Geranium betegségek és kártevők

Geranium – Rendkívül toleráns növény. Ismeretes, hogy megbízható és erős, nem igényel nagy gondot. Néha azonban a virágkezelési problémák fordulhatnak elő. Szerencsére nincs sok kártevő, amely gerániumot vonz, és a legtöbb betegség könnyen kezelhető. Így ne rohanjon, hogy dobja a gyönyörű növényeket.

A helytelen gondosság következményei

Amikor növekszik a geráni növekvő, különleges ellátási követelményeket mutatnak az optimális növekedés biztosítására és a betegségek megelőzésére. A megfelelő gondosság nélkül a beltéri geránium sebezhető a rothadáshoz és a gomba felé. Ezek a betegségek olyan pesti rovarokat is vonzhatnak, amelyeket általában más beltéri növények érintenek.

Geranium zseniális túlzott öntözéssel történik. A geránium jobban tolerálja a száraz talajt, mint túlságosan nedves. És a felesleges víz a növény rothadásához vezet. Ha a talaj 10-15 cm mélységig szárad az érintésre, akkor a virágot vízzel lehet vízzel. Ha még mindig kissé nedves és hűvös, a növénynek már nincs szüksége vízre.

Növekszik Geranium Geranium edényekben vízelvezető lyukakkal, hogy megakadályozzák a nedvesség felhalmozódását.

A Blossom rendellenesség nem megfelelő világítással történik. Otthon Geranium, amely nem kap elegendő fényt, kevesebb szín lesz. Tartsa Geranium olyan helyeken, ahol a nap ragyog a nap nagy részében. Például a délre vagy nyugatra néző ablakokra. Ha nincs megfelelő ablakod, átadja a növényt az utcára (nyáron) a napra, vagy adja hozzá egy virágos világítást. Ezenkívül a virágok hiánya a következő tényezőket vezetheti.

 • Csökkentett levegő hőmérséklete. Ha a geránium fagyasztott, nem kell virágzást várni.
 • Túl nagy méretű pot, Ennek eredményeként az üzem az összes erőt fogja tölteni a fejlődésre.
 • Túlzott műtrágya. A szobában termesztett Geranium általában nem igényel gyakori műtrágyákat. Geránium leszállás a talajkeverékbe, amely 1 részét tartalmazza a talaj, 1 része a homok és a tőzeg 1 része, elegendő ételt biztosít az első 2-3 hónapos növekedéshez. Ezután használjon vízoldható műtrágyát nitrogéntartalmú káliumkompozícióval egyenlő arányban és 1 teáskanál sebességgel 4 liter vízen. Ha a Geranium egész évben a szobában tárolódik, akkor csak a növekedési időszak alatt megtermékenyít.
 • A tápanyagok hiánya A talajban.
 • Megszakítási vágás.

A helytelen ellátás meglehetősen képes a betegségek kialakítására. Például az ödéma a leveleken található foltok formájában nyilvánul meg, ami később elcsúszott és barna. A levelek sárga és őszi. A duzzanatot a túlzott nedves, meleg talaj és a nedves, hűvös levegő okozza, vagy azzal a ténnyel jár, hogy a gyökerek több vizet abszorbeálnak, mint a levelek. Ennek eredményeként a sejtek megduzzadnak és robbannak. Ezért elkerülje a túlzott öntözést és a hiperventilációt a lakásban.

A levelek sárgulása elégtelen öntözéssel történik, a szárítás a növény elégtelen öntözésének köszönhetően is előfordul.

Érdemes emlékezni arra, hogy az ellátási szabályok megsértése hozzájárul a virág különböző betegségeinek kórokozóinak intenzívebbéhez.

Nagyobb betegségek

A geránium számos betegséget támadhat, legtöbbjük befolyásolja a növény leveleit és törzsét

Törzs

A Geranium leggyakoribb ellensége – rothadás. Gyakrabban a vereség nagyon forró időben zajlik. A betegség akkor fordul elő, ha a növény felmegy, majd bőven öntözés. A rothadás jelei – a szürke, bolyhos foltok megjelenése a törzsön és a leveleken, ha nem csinál semmit, a növény meghal.

A szár rot egy vagy két ággal kezdődik, amelyek azt mutatják, hogy a növény szárad. Végül az egész szár fekete lesz, és csak néhány levél marad. A száron belül az érrendszeri rostok sértetlenek maradnak, de a szálak körüli tartószövet elpusztul. Az első megelőzés a reprodukció szakaszában végezhető el, amikor a dugványokat fungicidekkel kezelik.

A betegség fekete lábát befolyásolja a dugványokat és a fiatal növényeket. Szárak és merevek fekete gyökér. A forgatás a szár alapjain kezdődik, és jelentősen magasabb lehet. Kezelés nélkül a növény megszárad, habozik és meghal. A tünetek gyorsan haladnak. A kezeléshez alkalmazhatja a cserepes keverék sterilizálását és szerszámokat, feldolgozhatja a fungicid dugjait is.

A talaj impregnálása lelassíthatja a betegség terjedését.

Levelek

 • A leggyakrabban elcsodálkozik a gomba. A szirmok virágain sötétednek az élek körül, és kiszáradnak. Ha a páratartalom magas, a vita felhalmozódása szinte a növény teljes felületén észlelhető. Foltok a különböző formák levelei, barna.
 • A rozsda gyakran megtalálható Geraniumban. A levelek alsó felületén különálló vöröses pustulák alakulnak ki egy kör formájában. A rozsda hátrányosan befolyásolhatja a zonális fajtákat. Jelenleg mindenhol elterjedt, különösen egy nedves nyáron vagy ősszel virágzik. A betegség nem fertőzi gyorsan a kultúrát, így az idő gyógyítani. Rozsda megelőzése – A fertőzött levelek és a fungicid permetezés eltávolítása.
 • Bakteriális helyszín esetén a levelek károsodása az alján kezdődik. A foltok egyértelműen több napig definiálódnak, a levelek befelé fordulnak. Ezután követi a nekrózist és a leveleket szárítja. Egy másik tünet az, hogy a lap szélét jelöli, ami a vénás rajz szögességéhez vezet. Elhagyja az időt.
 • A Wateranka gyakran érinti az idősebb leveleket, és a rendezetlen öntözés okozza. Ha a növények meglehetősen szárazak, akkor bőségesen öntözik őket, a levelek hátulján lévő szájuk nem mindig megbirkózik a funkciójukkal és a robbanásukkal. Ezután feltűnőek és hasonlóak a hegekhez.

Ha eltávolítja az összes levelét, amely nem megfelelő, akkor a helyükön új lesz. Új levelek nem lesz ilyen probléma.

A geráni alsó levelek sárgulása az alábbi okok egyikében fordulhat elő.

 • Az üzem alján nem megfelelő fénymennyiség. A probléma akkor fordul elő, ha a növények túl közel vannak egymáshoz, vagy túl messzire a fényforrástól.
 • A növények kevés vizet kapnak a gyökerekből. Bár a Pelargonium egész családja túlzott nedves környezetben rothadhat, téved, hogy úgy gondolja, hogy száraz gyökereket kell tartaniuk. Szárításkor a szárak szilárdak és fásá válnak.
 • Növények “megfulladnak” a vízben. Túl nagy mennyiségű folyadék kizárja az oxigén áramlását a gyökerekben, ami a halálukat okozza. Bizonyos adatok szerint a beltéri növények 90% -a meghal a túlzott öntözésből. Soha ne félj eltávolítani a növényt a potról, hogy lássuk, mi történik a gyökerekkel.

Kártevő

A betegségek mellett a Geranium a rosszindulatú rovarrohamok hatálya alá is tartozik.

 • Bellenka. Ez egy kis fehér pillangó, amely károsítja az üzemet. Egy felnőtt és lárvái fogyasztják a lé a növény, károsítva. A levelek színtelenek lesznek, rosszul teljesítik a funkciókat, és a növény fokozatosan eltűnik.
 • Levélszemét. Ezek a zöld legyek még nagyobb problémát jelentenek, mint a fehérfák, mivel elpusztíthatják a leveleket és gyorsan elterjedhetnek. Speciális spray spray az összes növény, különösen a levelek alatt. Ha lehetséges, a legjobb, ha egy növény elkülönítésére szolgál, hogy megállítsa a terjedését. Vagy permetezzen abszolút minden virágot a házban a védelem érdekében.
 • Sciardes. Ez a fekete mészek, amelyek a talaj felszínén láthatók. A lárvák károsodása. A tőzegköltségekben virágozhatnak, de általában nem olyan aktívak, hogy megöljék a növényeket. Életciklusuk évente körülbelül két hónapig tart. És a legyekkel együtt eltűnnek és baj. Ha nincs idő várni, minden rovar sikeresen elpusztítja a rovarirtókat.
 • Hernyó. Pontosan, hogy pontosan milyen hernyó támadhatja meg a gerániumot, lehetetlen, mert a legkülönbözőbb rovarokból származnak. Táplálkozzon a leveleken, homályos lyukakkal. A harc – ugyanazok a rovarirtók.

A férgek, csigák, csigák és kullancsok feltűnő geránium elég ritka.

Kezelés

Tekintsünk néhány sikeres módszert a különböző gerániumbetegségek kezelésére.

Betegség

Megelőzési és kezelési intézkedések

Alternariasis

Kerülje el az öntözést felülről. Távolítsa el és elpusztítsa a hozamokat. A növény mentéséhez alkalmazzon gombaölőszert.

Bakteriális rothadás

A betegségek elleni küzdelem és megelőzéséhez, egészséges dugványok vásárlása vagy növények termesztése magvakból. A diagnózis után azonnal megszabadulni kell a fertőzött növényektől annak érdekében, hogy lehetetlenné tegyék a fertőzést. Kerülje a felső öntözést.

Bakteriális fascia

Vásároljon egészséges dugványokat egy bizonyított gyártóból vagy termesztési növények magvakból. Távolítsa el a szennyezett növényeket és dugványokat.

Csaló

Használjon steril reprodukciós médiát. Dobja el a fertőzött dugványokat, mivel az érintett gyökér dugványok később fejlesztik a gyökér rotot, amelyet újra kell kezelni.

Szürke gnil

Kerülje a növények károsodását. Távolítsa el és elpusztítsa a virágokat és a leveleket. Helyezze a növényeket, hogy jó levegő keringést és alacsony páratartalmat biztosítson. A növények újratervezéséhez, fungicid alkalmazása. Csak egy vegyi anyag használata a kémiai vegyületnek rezisztens populációk kialakulásához vezethet. Ne támaszkodjon csak egy vegyi anyagra.

Vízkór

A növénynek jó légáramlást kell biztosítania. Kerülje a túlcsordulást a felhő időjárására.

Foltos levelek

Vásároljon dugványokat betegség nélkül. Ne vigye fel a gerániumot felülről, és mindig tartsa szárazon a levelek felületét.

Gyökérgyökér

Ilyen betegséggel próbálja meg kezelni a növényt gombaölővel. Ha nincs eredmény, merészen dobja ki a beteg példányát.

Rozsda

Vásároljon egészséges dugványokat, és ne használja a felső vizet. Megtagadja, hogy a szezon végén vásároljon Geraniumot.

A Pelargonia vertikillája

Használjon steril pot keveréket, és elpusztítsa a fertőzött növényeket időben.

Vírusok

Vásároljon növényeket a bevált gyártóktól. Sajnos szinte minden vírus nem vonatkozik a kezelésre.

Tippek az ellátáshoz

A Gerani vásárlásakor a szakértők azt javasolják, hogy egészséges levelekkel rendelkező növényeket keressenek, a tetején vagy alján foltok nélkül, durva szárak nélkül, ami azt jelzi, hogy a másolatok rossz világítással emelkedtek. Tekintsünk több további sebességváltót.

 • A jobb növekedés és a Gena virágzás érdekében minden nap legalább hat órányi napfényre van szüksége. Meg kell védeni a fagyasztástól. A nyár legforróbb részében a növények délután jobban érzik magukat.
 • A kertbe való leszálláskor tervezzük meg a növényeket mintegy 25 cm távolságra megtermékenyített kerti talajban.
 • A geránium kéthetente és a víz, amikor a talaj 5 cm mélységig szárad. Távolítsa el a régi virágokat, hogy a növények frissek legyenek.
 • Ha a kert nem túl napos, akkor még mindig élvezheti a virágokat. Csak az időről időre menj át edények a napsütésben.
 • Válassza ki az alsó vagy az oldalán lévő vízelvezető lyukakat. Helyszíni növények ultright keverékben nagyszámú tőzeg és vermikulit. Gerananak jó vízelvezetést igényel, de ne használja a csészealjat a pot alatt. Adjon vizet, hogy teljesen leereszkedjen tőle.

   Ha egészséges virágot szeretne tartani, és segítenie kell neki a tél túlélését, akkor ilyen ajánlásokat is alkalmazhat.

   • Vegye le a dugványokat esik, és télen, tartsa őket kis edényekben az ablakpárkányon a déli oldalon.
   • A régi módszer a Perezimovka Gerani van ásni egy növények előtt az első fagy, lő le a talajt gyökerek és lógni növények fejjel lefelé a hűvös szobában egy páratartalom 80% és a hőmérséklet +5 fok. Ha a növények eloszlanak, többször mossuk a gyökereket a vízben. Rugós vágott növények, vágja le a felső felét, és átadja a nyitott talajra.

   Melyek a gerani betegségek és kártevők, lásd a következő videót.

   Értékelje a cikket
   ( Még nincsenek értékelések )
   Megjegyzések hozzáadása

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: