Fehér házigazdák fajtái: leírás és ajánlások a növekedéshez

Lehetetlen elképzelni egy magánház egy érdekes díszítő növények nélkül. Minden egyes növény esetében kedvező növekedésre van szükség: néhányan szeretik a napernyőket, mások jól növekednek és az árnyékban. Pontosan ilyen számos gazdagép, köztük a legmegfelelőbb és gyengéd megjelenésű – fehér.

A kultúra leírása

A növény említése még mindig a XVIII. Században volt. Azóta az új fajták eltávolítása és a rendelkezésre álló javulás. Az egyik legnépszerűbb fajta egy fehér gazda, amelyet a “White Feather” név alatt ismert. Ezt a nevet a növény a fiatal levelek színe miatt rögzítették.

Nagyon fontos! A fehér fogadó csak az árnyékban vagy a félig marad. Amint a nap elesik, a levelek zöldre fognak fordulni.

A felnőtt növény dimenziói akár 50 cm magasságig is elérhetők, a bokor alakja meglehetősen csodálatos.

Amikor a nap belép a levelekre, zöld csíkok vannak, amelyek fokozatosan színezik az egész lapot, Ennek eredményeként a növények növekedése során több színbeállítás lesz. A napsütésben a lombozat gyakran száraz foltok vannak, amelyek a növény napégét jelzik.

Kirakodás

Ez hostess fajta tudható be szerény kultúrák, mivel nem igényel speciális ellátást, és nem kell külön a növekedés feltételeit, kivéve ültetés az árnyékban (vagy legalább a felét-on). A fogadó nem igényel néhány speciális talaj kiválasztását vagy a szomszédos növények választását. Kiváló lehetőség lesz a fogadó elhelyezése a flóra képviselői, mint Astilba, Juniper vagy páfrány. Kiváló ez a növény a törpe cserjékkel kombinálva.

Ha van egy kis mesterséges víz a kertben, akkor a legjobb megoldás helyezi el a fogadó ott, tökéletesen kiegészíti a készítményt. Bizonyos esetekben lehetséges a növények tárolása, majd szabadon mozgatható. Az ültetési kultúra egyetlen kritériuma a gazda további növekedésének helyes kiválasztása, mivel elkerülni kell azokat a területeket, amelyek közvetlen napfény hatással vannak.

Rendszerint a leszállást tavasszal a nyílt talajban termelik, áprilisban. Az eljárás nem jelent különleges nehézséget. Először is szükség van egy jó platform előkészítése a növekvő üzem számára, nevezetesen:

 • ugorj ki
 • Funkció.

A növény aktívan növekszik, és 3-4 hétig teljesen elhagyja a helyszínen. Az a távolság, amelyet a cserjék között kell hagyni, 50 cm, mivel van egy fejlett gyökérrendszerük. A műtrágya rétegnek 10 cm-nek kell lennie, lehetővé teszi a növény számára, hogy gyorsabban gondoskodjon egy új helyre.

A növény további gondozása egyszerű, csak egy gyomirtás, mérsékelt öntözés és szerves trágyákkal táplálkozik. A talajnak a növénynek nagy mennyiségű humuszt és esőzárral kell rendelkeznie, rendelkeznie kell semleges savassággal. A kultúra fő jellemzője úgy tekinthető, hogy fagyos és jól növekszik a hideg éghajlatban. A fogadó átültetésekor szükséges:

 • A leszállási gödörnek meg kell haladnia a gyökérrendszer méretét 2 alkalommal;
 • Készítsen vízelvezető réteget a gödör alján;
 • Sík gyökerei;
 • Az üzem megszórja a talajt a gyökérrendszer szintjére;
 • cserje.

A tenyész növények módszerei

Létezik A tenyésztési kultúra számos módszere:

 • magvak;
 • dugványok;
 • root divízió.

  Válasszon egy növényt a reprodukcióhoz, csak akkor lehetséges, ha 5 éves. A folyamat legjobb ideje októberben vagy márciusban, amikor a talaj még mindig elég meleg, vagy már eléggé felmelegedett. Először csak egy cserjét kell ásni, majd vágja le az éles pengét, hogy minden rész jó gyökérnyílása legyen. A hely minden elkülönített részén, ahol a gyökereket levágták, ajánlott öntött faszénnal permetezni, hogy elkerüljük a gyökérrendszer elforgatását. Annak érdekében, hogy a növények új helyen gyökerezzenek, 2 hetes időszakra van szükség, ezért ajánlott ezt az eljárást az őszi fagyasztók előtt elvégezni, mert a növények meghalhatnak.

  Amikor egy vontatási módszerrel történő reprodukciót választott, lehetőséget kaphat a megkülönböztető tulajdonságok megmentésére. Ehhez a módszerhez a legjobb időszak a nyár közepe. A fiatal szárakat használják, amelyen a levelek már elutasították. A lap félig vágott, és maga a szár egy termékeny talajba ültet, amelyet folyamatosan hidratálni kell. Jobb, ha egy árnyékterületen ültetünk, ahol a cserje védett a közvetlen napfénynek való kitettségtől. Hogy megértsük, hogy a dugványok megtörténtek, figyelembe kell venni annak feltételeit. Ha a külső hajtás egészséges, azt jelenti, hogy gyökerezik. De a téli időszak elején az üzemnek jó gyökérrendszert kell szereznie a hideg túléléséhez.

  A tenyésztési magok önállóan összeszerelhetők a virágzási periódus után. Kötelező, hogy alkalmasak legyenek a vetésre. A szakértők azonban azt mondják, hogy a tenyésztési magok módja hatástalan, mivel a fajták jellemzőit nem továbbítják ebben a módszerben, és a magok százalékos aránya minimális. Ezenkívül a fehér gazda tenyésztésének módja a leginkább időigényes és gondoskodó, jelentős mennyiségű türelmet igényel.

  A csírázás százalékos arányának növelése érdekében a magokat olyan oldatban tartják, amely stimulálja a növekedést. Ezután meg kell előkészíteni a talajt, meg kell termékeny és könnyűnek kell lennie. A magokat egyenletesen kell elosztani a felületen, és nedvesíteni kell a talajt, majd szórjuk meg egy másik talajréteget. Ez üvegházhatást eredményez. A magvakkal ellátott tartályt meleg helyen helyezzük el. 2 hét elteltével az első hajtásoknak megjelennek, majd a tartály közelebb kerülhet a természetes fényforráshoz.

  A Földet rendszeresen meg kell nedvesíteni, és a magvakhoz vezethet. Ezután a két lap megjelenése várja: Ez az az időszak, amikor felveszed. Az egyes edényekbe transzplantált növények, és helyezzük őket egy raklapba, hogy öntözést végezzenek.

  A kártevőkről

  A kultúra legfontosabb ellensége – Slug. Megégették a növény puha és lédús lombozatát. A kártevők elleni küzdelem meglehetősen bonyolult. A legtöbb esetben, hogy elkapják őket, tedd a csalit. A növényi levelek a hernyók is alá tartozhatnak. A szemben lévő küzdelem kiváló módja a rovarölő szerek használata lesz.

  Károsíthatja az üzem gyökérrendszerét kis rágcsálók, de ez általában ritka esetekben fordul elő. Ahhoz, hogy leküzdje őket, mérgező granulátumokat használnak, amelyek szétszóródnak az üzem körül. Ha a tavaszi hónapokban az üzemben nincs új hajtások, akkor valószínűleg a gyökerek sérült rovarok. Egy másik ellenség fonálférgek.

  Tippek az ellátáshoz

  Megkezdődött Néhány ajánlás.

  • Ha a fogadó azonnal termékeny talajba esik, elkerülheti az etetést a nyári időszakban. Ha még mindig szükség van a növények táplálására, akkor a legmegfelelőbb olyan szemcsés műtrágyák alkalmazása, amelyek a bokor alatt szétszóródnak az öntözés előtt vagy az eső előtt. A műtrágyákat csak a nyári szezon közepéig kell elvégezni.
  • Szükséges lassítani a zöld tömeg kiterjesztését.
  • Szükség esetén hidratálni kell a talaj hidratálását, a levelek nedvességének hiánya megszárítja a tippeket. Az öntözés során érdemes elkerülni a nedvességet a lombozatból, és a növényeket a gyökér alatt vízzel vizet.
  • A felnőtt növényeknél el kell távolítania a virágost, hogy lehetőséget adjon a kultúra továbbfejlesztésére.

  Tudjon meg többet a leszállásról, elhagyásáról és reprodukálásáról egy fehér host Öntől fog tanulni a következő videóból.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: