Fenyő fekete: leírás, fajták, leszállás és gondozás

  Az emberek szeretik, amikor az örökzöld ültetése térbe kerül, ahol pihennek. A legjobb ez a megfelelő fenyő. Különböző formájúak és méretük mind szélességben, mind magasságban. Nyáron ezek a növények védik a hőtől, és a levegőt az íze ízéhez adják, és télen, a zöld koronával, emlékeztetve. Fekete fenyő, mivel lehetetlen olyan helyeken tervezni, ahol az emberek pihennek.

  Leírás

  Hogy díszítse webhelyét, tegyen egy fenyő fekete. Ez az örökzöld fa sok lehetőséggel rendelkezik, és előnyösen hangsúlyozza az összes többi színes telepítés szépségét, valamint az otthoni egyéniségét. Az ausztrál fenyő vagy fenyő fekete (Pinus nigra latin) elsősorban az északi Földközi-tengeren, Marokkóban és Algériában növekszik. Ha azonban úgy véljük, hogy ezt az ültetést régóta használják az emberek díszítőszerként, biztonságosan beszélhetsz széles körben a világ minden tájáról. Ez a fa piramissális formában van (később megszerzi az esernyőt), és elérheti a magasságot 20 és 55 méter között. A méretek a típusától függően ingadoznak. A törzs ugyanabban az időben egyenes formában van, fekete fényes hornyokkal. Az első 10 év növekedési üteme a maximális skálán megy.

  Fenyő nő a hegyi helyeken a mész talajon és a magmatikus sziklákban a napfényben. Ugyanakkor relatív fagyállósággal rendelkezik. Bár bizonyíték van arra, hogy Moszkvában a faj fenyője gyakran lefagy, olyan rosszul fejlődő. De a szárazság a fa elég jó. Az örökzöld növény több mint 800 éve élhet, kiváló gyökérrendszerrel rendelkezik. A gyökerek a talaj mélyére mennek, amely lehetővé teszi a növény számára, hogy ne csak a növekedésbe kerüljön, hanem a hegycsúcsokon is. Ezért van a fekete fenyő Európában hegyek.

  Megmenti a szürkeét. Tűk, míg az üzemnek fényes zöld színű. Később sötétebb lesz, és barna árnyalatokat szerez. Az ilyen típusú tűk élesek és hosszúak (15 cm), és a kúpok ovoid alakúak (sárgabarna színűek). Töltötték magokat (6 mm).

  Hogy a bump feltárottnak három évig kell mennie. Ha a természet céljáról beszélünk, ez a kecses növény kiváló másolat, és az emberek előnyei az esztétikai növények formájában, a parkokban és a területeken.

  Alfajok

  Pinus nigigra, nevezetesen ez a tűlevelű növény két alfajra oszlik: nyugati és keleti. Az első típust Salzmannii, Corsicana, Mauritanica számlálják. A második típus tartalmaz Nigra, Pallasiana, Caraminica. Ez a két alfaj is saját fajtáik vannak. Ezután ezeket a fajtákat olyan fajtákra osztják, amelyek sokféleségben különböznek. A fény gondos tenyésztési munkája miatt a zöld ültetvények kifogástalan formákkal rendelkeznek. A magasságuk a törpe méretétől a méretekig terjed az égbolthoz.

  Népszerű fajták

  Tekintsük a legnépszerűbb fajtákat.

  • Rendezés “Nana” különbözik a sokszínűségben bolyhos és sűrű korona között. Alkalmas a középső sávban való növekedésre, és nem igényel gondoskodni. Körülbelül 4 méter hosszú. A fenyő számos előnye van: a gombás betegségek ellenállása jól illeszkedik az élőhelyhez. De vannak hátrányok: rosszul nő, ha kevés nedvesség van, és rosszul tolerálja a szoros talajt.

  • Elég magas fa “piramisalis” van egy tojás alakú formája. A felnőtt üzem legfeljebb 8 m hosszúságú. Tűk kemény, sötétzöld.

  • A törpe cserje örökzöld fajta – ez Thuja “Globes”. Nagyon lassan nő, a parkok és a nyári házak tervezésében. Korona vastag. Az összes cserjék között ez a fajta hosszú májnak számít.

  • “FASTIGIAT” fokozat mind Európában, mind pedig Közép-Ázsiában és az Uralokban fordul elő. A házterületeken a tervezésben használják. Krone keskeny, Colon futás kék akcentussal. Ez a fajta növekedhet 15 m-re. Az ágak felnőnek. A fa tavasszal virágzik. A gyökérrendszer jó, de nem tolerálja a nehéz talajt.

  • Ideális középső szalaghoz és Moszkva régióhoz Rendezés “Oregon Green”. A tájtervezés különböző kompozícióira használják. A fenyő 15 méterre nő, mint piramis vagy kúp alakú alak. Képes alkalmazkodni a cserzett városokban, könnyű hangzott, de az árnyékban tökéletesen érzi magát. A bőséges nap tipikusan égési sérülést okoz. A fenyő szilárd, rövid tűvel rendelkezik. Hosszú ideig tartanak. Gyönyörű elliptikus kúpok.

  • Fenyő “zöld sziklás” oszlopszerű és keskeny korona van. Magassága 5-10 m. Van egy bemutatható sötétzöld rágás, és gyakran használják a háztartási területek tereprendezésére. Ez az örökzöld növény jól tolerálja a fagyot, az erős szél, ellenáll a betegségnek, ellenáll mind a fény hiánya, mind a scorching nap. A fenyő alkalmas a városba való leszállásra.

  • Rendezés “Spielberg” A gömb alakú ok miatt meglehetősen vonzó kilátás nyílik. Legfeljebb 1,5 méterre nő. Ez a fenyő jól növekszik minden talajon. Pest kártevők nem félnek. Alapvetően alkalmas kertekben a díszítésre.

  • Lengyelországban, gömb alakú alakban – ez Hornibrookiana. Legfeljebb 1 méterrel nő, és 1,2 m átmérője van. A tűknek van egy 12 cm-es hossza, ez világos zöld. A könnyű szerető üzem tökéletesen átadja a talajt: alkáli, sóoldat. A fenyő megfelel a szeptemberben, amelyet a tervezésre alkalmaztak.

  • A megfelelő gömb alakú alak a következő Különböző fekete fenyő – “Brepo”. 10 év alatt ez a fajta eléri a félméteres magasságot. A másolat nagyon szép, növekszik a meleg éghajlat alatt, és nem igényel nedvességet. A legtöbb esetben a teraszokon és az erkélyeken található tartályokban termesztik.

  • Vastag krone kúp alakú Grand “Helga”. 10 éve csak egy métert növekszik. Ezt a fajtát a kertekben díszítik.

  • Az oroszországi kiválasztási munkának köszönhetően hozták létre Japán fenyő. Most ellenáll a kemény fagyok, de még mindig jó, ahol a hő, például a Krímben. Ez többféle típusú történik, van egy vagy több törzse. A tű szokatlan, enyhén ívelt a végén. Ez az egyedülálló fajta magassága elérheti a több mint 20 méter, ugyanabban az időben, több mint 50 több fajta japán fenyők jött létre, hogy küldjön bonsai tenyésztők, amelyek cserépben nevelt. A falu adatai Szerződnek.

  • “Marie Bregon” egy gömb alakú bokor. Ő könnyű gondolkodású, fagyos, ellenálló betegségek, alkalmas a kőfelületek növekedésére.

  • Grade Green Tower 6 méteres magasságig nő. Telített zöld tűvel rendelkezik. A fenyő gyorsan növekszik, könnyű hangzott, tisztítja a levegőt, nem fél a széltől. Azonban gyakran kell kezelni a réztartalmú gyógyszereket. Transzfer minden talajt. A megjelenéssel úgy néz ki, mint a “piramisalis”.

  Hogyan válasszuk ki?

  A kérdés megválaszolásához, amelyre a fenyőt a helyszínen ültetik. Kezdetben válaszolnia kell egy másik kérdésre – Hogyan válasszuk ki a helyes fenyőt. Ha van egy kis telek, akkor nem illeszkedik a fokozathoz, amely túl magas növekedést és elterjeszti a koronát. Amikor a fa eléri a természetes hosszúságát és szélességét, a nap területének nagy részét bezárhatja. Ezután kevésbé alacsony növények maradnak a megfelelő mennyiségű fény nélkül. Más esetekben, nagy területeken díszíthetjük a gyalogos területeket a fákkal, enyhe növekedéssel és kúpos formában, valamint a szabadidős területen a magas növények növényen. Tehát ez a terület az árnyékban lesz, és ez a hely gyakrabban lesz az erdőben az erdőben.

  Ezért szükség van gondosan megközelíteni a fajtát. Most nincs hiány ebben a kérdésben. Vannak olyan fajták, amelyek szimmetrikusan nőnek fel, és vannak azok, amelyek megszóródnak. A dekorációhoz több dekoratív hibrid a legjobban illeszkedik. A fát meg kell választani, figyelembe véve a méretet és töltse ki a webhelyet. Ez a fajta ültetés rosszul tolerálja a transzplantációt, ezért előre gondolunk a helyszínen. Tekintsük mind az éghajlatot, mind a talaj összetételét, mivel nem minden fajta negatív tényezőket hordozhat.

  Ha örökzöld növényt szeretne, amely mindig tetszik a szemnek, szükséges, hogy egészséges. Fenyők, akiknek kora 2-5 éves. A fákban a fiatalokat a tankokban, a lore földjal együtt értékesítik.

  Ha nem azonnal elviszi a megvásárolt fát, akkor bőven vízzel. Figyeljen a fenyő megjelenésére. Nem kell volna sárgult tűvel, és túlterhelt. Ismerje meg az eladóból, hogy milyen gyorsan felveszi a fát, amit úgy dönt, hogy vásárol.

  Hogyan kell ültetni?

  Először meg kell fontolnod Általános ajánlások.

  • Az összes fenyő legjobbja, ha tavasszal (április végén és május végéig) ültetik őket, vagy ősszel (szeptember közepéig és október végéig). Válasszon ki egy kiemelt telket a maximális értékre, annak ellenére, hogy néhány fajta nem szükséges. Fény nélkül a palánták kinyújthatják, és a tű sápadt.
  • Hogy igaza van, ha kiválasztja a leszállási anyagot a régióban, ahol élsz. Az éghajlat, amelyben a fa hozzászokott, lehetővé teszi, hogy jobb legyen.
  • A fiatal zöld ültetésnek egy edényben kell lennie. A leszálláskor olyan jobb erők. A fanak 3-5 évig kell lennie.
  • Ha van egy homokos talaj, akkor a gyökerek mélyen mennek a földbe. Ha éppen ellenkezőleg, a talaj nehéz, akkor vízszintesen érkezik.

  Egy növény az erdőben, ne feledje, hogy a fenyő hozzászokik a világ oldalainak helyére. Az erdei növény kirakodásakor vegye figyelembe ezt az árnyalatot.

  Általános információk után nézze meg az alábbi utasításokat:

  1. A legmegfelelőbb a fenyőbe való leszállás alatt a fenyő előtti leszállás előtt a fő folyamat előtt a gödör mérete minden esetben külön választja ki; Mindez a talajtól függ – a nehéz talajokon, a gödörnek nagynak és mélynek kell lennie, de ne feledje, hogy a gyökerek nem lennének szorosan;
  2. Maja legalacsonyabb gödrök kagyló vagy törött téglák, és ezt a réteget homokkal tegyük a vízelvezetés érdekében;
  3. Ha egy palántát kell kötnie, vezesse az alján lévő csapot; Ezt az opciót akkor kell használni, ha magas lesz a kirakodásra;
  4. Győződjön meg róla, hogy elkészíti a talajt – ez egy dermális, kis mész, homok; Ha kétségbe vonja a talaj termékeny minőségét, akkor adjon hozzá néhány műtrágyát a tűlevelű növényekhez ehhez a készítményhez; Közvetlenül az ültetés előtt, tegyen egy kis mennyiségű előkészített talajt az alján;
  5. Telepítse a fiatal növényt úgy, hogy a gyökerei zavarba jöttek a földes kómából; Óvatosan megszórjuk a gyökereket, és végül lebegítsük a gödöröt;
  6. Értsd meg a fákat a vízzel bőségesen (ha meglehetősen nagy, akkor öntsük majdnem 20 vízvödröt a gyökerek alatt), majd gördülő kört alkotnak;
  7. Igyál a csapot, és ösztönözze a fiatal fenyőt egy széles szövetszalaggal;
  8. Ezután mászjon a földre a prioritási kör körül.

  Későbbi ellátás

  Nincsenek különleges követelmények ebben a kérdésben. A fenyőfejlesztett gyökérrendszer lehetővé teszi, hogy új körülmények között nehézség nélkül tegye meg, ha helyesen helyezte el. Az első két évben a fiatal ültetésnek rendszeresen öntöznie kell, amíg a gyökérrendszer nem fejlődik. Ha nem adtál meg műtrágyát a fenyők ültetése közben, akkor a növény egyszeri etetést igényel.

  Szükségszerűen elveszíti a talaj körüli talajt. A leszállás után vágja le a mulcsot. Télre ajánlott a fán körül a földön szárítva. Így megakadályozza a növényi fertőzés gomba. Időről időre kezelje a fenyő korona és hordó rovarirtóit, mivel termesztése a betegségek és kártevők elleni védelmet igényli.

  Ne álljon műtrágyával. Csak kárt okozhat. Gondosan figyelemmel kell kísérnie az öntözést. A fa nem szenved a nedvesség hiánya. Összességében előkészítő munkát kell végezni egy fiatal üzem téli telek. Ha hirtelen súlyos fagyot találsz, a fa meghalhat. A legjobb, ha speciális anyaggal fedjük le.

  Locsolás

  A fiatal fák mindig óvatos öntözést igényelnek, amelyet minden héten tartanak. Ha a megfelelő vízelvezetést tettél, a gyökerek nem fognak meghalni a felesleges nedvességtől. A fenyő felnőtt állapotában a nedvesség hiánya. A bukott tűjük bezárja a földet a csomagtartó körül, ezáltal a talajt. Egy jó gyökérrendszerű fa 3-4 alkalommal öntözhető a szezonban. Azt kell mondani, hogy a rumeli fenyő a kivétel, amely meghal, ha nem fog nedvességet kapni.

  Tipp: A legjobb borovi öntözés a naplemente előtt megszórjuk. Pontosan, amikor a párolgási aktivitás csökken. Ezen a ponton a fát egy speciális mikroklíma létrehozása miatt jobban meg kell nedvesíteni.

  Öntözés ezen vagy a fa, figyelembe kell venni a méretét és életkorát. És vegye figyelembe a virágzási időszakot és az időt, amikor a vesék megjelennek. Ezen a ponton a fa további nedvességet igényel. A legjobb a meleg víz öntözésére. A fiatalok alatt kb. 30 liter vizet öntünk, a felnőtt fák legfeljebb 100 literre van szükség. A felnőtt növényeket öntözés közben táplálják, és ha a talaj elvesztette a savasságot, a citromsavat hozzáadjuk a vízhez.

  Podkord

  Ha egészséges és gyönyörű fát szeretne kapni a telken, akkor kell táplálnia. A legjobb lehetőség a komposzt. Ez a fajta műtrágya kevésbé agresszív mind a felnőtt növények, mind a fiatalok számára. Ez közel van a talajhoz. Szakítsa meg a kört, és keverje össze egy komposztdal. Amikor a víz fenyő, minden hasznos anyag felszívódik vízzel együtt.

  Az ásványi műtrágyák kívánatosak arra, hogy évente egyszer az utasítások alá tartoznak. Ajánlatos ezt a tavaszt.

  Ritkítás

  Azt tartják, hogy beállítsa a fenyő alakját. Ha a fenyő helytelen formát szerez, akkor rögzíteni kell. Így az esztétikai vágást töltesz. Ha vastag koronát szeretne, akkor csípje meg a fiatal hajtások tippjeit.

  Ezenkívül tavasszal szaniter vágás elvégzéséhez és az összes beteg és a szárított ág eltávolítása. A vágáshoz szükséges eszközöket gondosan fertőtleníteni kell.

  A betegségek és kártevők elleni küzdelem

  Hirtelen megjelenhetnek, ezért tudnod kell ezeket a jelenségeket az összes információról. Amikor elindul a pesti, a fát inszekticidekkel kell kezelni. Érdemes figyelembe venni a következő kártevőket és megnyilvánulásaikat:

  • tűlevelű selyemhernyó, scoop – tű eltolódik;
  • Hermes – egy raid jelenik meg;
  • Pillák – sárga foltok a koronában;
  • Fenyőhullám – tűk csavart, kiszáradtak;
  • Pajzsok – tűk leültek;
  • Coroed – A törzs ki van téve; Ez a kártevő nagyon ravasz, a támadása gyakran halálra vezet;
  • Tick ​​- Tűk szárítás (Tick).

  A kártevők mellett vannak betegségek is. Betegségek esetén a tűlevelű fákat speciális eszközökkel kezelik – fungicidek. Ezt a következő betegségekkel kell elvégezni:

  • Fenyővertun – hajtások görbülete;
  • Necrosis vagy szkleroderriariosis a gombák miatt – a kortex szakaszainak megszüntetése, mikor szórakozik egy esernyővel;
  • Rák – A Bark Pine drone lesz; Meg kell tisztítani az érintett helyet, és kezelni a réz erőteljes;
  • A Rota-tű sárga és kreppel fordul, a növény gyökerei elveszítik az erőt; Ezt a talajt a fa körül szárítjuk;
  • Rozsda – megjelenés a fenyő tűkben párnák narancs;
  • Puffadt harmat – a tűk sérülése és habosítása;
  • Spit – a tűken a mikroszkópos foltok jelennek meg;
  • A tűk szárítása – Vertex hajtások meghalnak;
  • Verticillese Wilement – haldokló gyökerek;
  • Sclerotinious penész – megjelenés a korona vörösbarna színben.

  Az összes fenyőfajta magvak. Nyitott földön ültethetők, de egy fazékban elpusztíthatsz (így megmenti a vetőmagot rágcsálókból). A fazék alján vízelvezető lyuk kell lennie. Ha beállítja, figyelje meg a magok közötti távolságot.

  A dugványok segítségével reprodukálhat. De ez a módszer nem ad jó eredményeket, mivel a palánták kis százaléka gyökerezik. A dugványok számára olyan fiatal ágak, amelyek felnőnek. Az eljárást tavasszal korán hajtják végre.

  Egy speciális tartályban előkészített és megtermékenyített talajjal egy lyuk 4 cm. A vágó aljára kerül, majd törli. Először az üvegházhatású hatás megszervezése és a talaj felmelegedése. Ehhez a megfelelő kapacitáshoz komposzt. Ott van, és a dobozokat palántákkal kell elhelyeznie. A dugványokat üvegházban termesztik. Hogy gyökerezik, várjon körülbelül egy évig.

  Gyönyörű példák a tájkép kialakításában

  A fekete fenyő fajták jól néznek ki mind a kerti helyeken, mind pedig olyan helyeken, ahol az emberek csak pihennek.

  Survey Borine Black Grade “Honibrukiana” a következő videóban.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: