényekkel, és köszönhetően a jó fagyállónak köszönhetően a hortenzia hosszú ideig Darriter.

    Ezzel a növényrel kapcsolatban más cserjéket 1,5 méter távolságra ültetik.

    A dorbal hortenzia jól növekszik a tavak közelében. Gyakran ültetik a keretezési nyaralási helyek. A növény jól néz ki a kis dekoratív színekkel kombinálva.

    Dorbal Hortenzia – gyönyörű növény, amely képes díszíteni a kertben. A cserje népszerű, mert nem csak a külső jellemzői, hanem az undepair miatt az ellátás szempontjából.

    További információ a hortenzia jellemzőiről, lásd a következő videót.

    Értékelje a cikket
    ( Még nincsenek értékelések )
    Megjegyzések hozzáadása

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: