Fűnyírók Makita: Leírás, típusok és működés

  A fűnyíró nélkülözhetetlen azok számára, akik pázsitokkal vagy ágyakkal rendelkeznek, állandóan üvegező gyomokkal. Természetesen ezeknek az aggregátumoknak a választása nagyon széles, de köztük vannak olyan bizonyított márkák, például Makita. A vállalat eszközeit nagy teljesítmény jellemzi és kiváló minőségű. Azonban még figyelembe véve a fűnyírót is megfelelő gondossággal. Ne felejtsük el az időszakos kiigazítást, az olaj és egyéb karbantartási pontok cseréjét, majd a műszer élettartama jelentősen növekszik.

  Sajátosságok

  Makita márka japánból származott, és tevékenysége 1915-ben kezdődött. Azóta a vállalat számos eszközt és berendezést ad ki, köztük a fűnyírók. Minden márkatermet az ergonómiai, egyszerű és kényelmes kialakítás, nagy termelékenység jellemzi.

  Minden fűnyíró kb sorrendje a következő – a vágóeszköz egy meghajtó van telepítve a platform, valamint a táskát, ahol a beveling gyógynövény fognak gyűjteni. Vannak modellek, ahol egy táska helyett chopper és permetezőgép darabok. A fűnyíró, általában egy speciális fogantyú. Makita termel és önjáró fűnyírók ülőhelyekkel.

  A márka pázsitnyírásai a hatalom, a fű elfogása szalag, kések, kerékparaméterek, füves gyűjtemény. Az eszköz értéke teljes mértékben a felszerelésétől függ, mint jobb, és az ár magasabb lesz. A villamos energiából futó modellek a legolcsóbb és önjáró modellek a benzinnel – a legdrágább.

  Makita eszközeit hosszú élettartam és egyszerűség jellemzi a menedzsmentben. A működési kézikönyvben az összes szükséges pillanat jól le van írva. Ugyanakkor a fűnyírók esztétikailag vonzóak, és kis méretűek, amelyek kényelmesek a tároláshoz. Az egységek alkatrészei feldolgozására szolgáló speciális anyagok használata biztosítja a korrózióállóságot.

  Fajták

  A Makita márkás kaszálói között mindenki képes lesz felvenni a legmegfelelőbb modellt. Figyelembe véve a különböző működési feltételeket, akkor a következő típusú pázsitnyírók közül választhat.

  Elektromos hálózatok

  Fő mínusz – függőség a hálózat helyétől, és eredményeként alacsony mobilitás. Az előnyök közül kis méreteket és súlyt, környezetbarát, csendes. Nagyszerű a kaszáló gyógynövények kis gyepeken. Fontos, hogy ha a kábel nem kapcsol be a vágóeszközig.

  Elektromos akkumulátorral

  Népszerűsége alacsony, de fokozatosan észrevehető a növekedés. Dolgozzon ilyen fűnyírókat egy eltávolítható lítium-ion akkumulátor rovására. Az egység időtartama körülbelül 60 perc. A kis súly, a mobilitás, a könnyen használható előnyök között. Az újratölthető fűnyíró nagyszerű a fűszálak és gyomok kaszálásához az ágyakon.

  Benzin működő

  Az ilyen eszközökbe telepített négyütemű motorok. Különbözik a nagy teljesítményt és az állóképességet. Jól van közepes és nagy helyszínekkel. Azonban meg kell vizsgálni a terület területét, mivel ha a dőlésszög több mint 30 °, a motorhengerek olajjal töltődnek. Ez súlyos hibákhoz vezethet. A következő típusú benzinmodellek megkülönböztetnek:

  • kézikönyv;

  • Önjáró.

  Mechanikai üzemanyag

  Munkájuk azon a tényen alapul, hogy a hengeres kés a kerekekből származó meghajtó miatt mozog. Azonban erre, aki a kaszálói sok erőfeszítést kell tennie. A modellek fő előnye az alacsony költség.

  A felállás

  Makita elektromos fűnyírók a hivatalos honlapján a cég által képviselt modell mellett ELM 3300, ELM 3310 ELM 3311 ELM 3700 ELM 3710 ELM 3711 ELM 3800 ELM 4100 ELM 4110 ELM 4600 ELM 4601, ELM 4610, ELM 4611, ELM 4612, ELM 4613. Jelenleg az UM 3830, az UM 4030 és az UR sorozat 3000 sorozatú kaszálóit is termelte.

  Ur 3000

  Ez a modell az érdemi felhasználókat vonzotta. Köztük egy további fogantyú, amely a növekedéstől függően szabályozható. A rúd 2,4 méterre állítható. A motor az alján található, a teste pedig 180 ° -ot mozgathat, mint a trimmer. Ez lehetővé teszi, hogy a helyiséget a webhely szélén is készítsen.

  A mosogatófej könnyen eltávolítható vagy telepíthető további eszközök használata nélkül. A halászvezeték félautomata üzemmódban történik. A véletlenszerű fűnyíró futtatását nem lehet egy speciális zárkulcsnak köszönhetően. A tekercsnek van egy fémcsúcsja, amely ellenáll a kopásnak. Az egység teljesítménye 450 W. A mellékelt szalag szélessége eléri a 30 cm-t. A szerszám tömege nem haladja meg a 2,3 kg-ot.

  ELM 3711

  Ez a fűnyíró egy fejlett lakhatási kialakítással rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy a fűfülkéket még a kerítésen vagy a falon is. A fűgyűjtő 35 liter, poliamidból és polipropilénből készült, könnyen telepíthető. Van egy indikátor mutatója a tartály vegetációval.

  A kábel könnyen csatlakoztatható, és a motor be van kapcsolva. Az elülső kerekek 12,7 cm átmérőjűek, és a hátsó – 17,8 cm-re. Egy ilyen fűnyíró képes akár 500 kV-ig terjedő telek kezelésére. M. A fogantyú állítható és kényelmesen összecsukható. A szerszám teste polipropilénből készült, és nem fél a közvetlen napfénytől.

  A járókerék optimalizálása a motor legjobb szellőzését és hűtését biztosította. A kompakt méretek miatt az egység kényelmes tárolni. A legjobb fű kaszálás a kaszálás három szintje miatt érhető el (2-5,5 cm-ről). A kés képes rögzíteni a szalag szélességét akár 37 cm-re.

  Makita PLM 4100/4101/4110/4100/4101/4110/4100/4101/4110 / 4100/4601/4602/4603/4610/4611/4612/4616/4617/4616/4617/4618/4617/4618/4617 / 4618/4620/4621/4622, PLM 5100/5101 / 5102/5112/5113/5114/5115/5120/5121. Mindezen fajta, a PLM4621 modell a legnagyobb népszerűséget használja.

  PLM4621

  Ezt a fűnyírót egy frissített acél tok kialakítás és egy további füves mulcsfunkció jellemzi. A 60 literes utazási gép modern anyagokból készül, és könnyen telepíthető. A Briggs & Stratton motorja 3,6 km / h sebességet biztosít. A készülék önjáró mozgással és kézi kiábrándító indítóval rendelkezik. A kaszáló sáv szélessége elérheti a 46 cm-t, és a magasság 2 és 7,5 cm között változik. A fűnyíró képes megbirkózni a fűvel akár 1,400 négyzetméternyi telken. M. Az aggregátum súlya 32,5 kg.

  Használati feltételek

  A gyepre mindig elégedett volt a kellemes nézetével, a fűnyírógépet helyesen kell használni. A munka megkezdése előtt érdemes ismerni az egység eszközét, technikai jellemzőit, biztonsági követelményeit.

  Ez is jobb, ha előre megnézzük a kézikönyvet, és olvassa el, hogyan kell készítenie egy eszközt a munkához, mivel szükség van rá. Számos pillanat, amelyekre a tulajdonosoknak különös figyelmet kell fordítaniuk.

  Első indítás

  Mielőtt az első elindítást a Makita gyep fűnyíró kell készíteni a munkára. Kezdje azzal, hogy megvizsgálja az eszközt az integritás azonosításához. Ha minden rendben van, akkor folytathatja a benzinmodellek üzemanyagának elérhetőségét. A távollétben ki kell öntenie.

  Az olajszint ellenőrzése minden modellre, beleértve a benzint és az elektromos. Ezenkívül kívánatos az utasításokban megadott olajok használata. Ezután ellenőrizni kell, hogy a rögzítőelemek jól szigorjanak-e. Szükség esetén meg kell húzniuk. A gyújtó gyertyával való érintkezést is ellenőrizni kell.

  A fűnyíró működése folyó vízzel kezdődik. Ez a folyamat az egység működése, de csak kis terhelésekkel. Szükséges, hogy a motor minden része megtörténjen. Rendszerint, körülbelül 4-5 óra alatt fut. A befejezés után fontos, hogy leeresztjük az eltöltött olajat, és cserélje ki egy újat.

  A beállítás külön figyelmet érdemel. A futás kézikönyvet tartalmazó ajánlások szerint történik.

  Olajcsere

  A fűnyírók vajja nagyon fontos, mert köszönhetően az eszköz léghűtése végzi. Ennek eredményeként a motor nagyon magas fordulaton dolgozik. Ezenkívül, az olaj télen történő rovására, a fűnyírók védettek a negatív tényezők hatásától.

  Időnként az olajat meg kell változtatni, de mikor kell biztosan megcsinálni, azt mondhatják, hogy a motor, vagy inkább az az állam, amelyben ő van. Az új pázsit mérföldön, vagy a motor cseréje után kívánatos az olaj azonnali megváltoztatása. Javasoljuk, hogy a folyadékot 5-10 óra motor működtetése után cserélje ki. Ez lehetővé teszi, hogy a különböző szemetes részecskék ne gyűjtsék össze a motort.

  A már tisztességes motorokon az olajváltozás 25-45 órás üzemmód után történik, azaz 2-3 hónaponként. Érdemes megjegyezni, hogy fontos, hogy figyelmet fordítsunk az olaj állapotára, és ne csak a munkaidőn. Például a folyadék ideje, hogy egy újat öntsön, ha a régi már fekete lett. Ha ez nem történik meg, akkor a motor bontása megtörténhet. Az olaj fázisú cseréje saját kezével a fűnyíróban a következő.

  1. Először kell egyesítenie a régi olajat.

  2. Ezután a dugó lyukat a pályára kell fordítani, hogy a munka mindegyike leereszkedjen. Ajánlatos előkészíteni a tartályt előre, ahol a régi folyadék összeolvad.

  3. Ezután a készülék visszatér normál helyzetbe.

  4. Az új olajat a nyakra öntjük a jelöléshez, amely a forgattyúházon elérhető. Most a készülék készen áll a munkára.

  Különböző hőmérsékleti körülmények között ajánlott különböző olajokat használni. Ez annak köszönhető, hogy eltérő viszkozitással rendelkezik. Például a SAE-30 meleg napokra alkalmas, hűvös tavaszi és őszi időjárás – 10W-30, és téli idő – 5W-30. Csak akkor, ha megfelelően kiválasztott olajat használ, a fűnyíró többé nem fog szolgálni.

  Karbantartás

  A fűnyíró karbantartása fontos lépés. A munka után minden alkalommal a műszert a szennyeződésekből, levelekből, levelekből vagy ágakból kell fogniuk. Mielőtt folytatná a készülék karbantartását, fontos, hogy egyesítsük a motorolajat. Egyébként a készüléket nem lehet.

  Érdemes tudni ezt A fűgyűjtő idővel elhasználódhat. Ezért rendszeresen ellenőriznie kell az állapotát. Ami a gyertyákat illeti, ezeket 100 óránként meg kell változtatni. Minden szezon kötelező, olyan kenőanyagot kell elvégezni, amely ilyen alkatrészek olajjal, például kerekek, kábelek, zsanérok. 25-30 óra múlva olvassa el a légszűrőt. Ha láthatja, hogy mi volt kopott, akkor azonnal ki kell cserélni az új.

  A késnek is szüksége van a figyelmet. Végtére is, idővel az élesítés gyengülhet. Azt is meg kell vizsgálni időről időre repedésekre vagy zsetonokra. A motor karbantartási ajánlását az utasítások tartalmazzák, és a modelltől függően megjelenhetnek.

  Lehetséges hibák

  A gyepburizsák utasításaiban, általában lehetséges hibákkal, valamint az őket kiküszöbölésére szolgáló módszerek. Ha a benzinen futó motor nem indul el, akkor az üzemanyag-ellenőrzéssel kezdődik. Ebben az esetben ellenőrizni kell az olaj szintjét és minőségét. Érdemes megőrizni a gyújtás gyertyát, és szükség esetén cserélje ki. Ez megtörténik, hogy minden rendben van, talán csak egy gyertyát kell húzni, vagy érdemes behelyezni a gyújtóhuzalt egy speciális tartóba.

  Az elektromos gyep mérföldön, ha nem működik a motor, meg kell kezdeni a kábel ellenőrzésével, vagy inkább annak integritásával. Ezután győződjön meg róla, hogy a villamos energiát a kimenetbe táplálják. Ha az eszköz vezeték nélküli, akkor ellenőriznie kell, hogy az akkumulátor töltődik-e. Abban az esetben, ha a hatalom elfojtott, először érdemes kicserélni az üzemanyagot. Gyakran történik a rossz üzemanyag minőség miatt. Néha egyszerűen cserélje ki vagy tisztítsa meg a légszűrőt.

  Az elektrokuszokban a teljesítmény lehívása azt jelenti, hogy a kondenzátor leégett. Könnyen észrevehető, hogy az eszköz nem kapja meg a szükséges REV. Könnyű helyettesíthető, és megvásárolhatja ezt a pótalkatrészt bármilyen különleges áruházban. Nem megfelelően rögzített pengékkel vagy kiegyensúlyozatlan blokkokkal, túlzott rezgés fordulhat elő. Ha egyenetlen vágásokat hagy a fűre, cserélje ki a vágóeszközt, ahogy rögzített.

  Ha a motor nem kapcsol be, akkor a karburátorot szétszereljük és ellenőrizzük, mivel egyértelműen ki kell igazítani. Az üzemanyagvezeték eldobásakor az egyenetlen motor működése lehetséges. Amikor a fűnyíró túlmelegszik, figyelmet kell fordítania a csapágy állapotára és az olajszintre. A mechanikus kaszákban gyakran károkat okoznak a szemetet. Elég a kerék eltávolítása és minden, ami megakadályozza, hogy a meghajtó normálisan mozogjon.

  MAKITA PLM4621 Benzin gáz Áttekintés Nézze meg a következő videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: